AKG D7 je supr, doporučuju! Výbornej mikrák, čistej, brilantní projekce, prostě se Rakušákům podařilo dostat jejich studiovou kvalitu do odolnýho mikrofonu na živý hraní. Dostal jsem se k němu před rokem a od tý doby nedám dopustit, z mý zkušenosti třeba na ženský hlasy úplně bezkonkurnenčí.
Problém Shure je jedinej, všichni je znaj a všichni je chtěj. Docela dost lidí jsem musel přesvědčovat, že i když mám v kufru SM58 i Betu 58, ať si D7 vyzkoušej a většinou podobná spokojenost jako u mně. SM58 považuju za slušnej standard, u kterýho vždycky vím, jak ho mám kroutit, s Betou 58 mám trochu problém, nějak mi úplně nejde do ucha, ale taky dobrý. Jenže D7 oba dost výrazně převálcovala.
Na špinavější práci beru taky menšího bráchu D5 a za ty prachy je to supr dělník, kvalitativně nemyslím, že by byl výrazně pod D7, srovnávat samozřejmě nelze, ale D5 je mikrák za dva tácy a na to hraje neuvěřitelně.
Jinak ještě jedna věc. Musím říct, že AKG oproti Shure jdou odolnější, konstrukce je masivnější, ale není to humpolácký, takže na různý ostrý kšefty se s nima nebojím a Shure zůstávájí v kufru pro zapřisáhlý značkaře :-)
Jinak tadyhle mají D7 v příjemný slevě: http://www.music-city.cz/akg-d-7-3451.html
Basa prudí muziku