1

Téma: Mark bass little mark II alebo Orange Bass Terror(BT500H)

Chcem si zaobstarat novu hlavu a fakt sa neviem vobec rozhodnut. Co by ste mi poradili prip. vyhody nevyhody??? Mne to je 50 na 50.Orange ma vyhody u mna ze je lacnejsi a su tam lampy. za vsetky odpovede dakujem

0 xLajků:

2

Re: Mark bass little mark II alebo Orange Bass Terror(BT500H)

ahoj chvalim vyber  wink  ten orange se mi hodne libi nemit toho marka tak do nej du wink uz kvuli designu wink
jinak tezko radit asi by bylo nejlepsi si je vyzkouset nekde vedle sebe na tvoji basu a s bednou co mas mas-li
jakou vubec mas bednu??

teoreticky je oranege rockovejsi aparat a mark spis na jazz a funky...
ale to je spis image znacky ... treba mne se tedka nejvic libi marek kdyz hraje pod dve zbustrovany kytary..

takze tezko rict... mozna ten marek ma vyhodu ze je skladnejsi...
a taky made in EU kde se ted delaj ty orange vi cert..

jinak tusim na  ten terror tu asi zatim nikdo nehral... jestli jo tak sup s recenzi..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

3

m3 napsal:

mas mas-li
jakou vubec mas bednu??

mam bedne laney 4x10 a 1x15, ale planujem bedne vymenit.Ale su tie bedne len 250 W tak budem musiet dat velmi velky pozor aby som ich neuskvaril.

0 xLajků:

4

U těch digitálů to s výkonem asi nebude tak na hraně. I když... Jestli se jedná o Laney, tak žádná škoda. ;-)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

5

TT taky čajna, celolampy ex korea, digi a ted i celolampy čajna. Nejlepci historka s pomerancem je, jak jim stipli celou varku novych dual terroru (jako ze kontejner) co dopluli do Efropy roll

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

6

najlepsie by si to mal asi vyskusat.Markbass LM II je tranzistor,ma taky dogulata cisty ale silny basovy zvuk,ten Orange ma zase Valve preamp tam mozu byt velke rozdiely,ide oto ci ti pasuje lampovy zvuk alebo tranzistorovy.Inak ked kupis Maka tak urcite nic nepokazis big_smile

0 xLajků:

7

Ako písal budaj:

BUDAJ-31 napsal:

ide oto ci ti pasuje lampovy zvuk alebo tranzistorovy

Terror jsem ze zvědavosti zkoušel a byl to tak trochu huhel. Čistší zvuk má Mark, ale oproti Orangovi sterilnější. Nejvíc záleží, jakej zvuk chceš - lampu nebo tranzistor.

Co třeba Eden WTX500? Ten je tak někde na pů cesty, ale kvalitativně výš wink

Hudba nie su preteky!
0 xLajků:

8

BUDAJ-31 napsal:

Markbass LM II je tranzistor,ma taky dogulata cisty

Jestli tím "dogulata čistým" myslíš "kulatý a čistý" tón, pak musím říct, že si pod pojmem "kulatý tón" představujeme každý asi něco úplně jiného. Aneb procvičme si antonyma: celolampa - Markbass LMII (to bylo to první, co mě napadlo, když jsem si na LMII zahral poprvé).

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

9

taky bych rek ze marek ma ten zvuk spis chlupatej nez kulatej wink

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

10

m3 napsal:

spis chlupatej nez kulatej

Jo, přesně, ale ty chlupy jsou spíše ze železných pilin než ze srsti. smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

11

kazdy ma inu viziu o zvuku.Mne mark pride taky akurat silny a basovy...lampy maju iny zvuk ako tranzistor,napr to je taky rozdiel ako Musicman stingray a Fender JB

0 xLajků:

12

BUDAJ-31 napsal:

kazdy ma inu viziu o zvuku.

To máš recht, popis zvuku je hodně subjektivní, ale některé přívlastky jako kulatý, teplý, cinkavý, zastřený, živý atd. chápe většina lidí dost podobně. Když si dva znalci povídají o víně, taky mají výrazy, kterými, do určité míry, můžou popsat chuť, protože se oba schodují na tom, co který výraz znamená.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

13

Orange

ELF / Lakland
0 xLajků:

14

to Tibi: aky styl vlastne hravate?

0 xLajků:

15

Gerald napsal:

aky styl vlastne hravate?

no my hrame taky alternative rock, ale ja mam rad aj jazz a taketo veci, a stym zosikom to myslim aj do buducna dost nech som vyrieseny. mal som do teraz laney RB 9 ale nebol som spokojny tak chcem nieco poriadne. A ten orange vraj dost kresli a najme nikto ho asi nema smile a Mark je overeny uz. neviem zatial u mna vyhrava Mark.

0 xLajků:

16

No takze som sa rozhodol pre markbass...ale neviem ci LM2 alebo LM3 lebo stoja cca rovnako...

0 xLajků:

17

Asi tu trojku, je to to samý akorát máš víc možností u DI výstupu- preEQ a tak.

0 xLajků:

18

ti Tibi: Ak hrate taky rock alternative,a mas rad Jazz tak ten Mark bude urcite lepsi.Lampove aparaty sus uz leda tak dobre na metal a aspon vidam uz viacej basakov s tranzistorama ako s lampama.Ked kupujes Markbass tak s akym boxom bo chces krmit?Ono najlepsuie tieto Markbasy hraju s Neo reprakmy , preto aj ja som chcel kupit iba Markbas repro ktore sa mi podarylo zohnat.

0 xLajků:

19

BUDAJ-31 napsal:

boxom bo chces krmit?

No neviem. mam 5 str. basu a neviem bud markbass standard 102HF, kde si kupoval repro? alebo kde sa da zohnat co najlacnejsie? alebo ampeg SVT 4x10  na obe som pocul kladne ohlasi ale neviem co s tou 5str. na to bude asi lepsie ten standard

0 xLajků:

20

dobre ti to bude hrat na vsetkom ale hlavne kamarad basak mi poradil ku Markbassovy original box MB a ak nie tak najlepsie iny box ale hlavne s Neo reprakmy,klasicke by mohly hrat tiez dobre ale tez som rozmislal nad AMPEG SVT 410 HF a MARKBASS STD 102HF a nakoniec som jednoznacne zobral ten MB (ono NEO repraky su ine ako klasicke,maju svetlejsie vyski,iny tlak a mozna aj charakteristiku zvuku,aspon tak to bolo ekd som hraval aj na NEO reprakoch a zdaju sa mi ovela lepse ale nedkto da aj na klasiku ako Ampeg,...).Ten box co som ja kupoval ma 8ohm (lebo zosik LM II dava 8ohm-300W a 4ohm-500W),keby si bral 2X10 tak urcite by som ti poradil STD 102,tie travellery sa mi moc nezdaly,nemaly hornu ale tweeter a uz lepse si j teraz doplatit ako to kupil lacnejsie a potom banovat a predavat.Tos mne hlavne nasralo ze tie STD 102 maly vsude vude 4 ohm verziu coz sem nechtel ale nikde nemaly v CR ani SR 8 ohm verziu tak akurat mi to jede z Italy (kamarad mi to cez Kytary.cz objednava tak vraj nvm ci zobraly aj viacej tych 8ohm verzii ,sak se spitaj)

0 xLajků:

21

BUDAJ-31 napsal:

nemaly hornu ale tweeter

blbej dotaz .. jaký je mezi tím rozdíl? smile

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

22

neviem ale raz nato pridem...:D,ale hento nebol urcite dovod,iny vraj vravely z STD okaze vytvorit vecssi tlak

0 xLajků:

23

BUDAJ-31 napsal:

cez Kytary.cz

hele nema cenu kupovat u kytar.cz kdyz nemaj vyhradni zastoupeni to maj http://musikzone.cz ty maj jednak lepsi ceny a vic boxu skladem...

BUDAJ-31 napsal:

tie travellery sa mi moc nezdaly,nemaly hornu ale tweeter

no mne u 2x10 pride oboje dost k hovnu pokud teda nechces naky poradne ucinkany slapovani...
vyhoda toho treveleru je ze je mensi a da se dat na stojaka.. nevyhoda je mensi objem a ty basreflex dozadu...

btw s tou 410 od ampega si to rozumi hezky i 810 ampegackou sem krmil tou moji  LM250 a uplne v pohode ji to utahlo idyz na mne trochu moc velkej rachot..
a hodne pekne to hralo s elliotem  410....   ono je to vcelku jedno vesmes ty bedny sou dost charakteristicky...
s cim si to nerozumnelo vubec byl 410 behros s plechovejma reprama ... s tim to hralo dost o hovne...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

24 Naposledy upravil: Tibi (17. 01. 2010 13.11:03)

m3 napsal:

LM250

??? je to vlastne to iste ako LM II len s mensim vykonom ??? a vykonovo to staci k hlucnej kapele??lebo som rozmyslal ze ak mi to bude stacit zoberem LM 250 predsa len cenovy rozdiel je dost velky

0 xLajků:

25

Tibi napsal:

??? je to vlastne to iste ako LM II len s mensim vykonom ??? a vykonovo to staci k hlucnej kapele??lebo som rozmyslal ze ak mi to bude stacit zoberem LM 250 predsa len cenovy rozdiel je dost velky

jj to samy se slabsim koncakem, no to je otazka mne to staci ... ale mam 4ohm bednu takze v podstate to hraje podobne vykone jako LMII do 8ohm bedny ...

no zalezi co hrajes za styl a proti cemu.. ja hravam sice proti jedny az dvoum celolampam a dost hlasitymu bubenikovi a smecce decharu .. ale zas nehrajem zadnej velkej bordel... takze mito staci s predledem...

vesmes netocim mastr prez pul vetsinou nekde na 1/4 az 1/2 ..

ale tak nesnazim se tim uhrat hospodu ani sokolovnu ani nepotrebuju aby mi to rolovalo ponozky nebo hejbalo zadkem proste chci jenom slyset co hraju,..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

26

m3 napsal:

co hrajes za styl a proti cemu.

no taky rock alternative, ale chcem v buducnosti aj nieco tvrdsie a aj do jazzu. Ja myslim ze by to malo stacit na skusobnu a na koncertoch su aj tak PA a ide sa cez linku. Hram proti pololampam 100 W  a doteraz som mal Laney RB9 300W a stacilo mi to, len ten zvuk sa mi nepacil preto chcem marka.

0 xLajků:

27

no ono je to dost individualni ... vim ze nekdo si ho tady koupil a bylo mu to malo a vratil ho..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

28

to Tibi: Ja som mal tez keysi Laney RB9,je to hnus vid ale ked pojdes do toho MB tak tam je sakra velky rozdiel oproti Laneyu...to sa ani porovnat neda

0 xLajků:

29

To BUDAJ-31  a skusal si aj tu LM 250 ?

0 xLajků:

30

nie ale vraj to je to iste ako LM II len slabsie,al mislim ze ajked to j slabsie tak urcite to bude silne dostatujuce

0 xLajků:

31

Pokud ty prašule máš, tak di určitě do silnějšího, to se neztratí a moh bys pak litovat.

0 xLajků:

32

BUDAJ-31 napsal:

nie ale vraj to je to iste ako LM II len slabsie,al mislim ze ajked to j slabsie tak urcite to bude silne dostatujuce

Univerzální rada na všechno. Spíš pěknej kec... Jsou situace, kdy i 300W je k uzoufání málo! Takže tě prosím, nech si tyhle rady, které rozhodně nejsou založeny na pravdě.

0 xLajků:

33

kurcatovium napsal:

Jsou situace, kdy i 300W je k uzoufání málo!

... hlavně v situacích, kdy 300W není 300W.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

34

Hlavně v situacích, kdy proti sobě máš dva pseudokytaristy s lampáčema podladěný do tónin, kde normálně už hraje jen basa.

0 xLajků:

35

to:Tibi jak sem to tu zběžně vyčetl, tak chceš hlavu výkonou, malou, jednoduchou a třeba i s lampou v preampu? Jestli je to tak tak se mrkni do inzerce
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6811
ano přihřívám si vlastní polívčičku...pokud si mecháš radit od Budaj-e, který upřednostňuje hornu před tweeterem, tak pán bůh s tebou. Je to cca 3 týdny co se tady motal při výběru jako málo kdo...

handmade precision bass (fender fake logoed & fake relic) SBS pickups + active blender, Yamaha BB 435, Fender modern player 5, MTD 5, markbass LM III, soundelirium  the 12.6.1. + 15.5.  sustainer bayger, DOD deep freeze chorus, art studio v3, Ibanez bass synthesizer SB7, korg pitchblack poly, zoom b3
Klašter 12
0 xLajků:

36

kurcatovium napsal:

Hlavně v situacích, kdy proti sobě máš dva pseudokytaristy s lampáčema podladěný do tónin, kde normálně už hraje jen basa.

Tady ti nepomůže nic, už proto, že i kdybys měl dvě lednice Ampeg a 2000W zesilovač, tak vzniklý guláš by celou kapelu buď zahubil, nebo přinejmenším připravil o sluch. V bordelu se muzika dělat nedá, hlasitost k rocku patří, ale ne ten level, kdy po deseti minutách všechno slyšíš v jedné kouli a v pauze má tvůj paralyzovaný sluch problém naladit basu. Pokud bych se osobně s poctivým 300W zesem a solidním boxem neslyšel, tak je na místě imho domluva s kapelou. (takhle jsme to řešili v našem případě, když hrál basista na 30W kombo proti třem kytaristům a fungovalo to)

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

37

opoceCZ napsal:

Budaj-e, který upřednostňuje hornu před tweeterem

Budaj je asi "horny". tongue

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

38

kurcatovium napsal:

Jsou situace, kdy i 300W je k uzoufání málo! Takže tě prosím, nech si tyhle rady, které rozhodně nejsou založeny na pravdě.

no myslim ze si drosku dost drsnej, nevim kolikrat se ti to stalo ale ja sem stou LM250kou odehral kolem 150 koncertu na ruznejch podiich od kavarny po hlavni podia na festacich a dycky mi to stacilo s naprostym prehledem...

pokud je to mormalni nazvuceny misto a nehrajes v kapele kera si musi poustet bici do odposlechu a nejsi hluchej tak myslim ze takovej vykon  (prez 200W) je pro vetsinu normalnich  smrtelniku dostacujici...
samozrejme s ohledem na bednu..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

39

opoceCZ napsal:

upřednostňuje hornu před tweeterem

no a co teprv joko ten uprednostnuje hornu pred basou ... a este se ti zivi...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

40

Jenže, emtrojko, v tý vaší muzice je to řekbych dost jiný, tam má basa úplně odlišnou pozici než v takovym metloši- ty tvý linky si tam jedou pěkně pod dechama, beglajtovejma kytárkama, nepotřebuješ se drát dopředu, nepotřebuješ agresi ani nějak krutě perkusivně slapově vystrkovat rohy.. Ty to svý frekvenční pásmo máš dost pro sebe, neprudí tě tam podladěný Flying V.. Alespoň takhle to vidim já.

To co řuiká mistergo je svatá pravda, ale taky trvá zatraceně dlouho, než se k tomuhle frekvenčnímu pořádku ve zkušebně nebo i na pódiu člověk naučí a dostane, v kapele kde všichni hrajou na nástroj půl roku a jsou rádi, že zahrajou song od začátku do konce, sou v žebříčku priorit trošku jiný věci než to, jestli máme zvuk kouli nebo čtverec.

A do třetice, ano, Opoceho Eden bych taky doporučoval, parádní zesik.

0 xLajků:

41

davidak napsal:

Jenže, emtrojko, v tý vaší muzice je to řekbych dost jiný, tam má basa úplně odlišnou pozici než v takovym metloši- ty tvý linky si tam jedou pěkně pod dechama, beglajtovejma kytárkama, nepotřebuješ se drát dopředu, nepotřebuješ agresi ani nějak krutě perkusivně slapově vystrkovat rohy.. Ty to svý frekvenční pásmo máš dost pro sebe, neprudí tě tam podladěný Flying V.. Alespoň takhle to vidim já.

No právě, tohle dělá děsně moc. Nevím jak ty m3, ale 90% kapel, se kterýma jsem přišel do styku já na podiích, si ty bicí do odposlechů dává. Proč? Protože to je prostě šrumec. Tam nestačí ta-da-ta-da na čtvrt volume.

0 xLajků:

42 Naposledy upravil: mistergo (17. 01. 2010 19.52:05)

davidak napsal:

v kapele kde všichni hrajou na nástroj půl roku a jsou rádi, že zahrajou song od začátku do konce, sou v žebříčku priorit trošku jiný věci než to, jestli máme zvuk kouli nebo čtverec.

Máš recht, já samozřejmě vím, že většina nezkušených kapel, co navíc hrajou death metal to prostě valí na plný kule bez hlubšího zamyšlení nad zvukovým uspořádáním kapely. Ale to je chyba. A nejde to řešit tím, že si basák koupí 1000W zesík. Protože pak se to zase nebude zdát nezkušeným kytarákům, a koupí si fullstacky Marshall, následně bubeník začne řezat do škopků jak pomatenej a jsou zase tam, kde byli, akorát o 200 000,- chudší.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

43

davidak napsal:

Jenže, emtrojko, v tý vaší muzice je to řekbych dost jiný, tam má basa úplně odlišnou pozici než v takovym metloši

jako ja netvrdim ze sou magori kerejm to nestaci .. a kde kytary hrajou niz nez vetsinou ja .. a basy na frekfencich kery uz ma clovek potize vnimat usima tak potrebuje vnimat tlakovy razy a chveni podia... big_smile

btw to ze hraju v kapele kera ma dechy a povetsinou cistou kytaru neznamena ze nehrajem nahlas a ze si sem tam nakej ten metal na zkousce nebrnknem big_smile

ale tady tibi psal je chce hrat alternativni rock a ma rad jazz tak to si predstavim nekde na urovni at the drive-in, maxeen.. az k police...  myslim nerikal nic o numetalu, industrialu nebo grindu..  tak tam  myslim by nemel mit problem...

ale jako nerikam nic proti tomu mit apec s rezervou..
jenom dost nemusim ty chytry reci vesnickejch rokeru ze kdo nema pul kilowatu si nebrnkne.. chapu ze uhrat stodolu bez pa chce urcitej vykon...
ale existujou i jiny formy produkce...

a hlavne dycky tady mela ta diskuze urcitou kvalitu a reci typu:

kurcatovium napsal:

Takže tě prosím, nech si tyhle rady, které rozhodně nejsou založeny na pravdě.

sou docela zbytecny...

k edenovi proc ne wink taky sem malem koupil tudle starsi (350ku tusim) kdyby mi ji ten chlap tenkrat privez..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

44

Musíme si ale ujasnit, o kterých wattech se bavíme. smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

45

TO kurcatovium:

BUDAJ-31 psal(a):

kurcatovium psal:

Univerzální rada na všechno. Spíš pěknej kec... Jsou situace, kdy i 300W je k uzoufání málo! Takže tě prosím, nech si tyhle rady, které rozhodně nejsou založeny na pravdě.

ono som to nemislel na take lacne aparaty ako behringer a pod,tam mozes nmat aj 400W a nepocujes sa.pokial mas kvalitnejsi amp tak staci aj tych 200W ale hlavne zalezi co hras,scim hras,co hraju kapela,ake maju ostatne ampy,...

0 xLajků:

46

kurcatovium napsal:

No právě, tohle dělá děsně moc. Nevím jak ty m3, ale 90% kapel, se kterýma jsem přišel do styku já na podiích, si ty bicí do odposlechů dává. Proč? Protože to je prostě šrumec. Tam nestačí ta-da-ta-da na čtvrt volume.

no vidis smile a co sem rikal?

m3 napsal:

nehrajes v kapele kera si musi poustet bici do odposlechu a nejsi hluchej tak myslim ze takovej vykon  (prez 200W) je pro vetsinu normalnich  smrtelniku dostacujici...

takze z toho plyne ze kdo si je tam dava tomu to mozna stacit nebude wink

btw: tak kdyz je hodne velky podium na open airu tak i ty moje koule si nechaj pustit dopredu kopak a trosku toho virblu...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

47

http://usr.bandzone.cz/band/ku/kurtizanyz25avenue/gallery/profile.default/366662.jpg

ORANGE!!!
Je to sice na kytáru, ale kurevsky dobře to hraje... wink

ELF / Lakland
0 xLajků:

48

opoceCZ napsal:

to:Tibi jak sem to tu zběžně vyčetl, tak chceš hlavu výkonou, malou, jednoduchou a třeba i s lampou v preampu? Jestli je to tak tak se mrkni do inzerce
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6811
ano přihřívám si vlastní polívčičku...pokud si mecháš radit od Budaj-e, který upřednostňuje hornu před tweeterem, tak pán bůh s tebou. Je to cca 3 týdny co se tady motal při výběru jako málo kdo...

No chodis niekedy do Bratislavy??? lebo hm vyzera to fakt super. Len ja do CZ nechodim takmer vobec.

0 xLajků:

49

Tibi napsal:

No chodis niekedy do Bratislavy??? lebo hm vyzera to fakt super. Len ja do CZ nechodim takmer vobec.

No Tibouši..do Bratislavy nejezdím, ale mám rodiče na moravě. A odsud to mám do Ba. cca 190Km. Kdyby si byl ochoten zaplatit cestu, tak bych Ti ho dovezl. Nebo pošta, krabici i polstrování to má kvalitní...ale pouze na zálohu min 2 násobku poštovného.

handmade precision bass (fender fake logoed & fake relic) SBS pickups + active blender, Yamaha BB 435, Fender modern player 5, MTD 5, markbass LM III, soundelirium  the 12.6.1. + 15.5.  sustainer bayger, DOD deep freeze chorus, art studio v3, Ibanez bass synthesizer SB7, korg pitchblack poly, zoom b3
Klašter 12
0 xLajků:

50

m3 napsal:

btw to ze hraju v kapele kera ma dechy a povetsinou cistou kytaru neznamena ze nehrajem nahlas a ze si sem tam nakej ten metal na zkousce nebrnknem

to víš že jo, já jen chtěl říct jak sou ty požadavky na výkon strašně subjektivní, vy ste přecijen parta vyhrátejch muzikantů, který už věděj co a jak

m3 napsal:

jenom dost nemusim ty chytry reci vesnickejch rokeru ze kdo nema pul kilowatu si nebrnkne..

taky souhlas, ale tady se tušim jednalo jen o rozdíl mezi těma dvouma markama, žádný kilowaty.
Osobně mám takovou zkušenost, že ve chvíli, kdy se neslyšim, stačí přidat středy a ty už se skrz tu kapelu dostanou skoro dycky- to je klíčová "cuttingthru" frekvence. Ty dvě zbylý pásma už pak dělaj jenom pěknej tón smile
Ale pokud bych tam pokaždý narval Včko, tak ani 4kW nebudou dost, pokud si do špičky toho V sedla kytara smile

0 xLajků: