jiřin napsal:Skromnej dotázek na současné i bývalé majitele zesilovačů EDEN. Zajímalo by mě, jak jsou dle vašich osobních zkušeností, tyto zesáky poruchový. Dle informací od nejmenovaného prodejce, se jich docela dost vrací zpět k prodejcům ještě v záruce s různýma závadama. Tak bych taky slyšel rád názor a zkušenosti od uživatelů. Díky Jiřin
hmm já ti to řeknu takhle
Eden byla kdysi TOP značka.....pak se něco začlo srát (možná krize, možná nástup levnejch čínskejch šmejdů na trh bass zesilovačů) a Eden původní majitel po delších problémech s dodavatelema součástek přesunul co se týče výroby zesíků do číny....pak to prodal a dneska to už zas vlastní další jiná firma...
takže Eden starší je trošku jinej Eden než dnešní - vím že v jiným threadu sem tohle dělení na starší novější kritizoval ale BOHUŽEL u Edenu je ten propad zjevnej...
Já osobně na kytarách.cz kupoval bednu a VŠECHNY jak sem zpětně zjistil co byly na krámě měli zapojenou hornu tak že po použítí na standartní volume šla do hajzlu!!!! byly přehozený dva drátky!!!!! NIKDE NENÍ ŽÁDNÉ OFICIÁLNÍ PROHLÁŠENÍ od edenu i když ten problém sem nezjistil jen u cca 5-10 beden na kytarách.cz, bylo to po celým světě....a eden mlčí a akorát učtuje pár desítek dolarů za nový horny...protože spálená horna je samozřejmě mimo záruku...i když je od výroby zapojená tak že to spálení příde protože je vedená mimo pojistku a na maximální výkon-tudíž nešla regulovat
Eden zesíky...nevím co si myslet....co sem stihl pochytit, pokoukat tak dneska je to skoro smutný co s tím "kdosi" tam nahoře v edenu provedl....a dneska je to značka která má svoje smolný období a bohužel z něj ne a ne vylézt ven...zvukově se těžko rozdíl pozná ale problém bude právě ta kvalita z hlediska času...asi už to nevydrží takový ty "požáry studia apod" jako se chluběj na webkách
takže pokud Eden tak jedině třeba minimálně 5-10let starej kousek...
Sem Eden lover...ale to co se děje ted mi dělá vrásky na čele...a je mi líto když vidím jak se dneska Eden propadl...měl sem možnost slyšet různý zesíky od různejch TOP značek...a můžu to komentovat takhle - zvukem těžko překonatelnej, ale z hlediska dnešní kvality bych si ho asi novej nekoupil - prostě něco je špatně a ač mě třeba bere víc než studený celotranz. zesíky typu Aguilar nebo GK, popř. skoro nudný SWR, a uplně trapný Ampeg (pololampy) tak bych při KOUPI NOVÉHO šel za stejnou cenu asi do nich pač dneska je Eden fakt jinde než tam kam se právem zařadil v 90tejch letech
Imho se stala náká levárna z řad Edenu co se týče český dodávky...nebo kytary.cz koupili vědomě B-stock verze....proto pak nasadili naprosto degradační ceny
Eden bedny byly vyhlášený jako nejlepší v oboru a NAJEDNOU náááááhdou pošlou do světa X stovek beden se zpraseně zapojenou hornou??? to je dost divný...něco shnilého je ve státě Edením
ber to jako můj silně konspirační názor pospojovanej z osobních zkušeností a zkušeností pochycenejch na webu od jinejch uživatelů....
když už to tu píšu tak bych taky chtěl posypat popel na svojí hlavu za to že sem kritizoval dalaje že mu eden WT550 nesedl...asi je fakt že dnešní serie budou jiný co se týče schemat a zřejmě i kvality součástek (ono i deklarovaný WT800 který má bejt vlasntě 2xWT400 je dle zapojení odlišný v už v preampový části od WT400....takže co teprv když přesunou výrobu a zlevněj součástky)
basy přicházejí a odcházejí

------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410