Téma: kobylky a hardware gotoh
bry den, chci se zeptat, zdali nekdo neporadi, gde na netu sehnat gotoh (nebo podobny kvality) hardware, zatim mi jde jen o kobylu, mechaniky mam dobry..... pokud mozno i s cenikem... diky moc...
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » kobylky a hardware gotoh
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
bry den, chci se zeptat, zdali nekdo neporadi, gde na netu sehnat gotoh (nebo podobny kvality) hardware, zatim mi jde jen o kobylu, mechaniky mam dobry..... pokud mozno i s cenikem... diky moc...
Na stránkách výrobce bass Soller & Sivcak http://www.sollerguitars.com/) je int. obchod s kytarovym hardwarem. Maj tam i Gotoh. Jinak Gotoh maj taky v Alexim (http://www.alexim.cz/). Upozorňuju, že Gotoh je jedena z nejsdražších mechanik.
mám fokus MM s původní kobylou. Myslíte že má cenu kupovat nějakiu drahou značkovou kobylku na něj, bude ta změna zvuku za ty prachy stát?
pavel: na aleximu jsem nasel cenik jen ladicu, takze jsem jim napsal o ceny kobylek, ale podle me to tak strasny nebude=> tnz doufam neco okolo 1000
diky jeste kouknu na ty slovaky....
pavel: na aleximu jsem nasel cenik jen ladicu, takze jsem jim napsal o ceny kobylek, ale podle me to tak strasny nebude=> tnz doufam neco okolo 1000
diky jeste kouknu na ty slovaky....
cekal bych spis 3000
O Gotoh jsem taky uvažoval...
Dr. Gonzo: To je těžká otázka. Na internetu jsou třeba asi tři milióny diskusí o tom, zda je na Fenderech rozdíl ve zvuku s originál kobylou a s Bad Ass. Jedni tvrdí, že masivnější kobyla přidává dozvuk, druzí nevidí žádnou výraznou odlišnost. Sám jsem tuhle výměnu ozkoušel a zvuk je trochu jiný, ale nic zas tak extra zásadního. Já bych do takové výměny na MM asi nešel...
ok, díky za radu
mikluda: asi mas pravdu, tak na to zatim kaslu, mam tu svou kopii rad, a strasne skvele se mi na ni hraje, ladi, ladicky mechaniky ok, snimace teda puvodni + rmpickups ale pres gallien krueger to jede ))) ale vyskytl se mi na ni mensi problem viz dalsi forum
jeste by me zajimala jedna vec : dalsi forum
no to mi zas nekdo rikal, ze dou u nas spatne sehnat delsi struny... nebo co, ja se o to zatim nezajimam
tj, to by byl pak možná trochu problém, když jsem teď natahoval červené warwicky tak sem si říkál že snad nejsou použitelný na 35'' menzuru, natož asi i na struny skrz tělo. dozvuk by to asi pěkně zlepšilo¨, má to ale nějaké mínusy? přece jenom, moc často se to nevidí
minusy- delsi struny -> drazsi )))
Minusy - něktrý struny takovou kobylkou nejdou protáhnout, konkrétně hlazený struny (hlavně spodní) nemají takovou ohebnost, aby zvládly ten menší úhel na kameni kobylky.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » kobylky a hardware gotoh