1

Téma: Orange OBC410+115 vs. Ampeg SVT810E

Ahoj basáci a basačky!

Objednal jsem si novou hlavu od Orange AD200B MK3, celolampa atd.. chtěl jsem velkou změnu zvuku. Chci špinavej, nakreslenej, ne-li úplně zkreslenej tlačící zvuk, žádnou klasiku, nebojím se experimentů.

Otázka je, že nevím co k tomu dám za box, mám dvě varianty mezi kterými se na pevno rozhoduji.

1) Orange OBC410 + OBC115

2) Ampeg SVT810E

Chtěl bych se zeptat, co byste doporučili, co má jaké pro a proti a hlavně, kdo by mi napsal něco o zvuku co poleze z té první varianty čili komplet Orange. Hraji na japonského Fender Jazz Bass, trsátkem.

Dříve jsem používal Ashdown komplet. Pošlu sem odkaz na kapelu, ať si poslechnete zvuk a posoudíte třeba, co by se i více k tomu hodilo k tomu žánru, beru jakékoliv názory, připomínky..

Děkuji a těším se na reakce!

www.myspace.com/raraavismusic

0 xLajků:

2

Re: Orange OBC410+115 vs. Ampeg SVT810E

Osobně myslím, že ani jednou z možností nešlápneš vedle. Obojí bude tlačit, obojí bude špičková kombinace. Osobně si myslím, že pokud chceš "špinavej" zvuk, tak špinavec je druhý jméno Ampega, tudíž bych sáhnul po lednici 8x10. Ale z praktického hlediska je rozhodně lepší kombinace 4x10+1x15...

Ale závěrem: koupíš jedno, a stejně si budeš říkat "Jak by asi hrála ta druhá kombinace?" takže v tomhle tě lituju:-) Ale jak jsem psal na začátku - tak jako tak budeš mít profi aparát na vemi vysoké úrovni.

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

3

Je mi to úplně jasné, že jsem v pozici, když si pořídím jedno, tak budu slintat po druhém. Slyšel jsem, jak to hraje na Ampeg, je to špína. A slyšel jsem taktéž tu druhou variaci, obě kapely hráli podobný žánr, nicméně měli odlišné basy, což dost měnilo na zvuku. Jen se bojím toho, co mi bude dělat ta 1x15ka oba repráky jsou do 8Ohmů tak se bojím, aby to netlačilo méně, než Ampeg, výkonově. s repro 1x15 jsem se ještě nesetkal, resp. nehrál jsem na něj osobně, nevím co to dělá a nevím, jestli zvučení probíhá jinak, případně nahrávání ve studiu. Vždy jsem hrál jen s 10'' repráky. Jinak další faktor je cena Orange jsou samozřejmě dražší o dost, než ten Ampeg a taky země původu je jiná. Koukal jsem, že jsou Orange pěkně těžké ty bedny. To znamená, že to bude bytelné a že je to stavěné zřejmě na velký tlak, ale jak říkám, to je co by kdyby... potřebuji něco, co mě nakloní na jednu stranu, zatím plandám tak mezi. Ale Orange mě rozhodně láká více, je to méně konkrétní zvuk, takový do ztracena, asi záleží na nastavení.. No jo věčné problémy..

0 xLajků:

4

co řešíš...k pomeranči pomeranč a je to tam smile

0 xLajků:

5

Té impedance se neboj, ve výsledku když zapojíš obě 8ohmové bedny, získáš 4ohmy. Ta 810 Ampeg je stejná - taky jí můžeš zapojit jako 2x8ohmů, ve výsledku opět 4ohmy.

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

6

pekelnik napsal:

k pomeranči pomeranč a je to tam

pravdu má...

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

7

pekelnik napsal:

co řešíš...k pomeranči pomeranč a je to tam

Pravdu díš.

Lukáš S. napsal:

Orange OBC410 + OBC115

To prostě bude hrát bez kompromisů jako komplet Orange. Ampeg lednice je provar, tady ji má skoro každej big_smile

0 xLajků:

8

CharlesBass napsal:

To prostě bude hrát bez kompromisů jako komplet Orange. Ampeg lednice je provar, tady ji má skoro každej

no já mám doma 3 a chystám si koupit čtvrtou...

0 xLajků:

9

CharlesBass napsal:

Ampeg lednice je provar

tak to zase prrr! smile

0 xLajků:

10

Lukáš S. napsal:

Ampeg lednice je provar, tady ji má skoro každej big_smile

neser me!!! tongue

0 xLajků:

11

Jenom drobná poznámka k rozdílu 410+115 Orange a 810 Ampeg.
Orange používá pro tyhle "drobečky" basreflexové bedny, což plodí ještě o fous mocnější a zkreslenější zvuk na nižších basech. Oproti tomu Ampeží lednice je uzavřená konstrukce s reprama s velkou výchylkou - to se k lampě hodí snad i líp kvůli klidnějšímu chodu membrán. Bude to dělat krásně vrčivej a v basech vyváženější zvuk. U basreflexu se ti snadno stane že ti některý z hlubokých tónů poleze hlasitěji než zbytek.
Pomeranč je ale oranžovej a to všechny nevýhody přebíjí big_smile

0 xLajků:

12

bral bych orange smile praktictejsi na stehovani a tak + lip to vypada :DD

jinac fajnova muzika

0 xLajků:

13

jsem taky pro Orange...
btw, super muzika, zvuk a tak.
Zda se mi, ze se uvidime v Janderove, kde asi budem taky v nedeli 4tyho, se tesim, jaky to bude nazivo

0 xLajků:

14

Janec napsal:

Pomeranč je ale oranžovej a to všechny nevýhody přebíjí

konecne nekto s vyjasnenym postojem, vidim to uplne stejne

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

15

Děkuji za názory, jak na Orange/Ampeg tak na kapelu, co se Yanderova týče, tak tam se tedy asi uvidíme, když bude možnost klidně se za mnou stav a pokecáme, do té doby už bych to měl mít komplet, ať už varianta A nebo B. Furt se přikláním k Orange, i co se toho bassreflexu týče, to že to bude basové a přitom zkreslené je jenom dobře, že to nebude dávat tolik výškových tonů, to nevadí. Ani to nemusí být tak čitelný.. právě naopak..

http://www.myspace.com/marvelhillmusic   tady ten týpek používá vlastně tu variantu komplet Orange. Má Fender 51' precision s javorovým, což tomu dělá to zabarvení asi dost. Nicméně je to shruba zvuk, co z toho poleze přes jazz bass, víceménně? Nejsem si jistý jestli to je nahrané na Orange, ale spíše ano.

Díky moc ještě jednou.

0 xLajků:

16

hral si uz na kombinacii 4x10 + 1x15 a potom samostatne na 8x10 ? ja by som si to asi vyskusal najprv ak sa da...lebo ono teoria je sice velmi velmi pekna, ze co ako bude s cim kreslit, prerazat a podobne...ale realita moze byt o dost ina. osobne som nikdy 4x10 + 1x15 neprisiel na chut - zlozito sa to zvuci ak nechces ist linkou, pocujes hlavne 4x10 box a ta 1x15 ti nieco tlaci do nohavic...mne ten posluch prisiel strasne nevyrovnany. pri 8x10 je to stale konstantne, ale to je len moj subjektivny nazor.
pocul som tento orange v kombinacii s 8x10 a hralo to vyborne.

sekam dobrotu
0 xLajků:

17

Bohužel na kombinaci 4x10 + 1x15 jsem ještě nikdy nehrál, dokážu si představit, co to asi shruba může dělat. Máš pravdu, že realita může být pak trochu jinde. Možnost vyzkoušet to rozhodně nebudu míti na těch Orange boxech. Na Ampegu by se to dalo někde zkusit. To je běžnější zboží. Co se zvučení týče, linku moc rád nemám, kvůli zkeslením a podobně. A je mi jasné a už sem nad tím přemýšlel, že se zvučením to bude problém. Zřejmě se bude zvučit ta 4x10, když už, tím pádem by ta jedna 15ka byla jen tak pro mě na pódiu pro pocit, že to tlačí, ale ven by víceménně nešla, je tomu tak? Je to složitý jakože, mám s tím velké dilema a problém rozhodnout..

0 xLajků:

18

No ještě jedna otázka směřující na Vás:

Kdybych vynechal variantu s 1x15 boxem a rozhodoval se čistě mezi boxy 8x10 čili 1) Ampeg SVT810E nebo 2)Orange OBC810

Jaký v těch boxech je rozdíl, myslím hlavně, co se repráků, zvuku a konstrukce týče.

Ampeg už víceméně znám, vím jak zní a to i v kombinaci s Orange. Není to zlé, líbí se mi to, ale to víte varianta Orange/Orange mě láká nějak více a hlavně sem to nikdy neslyšel tak by mě to zajímalo.

0 xLajků: