1

Téma: Ibanez GSR 180 a 200

Zdravim, co byste mi mohli rict k temhle basickam? Chci zacit hrat na basu a nepotrebuju hned nejakyho fendera, nemam na to totiz dost penez. Diky za odpovedi.

Fernandes PB /Sigma alá Rickenbacker
Orange Terror Bass
Ampeg SVT 410 HLF
0 xLajků:

2

Re: Ibanez GSR 180 a 200

Tyhle basy se uz tady probiraly. Zkus pohledat.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

3

tak tak.... ja jsem mel GSR 200 a pak jsem mel Fokus MM4 a ten Fokus byl lepsi. To jen tak na okraj.

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

4

ja bych se pridal k Axlikovi, koupil bych kopii MM, precisiona, nebo jazz basse od Fokusu nebo Squiera, optimalne z druhy ruky za par tisic. Az se clovek rozkouka a bude vedet co chce, koupi "dospely" nastroj.

0 xLajků:

5

mam GSR200 a jako středně pokročilý neprofesionál jsem spokojenej naprosto. až na to že jí mám už pěkně jetou:-)

Warwick Corvette Pro Line (Kent Armstrong pickups),
SWR WorkingPro 400 + Ampeg SVT-410HLF,

Ibanez GSR200-BK, Marathon Precision Bass,
Behringer BX 1200, Zoom B2...
0 xLajků:

6

Já mám Fokusa Precisiona a su s tím dost spokojenej,hraje líp než Ibanezky(levný řady myšleno tongue)

0 xLajků:

7

LEvný Ibanezy stojej za prd

Oh man, he's maniac!
0 xLajků:

8

Ja mel Ibanez 406 (sestku) a elektronika stala za prd (aktivni). Drevo celkem slo, ale s tou elektronikou ta basa mela problem prolizt (ackoliv solo mela celkem hezky zvuk).

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

9

mně to asi stačí....prostě sem s tim spokojenej a jestli budu jednou někdy něco kupovat, tak to bude zase ibanez

Warwick Corvette Pro Line (Kent Armstrong pickups),
SWR WorkingPro 400 + Ampeg SVT-410HLF,

Ibanez GSR200-BK, Marathon Precision Bass,
Behringer BX 1200, Zoom B2...
0 xLajků:

10

Jojo, jak říkají Slováci: Iba-dněs!

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

11

d.a.l.i napsal:

Ja mel Ibanez 406 (sestku) a elektronika stala za prd (aktivni). Drevo celkem slo, ale s tou elektronikou ta basa mela problem prolizt (ackoliv solo mela celkem hezky zvuk).

hele...mám ten samej problém...myslíš, že to emgesa vyřešej?

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

12

Jenich napsal:
d.a.l.i napsal:

Urcite pomohou.

Ale bavili jsme se o Tobe uz s vice lidma (rozumej pomlouvali :-) a shodli jsme se, ze by sis zaslouzil lepsi nastroj (alias nove koste dobre mete), neuvazujes spis o vymene za neco lepsiho (s prirozene lepsimi snimaci)? Z druhe ruky se dnes da slusne vybrat a nepriplacel bys moc penez...

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

13

Třeba nějakej pěknej jazz bass... wink wink wink

0 xLajků:

14

mikulik napsal:

Třeba nějakej pěknej jazz bass... wink wink wink

slovo, kterým bych tě nazval ještě nevymysleli, ale přesně to jsi smile

0 xLajků:

15

Já věděl, že nebudeš daleko... big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

16

d.a.l.i napsal:
Jenich napsal:
d.a.l.i napsal:

Urcite pomohou.

Ale bavili jsme se o Tobe uz s vice lidma (rozumej pomlouvali :-) a shodli jsme se, ze by sis zaslouzil lepsi nastroj (alias nove koste dobre mete), neuvazujes spis o vymene za neco lepsiho (s prirozene lepsimi snimaci)? Z druhe ruky se dnes da slusne vybrat a nepriplacel bys moc penez...

proč mi každej řiká to samý!!?? asi proto, že to bude pravda...Ale proč lepší nástroj? mě se na to mý bendžínko hraje krásně a konstrukční vadu taky nemá...to to opravdu všechno zapříčiní třeba jiný dřevo? co je na aghatisu špatnýho?

0 xLajků:

17

No, dobrej nástroj hraje, i když je z překližky (viz Dan a jeho Sigma), takže na agathisu nemusí bejt špatný vůbec nic. A když má někdo šikovný pařáty, což ty máš, dokáže i z hluchýho kusu vytlouct zázraky.
Spíš jde o to, že třeba javor, jasan nebo lípa můžou produkovat zase trochu odlišnou barvu zvuku, umožnit lepší sustain a podobně...

0 xLajků:

18

to všechno vim...sustain mě moc nezajímá, protože při mé hře jedne ton nezní nikdy tak dlouho smile

já fakt nevim...měnit se mi vážně nechce...počkám až se vyjádří ještě další odborníci, abych měl víc názorů...

0 xLajků:

19

Souhlas, radši ať se k tomu vyjádřej´ odborníci... smile

0 xLajků:

20

Jenich napsal:

...Ale proč lepší nástroj? mě se na to mý bendžínko hraje krásně a konstrukční vadu taky nemá...to to opravdu všechno zapříčiní třeba jiný dřevo? co je na aghatisu špatnýho?

Na agathisu nic spatnyho neni. Sice zni trochu jinak nez olse, kterou preferuju, ale mam z nej Squier PB special a hluchej neni, ma docela dobrej ton i s puvodnima snimacema. Kdyz ti ta basa vyhovuje, tak ji pochopitelne nemen, to je jasny. Ale zas chces menit snimace, tak uplne spokojenej taky nejsi, ne ? Ja uz to nekde psal, vymena snimacu je silne nejista zalezitost, charakter zvuku zustane a tezko dopredu odhadnout vysledek. Muzes dat x tisic a nebejt spokojenej.... Co koupit corta, ty mas pro ne slabost a tam se da vybirat smile

0 xLajků:

21

deafslap napsal:
Jenich napsal:

...Ale proč lepší nástroj? mě se na to mý bendžínko hraje krásně a konstrukční vadu taky nemá...to to opravdu všechno zapříčiní třeba jiný dřevo? co je na aghatisu špatnýho?

Na agathisu nic spatnyho neni. Sice zni trochu jinak nez olse, kterou preferuju, ale mam z nej Squier PB special a hluchej neni, ma docela dobrej ton i s puvodnima snimacema. Kdyz ti ta basa vyhovuje, tak ji pochopitelne nemen, to je jasny. Ale zas chces menit snimace, tak uplne spokojenej taky nejsi, ne ? Ja uz to nekde psal, vymena snimacu je silne nejista zalezitost, charakter zvuku zustane a tezko dopredu odhadnout vysledek. Muzes dat x tisic a nebejt spokojenej.... Co koupit corta, ty mas pro ne slabost a tam se da vybirat smile

maj všechny humbuckery...já chci P a J sad

0 xLajků:

22

Tak pak už jedině tohle:

http://a9.cpimg.com/image/8F/99/1209127 … 00180-.jpg

0 xLajků:

23

mikulik napsal:

Tak pak už jedině tohle:

http://a9.cpimg.com/image/8F/99/1209127 … 00180-.jpg

asi jsem se zamiloval...:)

0 xLajků:

24

já nechci měnit ton zvuku, ale chci jen aby byl takovej čitelnější a jasnější a přesto hutnej...

0 xLajků:

25

Presne takovou reakci jsem cekal.

Z vlastni zkusenosti - nejen elektronika Ibanez vc. MTD je rozdilna, ale i reakce kytary nasucho. Ta ibanezka byla proste moc hodna, nic moc se z toho vytlouct nedalo. MTD je jine kafe a ackoliv z hlediska financniho me nestala ani korunu, je o obrovsky kus dale.

Predpokladam, ze i Tva ibanezka bude neco podobneho a ver tomu, ze s lepsim nastrojem budes znit citelneji, jasneji, hutneji i basoveji. A mozna i s mensi namahou, ale urcite s podstatne lepsi odezvou na hru. A tohle je IMHO hlavni duvod, proc lidi stale meni nastroje za lepsi a lepsi.

Protoze hrat na kopyto je otrava, kdyz jsi o velky kus dal nez nastroj (ber to jako primer, ne jako absolutni hodnoceni Tve basy).

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

26

d.a.l.i napsal:

Presne takovou reakci jsem cekal.

Z vlastni zkusenosti - nejen elektronika Ibanez vc. MTD je rozdilna, ale i reakce kytary nasucho. Ta ibanezka byla proste moc hodna, nic moc se z toho vytlouct nedalo. MTD je jine kafe a ackoliv z hlediska financniho me nestala ani korunu, je o obrovsky kus dale.

Predpokladam, ze i Tva ibanezka bude neco podobneho a ver tomu, ze s lepsim nastrojem budes znit citelneji, jasneji, hutneji i basoveji. A mozna i s mensi namahou, ale urcite s podstatne lepsi odezvou na hru. A tohle je IMHO hlavni duvod, proc lidi stale meni nastroje za lepsi a lepsi.

Protoze hrat na kopyto je otrava, kdyz jsi o velky kus dal nez nastroj (ber to jako primer, ne jako absolutni hodnoceni Tve basy).

ne já to všechno beru, protože vim, že vaše názory jsou podložený, ale musíš mi rozumět...

peníze nemam a představa, že třeba budu den bez basy je úděsná...(že bych prodal svojí a pak šetřil na novou)

hrál jse mna spousty bas, ale na mojí se mi hrálo nejlíp...jasně...jde o zvyk, ale stejně bych čekal, nějáký lepší pocit...Třeba jak spousta lidí řiká, že hráli na bláto od stagu a pak si koupili něco lepšího a šlo to samo...takovej pocit jsem nikde neměl...nejlíp se mi hrálo na warwicka, protože se to hraní podobalo hře na tu mojí...

toho měnit nástroje za lepší a lepší se bojim nejvíc....mám strach, že změnim basu a dopadnu jak dědeček kubš, kterej pořád hledá lepší a lepší gear a při tom zapomíná hrát (no offense) smile

vašich rad, mý zkušenější kolegové, si velmi vážim a neberu je vůbec na lehkou váhu...takže budu jen rád, když se názory a možná konkrétní řešení budou množit, protože já z toho začínám bejt dost otrávenej...

0 xLajků:

27

Trochu mimo: o MTD.Do mojí sem nechal dát humbuckery a elektroniku od electrosonic SBS a sem z toho uplně hotovej. S tima původníma singlama se to nedá srovnat.Má to uplně parádní agresivní zvuk, korekce super, přepínatelný středy...Trochu sem se toho bál
(hlavně to frézování), ale teď je to opravdu inštrument na úrovni.

MTD Beast 5 RW - snímače a aktivka SBS - DR strings BKB 5
MTD Beast 5 MG - rozdělaná
Warwick Pro Tube IV - 400W hybrid - 12AX7, EL 84
2 x Warwick WCA 411 Pro , box 2 x 15" Eminence Delta
0 xLajků:

28

Jenich: Chapu, penize jsou problem. Nicmene je resenim pouzit kontokorent, nasetrit 5-6kkc a poridit starsi basicku kolem 10-12kkc (za coz sezenes slusny kousek). A hlavne - nemusis spechat, muzes vybirat klidne pul roku. A az koupis, prodas basu a splatis pujcku... Tak jsem to taky delal, kdyz jsem jednu chvili mel 4 basy (2x prazec, 2x bezprazec smile.

Pedro: To je slovo do pranice. Jen ted koukam do nasi mailove komunikace, ze jsi mel ty levne ceske/korejske. Je otazkou, kolik bych si pomohl oproti slovenskym KA. Nicmene mam za to, ze poradny humbucker hraje podstatne lip jak tenoucky singl.
Kolik jsi dal za vymenu? Shanel jsi nekde reference na srovnani techto snimacu s KA, Bartolini, Seymour-Duncan, apod.?

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

29

to neni zas tak špatnej nápad...:)

0 xLajků:

30

neměl bys pro mě nějákou basu vyhlídnutou?

0 xLajků:

31

Muzu ti dat telefon na cloveka, ktery prodaval vyprodejove kytary z Delicie, vloni jich mel jeste dost. Jen nevim, co se podelo, kdyz to musel vyklidit, jestli to ma jeste k dispozici ci co se s tim stalo... Kdyztak mi napis mail, poslu kontakt. Popr. pohledej, parkrat jsem ten kontakt utrousil i zde.

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

32

Jenich napsal:

...takže budu jen rád, když se názory a možná konkrétní řešení budou množit, protože já z toho začínám bejt dost otrávenej...

Ale tak jestli si spokojenej tak to vazne neres a nech to jak to je. Nebo tam vymen ty snimace, treba slovensky Kent Amstrong se mi libily na lacinejsi base. Ale menit basu proto ze ti to nekdo radi, to urcite nedelej, to prece vis sam.

0 xLajků:

33

naprosto otevřeně:

nechci si kupovat mistrovskej nástroj protože doufám a věřim, že mi ho někdo někdy vyrobí a dá...stejně tak aparát...třeba ne, ale já tomu věřim...

vím, že ta moje má svý vady, ale hraje se mi na ní dobře...kdybych měl neomezenej budget, tak si necham vyrobit naprostou kopii tý ibanezy z luxusního dřeva a všema takovejma věcma...to už o něčem svědčí...každopádně díky za názory...jedu ted na 14 dní k mořátku, takže tam budu mít čas o tom přemejšlet smile

ještě jednou díky za rady...

ps: tak mi to číslo prosím hoď na maila...mám ho tady pod avatarem...díky moc

0 xLajků:

34

zase na jednu stranu můžeš bejt spokojenej, protože už jsi podle všeho našel typově kytaru co ti sedí...

Neutop se v vlnách wink

Oh man, he's maniac!
0 xLajků:

35 Naposledy upravil: Pedro (17. 08. 2006 14.07:07)

D.a.l.i - Nemyslel sem porovnání s kvalitníma snímačema (Armstrongy) ale s tima českejma.To by asi zas takovej rozdíl v kvalitě nebyl, ale spíš v charakteru (singl x hum).Snímače + 3 p. aktivka i s poštou ze slovenska za 4800,-.Práce za předělání 1200,- u Jurkoviče.(Na to jak byl na mol se mu to celkem povedlo vyfrézovat,pak nalil i mně :-) Na diskuzi instrumento.cz byly právě ohlasy že ty SBS sou určitě lepší než RM a za skoro stejnou cenu.Po jinejch snímačích sem se ani nescháněl,to je všechno tak kolem těch 3000,-za jeden a to je dost.

0 xLajků:

36

2 dali ad mtd: nedavno se tady v Plzni po bazarech objevilo nekolik baskytar, ktere zrejme nejak souvisi s Horovicema a zdaj se mi uplne novy a nehrany - na prvni pohled to vypada jako warwick, ale krk a hlava je z nejakyho ockovanyho dreva, na hlave normalne znacka mt grendel i s podpisem a cislem zezadu, tela jsou takovy spis spectorovsky, snimace MEC (na jednom EMG) elektronika nevim, kobylka je takova ta pekna WW delena. Nevis o co jde? Ze by to nekdo montoval doma v dilne z nakoupenejch kusu (jeden korpus vypada, jako by ani nebyl nalakovanej ani navoskovanej)? Nektery z nich i pekne hrajou, ceny od 10 - 14 K podle obchodu...zaroven i tip pro Jenicha. Tak se to tady vyrojilo, tak kdybyste meli cestu, omrknete to.

0 xLajků:

37

No v Hořovicích se dělaly i spectory (v Americe je prodávaj i za 3000 USD).Ale jestli to má na hlavici MTD tak to fakt asi bude spíchlí od někoho, kdo ty díly prostě měl.Nebo to na úkor spectoru a mtd udělali už ve fabrice, ale to asi ne.

0 xLajků:

38

ondras: vim o tom, na podzim 2005 koncily vyprodeje v Delicii a vsude se vyrojila spousta inzeratu na tyto nastroje. Predpokladam, ze si nekdo takto koupil vice kusu a nabizel je. Chytri a informovani majitele hudebnin dle meho nazoru udelali totez - nabrali si par kvalitnich kytar a bas za zlomkove ceny na sklad a jestli uz je prodali, tak si museli mnout ruce. Ja si taky mnu dodnes ruce, protoze vymena 1:1 za Ibanez 406 byl super kauf.

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

39

Mimochodem, jednou jsem zahlidl v OV v hudebninach v komisi MTD 5 v "nadherne" modre metalize s pasivni elektronikou Sadowski za nejakych 12kkc a behem tydne bylo pryc. Porovnal jsem to s USA Fenderama, Musicmanem, original Warwickem a ackoliv ta basa stala polovicku, hrala minimalne srovnatelne...

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

40

To sou věci. U nás v krámě na takovýhle věci nenarazíš

Oh man, he's maniac!
0 xLajků:

41 Naposledy upravil: spider (17. 08. 2006 18.26:42)

ondras napsal:

2 dali ad mtd: nedavno se tady v Plzni po bazarech objevilo nekolik baskytar, ktere zrejme nejak souvisi s Horovicema a zdaj se mi uplne novy a nehrany - na prvni pohled to vypada jako warwick, ale krk a hlava je z nejakyho ockovanyho dreva, na hlave normalne znacka mt grendel i s podpisem a cislem zezadu, tela jsou takovy spis spectorovsky, snimace MEC (na jednom EMG) elektronika nevim, kobylka je takova ta pekna WW delena. Nevis o co jde? Ze by to nekdo montoval doma v dilne z nakoupenejch kusu (jeden korpus vypada, jako by ani nebyl nalakovanej ani navoskovanej)? Nektery z nich i pekne hrajou, ceny od 10 - 14 K podle obchodu...zaroven i tip pro Jenicha. Tak se to tady vyrojilo, tak kdybyste meli cestu, omrknete to.

No do nemecka je kousek, fabrika Warwicku je za hranicema a dela tam spousta cechu.....zeby val vitr odtud ?

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

42

MEC sou warwickovský snímače....a jak říká spider to zavání vynášením amontováním doma

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

43

Delicia vyrabela i Warwicky, dokonce chteli vyrabet i elektricky kontrabas, ktery nakonec padl (Warwick se stehoval do Ciny) a znamy takhle posbiral casti, ktere nechal slozit u kytarare a momentalne ho nabizi smile

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

44 Naposledy upravil: ondras (18. 08. 2006 18.00:40)

d.a.l.i napsal:

Mimochodem, jednou jsem zahlidl v OV v hudebninach v komisi MTD 5 v "nadherne" modre metalize s pasivni elektronikou Sadowski za nejakych 12kkc a behem tydne bylo pryc. Porovnal jsem to s USA Fenderama, Musicmanem, original Warwickem a ackoliv ta basa stala polovicku, hrala minimalne srovnatelne...

tak jsem se teda byl este jednou podivat a jedna z nich je opravdickej grendel v naturalu, byly prej jen na export, par kusu nedopatrenim zustalo, jeden je takovej ten lepsi horovickej dean s EMG snimacema a elektronikou a zbytek hybridy, ktery jsem popisoval posledne. Takze na sto pero z Horovic. No a opravdu se tam delaly i warwicky, to jsem teda vubec netusil.

0 xLajků:

45

Ahoj všichni,potřeboval bych vědět,co je lepší: esi Squier by Fender JB za cca. 6900Kč novej nebo Fokus JB. Na stránkách Fokusu ho maj za 5000Kč,cože si myslim,že je docela rozdílná cena..ale je novej? za tu cenu.. a srovnávatelnej skvalitou sqiera?

0 xLajků:

46

Lukáš napsal:

Ahoj všichni,potřeboval bych vědět,co je lepší: esi Squier by Fender JB za cca. 6900Kč novej nebo Fokus JB. Na stránkách Fokusu ho maj za 5000Kč,cože si myslim,že je docela rozdílná cena..ale je novej? za tu cenu.. a srovnávatelnej skvalitou sqiera?

hele jako za ty prachy to ušetříš na fokusu koupíš od RM snímač a máš brutal basu
už jen to že je Fokus z koreee a squier z indonesie....je velkej rozdil squier neni dobrej  fokus je lepší
cenovej rozdil je kuli značičce fender na hlave Squieru

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

47

Ja mam se squierama dobry zkusenosti, zacinal sem na ne a jeden sem si i nechal, protoze je dobrej. Jasne ze je to lacina basa, ale udelana je solidne a ja na ni bez problemu koncertoval i nahraval dema s dobrym zvukem. Vyzkouset a pak vybirat.

0 xLajků:

48

deafslap napsal:

Ja mam se squierama dobry zkusenosti, zacinal sem na ne a jeden sem si i nechal, protoze je dobrej. Jasne ze je to lacina basa, ale udelana je solidne a ja na ni bez problemu koncertoval i nahraval dema s dobrym zvukem. Vyzkouset a pak vybirat.

+1 smile

0 xLajků:

49

Ja mám ze squierama tiež výborné skúsenosti a hlavne mikule vedel si že začali vyrábať vintage modely?

Ales Vychodil AVJB5
Fender Precision MIJ 1993 Rosewood fingerboard
Fender Precision MIJ 1986 Maple fingerboard
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

50

http://www.squierguitars.com/products/s … fiedseries

Ales Vychodil AVJB5
Fender Precision MIJ 1993 Rosewood fingerboard
Fender Precision MIJ 1986 Maple fingerboard