1

Téma: CORT vs. SQUIER co je lepší?

Pánové,
která značka by byla lepší, přemýšlím nad touto basou http://kytary.cz/squier-by-fender-stand … /HN021391/
ale známej mi říkal, že Cort by byla levnější a lepší, tak bych chtěl vědět co je na tom pravdy.

Díky

0 xLajků:

2

Re: CORT vs. SQUIER co je lepší?

Je lepší Volkswagen, nebo Škoda?

Líbí se mi Passat, ale známej řikal, že škodovka bude levnější a lepší. Tak jak to teda je?

0 xLajků:

3

obidve basy su z agathisu a maju krk s palisandrom obe vyrobone v idnonezii a elektronika bude na rovnakej urovni...(myslim ze znamy myslel Cort Action ne?)
Inak si vyber podla toho co sa ti pozdava viac ale mne sa ovela viac pozdava Sqiuer hral som na nom dlho a bol som spokojny kym ma nechytil GAS.

0 xLajků:

4

Zkus na obě basy zahrát nasucho, bez aparátu a porovnej zvuk! Cortky jsou takové středové prdlačky, jejich zvuk mi příjde takový plechovkový, uvidíš co se ti bude líbit víc. I nasucho by měl být tón plný! Ale jak psal David VW nebo Škoda, no nevím ale rozhodně bych je porovnal vedle sebe, v hudebninách! Nekupuj naslepo! Zkus třeba poslechnout ukázky http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=4776
Mně osobně se víc líbí squier, vzhledově i zvukově! LOni v březnu jsem koupil Cort GB74 White Blond a teď uvažuju o tom že bych ji prodal. Uvidíš ale rozhodně si je oklepni obě dvě!

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

5

davidak napsal:

Je lepší Volkswagen, nebo Škoda?

Líbí se mi Passat, ale známej řikal, že škodovka bude levnější a lepší. Tak jak to teda je?

big_smile to je intuice jak prase-při přečtení názvu vlákna mně napadlo úplně to samý,ani jsem se nemusel dívat co je v něm psáno..:)

SWRista
EPIPHONista
INFINITY numetal czech band
PIGSLAP czech groove metal
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: m3 (18. 01. 2010 13.30:35)

Barius napsal:

v hudebninách!

hm hm no a treba ti k tomu prodaj naky noty zejo ...

btw ta cortka co ma tady z fora  Nook sice naka vyssi trida mi prisla hodne prijemna a pohodlna... krasne drzela kde mela a hlavne nepadala na hlavu coz maj fendry a predevsim levny fendroidy obecne dost v oblibe...

ale jak temer rek barius zajdi si nekam kde maj oboje na sklade coz nebude zas tak velkej problem a vyzkousej potezkej brnkni si poves si to na krk ,,... a uvidis,,,

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

7

No nevím jestli je to úplně k tématu, ale byl sem ve čtvrtek v Audioteku kvůli výměně strun (pánům tímto děkuji) a když už jsem tam byl, tak sem se jal ohmatat co nejvíce baskytar. No a k jádru věci...člověk jako já, který má rád seřízené nástroje (alespoň trochu seřízené) tak mu tam srdce neplesá. Bída, bída, bída...a co bylo asi největším rozčarováním, byla sekce fender-ů kde samo byly US a Mex. Pokud ty pádla nemají živou vodu v šachtě s elektronikou, tak to snad ani nemůže hrát! Jeden Mex. precl měl mimo jiné o tolik delší pražce, že to bylo na svářečskou rukavici. Pokud se vžiju do role pionýra, kterej si jde vybrat novou basu, tak asi odejdu s virblem... Ale co kluci tam frmol nemají a to je asi to hlavní...prostě veget

handmade precision bass (fender fake logoed & fake relic) SBS pickups + active blender, Yamaha BB 435, Fender modern player 5, MTD 5, markbass LM III, soundelirium  the 12.6.1. + 15.5.  sustainer bayger, DOD deep freeze chorus, art studio v3, Ibanez bass synthesizer SB7, korg pitchblack poly, zoom b3
Klašter 12
0 xLajků:

8

opoceCZ napsal:

Ale co kluci tam frmol nemají a to je asi to hlavní...prostě veget

je to tak včetně toho seřízení nástrojů... je to asi nešvar těch velkoprodejců, že na to tak prdí, i když je fakt, že i v menších obchodech člověk narazí na nástroje, který by podle aktuálního stavu patřily spíš do kamen než do kapely...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků: