1

Téma: Medová konfigurace

Tak mne napadlo, jakou konfigurací lze dosáhnout co nejmedovějšího basového tónu, skoro až kontrabasového?

dřevo těla, dřevo krku, dékla mezury, hmatník, snímače a jejich vzdálenost a rozložení, kobylka, struny... čím krom efektu a clonění toho lze dosáhnout?

znovu se učící žížala a hledač medového zvuku
Hraju na Squier | profyl | www.stanislavkolarik.cz
0 xLajků:

2

Re: Medová konfigurace

alespoň 15" reprák, žádná horna
starý struny-spíš nikl, krkovej snímač-single asi víc zapustit, pasiv
lípa olše tělo, hmatník palisandr

možná hlazenky na bezpražci?

0 xLajků:

3

lub, hlazenky ne, piezo pod kobylou, klenutý desky, kobylkovej magnet pro čitelnost smile zkrátka moje basa smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: B.A.S.O.X (27. 04. 2010 14.26:15)

moje taky smile javor - pruchozí krk - pasiv - 15palec smile žádná nacinkaná bestie, přesto čitelná ve středech.

0 xLajků:

5

Celolampová hlava - při malém vybuzení kultivuje tón, připomíná mi to trochu barvu kontrabasu. Med každopádně teče plným proudem, všechno je kulaté, nikde žádné ostré hrany, žadná válcovna plechu. U svého JB se nejvíc přiblížím barvě kontrabasu hraním na krkový snímač - prsty pak hraju až někde u 18. pražce.
+ jak už bylo zmíněno, 15" reproduktor je vítaným pomocníkem .

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

6

Jenich napsal:

lub, hlazenky ne, piezo pod kobylou, klenutý desky, kobylkovej magnet pro čitelnost smile zkrátka moje basa smile

jojo lub da hodne i ta lubova jolana kdyz se pusti krkac me pekne slysitelnej kontrabasovej nadech, kdyz se este brnka u krku a nejlip na stojaka kotrabasovym stylem .. zni to hodne kontrabasove..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

7

já mám teda Peavey BXP Millenium 4str (34"/21, hmatník javor+palisandr, tělo lípa; 2x pas JAZZ) se strunama ještě z fabriky (+ v šuplíku nové Peavey Nickel Round 45-100)
přes kombo Peavey Basic60 (1x12' 50W)

takže musím to medění dohnat jinde :-(

znovu se učící žížala a hledač medového zvuku
Hraju na Squier | profyl | www.stanislavkolarik.cz
0 xLajků: