Téma: Fender Precision
Zdarec,co říkáte na tohle http://www.kytary.cz/karta.php?02030203 … p;ID=82895
nehrál jste na to třeba někdo????
Vypadá to pěkně,ale.....
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » Fender Precision
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zdarec,co říkáte na tohle http://www.kytary.cz/karta.php?02030203 … p;ID=82895
nehrál jste na to třeba někdo????
Vypadá to pěkně,ale.....
mno je to nějaký asi lepčí mexico....
a nebo stejný, jen s debilním logem 60 aniverzry
no mě jde hlavně o to jestli když to koupím,tak budu mít v ruce Fendera(samozřejmě v rámci možností MX) se vším co k tomu patří(zvuk a dobře hratelnej nástroj) a ne jen nějakou pojebanou kopii,kde budu platit jen za to logo Fender a ono to bude někde na úrovni Fokusa,kterej můžu mít i s upgradem snímače sotva za polovic
to podle mně určitě.... pokud nebude vadnej
no s těmam mexikama je to zrádný tam u mexik to chce zatalčit a na nějakou vyšší verzi a pak je to prej dobrý jako FAKT dobrý
V první řadě si musíš nástroj vyzkoušet, bez zkoušení ani ranu, jestliže ti nesedne, tak i kdyby to byl vzhledově nejkrásnější nástroj století, tak rychle od něho pryč. Mezi Focusy se najdou super nástroje, které někdy můžou hrát i lépe než ten Fender. Všiml jsem si, že některé dražší nástroje tak nějak lépe sednou do ruky....a myslím si, že to nemělo nic společného s tím, že jsem viděl cenovku..., i když byla tam spousta těch, co mi rozhodně nesedly...teď jsem spokojen
Celý kec, co tady píšu je jen o tom, že z obrázku poznáš prd, tak vesele do obchodu a jdi zkoušet....
Po netu bych taky rozhodně neobjednával. Kupuješ tak zajíce v pytli.
Jeden můj známýt takhle udělal a dodnes toho asi lituje
já bych to taky po netu nekupoval,samože bych to v krámě nejprv důkladně prověřil.
Nicméně včera na zkoušce jsem odložil svoji Ibanezu(stejně ji chci prodat),zapojil jsem kamošova Squiera precision a tak jsme laborovali s podlaďováním a dolaďováním a tak.Do teď jsme hráli v klasickým ladění pětky tj. v H a mě se to zdálo trošku jako moc velký bahno,tak jsem navrhl vyzkoušet zahrát v D a tak se i stalo.Ale ouha,a teď přichází ta hlavní zrada a tou jest,že ten Squier vůbec nehrál ve vyšších polohách do basů a muzika tak při hraní ztrácela koule,vůbec to neprolézalo přes kapelu a já nic neslyšel.Pak jsem zapojil zpět svoji aktiv pětku,naladil do D a v pohodě.A teď babo raď,je chyba ve Squierovi a nebo do toho našeho humbuku(metal/punk) potřebuju fakt nějakou basu nakoplou aktiv elektrikou.
Kua já ale tu pětku už nechcu,já chcu čtyři struny a hlavně chcu nějakýho Fendera(kopii) buď Jazza nebo Preci páč se mi líbí a hlavně spousta kapel co s nima hrajeme koncerty(a hlavně američani) na to v klidu mastí,ale většinou asi na American Fendery.Ikdyž i mexika jsem mezi nima viděl....
No tak možná do toho Squiera nandej lepší snímače.
Já teda hraju taky v jendom metal bordelu a můj Squier Precision to uhrává všechno v pohodě
Toť otázka.....
Ve čtvrtek takhle budu zkoušet Fokus Preci,kterej jsme s Axlíkem vybrali,protože má takovej metalovej sound a uvidíme.Pokud by hrál v těch vyšších polohách znatelně líp,tak bych ho asi vzal a vrazil do něj PRM2 od Macha(ten je prej hodně silnej) a mělo by to pomoct.Jinak jsem včera hrál ve kšeftě na Fender Mexiko jazz a ten měl krásně chlupatej sound a ty basy tam krásně byly
Mam Fokus Preci a jsem s nim velice spokojenej jediý co trochu kurví zvuk jsou ty aušus snímače ale ty jdou vyměnit;)
No tak pánové...... včera zkouška s Fokusem Preclíkem a velké překvapení!!!!!!
Ta basa hraje za ty prachy(4200 Kč) jako kráva!!!! A to ještě až vyměním stávající snímače za PRM2 od RM Pickup a natáhnu na to padesátky struny,tak to bude pane jízda.Jo a musím ještě vyměnit nultej pražec,páč už sem ho musel vteřiňákem lepit,když sem na to natáhl jiný struny,tak kousek odpinkl.Jinak je to fakt slušnej kousek perfektně sedící v ruce.Už už sem se rozhodoval pro Jazz bas mexiko,ale ten Fokus beru a na Fender je čas.Poměrem cena vs. výkon jasně vyhrává Preclík.
Fokus Precision rulez! Taky se chystám na výměnu snímače. Struny jsem tam natáh 45 Ernie Bally a zvuk šel o 100procent nahoru...a taky chci sehnat jinej picguard, nelíbí se mi ta bílá...
Joo tak tak.Snímač každopádně,pak natáhnu 50-ky Ernie a ten pickguard seženeš za 300 slovenských tady http://www.sollerguitars.com/obchod/index_obchod.php
mno zas pozor, aby seděly šrouby Viď Basstando
jinak od RM opravdu spíš doporučuju PRM a JRM DVOJKY.. jedničky jsou spíš vintage a maj tenčí tón, nejsou tak "HOT"
K pruraznemu zvuku ve vyskach - asi jsem objevil ameriku, kdyz jsem zjistil, ze pri zapojeni prepinace na seriove/paralelni zapojeni je markantni rozdil prave v polohach - co na jednu polohu neproloze ani omylem, na druhou leze uplne v pohode. Z druhe strany ta "polohove nepovedena" poloha je zajimavejsi na slap - ma spise basy a vysky, nizsi stredy jsou trochu potlacene.
Takze bych jeste pouvazoval o prepojeni snimacu na opacne zapojeni, nez mas a vyzkousel, v optimalnim pripade bych doporucil koupit za 8kc prepinas, vyvrtat 5mm diru a zapojit... Schema najdes nekde ve starsich vlaknech.
no asi täkhle občas bejvaj na kopiích snímače trošku menší /větší tak tam nemusej padnou třeba ty RM-na mojí ibaneze prej sou menší ty obaly magnetů tak tam musel osobně Macho vložit "vnitřnosti" z jeho Psnímače aby nemusel děalt větší díru->znehodnocení originálnosti nástroje
A taky na tom pickguardu musí bejt stejnej počet děr na šrouby. A nejlíp i stejně umístěných
pekelnik: pickguard má otvory na šrouby, kterýma se šroubuje k tělu, to je sice hezký, ale každá firma je má jinde Prostě posunutý, nebo jak říkal Mlo, třeba vintage straty maj místo 11ti děr pouze 8. U bas to snad ani neni, ale když jo, tak zase nějaký vintage, nebo debilní firmy, co si to udělali po svym...
jo, každopádně ty budeš mit Fendera, takže máš 2 možnosti:
1. koupit originál fender PG asi okolo 1500,-
2. kytaráři by "MĚLI" mít jejich vyrobený PG podle originálů, takže ty by taky měli sedět
Ale jak u 1, tak u 2 jsou docela často vyjímky...
aha,já myslel šrouby u snímače,no už jsem objednal PRM2,zkoušel jsem to nějak poměřit a mělo by to sednout......a pak su zvědavej na ten sound.
jojo, tam by problém neměl bejt, já ho měl jen u JRM2-N, kde byly rozměry fakt jinak, ale i tenhle snímač macho dělá ve 3 variantách...
pekelnik: pickguard má otvory na šrouby, kterýma se šroubuje k tělu, to je sice hezký, ale každá firma je má jinde
Prostě posunutý, nebo jak říkal Mlo, třeba vintage straty maj místo 11ti děr pouze 8. U bas to snad ani neni, ale když jo, tak zase nějaký vintage, nebo debilní firmy, co si to udělali po svym...
hehe... to bys koukal, Juhuuu, otvory pro šrouby na pickguard se třeba na basách u Fendera liší i mezi jednotlivejma americkejma modelama, a to ani nemluvím o tom, když chceš použít třeba mexi pickguard na americkej model a naopak... ty díry jsou třeba o centimetr jinde...
Jojo, to je jasný, já to myslel tak, že u jednotlivejch kusů v sérii by MĚLY mejt stejně.....
Ach táák... tak to jo, špatně jsem to pochopil...
ne, já sem to blbě napsal....
Všichni jsme Gogo...
Já jsem spíš Hrdina
Nebo taxikářka iháhá...
Ááááááá tady se někdo vrátil z dovolené....
.
Vítej back Mr.Mikulik!!!
pekelnik: Díky, jsem ještě trochu free, takže kdybych psal nějaký pí*oviny, tak mě kucí omluvte...
juhuuu: Jé, fiXa! "Taxikářka se jmenovala Ihaha / její práce BYLA DŘINA!"
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » Fender Precision