1

Téma: Snímače nakřivo :-)

Ahoj, řeším opět možnosti při stavbě baskytary, tak se zeptám profíků :-)

Pořídil jsem aktivní snímače MEC BL-5 a koumu, jak je osadit na baskytaře.

Vzhledem k tvaru by se mi líbilo jeden umístit "nakřivo" jako to má na svých "Jazz" modelech Warwick. Prý to má efekt na zvuk, když je snímač natočený - podle mého to nemůže být až tak znatelný rozdíl, ale budiž. I tak by to vypadalo zajímavě :-)

Má otázka směřuje jinam - mohu takto "natočit" i tyto "obyčejné" snímače? Tzn. nejsou k tomuto účelu určeny snímače speciální (jde mi o rovnoměrné snímání všech strun - aby zůstalo zachováno a nedělalo to nějaký psí kusy jestli rozumíte).

Pokud jdou i tyto typy natočit, tak by mě zajímalo o kolik...pokud takový údaj existuje - nikde jsem se toho totiž nedopátral.

Díky moc za odpovědi. Zdraví RoHy

Gear:
RoHy CUSTOM BASS 5string    (viz.  http://bass-tard.rajce.idnes.cz/Ma_mila.../ )
GK Fusion 500W + boxy 2 x 600W 2x12  + tweeter
Bezdrát SENNHEISER EW 172 C G3
Struny EBS, kabel DiMarzio
0 xLajků:

2

Re: Snímače nakřivo :-)

RoHy napsal:

Prý to má efekt na zvuk, když je snímač natočený - podle mého to nemůže být až tak znatelný rozdíl, ale budiž

Hmm, a zvuk v 60kovem a 70kovem umisteni snimadel na JB ? zmena pozice je minimalni, dusledek na zvuk veliky.....

K dotazu. Neznam ty snimace ani na webu MECu jsem je pod tim oznacenim nenasel: Kazdopadne pokud to neni railovy snimac, muze se stat ze vyosene polove nastavce nebudou brat strunz tak jak maji. Moznost je pouzit sirsi kobylkovy snimac pro krkovou pozici.
O kolik se neda rict, zalezi na vnitrni konstrukci snimace, roztecich kobylky a nulaku. Jestli to ma byt jen o designu a nevis co od teteo upravy vlastne cekas za me: Nasrat

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

3

Já nad tím taky přemýšlím na projektu half-cort 5 str.basy a jediný co mě napadlo, tak použít singly bez pólových nástavců třeba rovnou snímadla určený pro 6 str basy? Je to dobrej nápad, nebo jakej je to nápad?
Pozici a polohu myslím něco jako thumb WW

handmade precision bass (fender fake logoed & fake relic) SBS pickups + active blender, Yamaha BB 435, Fender modern player 5, MTD 5, markbass LM III, soundelirium  the 12.6.1. + 15.5.  sustainer bayger, DOD deep freeze chorus, art studio v3, Ibanez bass synthesizer SB7, korg pitchblack poly, zoom b3
Klašter 12
0 xLajků:

4

Třeba KAčka maj magnet po celý dýlce a používaj stejný snímače pro 4 i 5 strunný nástroje, takže tam by to asi šlo, jinak bych měl strach, takový vyosení magnetu z pásma kmitání struny může způsobit pěkný nepříjemnosti v "mezistrunový dynamice" ..

0 xLajků:

5

No hlavně si musíš asi odpovědět na otázku, co si od toho slibuješ. Jde jenom o design nebo to chceš udělat kvůli zvuku?

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

6

za mě je to tak, že se chci lišit i za cenu toho, že budu mít místo snímače horkrej brambor.

Ne ...prostě si myslím, že když je předsunutej snímač na tenších (míň basových) strunách blíž hmatníku, že by ty vyšší struny mohly mít jakoby širší tělo...basovější zvuk?  Ale to by bylo spíš zralý na pokusy

handmade precision bass (fender fake logoed & fake relic) SBS pickups + active blender, Yamaha BB 435, Fender modern player 5, MTD 5, markbass LM III, soundelirium  the 12.6.1. + 15.5.  sustainer bayger, DOD deep freeze chorus, art studio v3, Ibanez bass synthesizer SB7, korg pitchblack poly, zoom b3
Klašter 12
0 xLajků:

7

opoceCZ: Já bych to čekal spíš naopak. Pro mohutnější bas by mi připadalo vhodnější se pod tlustou strunou dostat se snímačem blíž ke krku... (Viz třeba zmiňovaný kobylkový snímač JB 60/70.)

Edit: Čtu to znova a možná jsi to myslel (zrcadlově) stejně. Záleží co jsi myslel pod pojmem "vyšší struny"...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

8

opoceCZ napsal:

i myslím, že když je předsunutej snímač na tenších (míň basových) strunách blíž hmatníku, že by ty vyšší struny mohly mít jakoby širší tělo

něco podobnýho už řešil nějakej Fender.. a kvůli tomu pak ten snímač rozpůlil

0 xLajků:

9

Při takovejchhle obštrukcích bych taky určitě hlasoval pro kolejničku. Dělá to poměrně dost výrobců, takže sehnat "ten pravý" model by nemuselo být tak těžké...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

10

Díky všem za odpovědi, zkusim promyslet  a popasovat se s tím :-)

Gear:
RoHy CUSTOM BASS 5string    (viz.  http://bass-tard.rajce.idnes.cz/Ma_mila.../ )
GK Fusion 500W + boxy 2 x 600W 2x12  + tweeter
Bezdrát SENNHEISER EW 172 C G3
Struny EBS, kabel DiMarzio
0 xLajků: