1

Téma: Průchozí vs. Šroubovaný

Je mi jasné, že rozdíl mezi šroubovaným krkem a průchozím je znatelný, někde sem tu psal, že jsem začátečník, takže to s tím zvukem nebude zas tak horké. Můj výběr basy se hodně zůžil, protože potřebuju basu hlavně co nejvíc univerzální a také né moc drahou,aby na ní snad zněl slap a tap. Takže Fokus-H, rozhoduju se mezi modelem V a MM, trochu více se mi líbí V, kvůli jednomu singlu a jednomu dvojitému snímaži, jenže s tímhle nemám zkušenosti. Na OB nejsou prachy:(
Mohli byste mi napsat jaké přesně jsou nevýhody šroubovaného krku? Co přesně to bere zvuku?
Jo a jak je to s tim navracenim vyrobku do 14 dni? Dík moc.

cool

Jazz Bass by sikmy woci, apros pucenej - Prolamp zesak 150W + 13" bedna.
0 xLajků:

2

Re: Průchozí vs. Šroubovaný

ahoj, řekl bych, průchozí krk pěkně prodlužuje dozvuk, ale má svá úskalí, zejména pro slap -  pokud nejsi precizní v technice, při slapu na basu s průběžným krkem se snadněji (a výrazněji) rozeznívají flažolety a různý zázněje a pazvuky při hraní perkusí levou rukou nebo nedokonalém tlumení. Zdá se mi prostě, že hra na takovou basu vyžaduje brilantnější techniku.
Jo a druhá věc, když se ti u takový basy něco stane s krkem, nedá se vyměnit. Krk je taky poněkud méně stabilní, víc reaguje na vlhkost a tyhlety vlivy a občas má tendenci se zvrhnout. To asi záleží na materiálu a provedení.
A co jazz bass mašek nebo jak se to jmenuje od fokuse? Zkoušel jsem ho vzít do ruky v prodejně v Grossmannově pasáži a připadalo mi to pěkné, i to pěkně hrálo, cena myslim nějak kolem 8-9. Taky má průběžný krk. Na tu cenu super.
S tím vrácením po internetu ti asi nejlépe poradí seňor Gonzo.

0 xLajků:

3

To Mem: Čus.Jestli se ti líbí fokus MM tak se koukni na tyhle stránky: www.olpguitars.com.Tyhle basy prodávaj v plzni a sou to skvělý kopie musicmana a prej sou hodně dobrý!!!!

0 xLajků:

4

Nějak se mi nepodařilo u těch OLP zjistit cenu, ani se dočíst o tom něco česky.

0 xLajků:

5

co se týká vrácení tak na jakýkoliv zboží koupený přes internet máš podle zákona záruku 14 dní na vrácení bez udání důvodu. zbočí musí být pochopitelně nepoškozené s původními obaly apod.

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

6

To Dr.Gonzo, nechci ti brát iluze, ale dej si ve vracení zboží pozor, protože prodejce (ač internetový) ti nemusí vrátit plnou cenu - zákon totiž není v těchto případech jednoznačný (dá se vyložit i jinak) stále se čeká na soudní precedens. Prodejce to může dát na znalecký posudek k soudnímu znalci, který řekne, že kytara použitím ztratila určitou hodnotu a oni to poníží o tuto částku a bůhví o co dalšího, vím, že to zní jako sci-fi, ale ono se to začne asi uplatňovat v brzké době, taky pokud je obchod propojený s nějakou sítí jiných eshopů, tyto ti v budoucnu nemusí nic prodat, protože budou vědět, kolik jsi toho nakoupil, kolikrát jsi zboží vrátil a podle toho s tebou budou jednat. Takže s vracením zboží raději brzdi. Každému jednou přeteče trpělivost. A nikdo nechce provozovat ztrátový obchod.

0 xLajků:

7

pravda, zatím jsem však nic vracet nemusel

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

8

Já jenom, kdyby jsi to chtěl dělat podobným způsobem, to víš, osvěty nikdy není dost.

0 xLajků:

9

já to beru spíš jako takovou jistotu, že když se mi to zboží nebude zamlouvat tak ho vrátím

0 xLajků:

10

Jak to tak sleduju, nejlepší bude zajet někam do větších hudebnin, podívat se tam, a zkusit na každou basu, která by přicházela v ůvahu, páč basa do 7 tis, může hrát pěkně, i vůbec.

0 xLajků:

11

Souhlas, toto je nejlepší varianta. Osobně odzkoušet.

0 xLajků: