1

Téma: Akustika

začíná nám jaro a přátelé vyrážej se svejma akustickejma nástrojema do parků a různě ven. A protože sem družnej a rád bych si s nima brknul u pivka na letný, začínám se poohlížet po nějaký levný akustice. Chtěl bych nějakou nejlevnější ani by nemusela bejt elektrická ( když mám někde aparát, tak mám elektricku že ) no a protože se hovno vyznám tak bych potřeboval od vás poradit. Jde mi spíš o pohodlnost hry a jakžtakž zvuk na sucho. Je tu ten nejlevnější stagg za 3, ale je to stagg a s nim mám svejch zkušeností dost, takže to asi nebude správná cesta smile
co říkáte na tuhle http://kytary.cz/ibanez-aeb-8e-bk/HN092295/ ?
cenovej strop bych viděl tak do těch 6000 max

Roland cube 100
Squier Vintage Modified Jazz Bass 2009
Bráník 10°
Music Man Club #6
0 xLajků:

2

Re: Akustika

hele mně osobně se z levnejch líbil Marris za cca 4-5 tis, tohle iBANEZIDLO se mi nelíbilo, a imho třeba ta hnědá iba za 13 (nevím co to je za model ale vypadá pěkně) tu sem zkoušel v brně byla taky pěkně divná....teda spíš nehrála big_smile

třeba Epiphone El Capitan je podle mýho moc příjemná akustika...ale to je jiná cenovka....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

podle me bude hlavne problem s tou hlasitosti protoze vetsina tehlech nastroju je koncipovana na elektricke zesileni. Takze bych nejdriv odzkousel jestli to ma ubec cenu

Paul McIceTea, John Lemon, Orange Harrison, Mango Starr
0 xLajků:

4

beru to spíš pro prdel než abych na to vážně nějak hrál. proti kytaře by se asi prosadila v pohodě, ale na akordeon to asi stačit nebude co

Roland cube 100
Bráník 10°
Music Man Club #6
0 xLajků:

5

to mas lepsi si koupit za dvojku nejaky maly kombicko na baterky a zahrajes si venku a vyjde te to levneji...

0 xLajků:

6

oni se dělaj i komba na baterky? to by možná byla ta správná cesta smile

Roland cube 100
Bráník 10°
Music Man Club #6
0 xLajků:

7

Já jsem zkoušel v Kytarách tu Ibanezu i Stagga a Stagg byl zvukově lepší i se mi na ni líp hrálo. Já dostal el-akust. k narozkám od Tenson a dobrý, na takový to domácí žvýkání........úplně stačí a na hraní bych si s ní taky troufl. Záleží jak to mačkáš, tady se do tohu musíš víc opřít, aby z toho něco vylezlo. Myslím tím u těch levnejch.

http://kytary.cz/tenson-elektroakustick … /HN102747/

Trace Elliot Club #4
Fender - Precision Bass home signature Steve Harris
Trace Elliot GP12 SMX 4x10, TE Elf, TE Transit B, LINE 6 Relay G30
Hraji v kapele http://bandzone.cz/chupacabra
0 xLajků:

8

matezzz napsal:

oni se dělaj i komba na baterky? to by možná byla ta správná cesta smile

SAMO www.audiotek.cz

maj tam náký mini ibanez

0 xLajků:

9 Naposledy upravil: galapetr (05. 03. 2010 15.40:08)

No nevím, já jsem dost hledal, a Ibanez dělal malinkatý cvičící kombíčko GA-1B  s jedním myslím 4" repráčkem /2W a ještě to nebylo na baterky, ale jen s externím adaptérem. A hrálo to tak že to skoro nehrálo, a nebo prskalo. Mám pocit, že už to radši ani nevyráběj.
http://thumbnail.image.rakuten.co.jp/@0_mall/k-gakki/cabinet/ikou_20091014_002/img10084474036.jpg?_ex=240x240
Použitelný bateriový basový komba dělá myslím Crate a nebo Roland.
Bohužel je to cenově někde úplně jinde.
Ale technicky to je rozhodně použitelný - Já mám už zhruba rok Rolanda Micro Cube Bass RX, sice to má papírově jen 5W (tedy 2x2,5W) ale sestava kytara+banjo+mandolína+zpěv v místnosti 5x5m proti mně přesilovku ještě nehraje. (S další kytarou už ale ano :-) )
S výdrží na baterky skoro nekecaj, na 6 tužek tak 10hodin hraní.
Vestavěnej kompresor je sice neříditelnej, ale problémy nedělá. Jediný tři "problémy" jsou že to nemá linkovej výstup (jen sluchátkovej/nahrávací, co po zapojení odpojí reprák), nastavování tempa vestavěnýho bubeníka pomocí dvou zmáčknutí tlačítka mi moc nesedlo, a samozřejmě cena 5500,- na cvičící kombo není malá. Celkově můžu jen doporučit.
http://www.rolandee.cz/upload/2005260/_big.gif
A používám to k Ibaneze AEB-10 (ovšem an radu zdejšího fóra s Addarkovskejma Chromkama) a jako náhrada kontrabasu to ještě není tak nejhorší.

0 xLajků:

10

super dík za info. Ten roland vypadá fakt pěkně, ale cenově to je trošku mimo smile
Peču na to, koupim si precla a na léto na ven si pořídim bongy nebo malý bubínek. Nebo sem dcky chtěl tamburínu z víček od bráníků smile

Roland cube 100
Bráník 10°
Music Man Club #6
0 xLajků:

11

No já bych ze zkušenoti řekl, že jedinej akusticky platnej nástroj je stejně jen kontrabas. Za desítku bys už nějak použitelnej z druhý ruky sehnal.

0 xLajků:

12

Wexx napsal:

No já bych ze zkušenoti řekl, že jedinej akusticky platnej nástroj je stejně jen kontrabas. Za desítku bys už nějak použitelnej z druhý ruky sehnal.

nojo, ale já to fakt chtěl na nějaký drnkání po čundrácích a na letní odpoledne k pivku. s kontrabsem bych si přišel tak trochu nepatřičně smile

Roland cube 100
Bráník 10°
Music Man Club #6
0 xLajků:

13 Naposledy upravil: galapetr (06. 03. 2010 15.59:34)

No já ten kontrabas k tomu mám taky, a jednak tahle kombinace (elektro akustika + MicroCube) se dá přenášet v jednom naprosto v pohodě (kombíčko do báglu na záda, kytaru do ruky), Kontrabas tahat sám se dá pár metrů, přehodit si ho přes rameno je o vylomení krku).
A druhá věc je, že kontrabas má specifickej zvuk, do něčeho se hodí, do nečeho to není ono. (Protože hraju s čundrákama tak po mně naopak spíš chtěj ten zvuk kontrabasu :-) a mně se s ním nechce tahat)
Já jsem si teprv teď všimnul, že ty máš toho velkýho Cuba, takže jak to umí čarovat se zvukem víš, a tohle je jen slabší (a trochu chudší ve výbavě) ale zas jede z baterek.

0 xLajků:

14

jinak nechci byt vecny rejpal, ale ma cenu tahat basu k taboraku? neni lepsi vzit klasiku nejakou starou spanelu? podle me lepsi reseni pro hrani v parku ci u ohne...

0 xLajků:

15

já si taky říkám že by basák mohl umět hrát čundr akordy na kytaru....

0 xLajků:

16

Tak to už záleží na tom, jestli je to táborák s ožralama nebo s jazzmanama. No má specifickej zvuk, ale pořád je to basa a za danejch podmínek můžu být rád že mam na ven vůbec něco.
A s tou váhou to myslim taky neni tak hrozný, můj kontráš má asi 9kg, což má kombo s basovkou taky. Mě kontráš přijde jako obecnější řešení. Taky jsem se za 5 let s basovkou nenaučil tolik jak za rok na kontráš.

0 xLajků: