1

Téma: RTG 802,.. / Tenglerův mosfet koncák

Ahoj basáci (a basačky).
Máte prosím někdo zkušenost s mosfetovými konc. zesilovači od ing. Tenglera? Co se týče referencí, nic vypovídajího jsem o těchto zesácích nenašel (teda kromě ofic. webovek ing. Tenglera). Tak 1 rok zpět jsem s ing. Tenglerem hovořil a mailoval, zvažoval jsem tehdá stavbu zesíku, T. uváděl možnost využití i pro basu, ale to jak víme eště nic neznamená.

- obecně / spolehlivost, charakteristiky, zejména pro použítí k bass. preampu

Dík.

Fretless 6 pasiv/Vlček, DR (Sunbeams, Lo Rider, Pure Blues), Aguilar Tone Hammer, Aguilar DB659, Warwick Jonas Hellborg 2x250W, Aguilar 2x DB112, kompresor-limiter/Smrčka
0 xLajků:

2

Re: RTG 802,.. / Tenglerův mosfet koncák

Měl jsem s ampeg preampem rozdělený na dvě bedny asi tak rok, měl jsem možnost posoudit akorát proti nějakýmu tranzistoru za 6000, mosfet měl proti němu určitě lepší hlubší frekvence a celkově ten zvuk byl kulatější, výkon dostatečný, za ten rok bez poruchy a to jsem to koupil na staro od zvukaře co to měl na spodky podle vzhledu stáří pět let možná více, akorát váha mě pak odradila 14-15kg tak putoval dál.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

3

grampa napsal:

Měl jsem s ampeg preampem rozdělený na dvě bedny asi tak rok, měl jsem možnost posoudit akorát proti nějakýmu tranzistoru za 6000, mosfet měl proti němu určitě lepší hlubší frekvence a celkově ten zvuk byl kulatější, výkon dostatečný, za ten rok bez poruchy a to jsem to koupil na staro od zvukaře co to měl na spodky podle vzhledu stáří pět let možná více, akorát váha mě pak odradila 14-15kg tak putoval dál.

..ten RTG mosfet jsem vyzkoušel a nakonec zakoupil do svého herberku. Není to špatné. Naopak, např. oproti spínanému zdroji QSC PLX nebo Bassmecku od p. Stejskala citelně kulatější, sytější basy. Celkově měkčí zvuk. Zdá se mi, že ten mosfet svým naturelem líp půjde k agilařímu tube preampu a bezpražci. Výkon na jeden kanál je 400W /4Ohm dostačuje, těch 400W opravdu pěkně tlačí. Uvidíme co a jak dál, je to starší kousek tak snad chvíli vydrží.
Díky moc za reference. smile

Fretless 6 pasiv/Vlček, DR (Sunbeams, Lo Rider, Pure Blues), Aguilar Tone Hammer, Aguilar DB659, Warwick Jonas Hellborg 2x250W, Aguilar 2x DB112, kompresor-limiter/Smrčka
0 xLajků:

4

To je ten co byl na bazaru za 6?
Zdá se ti tedy lepší než PLX?

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: radim (29. 01. 2010 14.55:51)

pipa napsal:

To je ten co byl na bazaru za 6?
Zdá se ti tedy lepší než PLX?

Jo, jest to ten oběžník za 6

..no PLXko je výborné, hraje ušlechtile, ale prostě nějak jinak než mosfet.
To RTG je starej pekáč, nechtěl bych ho vyzdvihovat nad QSC, ale pro mě znamená kupodivu posun k lepšímu. Je to ale hrozně subjektivní, přes QSC PLX , obecně přes konce se spínaným zdrojem hraje hafo spokojených basistů, stejně jako někdo nedá dopustit na pevné trafo.

Jinak jestli chceš, můžeš přijet vyzkoušet, máš to kousek do Olmika smile

0 xLajků:

6

Dík za nabídku, možná ji využiju. Tvůj gear obsahuje plno zajímavých věcí, neplánuješ třeba výlet na moravský bassraz? http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 94&p=1

I když s tou mou návštěvou je to komlikované, chystám stěhování a tak makám jako otrok. Dlužím i návštěvu Tomovi Kedziorovi, ale že nejsem schopný, jede zase on ke mně smile

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků: