1

Téma: Životnost Reproboxů/Zesilovačů

Zajímalo by mně kolik může takovej standartní reprobox střední kvality vydržet let při hraní řekněme 3x týdně.

Jak dlouho máte svoje reproboxy dlouho a s jakou zátěží? nebo jestli se někomu už podařilo box odjebat big_smile

Fender Precision Bass Aerodyne /w. Seymour Duncan SPB-3
Ampeg SVT CL / Ampeg SVT 450 H / Orange OBC 115 / Orange OBC 410
Tech 21 SansAmp Bass Driver / Boss TU-3 / Monster Cable
0 xLajků:

2

Re: Životnost Reproboxů/Zesilovačů

no záleží jak to solíš, jak se s tím zachází,v jakým to máš prostředí...těch faktorů je víc..a těch lidí na fóru, co by delší dobu neměnili apec taky moc není..:D
já bych se nebál říct, že deset let by to mělo dát s přehledem...a ruku na srdce, kdo z nás má jeden box tak dlouho..

SWRista
EPIPHONista
INFINITY numetal czech band
PIGSLAP czech groove metal
0 xLajků:

3

No já sám za sebe můžu říct, že 5 roků jsem měl handade boxy 4x12 a 1x15 a za tu dobu nedošlo k žádnému problému a to už byly z druhé ruky. Hrál se na ně thrash metal a žádné mazlení to teda nebylo. Ono se říká že box když je nový tak nehraje tak jak když je vyhraný. Repráky se potřebují trochu usadit, rozhýbat a pak je to ono! No já teď co mám druhým rokem Ampeg 410 HLF tak žádný problém, měnit nemíním.

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

4

Box z druhe (třetí, páté? ...) ruky. Rok výroby 1978. jednou převinutý (to když na to v stavu nouze šel přes origo zesak s 5ma vstupama zpěv, basa a klavesy big_smile. Origo zesak jsem po druhem odpalu (elektrolyty, sakra jaké i/Y? )poslal do světa. Hlava rok vyroby 1981/2. poťáky poťákujou, přepínače přepínaj, nic nechrastí a neprská (ťuky ťuk) Něgde tady na foru (myslim, že to bylo u Hellborga)bylo použito slovní spojení "profesionální elektronika 80tých let" tož tak. box mam od roku 1997 a prosvištěl celou Ojropu (šak taky vypada jak z popelaku) jak v mych rukach tak pučeny (co Pekelniku, jake to bylo tahat ve španěklsku do druhyho patra? big_smile big_smile ) hlavu od roku 2002/3? - to bude vědět spíš BassTardo. Kein problem

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

5

Tak já pár let hrál na bednu starou třicet let, s reprákem Eminence ještě made in UK, pak jsem reprák vykuchal a dal do nové bedny a hraje doteď. Zesák po třiceti letech odešel...

Takže tak smile

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

6

Gasi napsal:

Zesák po třiceti letech odešel...

Kam? smile smile smile

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

7

e.t. napsal:

co Pekelniku, jake to bylo tahat ve španěklsku do druhyho patra? big_smile big_smile

U frantíků kamaráde,u frantíků... jen si vzpomět kde to bylo...jo už to vím Montbrison! big_smile
Ty vole a možná to bylo aj víc jak do druhýho patra big_smile

0 xLajků:

8

Flea z RHCP mal od 1989 do 2002 ty samy boxy Mesa-Boogie a furt mu to hralo big_smile

0 xLajků:

9

Tak 13 let to je celkem slušný  smile

0 xLajků:

10

e.t. napsal:

Kam?

Zatím jen do sklepa, říkal jsem si, že ho opravím, ale musel bych měnit všechny poťáky a všechny lampy. A to mi za to zatím nestojí...

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

11

Může aparátu nějak ublížit mráz? Zejtra máme takový menší hraní, venku..

Já předpokládám, že by to mělo bejt v pohodě, když se všechno aklimatizuje, horší by bylo přejít ze zimy do tepla a hned hrát..

A vůbec nejhorší to bude s prstama smile

0 xLajků:

12

Asi nebude moc svědčit elekrolytům, ale za provozu to asi bude jiná. Maximálně si zakryj ventilátor kusem lepenky, jak to dělali škodovkáři. smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

13

Já tam krom průduchů žádný aktivní chlazení nemám. Je fakt, že zesik je při jakymkoliv hraní maximálně trošku vlažnej. Ok, zaizoluju i ty dírky smile

0 xLajků:

14

davidak napsal:

Ok, zaizoluju i ty dírky

No, to jsem sice řekl s trochou nadsázky, ale jestli tam jsou jen průduchy, tak by to nemělo být na závadu a možná to i pomůže. Anebo si raději vem s sebou fén na vlasy (další nadsázka). smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

15

Ale pro lampy to musí bejt nehoráznej záhul ten mráz..

0 xLajků:

16

Tyjo tak aparát všechno zvládnul bez újmy, ale mám pocit, že tim hraním v mrazu mi nějak podezřele odešly struny. Možná je to jen pocit, ale mohlo by to mít vliv, přecijen v takovym chladu se vlastnosti kovů zatraceně měněj, a že bych o tom měl něco vědět smile

0 xLajků:

17

BUDAJ-31 napsal:

Flea z RHCP mal od 1989 do 2002 ty samy boxy Mesa-Boogie a furt mu to hralo

.. co to je za katalogové výrazy ???   "))

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

18

Ja bych rad veril, jenze profici maj asi jiny zdroje....myslim materialni....ale je fakt ze flea zacal sound hloubkove resit pry az na SA

Jinak zesik i box a jejoch zivotnost zalezi jen na podminkach pouzivani ( prostredi, optimáni provozni oblasti atd.)
jednoduse vlhko a provoz na hranici moznosti zesik i bednu zestarnou velmi rychle...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

19

davidak napsal:

Tyjo tak aparát všechno zvládnul bez újmy, ale mám pocit, že tim hraním v mrazu mi nějak podezřele odešly struny. Možná je to jen pocit, ale mohlo by to mít vliv, přecijen v takovym chladu se vlastnosti kovů zatraceně měněj, a že bych o tom měl něco vědět smile

haha, že by rekrystalizace oceli? smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků: