1

Téma: Precision nebo jazz bass

Uvazuju o koupi novy basy a rozhoduji se mezi typy Precision a Jazz Bass a mezi vyrobci Fokus a Squier ...
Tak co ted??? mate nekdo zkusenosti s temito typy? diky moc za nazory

my equipment is:

Fender copy Jazz Bass made in Japan
Ibanez sr300dx prodáno sad ale nemůžu si dovolit 2 basy sad
0 xLajků:

2

Re: Precision nebo jazz bass

Ja myslim, ze mezi Fokus a Squier se da vybrat tezko, sou to nastroje stejne kategorie a v zasade stejne kvality. Spis to chce vybirat kus. Ja hral treba v obchode na skvely squier precision, znamy mel fokus jazz bass, ktery po vymene snimacu hral jak original, najdou se mezi nima dobry basy. Dodnes mam squier precision special, je mi lito ho prodat.
A jestli jazz bas nebo precision? Na to taky neni jednoznacna odpoved. precision ma jeden zvuk, ale hodi se skoro do vseho, jazz bass je variabilnejsi nastroj, ma tenci krk a mensi roztec strun na nulaku. Kdybych mel mit jednu basu, bude to asi jazz bass. Pak je moznost poridit precision s kobylkovym singlem jako ma jazz bass, to je treba ten zminovany squier precision special.
A uplne nakonec, je otazka, jestli by nebylo lepsi mirne pridat na penezich, lze-li, a koupit z druhy ruky Fender MIM. Zacinaji se pohybovat kolem rozumnych 10000.

0 xLajků:

3

když von je probém že fokusy squiery se daj sehnat kolem 4 tis takže to přitalčení už dost zantelný a za 10 bych možná bral nějakej luxus Fokus...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

4

Někdo mi řekl: hraješ-li trsátkem nebo tvrdší styl, kup si Precision, hraješ-li prsty a slap kup si Jazz Bass.

my equipment is:

0 xLajků:

5

blbost podle mýho je to vcelku jedno prostě si to zkus a co ti sedne víc to si vezmi jako kvalitativní rozdíl mezi nima není(mezi Jazzem a Precisionem)....prostě jedno má ten a ten zvuk duhý ten a ten zajdi do kšeftu a uvidíš....

0 xLajků:

6

CLS napsal:

Uvazuju o koupi novy basy a rozhoduji se mezi typy Precision a Jazz Bass a mezi vyrobci Fokus a Squier ...
Tak co ted??? mate nekdo zkusenosti s temito typy? diky moc za nazory

Jediná možnost: zajít do krámu, všechny tyhle typy si omakat, ozkoušet a rozhodnout se, která ti tak nějak nejvíc pocitově "sedla". V týhle kategorii nejde jednoznačně obecně říct, že je jedna značka lepší než druhá. Prostě jsou mezi nima lepší i horší kousky... fakt to chce projet kus po kusu...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

7

Jak hovori mikul - To je asi najlepsie riesenie

Ales Vychodil AVJB5
Fender Precision MIJ 1993 Rosewood fingerboard
Fender Precision MIJ 1986 Maple fingerboard
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

8

Kup od basstandy toho squiera:-) to myslím bude ideál:)

0 xLajků:

9

To by nebylo špatný řešení smile

0 xLajků:

10

Chlapi vy ste obchodnici , dik   smile   tiez som to chcel navrhnut   smile    ale som sa hanbil   smile

Ales Vychodil AVJB5
Fender Precision MIJ 1993 Rosewood fingerboard
Fender Precision MIJ 1986 Maple fingerboard
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

11

CLS napsal:

Někdo mi řekl: hraješ-li trsátkem nebo tvrdší styl, kup si Precision, hraješ-li prsty a slap kup si Jazz Bass.

To nejde takhle kategorizovat. Ja treba do studia beru jazz i precision a rozhoduju se podle konkretni veci, jak basa sedi do kytar. Na precision se da v pohode hrat prstama pop wink
A to mexiko bych zvazil, protoze sem narazil treba na precision za 9 a to je slusny. Ale pokud je to moc, pak to chce zkouset. Muj favorit by byl ten prec. special, je z olse, ma moznosti preci i jazze a dela se v peknym sunburstu. tak hodne stesti, jak psal Mikulik, chce to zkouset, treba vzit do obchodu i nejakyho zkusenejsiho basaka, muze si vsimnout veci, na ktery bys prisel az za dyl.

0 xLajků:

12

Když sem si vybíral druhou basu,tak jsem stále neměl ani ponětí,že je nějakej jazzbass nebo precision.
Dneska docela lituju,že sem to netušil a mám prec. a přitom bych radši jazzbass.
Co se týče rozteče,tak nevím nevím. Můj jazz je širší než preci.

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

13

tak a je to zas na mne??

precision: hutny zvuk, pouze jeden druh zvuku, diky jednomu snimaci, jedina moznost zmeny zvuku - tonova clona
preci ma sirsi snimac, takze vysledny zvuk je vic do hlubsich stredu a vic "PUNCHY", snimac je single coil, ktery je rozpuleny a vyuziva vychytavky HB, takze zni jako singl, ale nebrumi... zkratka volba dobra pro tvrdsi styly

jazz: 2x single coïl - sirsi skala zvuku diky volitelnemu nastavovani hlasitosti obou snimacu + tonova clona, signal ze singlu je cistsi, mensi punch nez preci, vic kultivovanejsi a vyskovejsi, vhodne do vsech moznych stylu, spis trosku mekcich....

dnes uz to mekci a tvrdsi styly nikdo nebere vazne, preci se pouziva u blues, jazz, kdzeto jazz se da sehnat i v metalu...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

14

Jinak taky sem zapoměl druhotné důvody,které mě serou. U precision je tvar snímače ouplně debilní a bolí mě z něj palec a hlavně na ten snímač furt šmatlám a zní to hrozně. Pši slapu mi to do něj často práskne. Prostě jazz bass mi přišel pohodlnější a líbí se mi víc ten zvuk.

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

15

zboznuju preci wink maj hoodne do sebe, je to moje oblibena basa...

0 xLajků:

16

Posledni dva prispevky jasne dokumentujou, jak moc je to individualni a ze porovnani precision x jazz bass vidi kazdy jinak. Nejlepsi je fakt mit obe cool Jinak na americkych diskusnich forech, je takovych diskusi hodne, az je i moderatori zakazuji. smile Jazz bass s sirsi rozteci na nultem prazci nez ma precision je nejaky divny hybrid, to byva opacne.

0 xLajků:

17

deafslap: naprostej douhlas.... ono to je jako, mam si koupit ampeg, nebo SWR??? je fakt, ze to jsou divny otazky.. smile

jinak ja mam jazze s preci krkem wink

0 xLajků:

18

no to je fajn, kua že jsem se sem nepodíval už dřív, měl jsem stejnou otázku no a teď mám doma heavy big_smile

0 xLajků:

19

zkoušel jsem sqiuer jazz bass oproti mému fokusu a jedinej rozdíl byl v ceně a možná bych řekl, že i ten fokus byl lepší (neměl jsem mnoho času to porovnávat) a řešit to jestli bručí nemá cenu.Stejně jako sqiuer za šest bručí i jazz za šedesát, ale to tu přeci všichni vědí smile

Schecter PJ (USA), Maya JB (JAPko)
Markbass SA 450, Markbass Standard 104HF
Roland Cube 30B, DBX 160X, Sabine RT-7000
0 xLajků:

20 Naposledy upravil: mikulik (05. 05. 2006 08.08:26)

Zrovna předevčírem se na tohle téma rozjela debata na FDP-fóru. Ještě včera odpoledne tam bylo sedm příspěvků... a dneska už dvaašedesát... smile smile

http://www.fenderforum.com/forum.html?d … 0423:07:54

0 xLajků:

21

Tom napsal:

zkoušel jsem sqiuer jazz bass oproti mému fokusu a jedinej rozdíl byl v ceně a možná bych řekl, že i ten fokus byl lepší (neměl jsem mnoho času to porovnávat) a řešit to jestli bručí nemá cenu.Stejně jako sqiuer za šest bručí i jazz za šedesát, ale to tu přeci všichni vědí smile

No, jazz bass s obema snimaci naplno nebruci, alespon me tedy ne. Zacina brucet pri stahovani jednoho snimace, to je singlovy brum a s tim uz se neda delat nic, leda pouzit nejaky snimac s delenou civkou. Ty se pry ale nechovaji uplne jako singly.

0 xLajků:

22

Jo, to je klasika:
"Koukni, tady mám strata s upravenejma singlama a vůbec nebručí!"
"Hm, jenže taky vůbec nezní jako strat..."

Já ten 60-cycle-hum úplně zbožňuju :-)

0 xLajků:

23

Americani maji 60-cycle-hum, ale ten my nezname, my mame v siti 50 Hz, nebo ne? smile Ja sem kvuli tomu kdysi nekoupil sting signature precision, protoze sem mel obavy, ze az to votavim, bude to brucet moc.

0 xLajků:

24

deafslap: Já vim, že 60 cycle hum u nás vlastně neexistuje, ale je to tak osvědčený univerzální pojmenování, že ho běžně používám... jinak s tím Svatým inženýrem jsi udělal dobře, žes ho kvůli tomu nekoupil, ten starý jednoduchý singl prý je k tomu extrémně náchylnej...

0 xLajků:

25

deafslap napsal:

No, jazz bass s obema snimaci naplno nebruci, alespon me tedy ne. Zacina brucet pri stahovani jednoho snimace, to je singlovy brum a s tim uz se neda delat nic, leda pouzit nejaky snimac s delenou civkou. Ty se pry ale nechovaji uplne jako singly.

To jo...s oběma snímačema naplno nebručí. To jsem nezmínil a omlouvám se smile

Schecter PJ (USA), Maya JB (JAPko)
Markbass SA 450, Markbass Standard 104HF
Roland Cube 30B, DBX 160X, Sabine RT-7000
0 xLajků:

26

Ještě bych tady nadhodil nazev PRECISSION BASS SPECIAL to je prej basa spojujici v sobe vyhody jazz basy a precisionu... co vy na to?

my equipment is:

0 xLajků:

27

cls: castecne jsem ti odpovedel na basy.wz.cz

berme, ze je to vyrobeny z jazz bassu, potom:

ma krk precisionacky, takze sirsi
u krku je misto jazz singlu singl precisionovskej - nebrumici, zvukove sirsy, stredovejsi
vypliva z toho, ze muzes pouzit zvuk precisionu a trosku i jazz bassu, tady to ale nebude 100%jazz (tak jako to nebude preci na jazzbassu pri stazenym kobylk. snimaci..)

0 xLajků:

28

Jo, diky, to je asi vyčerpávající smile muj soucasnay nastroj je hodny basovy, takze hledam basu ktera je zvukove vyraznejsi a je schopna vyniknout, bohuzel si nemuzu dovolit 2 nastroje tak musim peclive vybrat... ale zatim jeste nevim

my equipment is:

0 xLajků:

29

krk to má z jazzbase tedy užší a tělo precision

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

30

salof: ja mel v ruce teda s preci krkem.... hmm

0 xLajků:

31

aha, ja vubec myslel jinou basu... prdn...

0 xLajků:

32

Nevite nekdo kdo dela precission special? dela ho fokus?

my equipment is:

0 xLajků:

33

squier...

baskytary.cz

fokus dela jen vzhledove a snimacove podobny...

0 xLajků:

34

Hrali jste nekdo slapem na jiz zminovane basy? ja teda hraju prstama a slap, obcas tapping a dvojhmaty, takze co myslite je vhodnejsi jazz od fokusu ci squieru nebo precission special od squieru? jinak samozrejme ze si ty basy asi zkusim, ale chtel bych mit naky info nez tam pudu...

my equipment is:

0 xLajků:

35

tohle by teda mela byt precission special:
http://baskytary.cz/karta.php?0204:prec … mp;ID=1118
vypada to ze ma jazz krk

my equipment is:

0 xLajků:

36

a tohle je Jazz od samy firmy takze rozdil akorat zvukove ze? http://baskytary.cz/karta.php?0203:jazz … p;ID=21547

my equipment is:

0 xLajků:

37

Dovolil bych si vznést zde dotaz, co je charakteristicky pro MM? myslim co se tyce zvuku.

my equipment is:

0 xLajků:

38

špekulante smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

39

Yo Yo Band!

0 xLajků:

40

no tak to by nám mohl povyprávět SIegi ne?? dyt se zná co sem pochopil přímo s bassmanem  YYB Pavlíkem

0 xLajků:

41

No právě... o víkendu jsem byl na návštěvě u našich, táta je do Yo Yo Bandu fanda, tak jsem si u něj v knihovně našel knížku o kapele - rozhovory s jednotlivými členy a rychle jsem si doplnil vzdělání... Pavlíkovým velkým vzorem byl John Paul Jones, což je sympatické... a taky Mark King a Jaco...

0 xLajků:

42

ty tuhle knížku snad máme taky teda tat´ka jí má....

0 xLajků:

43

Zdar Pražáci!! kde je v Praze krám s Fokusama?

my equipment is:

0 xLajků:

44

v Grosmanově pasáži (dům knih což je taky Pálác luxor)
Štěpánská pasáž

obojí dvojí je na václaváku....

0 xLajků:

45

CLS napsal:

Dovolil bych si vznést zde dotaz, co je charakteristicky pro MM? myslim co se tyce zvuku.

Zvuk je průraznej s rychlym atakem, trochu zastřenej, hutnej ve spodcích s chrakteristickejma lehce "prdícíma" středama, každej zvuk se těžko popisuje, lepší budeš mít, když si poslechneš třeba RHCP (deska BSSM nebo OHM).

MM Sterling 4
SWR SM-500 + SWR Goliath Sr.
Tech 21 Bass Driver, Boss Bass Flanger

Hora str. 29 , eh, kde je? na stole? pod stolem? ve skříni? to je jedno... :c)
0 xLajků:

46

to není špatnej zvuk ti red hoti, ale lepší zvuk měli staří guns and roses, nevíte na co hrál Duff, nemůžu si tu jeho basu vybavit:)

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

47

jj, stari GnR maji hustou basu....hafo punkovou...dobrej sound...myslim ze Duff hral na Preci ale nerad bych kecal...

btw. - neni nahodu OHT od RHCHP nahravany uz na MODULUSE?

Jsem  TU
0 xLajků:

48 Naposledy upravil: Gimzy (10. 06. 2006 12.18:51)

Jako nic proti ale hodnotit zvuk basy podle studiovejch nahrávek mi příjde dost blbost. Jedna půlka je basa a zbytek dělá aparatura tak nevim big_smile

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

49

to je pravda, ten aparát dělá hrozně moc, víc než ta basa.

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

50 Naposledy upravil: Pavel (10. 06. 2006 14.28:05)

Axlik : Podle toho co jsem ted nasel na netu, tak nahrával na Stingraye je BSSM, OHM měl použít Alembic Epic. Na Modulus začal hrát až v roce 97.

Gimzy : samo, jde jen o to aby si udělal představu jakej má Stingray charakter, zraovna na BSSM je to jasně patrný, tam je naprosto typickej.

MM Sterling 4

0 xLajků:

51

http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Balzary

0 xLajků:

52

no hele duff z GnR hrál na nějakýho mutanta takže tam si netroufám říct někde sem četl na co to hrál ale on měl takovou podivnou basku jakože fender ale hozenej stylově do 80.let....no  našel sem tohle není to přímo jeho ale je to to typ na kterej hraje
http://www.good-luck.org/img-pics/fenbass.jpg
http://www.good-luck.org/img-pics/bass-head.jpg

Was there a main bass/amplifier rig that you used?
"I used what I always use, my Fender Jazz Special. The original that I use is the one I bought in '86 when we got our first record advance. There's nothing special about the guitar but it has my tone."

What is that Duff tone?
"Well, it cuts through. It has a lot of nice low end but it has a top, the attack, and it's almost percussive. And it became that way because (Guns drummer) Steven Adler played a lot, we rehearsed a lot, and one of the rehearsals would just be Steven and I. His meter wasn't great so I'd almost be leading him so it became very percussive how I played. I'm a fan of punk rock but I'm also a fan of a lot of R&B and Prince, so I like the high (mimics the sound of a thumb slap on a string).
"So I evolved from my first amp, which was a GK400RB, then I raised that to the 800RB, and now I have a 2001RB (Note: Daniel Elliott, from Gallien-Krueger describes the 2001 head as a 1080 watt dual mono amp comprised of two 540-watt amps that can be utilized either separate or bridged. There is a separate 50-watt amp powering a tweeter in a bi-amp situation. The cabinet is a 4x10 RBH model fitted with GK speakers and front-ported. Live, Duff will take out three tops, two for actual use and one as backup. In addition, he'll stand in front of four 4x10 RBH cabs. Elliott describes the rig as brighter and punchier than other bass setups. "It's more efficient. It cuts through without being overbearing"). On the record I used a secret weapon…"

0 xLajků:

53

Pavel napsal:

Axlik : Podle toho co jsem ted nasel na netu, tak nahrával na Stingraye je BSSM, OHM měl použít Alembic Epic. Na Modulus začal hrát až v roce 97.

Gimzy : samo, jde jen o to aby si udělal představu jakej má Stingray charakter, zraovna na BSSM je to jasně patrný, tam je naprosto typickej.

Tohle zrovna moc na MM nevypadá.
http://youtube.com/watch?v=i1SR3Ff7DN4& … 0my%20kiss

Na BSSM nahrál většinu věcí právě na basu WAL.
http://walbasses.homestead.com/FamousWalOwners.html

0 xLajků:

54 Naposledy upravil: mikulik (11. 06. 2006 13.35:01)

Kubš má recht, to, na co hrál s Guns N´Roses (a dodneška hraje s Velvet Revolver) Duff McKagan, je japonskej Fender Jazz Bass Special, model, kterej se vyráběl v 80. letech.

Můžete si ho třeba i koupit na EvilBayi: http://cgi.ebay.com/Japan-Fender-Jazz-B … dZViewItem

Řekl bych, že teď je v módě fakt spíš Jazz Bass... včera jsme hráli u Plzně, na festivalu Zaječení... před náma Tony Ducháček a Garage, po nás Echt!. basák od Ducháčka měl novýho amerických Jazz Basse, krémovýho, mňam mňam... pak já s tou svojí pochromovaností a potom basák od Echt! se starým Cimarem Jazz Bass... to mi udělalo radost, říkal jsem si, že kdyby to viděl Leo, jen by si pomlaskával...
Navíc Ducháčkova kapela měla Strata a Tele, my máme Strata a Chadima z Echt!u taky drtil starýho japonskýho Stratouše... prostě večer v Leově stylu smile

Mimochodem, zajímavá diskuse na téma "Je teď jazz bass populárnější, nebo co?" je tadyhle: http://www.fenderforum.com/forum.html?d … 1105:28:06

0 xLajků:

55

mikulik napsal:

Kubš má recht, to, na co hrál s Guns N´Roses (a dodneška hraje s Velvet Revolver) Duff McKagan, je japonskej Fender Jazz Bass Special, model, kterej se vyráběl v 80. letech.

Můžete si ho třeba i koupit na EvilBayi: http://cgi.ebay.com/Japan-Fender-Jazz-B … dZViewItem

Řekl bych, že teď je v módě fakt spíš Jazz Bass... včera jsme hráli u Plzně, na festivalu Zaječení... před náma Tony Ducháček a Garage, po nás Echt!. basák od Ducháčka měl novýho amerických Jazz Basse, krémovýho, mňam mňam... pak já s tou svojí pochromovaností a potom basák od Echt! se starým Cimarem Jazz Bass... to mi udělalo radost, říkal jsem si, že kdyby to viděl Leo, jen by si pomlaskával...
Navíc Ducháčkova kapela měla Strata a Tele, my máme Strata a Chadima z Echt!u taky drtil starýho japonskýho Stratouše... prostě večer v Leově stylu smile

Mimochodem, zajímavá diskuse na téma "Je teď jazz bass populárnější, nebo co?" je tadyhle: http://www.fenderforum.com/forum.html?d … 1105:28:06

jen aby to co z těch fenderů leze taky za něco stálo smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

56

genja napsal:

Tohle zrovna moc na MM nevypadá.
http://youtube.com/watch?v=i1SR3Ff7DN4& … 0my%20kiss

Na BSSM nahrál většinu věcí právě na basu WAL.
http://walbasses.homestead.com/FamousWalOwners.html

smile Ach jo,
http://www.slappyto.net/Cours/Voir-Cours.aspx?id=62 (stačí kliknout na filmovej kotouč pod tabulaturou)
http://www.slappyto.net/Cours/Voir-Cours.aspx?id=29
http://www.youtube.com/watch?v=J9gZ4N9C … %20Johnson
http://www.youtube.com/watch?v=9svFc2cN … %20Johnson
A jestli neni MM v The Power of Equality, Mellowship slinky in Bmajor, Give It Away, tak ať se propadnu do země big_smile

MM Sterling 4

0 xLajků:

57

no a ted hraje na Jazz bass tenhle Flea prtavej....no uvidím(e) ve středu co všechno vytasí....

0 xLajků:

58

Pavel: Na Funky Monks, což je video z natáčení BSSM, se snad jenom jednou mihne MM pětka, jinak většinou tam Flea hraje právě na toho WALa. Dokonce i v Give It Away. Já jsem taky žil v přesvědčení, že na BSSM je to přímo ukázkovej zvuk MM, dokud jsem neviděl to video. Dokonce bych řek, že ten WAL má na BSSM "musicmanovější" zvuk než samotnej MM.

0 xLajků:

59

Tak je fakt, že jsem taky žil v přesvědčení, že Flea nahrál prakticky celý BSSM na MusicMana, já ho viděl potom v show s Chadem Smithem, kde valí na MM Greeting Song a Naked In The Rain (ten byl buď na pětku, nebo podladěnou čtyřku na D) a ten zvuk, jak ho popisuje Pavel, tam fakt je. Konkrétní, prdlavej, cinkavej na slap, hodně Flea zvuk...

Kubš: No, on nahrál Stadium Arcadium na JazzBasse, ale na koncertě hraje furt na Modulus...:) Ale já tam v Praze budu a poreferuju...:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

60

mno mě nemusíš já tam budu taky:D

0 xLajků:

61

Jenich napsal:
mikulik napsal:

Ale kuš! smile

0 xLajků:

62

mikulik napsal:
Jenich napsal:
mikulik napsal:

Ale kuš! smile

to nebylo na nikoho mířeno smile jen jsem si tak zafilozofoval smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

63

Taku už jsem vyřešil jestli focus nebo squier nebo jazz nebo precision... smile

dneska sem se zaradil mezi japanofily smile a poridil sem jazz bass made in japan

my equipment is:

0 xLajků:

64

no prosim! Tož vítaj! smile
a co mas?

Jsem  TU
0 xLajků:

65 Naposledy upravil: CLS (15. 07. 2006 21.31:47)

tady sem sehnal fotku, tak se musim pochlubit wink
http://h4s.wz.cz/japan_dc.jpg

my equipment is:

0 xLajků:

66

slint slint smile
a z kolikateho?

Jsem  TU
0 xLajků:

67

a za kolik? a od koho? a jak vubec vseobecne? smile

Jsem  TU
0 xLajků:

68

No kupoval jsem ji od jedno cloveka, kterej kytaram vubec nerozumi a potreboval asi prachy, slo to jeste pres naseho kytaristu, jeste do ni neco budu muset vrazit...novy prazce a vymenit sroubky, jsou tam dany docela drasticky takovy maly vruty

zvuk na to ze tam sou 100lety struny je super, ...zatim sem za ni dla 5000,- to de ne? big_smile

my equipment is:

0 xLajků:

69

he he, hodne v pohode....cisi ze me slepa zavist ( a myslim ze nejen ze me smile )

Jsem  TU
0 xLajků:

70

hele je to fakt Fender???jako origoš??

0 xLajků:

71

Mně se to na originál moc nepozdává, ale musel bych vidět světlejší a lepší fotku... spíš bych soudil na kopii s přelakovaným tělem a neoriginálním pickguardem... tvar hlavice moc Fenderu neodpovídá a ani tam nikde nevidím logo, navíc černý obdélníky na hmatníku dřív Fender Japan nevyráběl, objevily se až v roce 1998 na Geddy Lee signature modelu... a pochybuju, že by krk z Geddyho někdo kombinoval s jiným tělem.

Krk tedy IMHO pochází ze starý kopie ze 70./80. let. V tom případě by tělo muselo mít u kobylky díry po šroubech, co drží kryt kobylky... a pickguard by musel mít o tři šroubky (nebo díry po nich) navíc... takže proto soudím na přelakování + jiný pickguard... ale jak říkám - chtělo by to lepší záběry...

Každopádně za pět kilo jablek je to docela slušný - i kdyby to byla jen kopie...

0 xLajků:

72

Bude to nejspis nejaka kopie, kazdopadne japonsko, ma to vzadu napsany

my equipment is:

0 xLajků:

73

Tak sem si ji vcera prines od kytarare, je jak nova, fakt SUPER, novy prazce vcetne bronzovyho nultaku, celkove sestelovany, urcite lepsi nez ty mexika v muzikeru

my equipment is:

0 xLajků:

74

kolik stálo přepražcovani

0 xLajků:

75

Dal sem mu celkem 1300 takze me ta basa ted vysla na 6300,- ale v ty cene bylo vsechno, prazce, zbrouseni i krku nalakovani i kontrola elektriky

my equipment is:

0 xLajků:

76

tak to je solidní mě psal jurkovič 1500 za tmavej krk(do druheho dne hotovo) a 2000 za světlej (týden čekací doba) za přepražcování

0 xLajků:

77

To dela jeden kytarar tady u nas na severu, je fakt dobrej, zna se s Rudy Linkou atak

my equipment is:

0 xLajků:

78

Tos koupil dobře ! I kdyby to hrálo jen "průměrně", za pjéťo...

0 xLajků: