1

Téma: KORG Basový multiefekt AX5B

Uvažuji o koupi basového efektu AX5B od Korg. Pokud s tímto máte zkušenosti, prosím dejte vědět, co a jak, popř. nějaké jiné tipy. Vyhovují mi uváděné možnosti a hlavně cena, ale budu ráda za odbornou radu.
Předem díky

0 xLajků:

2

Re: KORG Basový multiefekt AX5B

Od Korgu znam pouze pandoru. Na domaci brnkani fajn, jinak syntetika nejvetsi, na live hrani nepouzitelne. Tyhle "velke" multakz na tom budou asi lip, ale Korg potazmo boss pouziva podobnou technologii u vsech. Takze nejlepe vyzkouset.....podle me to bude odpovidajici cene, takze nic extra

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

3

Je to Korg tak by to nemuselo být úplně shit ale nic extra to taky nebude. Jak napsal Spider, chce to vyzkoušet a to nejlépe na živo, co to udělá v PAčku.

0 xLajků:

4

spider napsal:

Od Korgu znam pouze pandoru. Na domaci brnkani fajn, jinak syntetika nejvetsi, na live hrani nepouzitelne.

To jsem měl,....ne brnkání-jo, dobrý, ale když jsi to stáhl do PC, tak nic moc.A také tam byli jen přednastavené bubenické rytmy.To u stejné věcičky od Zoom PS-04,...tam je v podstatě programovatelná automat.bubeník a kavalita po stažení do PC je o dost lepší....takže té první značce moc nedůvěřuju.....  wink

0 xLajků:

5

mám ax3b, což je v podstatě totéž, jiný jsem nikdy nepoužíval, takže nemám s čím srovnávat - ani zdaleka jsem nevyužil veškeré možnosti tohoto multiefektu, ač jsem zpočátku experimentoval velice - ustálil jsem se na pár zvucích, které jsem si nestavil - čímž však nechci říct, že mé období zvukových experimentů skončilo
některé efekty tropí neplechu..basa bručí apod., ale myslím si, že to bude problém všeobecný, ne problém tohoto efektu

baskytaristi jako ublížení neumětelové většinou bez špetky smyslu pro humor libujících si v kvalitních aparátech s vymydlenými strunami a nechutně barevnými nástroji
0 xLajků:

6

Zdravím,jestli se přes něj dá hrát bez komba rovnou do sluchátek?Popř. jak?

0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Ivo (05. 02. 2010 18.26:30)

spider napsal:

Od Korgu znam pouze pandoru. Na domaci brnkani fajn, jinak syntetika nejvetsi, na live hrani nepouzitelne.

Mluvíš o Pandoře PX4D, kterou jsi měl? Dnes už je PX5D, která je úplně o něčem jiným. PX5D funguje hlavně jako špičková zvuková karta a domácí mulťák jak na kytaru, tak na basu. Tohle není věc na živé hraní, ale na cviční a taky se tak Pandora prezentuje. Starší PX4D neměla vůbec možnost komunikovat s počítačem.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

8

Měl jsem tento multiefekt a abych pravdu řekl, z těch 80 efektů se mi líbilo tak 10. Dá se tam nastavit i svoje zvuky, ale to vytváření je složité a nikdy jsem nedosáhl toho, čeho jsem chtěl. Chtělo by to k tomu nějaký návod možná a detailně to popsat co a jak tvořit, protože jinak jsem se v tom ztrácel. Pedál je sice hezký, ale extra velký vliv na zvuk nemá. Taky se mi zdálo, že čistý zvuk basy bez připojeného efektu zní líp než čistý zvuk basy přes připojený efekt. Spíš bych si koupil něco, co vyloženě chceš. Tedy chci-li Distortion, pak si koupím efekt jen s tím. Ty multiefekty mě moc na chuť nepřišly.

Dingwall NG-2 5 DPW, TC Electronic BG250-210
Profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=9496
0 xLajků: