1

Téma: 4x10 Ampeg,Aguilar,Glockenklang

Čeká mě koupě 4x10 boxu a po oddělení zrna od plev mi zbyly tyhle možnosti:
http://minifest.ic.cz/web/Ampeg-SVT410HLF.jpg http://minifest.ic.cz/web/products_details_db410.jpghttp://minifest.ic.cz/web/products_details_gs410.jpghttp://minifest.ic.cz/web/Glockenklang-Quattro.jpg
Ampeg SVT-410HLF - největší objem a nižší cena
Aguilar DB a GS 410 - skoro nikdo to v ČR nemá, hrál jsem na DB 810 a to bylo asi to nej co jsem v životě slyšel(taky stojí 50k), DB 410 (stříbrná) snad bude hrát taky fajn
Z GS řady (černá) jsem hrál na GS 210 a taky to nebylo špatné, GS 410 je rozměrově větší a dražší než DB 410.
Glockenklang Quattro - O téhle bedně jako jediné netuším jak hraje, našel jsem na ni pouze dobré reference.

Slyšel/hrál jste někdo na Glockenklang? Pro jakou bednu byste se rozhodli (popř. kterou jinou)? Vím, že každému se líbí něco jiného, ptám se ze zvědavosti.

Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
0 xLajků:

2

Re: 4x10 Ampeg,Aguilar,Glockenklang

Zajeď do Brna a zkus u musikzounů to Quattro. Jediný, čeho se obávám, je, že tady na fóru brzo vstoupíš v nemilost, protože budeš o všem ostatním řikat, že je to s Glockem nesrovnatelný. Aguilara jsem měl půjčenýho, by't pouze 112 a dokážu si představit, jakym směrem žene zvuk i u větších beden. A Quattro jsem zkoušel, stejně jako Duo (2x10) a ...bez komentáře. Jinak pokud seš spíš blízko Prahy nebo Pardubic, můžeš u mě zkusit Glockenklang Space, pak budeš mí aspoň lepší představu.

0 xLajků:

3

aguilar...... podle mně teda big_smile

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

4

pokud máš na to tak ten Glock....jako sice sem to neslyšel ale má tak nehorázný ceny že to nemůže nehrát big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5

kedysi som chcel strasne gs410 od aguilaru. ale kubs ma nadchol pre tu 410hlf. esteze mam rad 12ky.

sekam dobrotu
0 xLajků:

6

mnou se neřídit sem basák kterej má zvrácenej vkus...

0 xLajků:

7 Naposledy upravil: pista58 (25. 09. 2007 22.54:16)

no lebo mna sponzoruje muziker so specialne vybranymi kusmi z viacero vyberanych big_smile:D

naposledy mi pisali z Line 6, ze maju nove pody, tak ze mi poslu viac kusov bass XT live aby som si vybral ktory hra najlepsie.

sekam dobrotu
0 xLajků:

8

Ampeg má několik výhod - hraje velmi dobře, utáhne vysoký výkony, je to klasika, je krásnej a neomrzí tě, to ostatní jsou věci dost o módě (Aguilar) nebo o výstřenosti (Glock). Pokud jsi zastánce hi-fi zvuku, doporučoval bych ještě Tech21 (něco jako SWR, ale dokonalý), pro classic sound jedině Ampeg, tam nění co řešit. Zkušenost Ampeg+tvůj Hartke zesík=velmi dobré.

Baby, you can drive my car
0 xLajků:

9

ty jo hele tak sem slyšel že prej ty se seriovým čílsem začínajícím na L6A sou nejlepší prej jsou z 3tí směny a  tam sazí trandáky Choi-LI a ta prej to umí nejlíp - CUSTOM HANDMADE ASSEMBLY....sand ti má rada pomůže ve vybírání toho správnýho endorsementu

0 xLajků:

10

Kubš napsal:

tak to kazdopadne..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

11

m3 napsal:
Kubš napsal:

tak to kazdopadne..

kdyby mi to řekl někdo jinej než ten ty tak se zamyslím ale od tebe mě to nemrzí....

0 xLajků:

12

SLOT-BASS napsal:

Ampeg má několik výhod - hraje velmi dobře, utáhne vysoký výkony, je to klasika, je krásnej

Krasnej neni, velmi dobre...podle me hraje prumerne a je to klasika...to je spis nevyhoda, ne?

Aguilar GSko jsem hral a je to peklo, oslnivej zvuk, spolu s EBS zatim u me drzi prim. Na vyzkouseni glocka se chystam vic jak mesic. Jinak mam podobny problem jak ty, jenom shoda nahod a rozpad kapel me nutnosti nakupu zbavily, takze to nehrotim. Byt tebou jeste uvazuju o GenzBenz, Mesine a predevsim EBS. Nebo ty neprosli sitem?

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

13

Dante napsal:

Byt tebou jeste uvazuju o GenzBenz, Mesine a predevsim EBS.

Genz Benz vypadá dobře, akorát bych si ho potřeboval někde poslechnout, naslepo se mi to kupovat nechce. EBS jsem slyšel a zas mě to totálně nenadchlo, asi tomu ještě zkusím dát šanci. U Buginy mi přijde trochu nadhodnocená cena, 40k za 4x10 už je celkem dost a nevěřím, že to fakt bude hrát 2x líp než ten Ampeg za 20 smile

Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
0 xLajků:

14 Naposledy upravil: batty (26. 09. 2007 06.42:09)

a co Epifani UL410? Podle ohlasu na talkbass je to masakrozni bedna. Ted je v bazaru jeji mensi sestricka http://www.hudebnibazar.cz/index.php?ka … amp;ins=10

0 xLajků:

15

u toho epifani si uvědom že jde o obchodníka a určitě na tom profituje tak že se musí dát sehnat líp big_smile myslím že bassstanda tu koupil Epifany 4x10 za 20 jetou....

0 xLajků:

16

Hele co bych Ti tak mohl já doporučit... AMPÉÉÉG smile smile, ale jinak ten Aquilar se mi taky moc líbí, to se musí nechat. Myslím ale, že ten zvuk je trošku jinej a záleží na tom, čím to hodláš potom krmit a co se Ti víc líbí.

0 xLajků:

17

Na Talkbassu jdou jenom Epifani a Bergantina smile Kdo tu rikal, ze MarkBasss montujou stejny repraky jak Epifani? Nicmene tuhle Epifanskou bednu je tu podle vseho temer nemozne sehnat. Ani s tim GenzBenz to neni lehke, jedno 2*10 meli ted na Huvelu, pokude se nepletu.
Takze leda GenzBenz tu http://www.musik-produktiv.com/shop2/ar … rke_id/994 a tu epifani http://www.station-music.de/

nebo mozna jeste tu http://www.connectionbult.com/bass/inst … ersterking

Problem, je ze narust cen oproti tem americkejm je znacnej, takze zas nejlepsi si to nechat dovezt od nekoho ci poslat, ale vubec netusim jak to chodi smile

0 xLajků:

18

Hele ono toho na talkbassu je hodně rozhodně nejdeříct že tam tyhle dvě zančky jsou jako svatej grál big_smile

ampeg je podle mýho dost specifickej stejně tak jako ty EPi a Berg......

0 xLajků:

19

Předpokládám,že když tady mluvíš o Glockovi a Aquilaru,že ty prachy na to máš a seš ochotnej je do toho vrazit,nebo ne? big_smile
Takže,prostě si to budeš muset všecko ozkoušet... ono to nejde takhle černobíle říct..tohle je nejlepší,to si kup.
Každej to má rád jinak... tongue

0 xLajků:

20

Myslim, ze ta epifani 410 za 20k byla nizsi rada. Ted mam od tohohle obchodnika objednanej Xotic BB, tak jsem zvedav jak to dopadne... ceny ma na cechy hoodne slusny.

0 xLajků:

21

Já bych ještě před hledáním a zkoušením zvuku udělal jednu věc:
zjistil bych si rozměry a váhu jednotlivejch boxů; jestli se mi vleze do auta, dále je dobrý vědět, kolik lidí mi to pomůže nosit a hlavně, jestli to unesu pár metrů sám, když zrovínka nikdo nebude ochoten pomoct.
Po koncertě bejvá bedna o dost těžší než před ním.

0 xLajků:

22

Pepíček napsal:

jestli se mi vleze do auta, dále je dobrý vědět, kolik lidí mi to pomůže nosit

Právě proto jsem se vyprd na Ampeg SVT 610 a 810, k těm boxům by měli přibalovat Tranzit big_smile Radši koupím poádnou 4x10 co se líp vozí...a s těma šerpama...už tohle Hartke jsem tahal sám, 53kg + převažování na hlavu + schody je parádní posilovna, jsem zvyklý smile A když chlastáš tak je to právě 2x lehčí a tančíš s tím nad hlavou, jen ráno si pak připadáš jako po směně v kamenolomu smile

0 xLajků:

23

hrushi napsal:

Právě proto jsem se vyprd na Ampeg SVT 610 a 810, k těm boxům by měli přibalovat Tranzit

To narveš i do kombíku, akorát se ti tam toho už pak moc nevleze:)

peavey t 40, sx pj vwh, greco jb600n, yamaha pulser 450
peavey mark VIII xp, ampeg svt III pro, trace elliot 1248h, peavey mega sub 1x15BW
tech21 xxl, tc spectracomp, boss xl 20, digitech bp 80
0 xLajků:

24

jenom dotaz, přátelé: swr goliath tady nikdo moc nezmiňuje, je to proto, že to nehraje?

0 xLajků:

25

hehe asi proto že to je pro pány moc dobrý big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

26 Naposledy upravil: grampa (26. 09. 2007 22.41:06)

hrushi napsal:

Právě proto jsem se vyprd na Ampeg SVT 610 a 810, k těm boxům by měli přibalovat Tranzit big_smile Radši koupím poádnou 4x10 co se líp vozí...a s těma šerpama...

vozím 4x10 +1x15 a nemyslím že by to byl nějakej velkej rozdíl(myšleno ve váze) ve zvuku je to úplně někde jinde,8x10 i 6x10 jednoznačneě vítězí.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

27

grampa napsal:

hrushi psal(a):

Právě proto jsem se vyprd na Ampeg SVT 610 a 810, k těm boxům by měli přibalovat Tranzit big_smile Radši koupím poádnou 4x10 co se líp vozí...a s těma šerpama...

vozím 4x10 +1x15 a nemyslím že by to byl nějakej velkej rozdíl(myšleno ve váze) ve zvuku je to úplně někde jinde,8x10 i 6x10 jednoznačneě vítězí.

Já ti to fakt věřím, akorát zkus narvat 2 kytarove aparaty + lednicku + skopky + 4 lidi do MPVčka...už teď to bylo nadoraz, chtělo by to další auto, ale já jako chudý student cpu komplet všechno do toho, aby mi to hrálo, na auto bohužel zatím nemám smile

0 xLajků:

28

hrushi napsal:

Já ti to fakt věřím, akorát zkus narvat 2 kytarove aparaty + lednicku + skopky + 4 lidi do MPVčka...už teď to bylo nadoraz, chtělo by to další auto, ale já jako chudý student cpu komplet všechno do toho, aby mi to hrálo, na auto bohužel zatím nemám

Hele na jednu stranu musíš myslet na místo ale když na to ty prachy máš a chceš to... My se už dávno nevejdeme do jednoho auta a pokud zrovna nejede žádný dopravce s trandálem tak nám nepomůže ani žádný MPV. Je to holt o prioritách takže rozmýšlej dobře, ať potom nelituješ...

0 xLajků:

29

Domnívám se, že čtyřdesítka musí bohatě stačit každému,a komu ne, ten je basořezník a sobec vzhledem ke svým spoluhráčům (jak z hlediska hlasitosti, tak i zabírání místa). V jedný kapele je nás pět a komplet se vejdeme do Octávky.

0 xLajků:

30

Dan napsal:

Domnívám se, že čtyřdesítka musí bohatě stačit každému,a komu ne, ten je basořezník a sobec vzhledem ke svým spoluhráčům (jak z hlediska hlasitosti, tak i zabírání místa). V jedný kapele je nás pět a komplet se vejdeme do Octávky.

jako jo, vono co si budem povídat když už někdo chce mít 8x10 tak stejně nebude hrát na samo akcích bez PA big_smile takže by mu možná menší box mohl stačit....

5 do octávky, zase ti musím závidět big_smile

0 xLajků:

31

Není co, je to docela mačkanice a dycky se něco musí nechat doma (jeden přechod, jedno ságo, jeden basák apod.). A právě pravda, kdo už má na velkej silič, ten často hrává na velkejch akcích, kde z hlediska dobré odposlechové obslužnosti vlastně teoreticky nepotřebuje vůbec žádnej aparát. Takový paradoxon, nemyslíte, kolego ?

0 xLajků:

32

no myslím protže ty  velký hradby sou jen imadge big_smile D:

0 xLajků:

33

teď si to konečně trefil ! big_smile:D

0 xLajků:

34

Dan napsal:

Ono podle mě nejde ani tak o výkon, jako o plochu. Čtyřdesítka je super, hraje výborně ale když jsi na velkým pódiu a lítáš ze strany na stranu tak Ti tam potom bude něco chybět. Jo a ještě, Vás se vejde pět s nástrojovkou do oktávy? Nemáš to někde vyfocený?:D Jako auto je to super ale pokud je v něm pět lidí tak do kufru by se vešli stěží bicí, teda aspoň u nás:(. Budu muset projít bubeníkovi škopky a vyřadit mu něco, co moc nepoužívá:D

0 xLajků:

35

Karlos napsal:

Ono podle mě nejde ani tak o výkon, jako o plochu. Čtyřdesítka je super, hraje výborně ale když jsi na velkým pódiu a lítáš ze strany na stranu tak Ti tam potom bude něco chybět.

Tak s tím souhlasím,....také nejsenm statický panáček, stojící celý koncert u své bedničky.Ono stačí, když to na větším pódiu musím zastrčit až dozadu k bicím,...už jsem celej nesvůj, že mi to na pódiu nehraje.... hmm

0 xLajků:

36

Dan napsal:

V jedný kapele je nás pět a komplet se vejdeme do Octávky.

....a nejezdí s váma i D.Caperfild?:D a big_smile

0 xLajků:

37

Matej napsal:

....a nejezdí s váma i D.Caperfild? a

big_smile nic víc dodat nemůžu:D

Matej napsal:

Ono stačí, když to na větším pódiu musím zastrčit až dozadu k bicím,...už jsem celej nesvůj, že mi to na pódiu nehraje....

To je důvod proč vozím dvě bedny (v každé 1x15''), časem bych tu jednu chtěl vyměnit za 4x10'', ale s jednou bych to tam určitě nezvládnul. A jak už jsem psal, nijak to netavím abych zabíjel kamarády, jde o tu plochu.

0 xLajků:

38

Karlos: a co máš zač ty bedny?

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

39

pipa napsal:

Karlos: a co máš zač ty bedny?

Není to nic extra, stavěl je na zakázku (tehdy ještě ne pro mě - odkoupil jsem je) Jirka Kadeřábek, teď staví bedny Pavlu Horkému k HOTům. Repra jsou už jiná, dřív jsem používal na basu starého soltona, měl v sobě patnáctku, osmičku a hornu, pokud se nepletu, tak tu patnáctku jsem z něj vykuchal a sehnal jsem ještě jednu identickou a narval jsem je do těchhle beden - obojí Sound Crafty. Mají jedinou nevýhodu, jsou v litých koších -> takže poměrně těžký ale když se člověk cítí tak unese i obě najednou (mě se to teda nestává:D ), výhoda je ta, že ten reprák snese docela veliký pohyb a z toho plynoucí rychlost. Výkonově má každý cca 300W co já vím, db bohužel neznám ale určitě by se dala někde zjistit. Ohmově se při paralelu dostanu na 4 ohmy a využiju naplno ze zesilovač "až" 400W (píšu schválně až, protože na úplný doraz jede člověk málo kdy, ale může se to hodit). Uff, takže asi tak:)

0 xLajků:

40

hrushi napsal:

Já ti to fakt věřím, akorát zkus narvat 2 kytarove aparaty + lednicku + skopky + 4 lidi do MPVčka...už teď to bylo nadoraz, chtělo by to další auto, ale já jako chudý student cpu komplet všechno do toho, aby mi to hrálo, na auto bohužel zatím nemám smile

njn na takový ježdění to fakt není i když já už se taky dostal do fáze zmenšování aparátu koupil jsem dobrou basu a většinou už vozím jen zesák ve 4U

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

41

No pet do octovky...proc ne, v kombu je to docela velky auto.
Jinak 8*10 moc neresi plochu, plochu resi vlastni dalsi odposlechy co si pridas. Moc lidi to nedela, ale ma to smysl. Nekolik vlastnich ruzne smerovanych beden.

0 xLajků:

42

Dan napsal:

jo, a tři z vás jsou houslisti, ne?

0 xLajků:

43

nebo je to fletnovej kvintet wink

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

44

Matej napsal:

Ono stačí, když to na větším pódiu musím zastrčit až dozadu k bicím,...už jsem celej nesvůj, že mi to na pódiu nehraje.... hmm

tak to by me nikdo nedonutil... naopak hrajme (jsme tri) tak, ze jsme co nejbliz k sobe, aby ten zvuk byl co nejstavnatejsi uz na tom podiu a byla tam ta atmoska.. nemam rad obrovsky podia, kde clovek slysi vsechno jenom z odposlechu... neni tam ten spravnej akustickej tlak, co mam v rnr rad smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

45

Axlík napsal:

nemam rad obrovsky podia, kde clovek slysi vsechno jenom z odposlechu... neni tam ten spravnej akustickej tlak, co mam v rnr rad

Přesně tak....to si pak připadáš, jak nehej v trní,...když ti to nehraje za prdelí...    wink

0 xLajků:

46

šestka napsal:

Dan psal(a):
jo, a tři z vás jsou houslisti, ne?

Ne,...trianglisti...  wink

0 xLajků:

47

vy ste řešiltelé, in-ear a jedem big_smile

0 xLajků:

48 Naposledy upravil: m3 (27. 09. 2007 20.31:10)

no jo pani bigbeataci..asi to bude tim ze dan je jazzman my se v 7mi taky nacpem do 2kar i s bicima big_smile
.. mne zatim ten muj minimarek stacil vsude a docela mi vadilo kdyz sem ho honil prez vetsi bednu (posledne 4*10 + 15) pac to byl uz zbytecne moc velkej kraval a pomalu sem neslysel dechy a zpevacku :-D o kytare nemluve a bici jakz takz a to je nas bicak docela reznik  hlavne co se tyka rany na virbl ...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

49

bud sem hluchej nebo máme jinej pojem o řezničině

0 xLajků:

50

kamarádi v kapele mají můj aparát rádi, zvukař už míň, někdy prej hraju do sálu spíš z podia než z venků, ale osobně mi ten kravál dělá pořád dobře smile
ale je fakt, že na jazz nebo folk si beru jenom prcka MB 150 a lehce to šimrám
Ty Kubši, a zkoušels to někdy? Možná bys byl překvapenej, jaký trable s tim můžeš mít, když máš něco levnýho a nebo cizího zvukaře

0 xLajků:

51

Kubš napsal:

no na vzdalenest 3 metru nepripravenymu cloveku zpusobuje fyzickou bolest... big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

52

šestka napsal:

kamarádi v kapele mají můj aparát rádi, zvukař už míň, někdy prej hraju do sálu spíš z podia než z venků, ale osobně mi ten kravál dělá pořád dobře smile
ale je fakt, že na jazz nebo folk si beru jenom prcka MB 150 a lehce to šimrám
Ty Kubši, a zkoušels to někdy? Možná bys byl překvapenej, jaký trable s tim můžeš mít, když máš něco levnýho a nebo cizího zvukaře

jejej kamaráde co já zkusil když sem ještě jezdil občas po koncíkách.....ale naštěstí sem v tý době byl takovej dost ráznej co se točení s potákama týče středy do hajzlu a pak se to už nějak nastaví big_smile
jinak já osobně teda zkusil na akustickej koncert hrát jen přes MXR M-80 a můžu říct dá se to!
je teda fakt že pokud zvukař a PA není v dobré rozmaru pak to opravdu chce hradbu:D

0 xLajků:

53

m3 napsal:
Kubš napsal:

no na vzdalenest 3 metru nepripravenymu cloveku zpusobuje fyzickou bolest... big_smile

paličkou člověka trefím i dál než na 3 metry big_smile

0 xLajků:

54

Tolik pozdvižení kvůli jedný Octávce, na to jsem teda nečekal smile Pět lidí, kytary, 2 komba (z toho jeden Marek + 1x12bedna a kombo Roland Cube60), téměř kompletní bicí, trombón, dvě sága, klarinet, batůžky a jedéém! Pravdou je, že největší zásluhu na tom má bubeník Petr (řidič), jehož schopnost všechno velmi úhledně a systematicky poskládat je vyvinuta na vysokou úroveň...
Ad plocha repráků vs. plocha zvuku: na pódiu jí udělaj odposlechy a vhodně umístěnej aparátek, v klubu pak, ano, správně tušíte, vhodně umístěnej apec. Někdy je až s podivem, jak dobře se dá malou bedýnkou nazvučit i větší klub (D.a.l.i. se svym CubeBass30 potvrdí)

0 xLajků:

55

in-ear jsem myslel, Kubši, ne to řeznictví smile

0 xLajků:

56

jo tak to sem nezkoušel...ale je to asi se vším "cizí anebo levný" big_smile z toho koukaj problémy

0 xLajků:

57

zdarec bando basácká! zajímalo by mně jaký je přístup do ampegácké svt410hlf. myslím tím jak se jí podívat na střeva. jestli není třeba přední kryt(plátno s rámečkem) přichycen suchým zipem, jak to třeba dělá Peavey. kdo s tím má zkušenost ať bitte napíše. zatím zdarec.:)

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

58

Barius napsal:

jaký je přístup do ampegácké svt410hlf

Myslím, že to tam mají jen přilepené, ještě jsem to nemusel sundávat - věřím že tam ty repráky jsou  big_smile
Viděl jsem, že to pak měl někdo přismahlé vrutama zvenčí. Fakt nevím.
Snad Kubš by měl poradit.

MusicMan StingRay5
HARTKE HA5500 + HARTKE VX215 + EBS MultiComp + BBE Maximizer
https://www.youtube.com/watch?v=ScEx7hA9NJM
kapela : HUSH  https://www.facebook.com/hushcz 
Music Man Club #9
0 xLajků:

59

Tak jsem náhodou na youtube našel video jak to borec demonstruje, jak sundat přední kryt repráku z ampegácké bedny(či komba). Takže myslím, že na SVT410-HLF to bude ten samý způsob. Jsou tam v rozích 4 malé kolečka suchého zipu, přesně jak jsem viděl u komb Peavey TNT. Ale na ty repráky jsem se díval a celý vnitřní průzkum jsem dělal přes odmontované boční madlo.
video: http://www.youtube.com/watch?v=M4TiVVgl … re=related

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
0 xLajků:

60

Vsechny zminene problemy resi 3x10 od EpiFunny.

Fodera Emperor 5, Sandberg California JM5 Custom, Pele (fretless)
Aguilar 500SC
Epifani UL-310
EBS Taurus
0 xLajků:

61

Z vlastní zkušenosti mohu vřele doporučit Glockenklang!!!

0 xLajků:

62

s tou oktavkou to sou pohadky, neskutecny ze to nekoho vubec napadne vymyslet si takovy voloviny to je jak kdybych rekl ze narvu slona do sklenice XD

0 xLajků:

63 Naposledy upravil: Barius (11. 03. 2011 11.55:55)

AMPEG SVT 410HLF made in Vietnam - koupený v květnu 2008

yogz napsal:

Mal som jedneho Vietkonga ktoreho som len s tazkym srdcom vymenil za Gerharda 
Skusal som viacero asi 5 rôznych 410HLF-ek , moj vietkong bol jednoznacne naj a jeden z tych skusanych bol aj amerikanec a nehral o nic lepsie ako vietnamci.
Nebyt toho ze to vazi tak vela tak ju mam doteraz. Teraz ma mojho ex-mazlika tu kolega Štepán Axman a hra mu to ako prase! 

Já k tomu můžu přidat pár fotek a informací z mého reproboxového průzkumu:
http://img5.rajce.idnes.cz/d0508/3/3165/3165251_f84a0e4173a2f97134aa6f0217cdbd83/images/P1100431.JPG
-repráky jsou Eminence Beta 10" 86-510-04 licencované, výrobce Dong Guan
-tweeter je taktéž Eminence SLM 86-515-08, zřejmě taky Dong Guan
-káblíky nejsou na repráky letované, nýbrž spojené nožovýma koncovkama(nevím přesný název, ale na fotkách to jde vidět)
-box je vyroben z 9ti vrstvé březové překližky

možná by nebylo na škodu nahradit tenší káblíky silnějšíma a natvrdo je napájet na kontakty reproduktorů. Někde jsem slyšel, že by to mohlo mít lepší vliv na zvuk. Já jsem s boxem velmi spokojen!

pár fotek zde na odkazu:
http://barius17.rajce.idnes.cz/Bassbox_ … n_Vietnam/

PROFÜL
0 xLajků:

64

Barius napsal:

možná by nebylo na škodu nahradit tenší káblíky silnějšíma a natvrdo je napájet na kontakty reproduktorů. Někde jsem slyšel, že by to mohlo mít lepší vliv na zvuk. Já jsem s boxem velmi spokojen!

pár fotek zde na odkazu:
http://barius17.rajce.idnes.cz/Bassbox_ … n_Vietnam/

No, ty dráty si nemyslim, že bys poznal a s tim pájenim podle mě blbina, spíš bys to pohnojil.. navíc takhle je to udělaný určitě schválně a určo to usnadní třeba výměnu repra, pokud to tam neni napasovaný tak, jako to bylo v mym Aguilaru (uf).. Jinak totálně detailní fotky smile

Aguilar a německý Warwicky..
0 xLajků:

65

SamNewbier napsal:

No, ty dráty si nemyslim, že bys poznal a s tim pájenim podle mě blbina, spíš bys to pohnojil..

No spíš než pájení, jsem měl na mysli výměnu za větší průřez kabelu.

PROFÜL
0 xLajků:

66

Barius napsal:

a natvrdo je napájet na kontakty reproduktorů.

Já bych to udělal hned. Tyhle konektory sice můžou vydržet hodně dlouho, ale taky jsou zdrojem záhadných poruch. Možná mám fóbii ze zkušeností ze servisu elektrických zařízení. A to byly značkové německé a dánské výrobky z let 1990-1998, tedy z Evropy. Teoretická pravděpodobnost poruchy se použitím konektorů zvýšila na trojnásobek. Holt rychlost montáže, nižší nároky na kvalifikaci pracovní síly a nižší náklady na klimatizaci při montáži mají přednost před kvalitou, to se dá čekat. Ovšem dostali mne ty, tavným lepidlem poblinkaný, žárovky  smile

Trace Elliot Club #5
Trace Elliot ELF + 2x 2x8 , Yamaha TRB 5PII, Chapman MLB1 FF DH, D'Angelico Excel Bass
0 xLajků:

67

karadam napsal:

Ovšem dostali mne ty, tavným lepidlem poblinkaný, žárovky 

To je silikon, co jsem se o tom bavil s povolanou osobou tak ten tvrdil, že je to aby se neuvolňovaly kontakty vibracema. Asi je to v pořádku. smile Ale vypadá to tak jak to vypadá. Ale zvenku nevidíš nic smile

PROFÜL
0 xLajků:

68

Jako je pravda, že tyhle "nasouvací" kontakty asi časem zoxidujou, ovšem zesík je těhle spojů taky plnej.

S těma vibracema - zesík ti taky vibruje na bedně (vždycky na něm zapomenu ladičku a po chvíli hraní se válí na zemi), takže věčnej problém smile

0 xLajků:

69

S cistym svedomim muzu prohlasit ze USA model co jsem mel byl timhle co tu barius prezentoval pokoren a klidne bych ho co do pouzitych materialu a xpracovani oznacil za SUNT!!!

Jak jsem psal bednea z drevostepky ( 5-6cm trisky slisovany a slepeny) tlumeni takovym nakym hadrem zvicim skelnou vatou....

Je mi to skoro az podezrely smile leda bych od Wohnouta koupil kurevsky dobre provedenou kopii z cinsky burzy smile:):):) no ale hrala....uznavam ze v tomhle ohledu je to asi krok lepsim smerem a rozhodne bych se Nam beden nebal! Ac jsem byl skeptik!

0 xLajků:

70

SamNewbier napsal:

Jako je pravda, že tyhle "nasouvací" kontakty asi časem zoxidujou, ovšem zesík je těhle spojů taky plnej.

S těma vibracema - zesík ti taky vibruje na bedně (vždycky na něm zapomenu ladičku a po chvíli hraní se válí na zemi), takže věčnej problém smile

Obavam ze vibrace na tele repraku budou kapku intenzivnejsi nez v zesiku protoze reprak je napevno zatimco zesik je ulozen volne, stejne jako ladicka.
Takze vibrace ve spojich nelze srovnavat.

0 xLajků:

71

Kubš napsal:

Obavam ze vibrace na tele repraku budou kapku intenzivnejsi nez v zesiku

Stačí priložiť ucho k stene box-u a človek rýchlo pochopí. Dnes som tak spravil so Schroederom pri plnom výkone Marka LMII a veru vibrácie na stenách box-u sú také že niekedy nerozumiem že tie boxy ten tlak nerozthne ako Mentos v Cola light smile

Ad. Ampeg Vietnam - sakra dobrý box!

Xotic XJ-1T 5 string, Sivcak OSC5 Custom ; 5-string lefty JB (PKguitars)
Aguilar TH500, Aguilar 2xGS112
a pedááále
0 xLajků:

72 Naposledy upravil: Barius (14. 03. 2011 12.32:57)

V sobotu jsem zkoušel porovnávat vibrace boxu a zesáku a je to tak. Zesilovač vykazuje minimální vibrace, což v mém případě bude způsobeno, že zesilovač neleží přímo na boxu ale je v racku, který je opatřen 3cm vysokýma gumovýma nožkama, které rozkládají ony vibrace z boxu. Pokud bude ležet zesák přímo na bedně, jako jsou např marky bez kejsu, tak tam ty vibrace budou určitě znatelnější a zesák tak může víc trpět, pokud to teda nebude uvnitř samý plošnák.

PROFÜL
0 xLajků:

73

A to mi pripomina ze me ceka dalsi investice do melkyho rackbagu...
Nechci svoje (dnes jiz milovany) SWR dojebat smile:) ty vibrace urcite sou kruty, si vemte jak vetraj bassreflexy kdyz dujete wink

0 xLajků:

74

je to tady trošku OT ale přece
- Když jsem staříčka Marshalla vysvlékl z racku, tak jsem mu opatřil epesní silikonové nalepovací nožky, aby tak netrpěl a necestoval po boxu.
foto:
http://img3.rajce.idnes.cz/d6/3/3018/3018156_c143372b47a0ec37d4d8170255275e84/images/P1110922.jpg
http://img3.rajce.idnes.cz/d6/3/3018/3018156_c143372b47a0ec37d4d8170255275e84/images/P1110915.jpg
http://img3.rajce.idnes.cz/d6/3/3018/3018156_c143372b47a0ec37d4d8170255275e84/images/P1110916.jpg

PROFÜL
0 xLajků:

75

Barius napsal:

je to tady trošku OT ale přece
- Když jsem staříčka Marshalla vysvlékl z racku, tak jsem mu opatřil epesní silikonové nalepovací nožky, aby tak netrpěl a necestoval po boxu.

Ale vypadá to strašně  tongue

0 xLajků:

76

SamNewbier napsal:

Ale vypadá to strašně 

vypadá nevypadá, ale účel to plní stoprocentně!  wink

PROFÜL
0 xLajků:

77

Barius napsal:
SamNewbier napsal:

Ale vypadá to strašně 

vypadá nevypadá, ale účel to plní stoprocentně!  wink

No, když si vzpomenu, jak mi cestovala mesa po bedně, tak ti začínám plně rozumět..  tongue

0 xLajků: