1

Téma: Problém s mechanikou

Nazdar,
mam takovouhle ladící mechaniku:
http://kytary.cz/resources/p/v/ae/10943 … to%24ctl01 (např...takovouhle basovou sem nenašel v týhle a mý nebude moc velkej rozdíl ;-) )
Před chvílí sem ladil basu, najednou byl slišet při lazení skok do hlubšího tonu ale ladil jsem dál, točil sem kolíkm a hřídel na které je struna se netočila. Tak sem usoudil, že je něco v haji. Položil sem basu na postel, vymotal sem strunu z hřídele mechaniky a hřídel vypadla. Asi se vytočil šroubek, kterej drží ozubený kolečko v mechnice na hřídeli. Den před tim se mi stal stejnej případ ale vzadu na mechanice je takovej ,,poklop,, (tam jak je na obrázku to W tak to je ten poklop)
kterej vypadl, tak jsem se ke šroubu dostal, utáhnul sem to a pojlom sem vmáčkun zpět. Buhožel dnes se to stalo na jiné ze 4 mechanik a ,,poklop,, nevypad. Šroub je teda uvězněnej za tim poklopem jak se k němu mam dostat? Mam to zkrz šroub nák vyrzit ten poklop? Už sem to zkoušel vyrazit ale tenhle poklop docela drží. Bojim se nák moc silou to mačkat abych to nák nepodělal ještě víc. Co myslite?

0 xLajků:

2

Re: Problém s mechanikou

no, jak vidno mechaniky jsou zrale na vymenu a nejlepe vsechny

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

3

To mě taky napadlo...ale nebylo by ještě náký jiný řešení?

0 xLajků:

4

Ten poklop pompocí durchšlágu přes ten šroubek vyrazit smile

0 xLajků:

5

Ono hlavně za tím poklopem nejspíš má být nějaké mazivo. Proto se těm mechanikám říká "olejové". Tohle je ale (dle popisu) opravdu zralé na výměnu...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

6

CharlesBass napsal:

Ten poklop pompocí durchšlágu přes ten šroubek vyrazit smile

Jojo ;-) předtim sem se o to pokoušel ale bál sem se, že to zničim. Ted se to vzal, strčil sem tam tu hřídelku, opřel sem to o stul (tou hřídelkou, měl sem to vyndaný z hlavy basy) a flák sem do toho pěstí ;-) poklop vypad, utáh sem vrazil sem tam na zpět poklop a nazdar ;-).  Každopádně až tahle mechanika definitivně odejde (myslim, že to bude brzo) koupim novou no, už toho tahle má dost ;-). Tak díky.

0 xLajků:

7

Tak tohle už mám naštěstí za sebou smile viz. http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 04#p191804

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků: