1

Téma: DPDT přepínač (přepínání cívek u HB)

Vypadá to, že na Laklandu mám v háji dpdt přepínač(v jedný poloze nepouští signál skrz, po přemostění všechno funguje jak má.

Tak jsem chtěl poprosit, jestli byste mi někdo neřek, co mám místo toho původního koupit- jedná se o přepínání cívek u HB- levá/obě/pravá. Byl jsem tady v elektru, ale tam údajně takovej nemaj- že maj dycky na prostředku zem smile Já tomu nerozumim, tak se raši zeptám, co mám koupit. Dík.

http://www.tme.eu/katalog_pics/8/4/c/84cec05df1454dee946fee5cb686cc42/7201syzqe.jpg

0 xLajků:

2

Re: DPDT přepínač (přepínání cívek u HB)

Bude to tady tento http://www.music123.com/DiMarzio-3-Posi … 3.Music123
Zrovna včera jsem přepojoval přepínání cívek na Cortovi.

Jinak různé druhy přepínačů jsem zhlédl tady. http://ulozna.soulslavers.com/soubory/b … -pepna.pdf
Podle toho jsem zapojoval.

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: hofa (10. 03. 2010 18.48:40)

mám doma jeden od Macha http://www.rmpickups.cz/accessories.html "Miniswitch třípolohový ON-ON-ON, výrobce Gotoh - Japan" s plochou páčkou
mám ho naprd páč sem myslel že ho využiju na GLko ale tam je potřeba jinej...
nechceš?

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

4

To by bylo fajn.. ještě dneska ho pořádně proměřim a prozkoušim a dám ti vědět, doufám že to je teda ten co potřebuju smile

0 xLajků:

5

Ty zapojení pak najdeš třeba tady: http://www.1728.com/guitar.htm

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

6

Originální zapojení LH3: http://www.lakland.com/tech-docs/LH-3%2 … 204-07.pdf
Ten přepínač nemůže být DPDT, je přece třípolohový (neck/paralelně/bridge).

Čtyřky: Ibanez MC924DS Half & Half (1982) + kontrabasy: masiv 4/4 s bassreflexem! (~1890) a polomasiv Cremona 3/4 (~1985)
Pětky: MTD fretless 35" od Ondřeje Lišky (2004) a Lakland 55-02 Deluxe (2005)
EBS TD650, EBS NEO-212 + 1x 15" JBL E-140 a do hospody GK MB150E-III-112
Autorizovaný záruční a pozáruční servis Yamaha, Ampeg a Line 6
0 xLajků:

7

4ksch napsal:

nemůže být DPDT, je přece třípolohový (neck/paralelně/bridge)

v tom případě jsem špatně pochopil systém pojmenovávání přepínačů.

Ten laklandí diagram samozřejmě mám, dovnitř toho přepínače ovšem nevidim. Takže ten Hofův- bude sedět? smile

0 xLajků:

8

Mrkni do toho mýho odkazu. Vypadá to, že jsou 2 typy on/on/on přepínače, který je ten hofův ale nevím.

Jak tak koukám na to pájení, tak by ti měl stačit SPDT s center ON.

A jestli zas nepřemýšlím kolenem, tak vlastně z těch dvou typů DPDT by ti mělo být jedno který použiješ a měly by pro tebe fungovat oba stejně.

0 xLajků:

9 Naposledy upravil: hofa (10. 03. 2010 18.46:29)

ten můj Gotoh je třípolohový se šesti piny a funkcí ON-ON-ON s označením 3DPDT... v tom kurčeho diagramu se zdá, že to je typ D...

Macho ho na svých stránkách popisuje:  "umožňuje přepínání HB snímačů sériově/jedna cívka/paralelně", což je myslím ekvivalent toho, co je v tomto případě třeba

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

10 Naposledy upravil: 4ksch (10. 03. 2010 21.51:06)

hofa napsal:

v tom kurčeho diagramu se zdá, že to je typ D...

http://www.1728.com/guitar6a.gif
Já myslím, že je tam C, který má ve střední poloze všechny vývody v každé sekci spojené. Ale v tomhle případě bude po paralelním spojení obou sekcí fungovat i provedení D. Asi by bylo nejjednodušší, kdyby Hofa ty kontakty proměřil.

Čtyřky: Ibanez MC924DS Half & Half (1982) + kontrabasy: masiv 4/4 s bassreflexem! (~1890) a polomasiv Cremona 3/4 (~1985)
Pětky: MTD fretless 35" od Ondřeje Lišky (2004) a Lakland 55-02 Deluxe (2005)
EBS TD650, EBS NEO-212 + 1x 15" JBL E-140 a do hospody GK MB150E-III-112
Autorizovaný záruční a pozáruční servis Yamaha, Ampeg a Line 6
0 xLajků:

11

no bohužel teď nemám čím bych to změřil... pokud se to podaří, tak zítra na zkoušku bych bubeníkovi připomenul aby vzal multimetr, ale teda jsem elektrolama, takže mi napište, co by ten měřák měl ukazovat...

0 xLajků:

12

Nic neměřte a ty davidáku kupuj... :-) Nic lepšího v rozumný ceně stejně asi jen tak neseženeš. Navíc jsou ty DP stejně přemostěný, takže pohoda jahoda.

0 xLajků:

13

Joo, to bude on. Hofo posílám mejl.

0 xLajků:

14

bacha, lakland pouziva jinej typ, protoze neprepina jako  je obvykle par/ser/singl, ale singl/par/singl

0 xLajků:

15

ale jak tak koukam na jejich schema, tak by to mel zvladnou normalni on-on-on

0 xLajků:

16

3PDT ma 9 nozicek, DPDT 6, tedy prvni znak(3,D,S) oznacuje pocet spinanejch kontaktu.

0 xLajků:

17

Přemejšlim, že bych to zapojení zkusil jako serie/paralel/cívka u kobyly. Takhle to je tušim na Sray5kách. Já stejně to zapojení s cívkou dál od kobyly nepoužívám, co myslíte? No ještě to promyslim.

0 xLajků:

18 Naposledy upravil: Barius (11. 03. 2010 21.16:08)

davidak napsal:

Přemejšlim, že bych to zapojení zkusil jako serie/paralel/cívka u kobyly. Takhle to je tušim na Sray5kách. Já stejně to zapojení s cívkou dál od kobyly nepoužívám, co myslíte? No ještě to promyslim.

No já jsem předevčírem přesně tak zapojil ten Bártí MM paralel/u kobyly/serie. Jsou v tom pěkné rozdíly a společně s tím J snímačem to dělá pěkné zvuky. A hlavně jde poznat ten rozdíl mezi paralel a serie. V serii je dvakrat silnější signál a ten MM se až pak projevil smile Je to paráda.

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

19

Tak prapůvodní Sray by měl bejt, pokud vim, paralelně, na druhou stranu, když sme tuhle s Kubšem poslouchali ukázky srovnání stejnýho nástroje serie/paralel, tak paradoxně ten seriovej zněl mjůzikmenovsky smile  Ale asi to zkusim.

0 xLajků:

20

davidak napsal:

Jj, takhle jsem si zapojil toho Kent Armstronga, co jsem od Tebe nedávno koupil. A paralel je onen zvuk, co mi nejvíce připomíná Stingray. Ale všechny tří zvuky jsou super a mají něco do sebe.

0 xLajků:

21

To je vtipný, že všechny HB, co prošly mym Laklandem, asi budou mít stejnej osud smile

Díky za postřehy.

0 xLajků:

22

batty napsal:

3PDT ma 9 nozicek, DPDT 6, tedy prvni znak(3,D,S) oznacuje pocet spinanejch kontaktu.

Tak ono to i z překladu vyplývá xPDT = Single/Double/3 Pole Double Throw

0 xLajků:

23

Me to seriovy zapojeni prijde u MM snimace strasny, ten snimac na to neni delanej. http://www.nordstrandpickups.com/bass-p … signature/ treba tady pisou, ze jejich verze HB delanyho na seriove zapojeni ma min dratu, nez ta paralelni.

0 xLajků:

24 Naposledy upravil: Kubš (12. 03. 2010 09.47:56)

batty napsal:

Me to seriovy zapojeni prijde u MM snimace strasny, ten snimac na to neni delanej. http://www.nordstrandpickups.com/bass-p … signature/ treba tady pisou, ze jejich verze HB delanyho na seriove zapojeni ma min dratu, nez ta paralelni.

no vidíš a někdo s tím ani nemůže nic dělat že má Seriový zapojení big_smile:D:D
spoustu lidí preferuje parallel, a spoustu serii...co naděláš...mně strašný nepříde big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

25

MM Bartolini co jsem měl já mi teda taky zněl líp zapojkenej do série. Je mi jedno jestli to na to bylo stavěný nebo ne, ale rozhodně to pak mělo o dost větší koule a průraznější zvuk (a tím nemyslím jen sílu signálu)...

0 xLajků:

26

kurcatovium napsal:

MM Bartolini co jsem měl já mi teda taky zněl líp zapojkenej do série. Je mi jedno jestli to na to bylo stavěný nebo ne, ale rozhodně to pak mělo o dost větší koule a průraznější zvuk (a tím nemyslím jen sílu signálu)...

vezmu-li li to logikou "stavěno na" tak všichni co hrajou na MM prstama a trsátkem nebo jako jenich i dickem tak przněj "účel na kterej to bylo stavěný"

0 xLajků:

27

'šak právě pro to na nějaký "stavěno na" kašlu.

0 xLajků:

28

batty napsal:

Ale tys tohle zapojení(ser/par/singl) měl u Vebra taky, ne? Vim že to tam máš v ukázkách. Nejsem teď na kompu s reprákama, ale doma si poslechnu, jak je ta série strašná smile

0 xLajků:

29

právě proto wink

0 xLajků:

30

Přepínač právě dorazil, tak z toho bartího schématu to snad pochopim.

0 xLajků:

31

u vás chodí pošta i v sobotu? sem rád, žes nemusel čekat do pondělka, aspoň můžeš poreferovat, jak se to podařilo (předpokládám, že do toho teďka o víkendu vlítneš smile )

0 xLajků:

32

Taky mě překvapili, že se stavili. Už jsem to přepájel, výsledek viz dostihy a sázky v pokecu

0 xLajků: