1

Téma: Odhmotnění boxu

Zajímal by mně váš názor, zkušenost s odhmotněním bass boxu. Jaký je rozdíl ve zvuku boxu ležícího přímo celou svou plochou dna na zemi a boxem, který má gumové nožky, kolečka atd. ? Teď nedávno jsem si na svojí 1x15" bedně namontoval gumové nožky cca 3cm vysoké a zdá se mi, že se zvuk bedny změnil k lepšímu.
Co vy na to? Je lepší nechat box na zemi, nebo ho odhmotnit? Případně vaše poznatky? Dík.

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: m3 (03. 03. 2010 12.13:43)

Re: Odhmotnění boxu

pane ten termin ste vymyslel sam ?? ve mne odhmotneni evokje cosi mystickeho, esoterickeho... proste neco kdy vedomi/duse vystoupi z tela big_smile

jinak nozicky pomuzou izolovat od podlahy kera muze zvuk kazit nekdy mu muze naopak treba i prospet.. sam o tom uvazuju uz dlouho smile
ale chtel sem to vyresit nakou reverzibilni zalezitosti...  viz tahat s sebou hokejovy puky big_smile jak sem tady rozvijel v tematu umisteni boxu...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

3

v HiFi je to naprosto bezny a zavedeny vyraz

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

4

spider napsal:

v HiFi je to naprosto bezny a zavedeny vyraz

no to teda ....  big_smile
koukal sem na to i do slovniku spis.jaz.c.  tam to maj ve vyznamu zbaveny hmotnosti a ty jejich priklady sou tam dost takovi poeticky .. odhnotneny obraz krajiny ... apod..

ale tak ony se v ruznejch oborech vyskytujou ruzny zajimavosti big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků: