1

Téma: Marry Ann

Tak jo...
Hodili jsme na bandzone 2 nahrávky z dema...zatím nezmasterované,
tak můžete psat své připomínky a urážky smile
http://bandzone.cz/marryann

ELF / Lakland
0 xLajků:

2

Re: Marry Ann

Zvukově se mi to líbí, ale v první písničce mi vadí ten ostrý panning kytar. Dal bych je trošku blíže středu.

0 xLajků:

3

bretja napsal:

Zvukově se mi to líbí, ale v první písničce mi vadí ten ostrý panning kytar. Dal bych je trošku blíže středu.

jak říkám, je to hrubá verze, vše se bude ještě upravovat...

ELF / Lakland
0 xLajků:

4

Gerald napsal:

Gerald

vypadáš jak Mike Inez z Alice in Chains.. smile
proč kurva dobří muzikanti hrajou v bandu s kscichtem zábavovky...

fantomas odstranil obrázek
snad nepohoršoval ? smile - ne, ale dělal bordel...
0 xLajků:

5

JUrአnapsal:

...

0 xLajků:

6

Líbí se mi hlas vaší zpěvačky!

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

7

Mě taky!!

0 xLajků:

8

Mně ne. (Sorry.)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

9

Zpěvačka pěkná, ale její zpěv se mi bohužel taky nelíbí.

Schecter Hellraiser 5 ║ Squier by Fender MB-4
Hartke VX3500  ║ Warwick blue cab 15,
LINE 6 BASS POD XT PRO + IMG STAGE LINE STA-300 + Hocke BS 115
Pár levých rukou big_smile
0 xLajků:

10

JUrአnapsal:

no to muzikanti delaj.. v "dobrejch" kapelach hrajou nymandi ale srdcem big_smile..
kdyz kouknu na nasi kapelu  tak tam umi hrat sagar ..a trombonaci nejsou sptany jinak sou to vesmes vcetne mne hovno muzikanti ...  ale ta kpela dohromady ma kouzlo a koule.. a s bejvalym ktarakem kerej hral o dost hur nez ty aktualni mela mozna este vetsi.. 

SneG napsal:

Zpěvačka pěkná, ale její zpěv se mi bohužel taky nelíbí.

mne  takky moc ne .. resp barva ok ale ten projev je takovej hrozne strojenej, zni tak ponekud sterilne...trosku subretoidne...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

11

Paparatzzi napsal:

Me vubec ne.....zpev je to co me nejvic taha za usi

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

12

spider napsal:
Paparatzzi napsal:

+ 1

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

13

spider napsal:

Me vubec ne.....

ty uz vstavas.. yikes

Jenich napsal:

+ 1

ty uz des spat .. yikes

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

14

jj, ja i o vikendu funguju od 6ti smile zvyk....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

15 Naposledy upravil: e.t. (09. 05. 2010 08.03:12)

spider napsal:

jj, ja i o vikendu funguju od 6ti  zvyk....

sere mne to ale ja taky. a to do prace chodim nejdriv na devet, to je hnus, co? du si to poslechnout...
....

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

16

spider napsal:

souhlas.

0 xLajků:

17

.. jo s tím zpěvem téj holce promluvte do duše

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

18

richo5 napsal:

promluvte do duše

jako že má jít pryč? nebo jak? smile nevim jak donutit zpěváka aby změnil hlas smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

19

JUrአnapsal:

A proč by nehráli? Proč hrajou dobří muzikanti v revivalech, zábavovkách, na plesech, na svatbách? Proč dělá člověk v civilním zaměstnání věci, které by nikdy z vlastního přesvědčení nedělal? Chceš vážně odpověď? Tady ji máš - aby se uživil...

Jinak k tomu Gerardovu bandu... V tý první skladbě kňápe pěvkyně strašně, v tý druhý je to trochu lepší, ale stejně kňápe. Navíc v obou skladbách má nepatrnej problém s intonací. Aspoň já to tam teda slyším. Ale je docela pěkná, takže se člověk může dívat na koncertě jinam smile

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

20

Jenich napsal:

nevim jak donutit zpěváka aby změnil hlas

.. ale dá se .. být méně afektovaný ve výrazu atp.  .. prostě by se holka měla více uvolnit, vyhodit někoho je až to krajní řešení které jsem na mysli vůbec neměl ")

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

21

muzika je poslouchatelná, ale osobně bych si to asi nepouštěl, ne že bych tedy poslouchal cokoliv jinýho...
zpěv se mi moc nelíbí
v prvním songu to tahá za uši, v druhým je to o něco lepší

měla by na sobě zpěvačka zapracovat, např. takto :-) : http://bandzone.cz/belligerence
pak by to dostalo kule

0 xLajků:

22

Termit napsal:

měla by na sobě zpěvačka zapracovat, např. takto :-) : http://bandzone.cz/belligerence
pak by to dostalo kule

Ježííííš, to je vůl big_smile big_smile Jsem čekal co tam bude za vášnivej altík big_smile

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

23

Tak jo, díky za reakce...
Hlavně se tady propírá zpěv...My dobře víme, že to není vůbec ono. To, že tam má dát něco navíc, aby to nebylo tak upjatý a sterilní ji říkáme snad každou zkoušku, několikrát i velmi důrazně, ale bohužel...Asi zkaženost z těch plesovek. O tom, že bychom ji vyhodili jsme už nejednou uvažovali, ba dokonce jednou víceméně vyhodili, ale uprosila nás, že se bude snažit...Hlavně prostě nemáme náhradu.
Ještě bych jen doplnil, že ta kapela není nějaká moje srdcovka, asi před rokem jsem ji přestal brát vážně, bo nasazení některých členů je naprosto mizerné a po lidské stránce jsme si taky nijak moc nepadli do noty...
Hraju tam, bo nemám nic jinýho (nikdo mě nechce a na zábavu mě nikdo nedostane smile ), ale představu o budoucnosti nějakou mám - vlastní kapela, jiní lidi, jinej přístup atd...

A ještě k té nahrávce. Je to natočeno v rychlosti, v podstatě jen jako ukázka toho, co hrajem, u jednoho zvukaře, s kterým se není možný domluvit na finálních úpravách...

ELF / Lakland
0 xLajků:

24

kurcatovium napsal:

Mně ne. (Sorry.)

Mě se líbí její hlas, to co jak zpívá to neřeším:)

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

25

Jako já bych zas nerad, aby to vypadalo, že to odsuzuju. Mně se to líbí, ale je to fakt tak na zábavku jak tu někteří zmínili. Což imho není špatně. Na tý zábavce bych si to rád poslechnul (mnohem radši než stále dokola slyšet věci jako Špinavý záda, Žízeň nebo Jahody mražený), ale abych si to třeba doma pustil, to asi ne...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

26

Ivo napsal:

A proč by nehráli? Proč hrajou dobří muzikanti v revivalech, zábavovkách, na plesech, na svatbách? Proč dělá člověk v civilním zaměstnání věci, které by nikdy z vlastního přesvědčení nedělal? Chceš vážně odpověď? Tady ji máš - aby se uživil...

to jsou lidi co dávno vypustili svoje ambice.. revival kdo z toho může mít radost ? smile zábavovka oukej pro čtyřicetiletý taťky. Ale nikomu to neberu nechť každej dělá co ho baví. Ovšem mladej člověk aby se na tomhle uspokojil? byl by trochu pokřivenej .

Gerald napsal:

Hraju tam, bo nemám nic jinýho (nikdo mě nechce a na zábavu mě nikdo nedostane smile ), ale představu o budoucnosti nějakou mám - vlastní kapela, jiní lidi, jinej přístup atd...

Tohle se mi líbí !

fantomas odstranil obrázek
snad nepohoršoval ? smile - ne, ale dělal bordel...
0 xLajků:

27

ad zpěvačka: myslím, že jí to píšete moc vysoko...

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

28 Naposledy upravil: CharlesBass (09. 05. 2010 23.02:24)

jj, mám pocit, že de do falzetu moc brzo, či spíš moc škrtí plnej hlas, nebo to kombinuje - nějak to znalecky nedokážu posoudit a vyjádřit. Podle přítelkyně typicky "zkažená" ze LŠU. Dám jí to zítra na odborný posudek ...

Ale snaží se, je podle mě na maximu možností, Pokud by to aktuálně uměla zpívat líp asi by to i zazpívala líp ...

Edit: čímž nechci říct, že je k ničemu. Naopak, je dost daleko, má před sebou ale ještě dost práce, jako ostatně každej muzikant ....

0 xLajků:

29

Ono najit slusneho zpevaka je problem, a opravdu lepsi neco nez nic, mno...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

30 Naposledy upravil: m3 (10. 05. 2010 05.44:34)

Gerald napsal:

Asi zkaženost z těch plesovek.

CharlesBass napsal:

typicky "zkažená" ze LŠU

jou jes .. je to tak ... ale to de odnaucit...

to sami sou treba dechari z lidusky.. maj tendence hrat samy glissovany moly.. hmm

Gerald napsal:

přestal brát vážně, bo nasazení některých členů je naprosto mizerné a po lidské stránce jsme si taky nijak moc nepadli do noty...

ono malokdy najdes jak jenich svyho binu... ale teda nedokazu si predstavit  ze bych hral s lidma kery by mi vyslovene nesedeli... jako posledni dobou mam taky napady se na to vysrat nebo vyhazet pulku kapely .. ale spis z hudebniho (stylovyho) hlediska... ty lidi tam mam vsechny rad...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

31

Pěkný Geralde. Aspoň je vidět že kolem Olomouce se potuluje pár dobrých muzikantů smile

0 xLajků:

32

JUrአnapsal:

to jsou lidi co dávno vypustili svoje ambice.. revival kdo z toho může mít radost ? smile zábavovka oukej pro čtyřicetiletý taťky. Ale nikomu to neberu nechť každej dělá co ho baví. Ovšem mladej člověk aby se na tomhle uspokojil? byl by trochu pokřivenej .

No já teda myslím, že pro mladýho člověka je dobrý hrát často, pro hodně lidí a za relativně slušnej peníz... Mně přijdou pokřivení spíš pozéři, co "by se druhý den po zábavě nemohli na nástroj ani podívat", ale hudlají si svoji vlastní muziku (díky jejich zkušenostem a technice často více než tuctovou) pro deset věrných fandů-kamarádů a dalších deset náhodných posluchačů sotva za cesťák...

Ale jak říkáš, každej ať dělá co ho baví.

Mayones Be 5 str., MEC | Mayones Be 6 str., Bartolini | Mayones Be 6 str. fretless, MEC | Mayones Be 6 str. fretless, MEC - HLEDÁ SE!
SWR M2 | Aguilar AG 500 | Aguilar DB 410 | Aguilar DB 115
0 xLajků:

33

Ten spev je super...hlavne v posledný přáni pretože takyto spev sa v takychto veciach skoro vobec nevidi aspon ja som to doteraz nepocul a zaujalo ma to...instrumentalne sa mi to páči tiez...u mna 5/5

Viete žena ako spevačka je omnoho tvorivejšia ako tupa mužska hlava a nudný mužsky hruby hlas ktory chce len dominovat nad vsetkym ostatnym v kapele a snazi sa "spievat" ale reve a robi to na co nema lebo proste zneje nezaujimavo a doslova robi zo seba debila a v kazdom songu sa casom zacne opakovat.
Zenska si dokáže vymyslieť melodiu spevu aj tam kde sme si mi štyria chalani nedokazali nic niako vymysliet po dlhu dobu. Proste tam som uvidel ze zena je za mikrofonom ovela tvorivejsia.

0 xLajků:

34

díky za další názory...
potvrzují se tu reakce z koncertů...1 skupina lidí je nadšená, zpěv se líbí, hudba taky. 2. skupině lidí se nelíbí zpěv, chtějí tam chlapa, ale hudba taky dobrý. Ještě jsme se teda nesetkali s nějakou velkou kritikou, jsou na nás asi hodní a mile lžou... smile
ale na těch koncertech mě to baví, to jo...

ELF / Lakland
0 xLajků:

35

a co mimo zpěv?
Hudba alá zábava? No až tak mi to nepřijde, ale ano, je to takovej vlezlej rock, no a?
A co texty? Rozepište se...ať mám nad čím přemýšlet...

ELF / Lakland
0 xLajků:

36

No, zpěv vždycky upoutává pozornost nejvíc... Bohužel, tady ta zpěvačka by mě vcelku nemusela vadit, ale cítím velký průser v použitém mikrofonu, hrozně vyhlazuje a lže na výškách a vůbec se mi zvukově nelíbí... Chtělo by to plnější středy a bylo by to mnohem lepší. Kytary mi přijdou fajn (krom hard panningu v první věci), bicí vcelku hrajou, někde bych je malinko vytáhl. Basa je místy jakoby nekonkrétní a nedrží pohromadě.
PS: Tenhle styl nemám naposlouchanej, ale nemyslím si že by to v rámci dema byl vyloženej průser... Pokud máte problémy s finišem, tak můžu pomoct. MIX, MASTER, k vašim službám (http://lukasrufer.wbs.cz/Studio.html). smile

0 xLajků:

37

Michale, jak jsem psal, že to dám na "odborný" posudek Heleně. Moc se jí zpěv líbí, není to podle ní tuctový hlas - má ho trochu zastřenější a byla by zvědavá na nižší polohy. Sama by se do těch písniček trochu víc opřela, ale není to podle ní chyba. Takže shrnula to jako velice dobré a moc se jí to líbilo i jako celek. A prej kdy už bude knížka smile

Za mě (jak jsem výše psal o tom falzetu a tom přiškrcení - u některých ženských to prostě nepoznám, i u tý Heleny musim pozorně poslouchat kdy do něj přejde a proto jsem byl mimo) To zastření je pěkné do songu Ve stínu stromů, ale do Posledního přání "prosím příště se trochu opřít" smile Což si myslím že na koncertech není problém smile Ve studiu to jde asi hůř.

Jinak textově se mi to líbí wink Myslím, že ten stín stromů byl původně v mužském rodu. A ten vlezlej rock - označení klubové kapely jako zábavovku bych bral v tomto případě jako kompliment .. je to aranžemi propracované, dotažené, plný zvuk, což zábavovky mívají, ale nehrávají tolik vlastní tvorbu a to ještě takto textově hodnotnou (většinou je to o plných sálech, nebo o zlomeným srdci po jedný noci wink big_smile)

0 xLajků:

38

díky za postřehy...dobrá motivace.

Charlesi: S knížkou se to má tak, že se nejprve řešily technické chybičky a potom řešila tiskárna problém s porouchaným strojem, tudíž se vše protáhlo. Už by mělo být ale vše v pořádku, takže na ni čekám každou chvíli...pak se ozvu na mail. Díky za vše...

ELF / Lakland
0 xLajků:

39

Tak to vypadá na pokračování...
3 upravené nahrávky na http://bandzone.cz/marryann
Jeden člověk nám to +- domíchal... Není to 100%, něco tam zní stále blbě, jsou tam chyby, ale snad jako demo to bude použitelný...
Tak uvidíme, zda to bude fungovat.
Za vaše reakce předem díky.

ELF / Lakland
0 xLajků:

40

Jsou dvě možnosti:
1. chcete nahrávku, která bude znít jako starý věci (černý album a tak)
CO UDĚLAT
- jiná produkce
- lépe a hlavně přesněji to zahrát
- jinak smíchat

2. chcete moderní nahrávku
CO UDĚLAT
- přinejmenším všechno narovnat v tempu
- jinak smíchat

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

41

díky tao,
náhrávali jsme to velmi rychle, tudíž ne na 100%
bylo to myšleno jen jako ukázka tvorby, ne kvalitní nahrávka. Taky jsme za to nic nedali (jeden známej zvukař...).
smíchat bych to taky chtěl jinak, ale trvalo to neskutečně dlouho, tak jsem rád i za to...
šlo nám tady hlavně o pocit, co z toho lidi cítí a slyší...jestli by to vůbec někoho zajímalo atd.
samozřejmě díky za duchaplnou reakci.

ELF / Lakland
0 xLajků:

42

poslední věc přidána na bandzone...(Svatý grál)

ELF / Lakland
0 xLajků: