1

Téma: "Včelka" na pranýři aneb líbí/nelíbí?

Milá basová společnosti,

dávám k posouzení jednu takovou naší vinu:
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/4 … a_full.mp3

Děkuji předem za Vaše názory, náměty, připomínky či postřehy. Nechť na Včelce nezůstanou nítě suché!
Dovoluji si upozornit, že za účelem zkvalitnění našich služeb, budou všechny připomínky zaznamenány a řádně vyhodnoceny.

Čtyřky: Ibanez MC924DS Half & Half (1982) + kontrabasy: masiv 4/4 s bassreflexem! (~1890) a polomasiv Cremona 3/4 (~1985)
Pětky: MTD fretless 35" od Ondřeje Lišky (2004) a Lakland 55-02 Deluxe (2005)
EBS TD650, EBS NEO-212 + 1x 15" JBL E-140 a do hospody GK MB150E-III-112
Autorizovaný záruční a pozáruční servis Yamaha, Ampeg a Line 6
0 xLajků:

2

Re: "Včelka" na pranýři aneb líbí/nelíbí?

vubec sem to neposlech ...tak ti k tomu nic nereknu big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

3

Hehe big_smile prijde mi to hodne ve stylu schelingerovych mrazenych jahod.... tu nemeckou vsuvku bych zkratil, pac sem to tak v pulce biene Maja chtel vypnout..

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

4

Geniální big_smile
Německou vsuvku bych nechal, ta se mi páčí nejvíc lol

Fender Deluxe Active P-Bass, Yamaha BB1100S fretless
Laney B2, Gallien-Krueger MB150E-III/112
0 xLajků:

5

big_smile Spritzig kann man sagen!!! Gott mit euch.... roll

"Kdo cvičí nástroj si ničí"
0 xLajků:

6

Až na ten začátek s Májou se mi to líbí...

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

7

až na to po tý máje se mi to líbí ...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

8

spider napsal:

sem to tak v pulce biene Maja chtel vypnout..

Já eště dřív, ale když sem se tady dočet, že je tam ještě něco navíc, tak sem to přetrpěl wink Vůbec bych to tam nedával, je to dlouhý a ta písnička s tim nemá nic společnýho. Docela se mi to líbí, doma bych si to asi nepouštěl, ale na koncertě bych si zapařil smile

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

9

mn se nelibi zpev- proste nemam rad tendle "vtipne kabaretni" styl ...

muzika jo smile ten offbeat klavir tom dava takovej prijemnej ska nadech trosku mi to pripomina nakou pecku od mephiskapheles big_smile

teda zpev v samotny pisnicce v maje je to zazpivany hezky...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

10

m3 napsal:

teda zpev v samotny pisnicce v maje je to zazpivany hezky..

Ale to jo, je to čistý... ale je to Mája...

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

11

Ale jo, jsem zastáncem toho, že člověk se má muzikou bavit a ne ze sebe dělat nějaký EMO a vypadat, jak když za 5 min pojde nudou! Jinak dobrej vokál v Máje.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

12

Jenich napsal:

až na to po tý máje se mi to líbí ...

no v zasade taky tak...
ten text se mi moc nelibi a vedeni zpevove linky a vubec vsechno po vcelce maje mi pripomina styl Landy. Pricemz ja proti nemu nic nemam, ale myslim, ze se to snese jen u jednoho cloveka smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

13

Hezký vokály. wink  ....muzika srandovní,...pro mě docela zábavná.Landu mi to nepřipomíná vůbec,...jako tady Axlíkovi.Apropo,...Landu nesnáším! mad Souhlasím s IVO(zelená svině) a nemám rád EMO!

0 xLajků:

14

Matej napsal:

.Landu nesnáším!

To se klidne pripojim...je to ocas

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

15

Axlík napsal:

ten text se mi moc nelibi a vedeni zpevove linky a vubec vsechno po vcelce maje mi pripomina styl Landy.

jo...tak to slyšim i já...to piánko na druhou...to je prostě landovský nazi ska smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

16 Naposledy upravil: 4ksch (15. 02. 2010 23.06:45)

Díky moc za názory!

Je jasné, že každý máme jiný vkus, něco jiného hrajeme a podle toho pak taky posuzujeme ostatní. Tahle písnička je taková volovina, parodie, prostě aby byla na koncertech sranda. Zdá se, že to tak vnímali spíš p.t. "starší" kolegové. Ze všech matadorů (TomMD, Matej) to přesně vystihl Ivo: "...člověk se má muzikou bavit a ne ze sebe dělat nějaký EMO a vypadat, jak když za 5 min pojde nudou!"

Ten vokál na začátku jsme původně používali na rozezpívání a pak nás napadlo to vrazit před Včelku. Jinak podobnost s "Jahodami mraženými" (spider) rozhodně odmítám, Landovské SKA (Jenich, Axlík) tam možná trochu je, ale záměr to určitě nebyl, jeho muziku neposloucháme.

Ještě jednou díky, tady je ještě jedna - Černá kočka:
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/4 … _kocka.mp3.

Čtyřky: Ibanez MC924DS Half & Half (1982) + kontrabasy: masiv 4/4 s bassreflexem! (~1890) a polomasiv Cremona 3/4 (~1985)
0 xLajků:

17

Matej napsal:

Souhlasím s IVO(zelená svině) a nemám rád EMO!

emo je nejlepší big_smile

0 xLajků:

18

Jenich napsal:
Axlík napsal:

ten text se mi moc nelibi a vedeni zpevove linky a vubec vsechno po vcelce maje mi pripomina styl Landy.

jo...tak to slyšim i já...to piánko na druhou...to je prostě landovský nazi ska smile

za mě taky:) .. jsou tam zajímavé momenty, ale jako celek mi to není sympatické z výše zmíněných důvodů:)

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

19

Hele, mě tahle Černá kočka nepřipadá vůbec jako nějakej Landa. Někde je dobrej nápad, někde je to trochu přitažený za vlasy a trochu "dětinský". Co mi ovšem hrozně vadí je "véčkovej" zvuk basy. Po jedný skladbě mě z ní bolí hlava a basa požírá vše kolem. Ale to asi není předmět týhle diskuse... Co bych chtěl pozvednout, tak máte obrovskej potenciál ve zpěvech a na to bych vsadil a touhle cestou bych šel. Pokud to není jen studiová záležitost, tak bych se snažil tohle vaše plus využít. Spousta dnešních kapel vokál podceňuje, neumí to a pomalu ani neví, co vokál je.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

20

... je vidět že vás to baví, takže cokoliv negovat na místě není .. zvuk basy se mi zdá zajímavý v tom prvním případku .. jinak celkově to na mě působí jako hudba k divadlu nebo muzikálu .. dobrá práce wink

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

21 Naposledy upravil: Matej (14. 02. 2010 10.51:20)

MatthewDiesel napsal:

:
Emo je nejlepší

....asi když to kapela umí, tak možná.Ale já jsem potkal a viděl na různých akcích spoustu EMO kapel a vždy mi to přišlo,...že ty lidi moc hrát neumí a schovávají to za to EMO,....tváříc se, jak dělají něco fakt zajímavýho.Zrovna včera,...u nás vě městě v Palcátu hráli Visáči,...tak jsme se byl podívat, páč to mám sto metrů od baráku.Stál jsem vedle partičky správných "EMO" chlapců, správně emo oblečeni, správné emo účesy,...bylo jim tak 17-náct, no a vedli řeči, jak ty Visáči jsou ubohý a jak oni to se svojí kapelou (zřejmě mají EMO kapelu) světu ukážou,...jak se to má dělat.No tak to mě fakt rozesmálo. big_smile

0 xLajků:

22

4ksch napsal:

"...člověk se má muzikou bavit a ne ze sebe dělat nějaký EMO a vypadat, jak když za 5 min pojde nudou!"

no ja zas ani nemusim takovou tu progamovanou vtipnost a zabavnost..nasadime si cerveny nosy paruky velky brejle a bude humor... 
ale tak ja sem zastydlej HC-punker a proste mam rad prirozenost ... a kdyz je zabavna je zabavna a kdyz je emo at si je...

btw to co ce se dnes vydava za emo je prdlajs emo... ubrecenej pop punk... hmm

Jenich napsal:

landovský nazi ska smile

ty slova nejdou dohromady... fuj styd se .. landovskej kolovratek prosim.. ale to slovo na tri pismena si neber do huby jazzmane!! big_smile tfuj ti ...
ale nejhorsi je ze to v tom ted taky slysim... idyz teda ten zpev je zabavnejsi jako vic poloh a i melodie a ten heavy-metalovej nadech v tom refrenu se mi libi...

ale teda mne to na prvni poslech pripomnelo tudle pecku... 
http://www.youtube.com/watch?v=4DoWVXPK2EM

big_smile kera je teda z trochu jineho soudku...ale je podbnej tyn kytarovej ryff

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

23

Matej napsal:
MatthewDiesel napsal:

:
Emo je nejlepší

....asi když to kapela umí, tak možná.Ale já jsem potkal a viděl na různých akcích spoustu EMO kapel a vždy mi to přišlo,...že ty lidi moc hrát neumí a schovávají to za to EMO,....tváříc se, jak dělají něco fakt zajímavýho.Zrovna včera,...u nás vě městě v Palcátu hráli Visáči,...tak jsme se byl podívat, páč to mám sto metrů od baráku.Stál jsem vedle partičky správných "EMO" chlapců, správně emo oblečeni, správné emo účesy,...bylo jim tak 17-náct, no a vedli řeči, jak ty Visáči jsou ubohý a jak oni to se svojí kapelou (zřejmě mají EMO kapelu) světu ukážou,...jak se to má dělat.No tak to mě fakt rozesmálo. big_smile

nesmí se to brát doslova, podle mě o image v hudbě jde, třeba metloš nepujdeš hrát saku, ale tyhle týpky, co jdou na koncert a tam celou dobu brblaj, jak oni jsou vlastně lepší, než ten, na koho přišli znám taky, to jsou dobrý kašpaři smile

0 xLajků:

24

jinak mě se to líbí, tón basy je dobrej a vůbec, prostě se mi to líbí smile

0 xLajků:

25

Ivo napsal:

Co mi ovšem hrozně vadí je "véčkovej" zvuk basy.

Myslíš ve Včelce, v Kočce nebo v obou? To je vážná věc, to by tak samozřejmě být nemělo. Zatím to tedy nikomu tak nepřipadalo a je mi i divný, že by to Mistr zvuku, u kterého to máme roztočený, připustil. Dá se s tím ještě leccos udělat, basa je ve dvou stopách (mikrofon + linka), všechy korekce na rovinu...

0 xLajků:

26

Mně se to docela líbí. A teda toho Landu tam slyším trochu taky...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

27 Naposledy upravil: Kubš (15. 02. 2010 22.30:04)

Ivo napsal:

Ale jo, jsem zastáncem toho, že člověk se má muzikou bavit a ne ze sebe dělat nějaký EMO a vypadat, jak když za 5 min pojde nudou! Jinak dobrej vokál v Máje.

OT: imho (hrozně si ted naseru do bot pač právě hraju v kapele, co je v podstatě riffozní pop-hard-rock-> tzn. kýč jak hovado), ale stokrát lepší emo než zastydlouni s metalovým zvukem či projevem z roku 88...kterejch je tu pořád plno...

k tematu: ta první písnička se mi moc nelíbí (souhlas se smrkem  nemusím ten "cool" humor), a ta "landovitost" takovýho toho valčíku či jak se to první album jmenovalo je teda až skoro nechtěně vtipná....ale abych nezůstal nepochopen nechci říct, že to je náká sračka-to si nemůžu troufnout a nechi, jen  mně osobně se to nelíbí...druhou dám zítra....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

28

4ksch: co to sjíždím na vygamblovaných sluchátkách (Sennheiser PCX 250), tak nic jako vykastrované středy na base neslyším, naopak, krásně si tam chrochtá na středech.

Na kterou basu tu Včelku hraješ?

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

29

D.a.l.i napsal:

Na kterou basu tu Včelku hraješ?

Obě jsou hrané na 55-02 (trsátkem).

0 xLajků:

30

http://media.fukung.net/images/9635/daba51f4df91dea0b9a66dafd6b08fb3.jpg

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků: