1

Téma: Mesa / Genz-Benz / Mark Bass / EBS ??

Krajani z basové země!
Po letech nošení těžkých aparátů majíce záda v....hledám něco malého, lehkého, leč hrajícího! Budu vděčen za jakoukoliv radu či osobní zkušenost s aparátem: Mesa Boogie Powerhouse 1x12 / Genz-Benz NEOX 112T / Mark Bass Traveler 121H / EBS NEO 112. Nebo máte v této kategorii ještě jiný, lepší návrh?
Díky Mydloch

"Budoucnost patří aluminiu!"
Fender JazzBass Victor Bailey V
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: BUDAJ-31 (22. 02. 2010 16.32:40)

Re: Mesa / Genz-Benz / Mark Bass / EBS ??

ten markba mozem len doporucit,robia velmy dobre boxy.Do mesy by som nesiel lebo tam sa viac plati za znacku ako za produkt (sam som radej isiel do Markbassu)...ak by som ti mohol poradit tak zober box Markbas 210 HF.su to 2X10,velmy dobry vykon,celkom lahky a nie az taky velky

0 xLajků:

3

BUDAJ-31 napsal:

ten markba mozem len doporucit,robia velmy dobre boxy.Do mesy by som nesiel lebo tam sa viac plati za znacku ako za produkt (sam som radej isiel do Markbassu)...ak by som ti mohol poradit tak zober box Markbas 210 HF.su to 2X10,velmy dobry vykon,celkom lahky a nie az taky velky

Díky za tip! Uvažoval jsem kvůli transportům 12+horna. Ale na ty dvě 10 mrknu!
M

0 xLajků:

4

BUDAJ-31 napsal:

Do mesy by som nesiel lebo tam sa viac plati za znacku ako za produkt

To samé si myslím o Markbass boxech. Podle mě jsou v poměru cena/výkon jedny z nejpředraženější na trhu. Lepší si připlatit a koupit Glockenklang, Schroeder, nebo  vyzkoušet Sounddelirium. smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

5

no,  tak zase naopak že by mě markbass boxy úplně uchvátily, to se říct nedá...co mi sedlo byl Traveler 15. Jinak...mno, nevím...
z uvedených se mi docela líbila EBS 112NEO, ostatní konkrétní neznám. Vyzkoušej...s žádnou z těch beden asi nešlápneš vedle, tady už záleží na osobní chuti.

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

6

mistergo napsal:

To samé si myslím o Markbass boxech. Podle mě jsou v poměru cena/výkon jedny z nejpředraženější na trhu. Lepší si připlatit a koupit Glockenklang, Schroeder, nebo  vyzkoušet Sounddelirium. smile

no a hral si na nejakom?

0 xLajků:

7

BUDAJ-31 napsal:

Sounddelirium

BUDAJ-31 napsal:

no a hral si na nejakom?

nojóóóó,hrál, ale to sou takový sračky laciný big_smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

8

BUDAJ-31 napsal:

no a hral si na nejakom?

Zkoušel jsem na jednom místě Markbassy a Glockenklang a jsou to dvě různý ligy. Uznávám, zvuk je subjektivní pojem, ale já se bavím o tom, jak boxy stíhaly vysoké zatížení, jak se zahlcovaly reproduktory, jak konktrétní byl přenos basů nebo rychlých tónů atd. Glocky jsou ÚPLNĚ jinde a to jsou jenom o málo dražší než MB. Souddelirium jsem sice nezkoušel, to tady jsou jiní, kteří by mohli referovat, ale varianta je to taky, navíc si on toho pána můžeš nechat udělat box na míru. A pokud se pamatuju, z hlediska hmotnosti na tom byly Souddeliria velice dobře.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

9

mydloch napsal:

.hledám něco malého, lehkého, leč hrajícího!

.. napiš co používáš za basu jestli štyr či pěti drát .. ty boxy mají různé hodnoty a ne všechny se hodí třebas na B strunu ..

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

10

richo5 napsal:
mydloch napsal:

.hledám něco malého, lehkého, leč hrajícího!

.. napiš co používáš za basu jestli štyr či pěti drát .. ty boxy mají různé hodnoty a ne všechny se hodí třebas na B strunu ..

Mám 5ku Fendra-V.Bailey. Zatím jsem zkoušel Glocka, MB a bassbox KV2 (pan Krampera) - ten hrál asi nejlíp. Ale ze všech zatím zmíněných boxů je největší, nejtěžší a má 4ohmy, což trošku považuju za nevýhodu pro případ budování silnějšího aparátu. A oni ten reprák bohužel nedělají v 8ohm verzi...Proto se ptám po zkušenostech s boxy jiných výrobců.
Jinak samozřejmě dík za názor!
Mydloch

0 xLajků:

11

.. a co tohle ??  wink  http://www.epifani.com/products/UUL_210BC.php

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

12

tiez si pametam hral om raz na GK NEO.hralo to velmy dobre a dobre tlacilo,lenze to bola 4X10

0 xLajků:

13

myslím, že hned vedle je v podstatě stejný téma, ne?
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6981
nebo jsou tam aspoň nějaký informace...

ELF / Lakland
0 xLajků:

14 Naposledy upravil: m3 (22. 02. 2010 20.56:51)

mistergo napsal:

Podle mě jsou v poměru cena/výkon jedny z nejpředraženější na trhu.

to mi teda kamarade vypis par srovnatelnejch malech boxu (vaha, rozmery, cirlivost..) za stejny nebo lepsi prachy..

ty glocky stojej i 2x tolik co ty markbasy to docela srovnavas hrusky a mandarinky..
ten neo glock 2x10 je za 30.. obyc za 20 a marek je te za 15...  ja ho koupil za 13 a pul dokonce novej predloni z musikzone...

podle misterga by meli bejt marky na urovni cinsky produkce .. ala behroch, gk backstage nebo tak??   
to si myslim ze sou lepsi, nehlede na ty sexy zluty repraky...  big_smile

ale nekupujte to aspon pude cena dolu big_smile a budu s tim porad vypadat exoticky big_smile

myslim ze ani nook ti to svoje sounddlirium neudela o moc levneji..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

15 Naposledy upravil: mistergo (22. 02. 2010 21.47:56)

Tak místo MB Traveler 121H bych raději připlatit 2000,- za Glockenklang Space (http://www.musikzone.cz/index.php?lang= … egorie1=22). Je sice o pár kilo těžší ale zvukově je úplně jinde.
To samé Powerhouse od Mesy - na kytarách za 16000, zkoušel jsem Powerhouse 15" a sorry, ale k tomu se Markbass bedny zvukově ani neblíží. LM2 nebo 3 respektuju, protože za ty peníze je to skvělá věc, ale ty MB boxy jsou zvukově tak na úrovni Hartke, který je o dost levnější. MB jsou sice menší než Hartke, ale to neospravedlňuje ceny na úrovni Glocku, Aguilar nebo EBS.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

16 Naposledy upravil: grampa (22. 02. 2010 22.23:09)

mistergo napsal:

ale ty MB boxy jsou zvukově tak na úrovni Hartke

Sice je tu řeč o 1x12 ale pokud se budu bavit o 4x10 tak to teda je hodně bokem tohle tvrzení.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

17

grampa napsal:

Sice je tu řeč o 1x12 ale pokud se budu bavit o 4x10 tak to teda je hodně bokem tohle tvrzení.

To je jenom takovej můj obecnej dojem, nic exaktního. Samozřejmě ke každé větě si přidej "imho". smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

18 Naposledy upravil: m3 (22. 02. 2010 23.27:13)

mistergo napsal:

MB jsou sice menší než Hartke, ale to neospravedlňuje ceny na úrovni Glocku,

hlavne hartke maj alu nebo klasicky repra... a rozdil cena neo repra a klasiky je cca 2nasobek.. 
a rozdil je vaze 5 kilo.. (na 2x10)

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

19

m3 napsal:

hlavne hartke maj alu nebo klasicky repra... a rozdil cena neo repra a klasiky je cca 2nasobek..
a rozdil je vaze 5 kilo.. (na 2x10)

Jasně, rozdíl chápu. I když, pokud bych tě chytl za slovo; neo repra jsou většinou tak o 20-50% dražší než ferity, dvojnásobek to rozhodně nebývá a mezi neo a feritovým desetipalcem je většinou tak jedno kilo rozdíl, víc ne. smile Ale to už je mimo mísu.

Abychom se vrátili k tématu - jestli 12" lehkej, malej, ale hrající box, tak místo MB Traveleru radím Glockenklang Space, respektujíce všechny odlišné názory, samozřejmě. smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

20

jako u tech 12tek sou ty ceny podobnejsi.. wink u tech 210 sout yrozdily vetsi...
btw kdyz 12ku tak bych bral MB NY ale mne se proste libej ty zluty repraky big_smile

idyz asi bych poprudil nooka..

zajimava varianta na vyzkouseni budou rozhodne i ty hockeho neo 12ky za bratru 7 a pul koliku

http://baskytara.com/shop/lidl-music/pr … 0w-8-ohmu/

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

21

Co třeba tohle. S dopravou cca 12 tis.  http://www.wwbw.com/Epifani-UL2-112-300 … 75151.wwbw

Fodera Monarch 4, Fodera Emperor 5 , Fodera Monarch 4,  Ken Smith 4, Lakland US5, Lakland US4, Celinder JB4, STR 548, STR 549, DeGier Bebob 4, HotWire 5, Káča, Glockenklang+Vanderkley
0 xLajků:

22

FilipBass napsal:

S dopravou cca 12 tis

plus 20% DPH.

0 xLajků:

23

davidak napsal:

FilipBass psal(a):

S dopravou cca 12 tis

plus 20% DPH.

plus clo

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

24

spider napsal:

plus clo

Clo sem eště na nic nedostal. Jen brácha když si kupoval vidli na kolo, tak to bylo asi 5%, jinak na muziku nic.

0 xLajků:

25

já jo big_smile ale snad 4 prcenta

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

26

Přátelé basového údolí!
Dík vám všem za názory a zkušenosti! Nějak si to přechroustám.
Ať vám to hraje!
Mydloch

0 xLajků:

27

spider napsal:

plus clo

já to počítám (nákupka+dopravné)*1,23

Sadowsky NYC Standard 5, Moon JJ-4, Moon JJ-5, Hofner Club Contemporary, Squier CV50 P-Bass butterscotch blonde, Fernandes P '78, Tokai P '81, Warwick Corvette Standard 5 fretless
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15
0 xLajků:

28

nemo napsal:

já to počítám (nákupka+dopravné)*1,23

mě se zatím dařilo se DPH i clu po domluvě s odesílatelem vyhnout (bassemporium.com). Ale je pravda, že jsem kupoval jen  drobnosti, struny, efekt atd. Jinak clo na hudební nástroje je 3,5%, pokud vím.

Fodera Monarch 4, Fodera Emperor 5 , Fodera Monarch 4,  Ken Smith 4, Lakland US5, Lakland US4, Celinder JB4, STR 548, STR 549, DeGier Bebob 4, HotWire 5, Káča, Glockenklang+Vanderkley
0 xLajků:

29

mistergo napsal:

Zkoušel jsem na jednom místě Markbassy a Glockenklang a jsou to dvě různý ligy. Uznávám, zvuk je subjektivní pojem, ale já se bavím o tom, jak boxy stíhaly vysoké zatížení, jak se zahlcovaly reproduktory, jak konktrétní byl přenos basů nebo rychlých tónů atd. Glocky jsou ÚPLNĚ jinde a to jsou jenom o málo dražší než MB.

Souhlasím s výše uvedeným... dneska jsem se o tom přesvědčil v Musikzone... původně jsem si šel pro MB 121H, ale říkal jsem si že to zkusím porovnat s Glockem Space Deluxe.... no a mám jaso. Zítra si jdu Glocka vyzvednout. Zvuk je prostě čitelnější, rovnější a víc ta bedna tlačí. Tabulkově je na tom Glock sice hůř, ale uši říkají něco jinýho:)

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

30 Naposledy upravil: Barius (12. 05. 2010 12.31:15)

kurowec napsal:

Zítra si jdu Glocka vyzvednout.

Co jsem se díval na stránky thomanna tak ten Glock je zevnitř vypolstrovaný pyramidovým molitanem? Jde to vidět přes bassreflex.
viz. obr http://images6.thomann.de/pics/bdb/1393 … 27_800.jpg

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

31

Barius napsal:

Glock je zevnitř vypolstrovaný pyramidovým molitanem?

u té 1x12 jsem se nedíval, ale u 2x10 a 2x12 jsem si toho všiml. Budou to mít stopro všechny jejich bedny.

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

32

Nook napsal:

BUDAJ-31 psal(a):

Sounddelirium
BUDAJ-31 psal(a):

no a hral si na nejakom?
nojóóóó,hrál, ale to sou takový sračky laciný

BTW na kolik cca prijde Sounddelirium 1x12 neo cca 300W?

0 xLajků:

33

kurowec napsal:

Souhlasím s výše uvedeným... dneska jsem se o tom přesvědčil v Musikzone... původně jsem si šel pro MB 121H, ale říkal jsem si že to zkusím porovnat s Glockem Space Deluxe.... no a mám jaso. Zítra si jdu Glocka vyzvednout. Zvuk je prostě čitelnější, rovnější a víc ta bedna tlačí. Tabulkově je na tom Glock sice hůř, ale uši říkají něco jinýho:)

Technické údaje výrobce bohužel nelze brát moc vážně, protože každý měří (nebo lže) jinak. Shodou okolností jsem tehdy zkoušel tyto aparáty také v Muzikzone. smile Třeba u Glockenklang se mi zdá, že se svými technickými údaji vyloženě poškozují - třeba Uno 15 má podle Glockenklang webu hrát do 3,5kHz, přitom takhle ostrý box bez horny jsem snad ještě neslyšel. Dokonce jsem tam tehdy po prvních brnknutích jásal, že to je první horna, která se mi líbí, načež mi prodavač řekl, že tam žádná horna není. smile Unbelievable

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

34

mistergo napsal:

takhle ostrý box bez horny jsem snad ještě neslyšel.

tyjo... přesně... když jsem zkoušel Glocka tak mě prodavač schválně vypnul hornu ať vím jak to hraje bez ní a sem čuměl co ta dvanda sama umí... mark byl bez horny hučící koule... no každopádně uvidím jak to bude hrát v kapele tak tu zatím nebudu tryskat nadšením smile

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

35

právě mi domů přivezli AER cab three, 1x12 bez horny.. jsem zvědavý, jak to bude hrát..

0 xLajků:

36

FilipBass napsal:

právě mi domů přivezli AER cab three, 1x12 bez horny.. jsem zvědavý, jak to bude hrát..

tak to me taky moc zajima... chvilku jsem o nem premyslel.

Fender CS 70s Precision
0 xLajků: