101

Re: Lakland 55-94 a spol.

Jelikož mám testovací a experimentátorskou náladu, tak na Laka kromě Bartů vyzkoušim i LH-3 Laklandí elektroniku a uvidíme, co to udělá.
Tady jí asi nikdo nemáte, co? 4ksch i Gerald, pokud vim, maj Barty..?

viz http://gdavidak.rajce.idnes.cz/Lakland_LH-3_system/

0 xLajků:

102

Ty jsi ale špekulant, to se mně líbí! Mně teď bude čekat ta výměna snímačů a taky asi při tom vyměním komplet elektorniku(kabeláž a poťáky), ale zachovám pasivitu! Tak pak to přihoď  k ochutnávkám.

PROFÜL
AVBS5 ´99/00 & EBS HD350+Genz Benz GB212T+115 Emi Gamma+Warwick WCA 211Pro(2x CELESTION BN10-200S)
♫♪♫♪ tak tohle je pro mě španělská vesnice
0 xLajků:

103

jojo, mám barty...ty LH3 budou jistě čupr...

ELF / Lakland
0 xLajků:

104

Tak a je to v base. A zdá se, že Bartí aktiv i Barty pudou do světa, zájemci? smile

0 xLajků:

105

davidak napsal:

Tak a je to v base. A zdá se, že Bartí aktiv i Barty pudou do světa, zájemci?

Rozmery?

Paul McIceTea, John Lemon, Orange Harrison, Mango Starr
0 xLajků:

106

Klasickej neck singl a klasickej MM sray humbacker.. čili, cca +-

j
88x15x20 mm

mm
90x48x20 mm

No a ten aktiv.. prostě aktiv- zapojený poťáky, nějaký ty obvody a tak smile

3 pásmo, uvnitř 4 možnosti nastavení pásma středů
volume (pushpull aktiv/pasiv)
blend
3 polohovej přepínač cívek u HB- pravá, levá, obě
uvnitř trimr na nastavení gainu snímačů

ta aktivka má úplně všechno, co de od aktivky očekávat no, včetně batery clipu, samice.. a tak.

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-150110-195844-bbrt.jpg

0 xLajků:

107 Naposledy upravil: Gerald (16. 01. 2010 02.57:18)

to já bych bral spíš ty lakloše smile na kolik příjdou?

ELF / Lakland
0 xLajků:

108

Můžu poprosit nějakého majitele 55-02 (nebo 55-94), zda by nemohl změřit rozměry snímačů? Výška, šířka a rozestup oušek pro šroubky. Děkuji uctivě.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

109

Mám taky Bartoliny, ale můj MM je jiný než vymontoval davidak na obrázku níže. Je vyšší a emblém má oprostřed.
Beru šupleru Kinex a jdeme na to:
Neck    J   : v * š =  99.0 * 18.0 mm, rozestup otvorů po stranách 40.0 mm
Bridge MM: v * š = 109.5 * 48.5 mm, rozestup otvorů nahoře 24.0 mm, dole jeden otvor v ose

Čtyřky: Ibanez MC924DS Half & Half (1982) + kontrabasy: masiv 4/4 s bassreflexem! (~1890) a polomasiv Cremona 3/4 (~1985)
Pětky: MTD fretless 35" od Ondřeje Lišky (2004) a Lakland 55-02 Deluxe (2005)
EBS TD650, EBS NEO-212 + 1x 15" JBL E-140 a do hospody GK MB150E-III-112
Autorizovaný záruční a pozáruční servis Yamaha, Ampeg a Line 6
0 xLajků:

110

Díky moc. Je to v podstatě tak jak jsem předpokládal.

0 xLajků:

111

Tak se tu v Laklandím threadu musim podělit s dalšíma zkušenostma s jejich zákaznickou podporou.

Asi před dvouma tejdnama mi v base přestala fungovat jedna cívka v HB, ta blíž ke kobylce. Zkoušel jsem s tim všechno možný, přepájet, vyměnit kábly, prohřát spoje.. všechno. Zjistil jsem, že mimo basu snímač funguje, uvnitř nefunguje. Jakmile se dotáhly šroubky, zřejmě se zvýšilo nějaký napětí uvnitř a něco se přerušilo- ta cívka přestala hrát.

Tak jsem napsal na CS Laklandu do Chicaga, jestli by neměli nějakou radu, popsal jim problém, basu, její stáří(11 let).

Během hodiny mi přišla odpověď, ať pošlu adresu, že mi hned zejtra posílaj celej novej HB, až mi přijde, ať si to vyměnim a ten vadnej pošlu zpátky.. No a dneska opravdu přišel. Nikdo se mě na nic neptal, nikdo nepochyboval o tom, jestli nekecám, žádný zálohy, nic.. Maximální důvěra a 100%ní zpětná vazba.

Vim, že je to drahej nástroj, ale oni se stejně chovaj i k majitelům nižších řad, to jen pro pořádek. Já jsem jim vděčnej a vážim si toho přístupu, takhle to má vypadat, tak je musim pochválit aspoň tady smile

0 xLajků:

112

tak v tomhle u me dostal lakland velky +.

OT:
ale poznamenam jeste jednu i kdyz trosku OT. Reklamoval jsem v americe fotak kterej sem poslal, poslali me jinej dodrenej, reklamoval jsem ho podruhy a poslali me za omyl novejsi radu o polovinu drazsi a uplne novej smile

Rek bych ze to jednani jaky zname je jen v CR

"Music is the only thing keeping the planet together"

Warwick Corvette, Markbass LM Tube, Markbass NY 121, Warwick BC 10
0 xLajků:

113

http://lakland.com/basses.htm

Lakland dost překopal svojí nabídku, jména modelů.. Asi už se nemusej ohánět slavnejma ménama smile

0 xLajků:

114

mohl by ses teď s odstupem rozepsat o zvukovém rozdílu mezi Bart a Lakland snímači+elektronika?

Sadowsky NYC Standard 5, Moon JJ-4, Moon JJ-5, Hofner Club Contemporary, Squier CV50 P-Bass butterscotch blonde, Fernandes P '78, Tokai P '81, Warwick Corvette Standard 5 fretless
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15
0 xLajků:

115 Naposledy upravil: haens (09. 05. 2010 21.39:56)

davidak napsal:

Lakland dost překopal svojí nabídku, jména modelů.. Asi už se nemusej ohánět slavnejma ménama

tohle bude určitě nějak souviset se změnou majitele firmy. buď to nový vypověděl nebo to přechodem samo zaniklo nebo si možná názvy nechal původní majitel nebo tak nějak...

jinak teda nabídka zůstává pořád stejná.

basa & co.
0 xLajků:

116

nemo napsal:

mohl by ses teď s odstupem rozepsat o zvukovém rozdílu mezi Bart a Lakland snímači+elektronika?

Mně se zdály Barty v kombinaci s olší a palisandrem až moc temný a zastřený, vejšky sice měly, ale v kapele byl větší problém se prosadit. u LH tenhle problém nemám. Co jsem takhle čet, tak jiná situace je u ostatních majitelů, který maj jasanový modely, to dřevo se na výslednym zvuku fakt hodně podílí.

Když jsem laka koupil, tak měl u kobyly KA snímač, kterej tam původní majitel dal právě z těch bartoidních důvodů, i mi to řikal(s bartama mu basa připadala jako pod dekou), ale já si to prostě musel vyzkoušet, i když to s tim KA hrálo skvěle. No a protože sem magor, tak sem si na beji vydražil ten KA snímač předvčírem znovu a teď, když už mám basu v uchu, si ho zase vyzkoušim smile To laborování mě baví, protože těma snímačema se dá opravdu hodně ovlivnit ten celkovej zvuk, a zas tak moc to nestojí..

V tuhle chvíli bych se k Bartům nevrátil, vadilo mi že maj problém se prosadit v kapele, na sólo byl ten zvuk ovšem krásnej. LH jsou agresivnější a zvukově modernější.

Na tu basu se od začátku dávaly SDčka a Barty. No a LHčka prej vyvinuli, aby stály někde mezi..

Dan Lakin někde psal, že co se změny zvuku týče, tak 90% dělaj snímače, tak nevim, jak velkej vliv má na zvuk preamp.

haens napsal:

tohle bude určitě nějak souviset se změnou majitele firmy. buď to nový vypověděl nebo to přechodem samo zaniklo nebo si možná názvy nechal původní majitel nebo tak nějak...

jinak teda nabídka zůstává pořád stejná.

Lakland měnil majitele? O tom nic teda nevim.. SPíš si myslim, že jim skončili smlouvy s těma všema Jonesema, Osbornama Sheffama.. Ménama který jim pomohly udělat jméno.Teď už je zřejmě tolik nepotřebujou.

0 xLajků:

117

http://www.talkbass.com/forum/showthread.php?t=653923

tady je o tom něco (ale celé jsem to nečetl)

basa & co.
0 xLajků:

118

Díky za link. Měl jsi pravdu. Mimochodem, tady http://www.lakland.com/forbes.htm je zajímavej článek z Forbesu o Lakinovi a ekonomickym vývoji Laklandu..

Co jsem čet, tak Lakland byl prodanej chlapíkům z Hansonu, který v Laklandu beztak už 11 let jsou těžce angažovaný a jsou s tou značkou propojený, takže bych to neviděl na CBS story..

Každopádně si sem jistej, že vznikne dělení modelů na pre-Hanson a post-Hanson big_smile

0 xLajků:

119 Naposledy upravil: Peaters (20. 05. 2010 17.00:15)

Dovolte, abych se přivítal v rodině hrdých majitelů Laklandu smile
Asi před třema týdny jsem si pořídil Skyline 55-01 a Davidak už je celej žhavej na moje dojmy, tak sem něco musím hodit... smile
Je to Skyline 55-01 (http://www.lakland.com/55-01.htm), tedy pokud se nepletu ten úplně nejnižší model pětistrunek, co vyrábějí. Podle sériového čísla byla vyrobena v roce 2006, použité materiály viz link výše.
Vzhledem k tomu, že hodně cestuju mezi dvěma bydlišti, uvažoval jsem nad tím, že bych si ke Spectorovi pořídil druhý nástroj, abych ho s sebou nemusel pořád tahat. Zaujala mě nabídka v inzerátech na tuhle blondýnu, o to víc, že mě lákalo zkusit pětistrunku, a zrovna jsem dostal nějaký peníze za prodej boxu...
Basa prý byla před prodejem seřízena kytarářem, nicméně trochu jsem si zvedl dohmat strun, na můj vkus byl až moc nízkej a hlubší struny neměly moc prostoru pro hlasitější hru. Další věc, kterou jsem upravoval byla elektronika. Kupoval jsem basu s tím, že nefunguje bypass ekvalizéru, doma jsem navíc zjistil, že basa žere baterku, i když v ní není zastrčenej jack. Schéma zapojení, který jsem dostal s basou se mi moc nezdálo, tak jsem psal přímo do továrny Laklandu a musím potvrdit pověstnou výbornou komunikaci se zákazníkem, do druhého dne mi poslali jiné schéma, s jehož pomocí se mi podařilo odhalit v zapojení pár základních chyb, které napáchal někdo z předchozích majitelů... Vše se mi ale zdárně podařilo opravit. Všiml jsem si drobné nesrovnalosti, že barvy drátků od snímačů nesouhlasí s barvama uvedenýma na schématu a drátky jsou zdá se dodatečně spojované. Na krytech snímačů je ale označení MkI, snímače snímají, tak jsem to zatím nijak dál nestudoval...
Co se týká zpracování basy, nemohu jí nic vytknout, všechno je dokonale funkční a poctivě provedené.
No ale to nejdůležitější - jak to hraje? Rovnou říkám, že pro mé ucho a ruce výborně! Za peníze, který jsem měl možnost do nový basy investovat naprostá spokojenost. V porovnání se Spectorem má tahle basa úplně jinej charakter zvuku. Tenčí struny mají mnohem barevnější zvuk, kterej mě úplně dostává. U struny E a H mi trochu chybí taková tvrdost a pevnost tónu u Spectora, ale v porovnání s Přemkovým Sandbergem, (kterej jsem vyzkoušel v sousedním pokoji smile ) je zvuk hlubokých strun podobnej.
Basa ladí v pohodě, dohmat super. Měl jsem strach z rozteče 35", nemám moc velký ruce, ale je to úplně v pohodě.
Dva týdny jsem na ní hrál jen doma v pokoji na PJ poštovní schránku a říkal jsem si super. Tenhle týden jsem jí ale vzal poprvý na živý hraní přes Eden WT550 a box 410 a při prvním songu jsem myslel, že se pos*... smile Tlačilo to jako blázen, o takovým našláplým zvuku se mi dřív jen zdálo... Sice jsem občas šáhnul na hmatníku o kvintu vedle, ale jinak super zážitek z hraní! big_smile
Korekce na base i na aparátu jsem měl většinou úplně rovně a zvuk byl takovej mohutnej, basovej. Když jsem trochu experimentoval s ekvalizérem na base, zjistil jsem, že je docela dobře použitelná, tak budu ještě hledat trochu středovější zvouček, aby to líp prolejzalo kapelou, ale jsem si jist, že to nebude problém...

Takže s basou obrovská spokojenost. Myslím si, že Spector si už asi tolik nezahraje... :-)
http://www.lakland.com/images/basses/55-01-N-M-100-dpi.jpg

5-str. by Vlček, Spector ReBop4DLX EX (na prodej), Lakland 44-02 Deluxe Edition
David Eden WT550, D410XLT
Phil Jones Briefcase
0 xLajků:

120

No skvěle skvěle, to rád slyšim, už jen kvůli tomu, že jsem tenhle konkrétní kousek sám tady na fóru doporučoval. Laklandy, i přes některy kritický hlasy, jsou basy s osobitym zvukem a Peatersova slova to jen podporujou. Jsem rád, že se Laklandí řady opět rošku rozšířily a děkuju za fajn povídání smile

0 xLajků:

121

Vítej do klubu!

Čtyřky: Ibanez MC924DS Half & Half (1982) + kontrabasy: masiv 4/4 s bassreflexem! (~1890) a polomasiv Cremona 3/4 (~1985)
0 xLajků:

122

supr, ať ti slouží!

ELF / Lakland
0 xLajků:

123

davidak napsal:

i přes některy kritický hlasy

jo slyšel sem že oproti Peavey Cirrus USA sou dost přeceněný big_smile:D:D

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

124

Kubš napsal:

jo slyšel sem že oproti Peavey Cirrus USA sou dost přeceněný

taktak.. no a o GB cortech se radši vůbec nevyjadřuju.. stejná linka, stejný indonézský ruce.. stejnej CorTec

0 xLajků:

125

davidak napsal:
Kubš napsal:

jo slyšel sem že oproti Peavey Cirrus USA sou dost přeceněný

taktak.. no a o GB cortech se radši vůbec nevyjadřuju.. stejná linka, stejný indonézský ruce.. stejnej CorTec

no ty si děláš srandu...akorát já ne big_smile

0 xLajků:

126

věřim.. já na to nehrál ale vysoko to bude

0 xLajků:

127

davidak napsal:

věřim.. já na to nehrál ale vysoko to bude

big_smile jasný, vždyt to musíme brát s nadhledem

0 xLajků:

128

pročítal jsem tady to fórum a musim Vám říct co mi včera koupil... 4-94 a je to neskutečný maso, a kdo má něco proti Laklandům tak je prostě divnej, protože takhle má znít bassa kuwa big_smile

Läkland only
už jen GK, Markbass, KHDK, Darkglass....nic vic nic míň
0 xLajků:

129

Velká gratulace, tak jsem ho míval smile Tos koupil tu z hud. bazaru od f430?

0 xLajků:

130

Jarda.cz.fnm napsal:

a kdo má něco proti Laklandům tak je prostě divnej

Hmm smile no a kdo si ujíždí na Laklandech jak ty, tak je ještě divnější smile vis tvuj inzerát na bazaru smile mě přišel bejt skyline teda nic moc a srovnávat ho s Frndou by mě ani nenapadlo smile 

Läkland skyline
super 4 strn. basa, dražším i cenově srovnatelným fendrům dává jasně na frak. Přepínání aktiv/pasiv, bližší specifikace na www.lakland.com , basa je v top stavu, seřízená!!! Možno poslechnout i ukázky.V ČR nelze koupit. Pokud by měl někdo zájem piště o bližší info popř. další fotografie. Důvodem prodeje je přechod na US model.
Cena: 0,- CZK
Email: zc.manzes@mnf.zc.adraj

0 xLajků:

131 Naposledy upravil: permooon (03. 01. 2011 18.21:39)

srovnávat různý basy podobných cen a říkat že ta hraje líp a hůř je podle mě blbost.Každá basa má svůj charakter a každej má svůj vkus.Já zase třeba ujíždím na Warwickovy  big_smile

Yamaha TRB 5P, Harley Benton PJ-5HTR DeLuxe
MarkBass LM 250 black, MarkBass 102P Traveler, MarkBass 151P Traveler, Warwick WCA 210, Behringer BXR 1800 H, Warwick Blue Cab 60
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=8842
0 xLajků:

132

B.A.S.O.X napsal:

Hmm smile no a kdo si ujíždí na Laklandech jak ty, tak je ještě divnější smile vis tvuj inzerát na bazaru smile mě přišel bejt skyline teda nic moc a srovnávat ho s Frndou by mě ani nenapadlo smile

Dycky si říkám, jestli ten B.A.S.O.X iba klame, nebo je tajemný arbiter basového všehomíra.  smile (ani profil, ani web kapely)

0 xLajků:

133

Yetti napsal:

tajemný arbiter basového všehomíra.

smile Ty tu taky žádnej odkaz nemáš smile

Je to tak, že já Jardu.cz.fmn znám smile tak sem ho trochu popíchnul a navíc ten inzerát dal někdo nedávno do pokecu ''něco na blbou náladu'' pro pobavení, tak  to
třeba pro někoho vtipný je smile

0 xLajků:

134

http://www.youtube.com/watch?v=-WJwxTEKADg

0 xLajků:

135

No a je to tady znova smile

0 xLajků:

136

šak je to dobré evokuje to ve mě kokajnové večírky 60.tých let

0 xLajků:

137

B.A.S.O.X napsal:

No a je to tady znova

fedeer napsal:

šak je to dobré evokuje to ve mě kokajnové večírky 60.tých let

co jste si do toho kosku dávali? A přátelé,
byl to koks? wink

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

138

B.A.S.O.X napsal:

Ty tu taky žádnej odkaz nemáš

Ale celý profil i s názvama kapel(nevim jestli s odkazama) jo  wink

0 xLajků:

139

B.A.S.O.X napsal:

Je to tak, že já Jardu.cz.fmn znám smile tak sem ho trochu popíchnul a navíc ten inzerát dal někdo nedávno do pokecu ''něco na blbou náladu'' pro pobavení, tak  to

OT: Do Vtipy bych dal toho borce, co prodával TE s touhle hláškou: "Pro trubce, u kvalitních aparátů nikdy neřešte věk." Hehe. (nic proti TE, ani všem to značkám, ale brát to jako naprostou záruku, no...)

0 xLajků:

140 Naposledy upravil: Jarda.cz.fnm (06. 01. 2011 14.01:41)

B.A.S.O.X napsal:
Jarda.cz.fnm napsal:

a kdo má něco proti Laklandům tak je prostě divnej

Läkland skyline
super 4 strn. basa, dražším i cenově srovnatelným fendrům dává jasně na frak. Přepínání aktiv/pasiv, bližší specifikace na www.lakland.com , basa je v top stavu, seřízená!!! Možno poslechnout i ukázky.V ČR nelze koupit. Pokud by měl někdo zájem piště o bližší info popř. další fotografie. Důvodem prodeje je přechod na US model.
Cena: 0,- CZK
Email: zc.manzes@mnf.zc.adraj

mno vidíš a mě jo, kup si  za 16-17 tyček mexi. Ferdu a uvidíš, že skyline je někde jinde i když je to Asie. Mě se proště líbí víc.....je to o vkusu

Läkland only
0 xLajků:

141

davidak napsal:

Velká gratulace, tak jsem ho míval smile Tos koupil tu z hud. bazaru od f430?

díky, jojo je to od Matese, už sem měl připravenou sumičku na placení přes ebay a když se naskytlo tohle tak sem to vzal a naprostá spokojenost mám ještě dva stigraye a hledal jsem něco jiného ale dobrého a mám to.... prostě Lakland rullezz big_smile

Läkland only
0 xLajků:

142

B.A.S.O.X napsal:
Yetti napsal:

tajemný arbiter basového všehomíra.

smile Ty tu taky žádnej odkaz nemáš smile

kuwa mě zná každej jen já si nikoho nepamatuju ...... big_smile

Läkland only
0 xLajků:

143

taky gratuluji...

ELF / Lakland
0 xLajků:

144

Gerald napsal:

taky gratuluji...

Díky  big_smile

Läkland only
0 xLajků:

145

Zdravím všechny. Já bych chtěl taky do klubu... smile  myslím to vážně - poslouchal jsem teď Laklandy na vícero nahrávkách, a ten zvuk mě prostě dostává. Hraju na Ibanez K5, ale tohle bude asi jiný kafe, že?! Váš názor?

Volil bych nejspíš Lakland Skyline 55-02 Deluxe , jen jaký hmatník - palisandr nebo javor - co to udělá se zvukem?

Tím by byl výběr hotový, jen kde toho krasavce koupit a jak ho sem dostat?

Vy máte zkušenosti, tak určitě poradíte  smile

K.

Fender Jazz Bass USA, FENDER Jaco Pastorius Tribute Jazz Bass, Fender Precision Bass MIJ 1986, AVB1/5, AVBS/6-Fretless
MarkBass TTE 500, MoMark Amp 800, Soundelirium the 12.6, Soundelirium the 12.1, Markbass MINI CMD 121P, Roland CUBE 20XL BASS
Bandaband
0 xLajků:

146

Karlossun napsal:

jen jaký hmatník - palisandr nebo javor - co to udělá se zvukem?

http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=7887

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

147 Naposledy upravil: Gerald (30. 01. 2011 13.43:27)

preferuju javor s 35"...
nic tmavýho bych nechtěl...(nehledejte v tom rasismus  wink  )

ELF / Lakland
0 xLajků:

148

Díky za odkaz ohledně hmatníku. Je to asi na obě strany - určitě o výrazu nástroje, ale i o osobním pohledu smile .

A ještě - rozdíl v 55-01 a 55-02 je jen ve snímačích a v elektrice, že? Jinak jsou to totožné nástroje.

Fender Jazz Bass USA, FENDER Jaco Pastorius Tribute Jazz Bass, Fender Precision Bass MIJ 1986, AVB1/5, AVBS/6-Fretless
MarkBass TTE 500, MoMark Amp 800, Soundelirium the 12.6, Soundelirium the 12.1, Markbass MINI CMD 121P, Roland CUBE 20XL BASS
Bandaband
0 xLajků:

149

nejsou...
něco třeba tady... http://baskytara.com/forum/viewtopic.ph … 41&p=2
zkus prohledat net...

ELF / Lakland
0 xLajků:

150

hele já bych snad řekl, že i jsou big_smile

0 xLajků:

151

Tak jsem se díval - jsou tam ještě jiné rozdíly - např. u 55-02 je navíc povrchovka. Informace na webu výrobce - http://lakland.com/basses.htm.

Bandaband
0 xLajků:

152

počkej i 5501 lze v modelu deluxe tzn s topem....

0 xLajků:

153

Tak jsem pátral, ale nenacházím...tak možná, že to nené aktuální...

Bandaband
0 xLajků:

154

Tak ta elektronika a snímadla asi není zanedbatelná (jejich možnosti, nastavení, kombinace), nejde tady především o zvuk???
55-01 jsou komplet korea, 55-02 seřizujou amíci...
(nejmenovaní považují 55-01, potažmo i 02 za Cort, nejmenovaní profíci mění MM za 55-02)
Je to Tvoje volba, je tam taky rozdíl ve financích...

ELF / Lakland
0 xLajků:

155

Gerald napsal:

Tak ta elektronika a snímadla asi není zanedbatelná (jejich možnosti, nastavení, kombinace), nejde tady především o zvuk???
55-01 jsou komplet korea, 55-02 seřizujou amíci...
(nejmenovaní považují 55-01, potažmo i 02 za Cort, nejmenovaní profíci mění MM za 55-02)
Je to Tvoje volba, je tam taky rozdíl ve financích...

Jasny elektrika a snimadla jsou jiny ale fosny to bych rekl ze budou stejny ne?

To ze nekdo meni to za to bych nepovazoval za 100% znamku kvality, spis za trendy zalezitost. Kazda doba ma svy superstar....Cimz nesnizuju kvalitu skylinu hraje se na ne i hodne vysoko...na druhou stranu se porad divim (a nemyslim to spatne) jakej ekonomickej zazrak udelala rada skyline s ohledem na to ze to porad "jen" serizena a upgradovana korea(v lepsim pripade) nebo indonesie coz musel bejt zpocatku majstrstyk psychicky v myslich hlavne amiku pretocit v pozitivum.

Kdyz se tak posloucham skoro bych MMJ Laklanda chtel zkusit

0 xLajků:

156

Kubš napsal:

[

To bys měl... smile

ELF / Lakland
0 xLajků:

157

Gerald napsal:
Kubš napsal:

[

To bys měl... smile

Kdyz ja dneska zaplatil Stingraye...zas sem ostrouhal

0 xLajků:

158

Karlossum:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 … rder=datum

ELF / Lakland
0 xLajků:

159

Super, díky! smile

Pravda, já uvažuju o 55-02, ale prověřím i toto.

Bandaband
0 xLajků:

160

Kolik do ní chceš vrazit?

ELF / Lakland
0 xLajků:

161

Úvaha je taková - když pustím do světa K5-ku i kytaru (na kterou stejně nehraju), dostanu se tak nějak na cenu do 30 tis. (teda za nový kus).

Bandaband
0 xLajků:

162

Chceš novou?
Za +- 30 se dá sehnat i nějaká jetá 55-94...
http://cgi.ebay.com/1999-Lakland-USA-55 … dZViewItem

ELF / Lakland
0 xLajků:

163

No, to by byla asi nejlepší volba :-)

Bandaband
0 xLajků:

164

Nebyla...
To bys byl hajzl  big_smile  big_smile  big_smile

ELF / Lakland
0 xLajků:

165 Naposledy upravil: Kubš (11. 02. 2011 07.46:20)

No akorat v tomhle pripade je ta cena 30+8 tisic.....nezapominej na prispevky do Kalouskova prasatka a postovny

0 xLajků:

166

Přesně tak, a tak hledám a prověřuji různé cesty, jak sem dostat ten nástroj co nejlevněji  smile

Bandaband
0 xLajků:

167

Nech si ho nekym dovezt;), ukecej prodejce na deklaraci ceny ktera ti udela clo par stovek....

0 xLajků:

168

smile No dovézt, to by bylo ideální, ale zrovna teď (ani v nejbližší době) se nikdo z mých známých ze Států nevrací sad

Ale možná by se našel někdo, kdo by ji tam mohl koupit a poslat mi ji - jak je to pak s proclením? A jak ji nechat poslat?

Kurňa, ale je to po čertech pěkná basička  big_smile

Bandaband
0 xLajků:

169

Kurec, koupil bezpražec, a už chce další.... Co to sakra? big_smile

Basses: Fodera Imperial Elite 5 Fretless(by M.V.), Mayones Be Exotic 5
Amplification: Markbass MoMark (AF 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom Homemade 1x15 + Tweeter box, Behr BX600, M-Audio FastTrack Pro
Other:   Boss GT-10B, Monster Kábel (Jazz, Bass)
0 xLajků:

170

DJmanasek napsal:

Kurec, koupil bezpražec, a už chce další.... Co to sakra? big_smile

lol  Musíme myslet trochu dál do budoucna  smile

Bandaband
0 xLajků:

171

tak dneska přišel nový přírustek do rodiny 55-02 deluxe v naturalu smile)) lol  od rána nedělám nic jinýho než hraju  se kochám smile

Läkland only
0 xLajků:

172

Jarda.cz.fnm napsal:

tak dneska přišel nový přírustek do rodiny 55-02 deluxe v naturalu smile)) lol  od rána nedělám nic jinýho než hraju  se kochám smile

Gratulace...nějakou fotečku atd? Odkud jsi ji bral?

ELF / Lakland
0 xLajků:

173

Jarda.cz.fnm napsal:

55-02 deluxe v naturalu

Tu dobře znám cool!

0 xLajků:

174

Zvukovej rozdíl od ameriky určitě je, i na váze je to poznat, ale .... lakland tam prostě je jak prase... jak sem můžu vložit foto, Kuwa lol

Läkland only
0 xLajků:

175

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/j … c10436.jpg

Läkland only
0 xLajků:

176

jo ještě jedna věc ...co dávate na laklandy za struny??? doteď jsem hrál na warwicky ale ...nějak mě přestávaj bavit.

Läkland only
0 xLajků:

177

Gerald napsal:
Jarda.cz.fnm napsal:

z Dojčlandu ....

Läkland only
0 xLajků:

178

Já (a nejen já) používám Läkland struny a jsem nadmíru spokojen...
A na kolik Tě přišel?

ELF / Lakland
0 xLajků:

179 Naposledy upravil: Aidamos (27. 07. 2011 20.17:02)

Jarda.cz.fnm napsal:

jak sem můžu vložit foto, Kuwa

Hledej šmudlo: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=5878
A na co asi tak jsou v editačním okénku ty ikonky? Pak to mohlo vypadat takhle:

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/jarda.cz.fnm-270711-184559-sdc10436.jpg

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

180

Jarda.cz.fnm napsal:
Gerald napsal:
Jarda.cz.fnm napsal:

z Dojčlandu ....

no a ty struny  lakland bereš odkud?? že bych se případně přifařil pokud to berete hromadně, aby se to vyplatilo. A cena masakr (přes 1500 Eur), je to funglofka...podruhé v životě jsem si koupil novou kytaru, ale jako v případě musicmana nelituju, hraje to jako kráva.

Läkland only
0 xLajků:

181

Gerald napsal:

Já (a nejen já) používám Läkland struny a jsem nadmíru spokojen...
A na kolik Tě přišel?

Danke šénnnnn kakra taky už jsme na to přišel, to víš mě fšechno trvá.... big_smile

Läkland only
0 xLajků:

182

Chlapi, jaký má ten Lakland krk? Tenký a úzký jako Fender Jazz, nebo nějaký špalek? A ještě, když si povezu basu ze států, tak budou nějak na letišti zjišťovat, jestli jsem to náhodou nekoupil u nich v USA a chtít po mně ještě clo či co?

Modulus Flea
0 xLajků:

183 Naposledy upravil: UR (15. 08. 2012 07.56:08)

Věděli ste, že Lakland se dělá i v Japonsku - tzv. Shoreline Series? Kam už se ti žaponci nenatlačí mad asi to dělá fabrika ESP:
http://www.espguitars.co.jp/lakland/sho … index.html

Ceny ale kruté ...
http://global.rakuten.com/en/store/k-ga … m/1506450/
http://item.rakuten.co.jp/ikebe/lakland_sl_44_60/
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=lak … sacat=4713

0 xLajků:

184

A vypada to jak stránky schecter japan (který tez cenově nejsou vůbec příznivý )

0 xLajků:

185

Věděli smile

Je to takovej mezikrok mezi Skylinem a US, čili krk má třeba grafitový výztuhy, ale není quartersawn, přitom to má stacked knoby (třeba u JO), nemá očka, výztuha se nastavuje kolečkem jako u MM.. Pěkný to je a jsou drahý, ale asi k tomu maj důvod. Ale přes tu americkou firmu to vůbec neprojde, narozdíl od Skylinů. Čili licence, asi jako MIJ Fender.

0 xLajků:

186

Imho prodana licence viz. http://www.schecter.co.jp/cb.html

0 xLajků:

187

http://www.bassspecialties.com/collecti … eluxe-used

Myslíte, že je to good deal?

Modulus Flea
0 xLajků:

188

sserpx napsal:

Pokud seš ještě v américe a nebudeš řešit poštu a dph atd, tak je to pěkný, ale furt je to 45k.. Basa to bude v podstatě bezchybná, univerzální, perfektně hratelná a koukám že i lehká. Na tb nedávno podobná byla cca za 2k USD, byla relativně rychle pryč.

0 xLajků:

189

davidak napsal:
sserpx napsal:

Pokud seš ještě v américe a nebudeš řešit poštu a dph atd, tak je to pěkný, ale furt je to 45k.. Basa to bude v podstatě bezchybná, univerzální, perfektně hratelná a koukám že i lehká. Na tb nedávno podobná byla cca za 2k USD, byla relativně rychle pryč.

Tady je pro srovnání stejnej Lak, jen starší a bez kufru. Dlužno dodat, že tenhle chlapík už ho nějakou dobu inzeruje a kdo ví, jestli to za ty peníze je v ČR prodejný.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 … rder=datum

Zon Club #001 Soundelirium Club #1
"Politici jsou buď neschopní nebo zkorumpovaní. Někdy stihnou za jeden den oboje" W. Allen.
0 xLajků:

190

radoozz napsal:

kdo ví, jestli to za ty peníze je v ČR prodejný

Začínal asi před půl rokem na 60 a ani od tý doby nebyl schopen udělat lepší fotky... Takže nejspíš ne, není.

0 xLajků:

191

Tak po třech letech zase návrat k oválný kobylce.. je to trošku snobáček, s tim kufrem nikdy nikam nevyjdu smile ale je to poctivá basa kde nic není nechaný náhodě, od vzhledu přes zpracování, hratelnost, po zvuk. Nářez. Samozřejmě, za ty peníze by to měl bejt standard smile

http://gdavidak.rajce.idnes.cz/Lakland_US_Joe_Osborn/

http://img5.rajce.idnes.cz/d0508/6/6999/6999689_30500acf19aa034ff1ba5f4b7af6b0c7/images/IMG_4498.jpg
http://img5.rajce.idnes.cz/d0508/6/6999/6999689_30500acf19aa034ff1ba5f4b7af6b0c7/images/IMG_4514.jpg
http://img5.rajce.idnes.cz/d0508/6/6999/6999689_30500acf19aa034ff1ba5f4b7af6b0c7/images/IMG_4508.jpg
http://img5.rajce.idnes.cz/d0508/6/6999/6999689_30500acf19aa034ff1ba5f4b7af6b0c7/images/IMG_4491.jpg
http://img5.rajce.idnes.cz/d0508/6/6999/6999689_30500acf19aa034ff1ba5f4b7af6b0c7/images/IMG_4518.jpg
http://img5.rajce.idnes.cz/d0508/6/6999/6999689_30500acf19aa034ff1ba5f4b7af6b0c7/images/IMG_4483.jpg
http://img5.rajce.idnes.cz/d0508/6/6999/6999689_30500acf19aa034ff1ba5f4b7af6b0c7/images/IMG_4505.jpg
http://img5.rajce.idnes.cz/d0508/6/6999/6999689_30500acf19aa034ff1ba5f4b7af6b0c7/images/IMG_4531.jpg
http://img5.rajce.idnes.cz/d0508/6/6999/6999689_30500acf19aa034ff1ba5f4b7af6b0c7/images/IMG_4533.jpg

0 xLajků:

192 Naposledy upravil: Lukáš (01. 09. 2012 10.53:08)

Hezká basa, líbí moc.. Ta kobylka je prostě originální, možná bych si zvykl na ten mejdlo-tvar big_smile

0 xLajků:

193

Lukáš napsal:

možná bych si zvykl na ten mejdlo-tvar big_smile

ja bych si zvyknul okamzite na celou basu smile

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

194

Da se na to koukat!!! Hrát asi taky...ale asi bych se styděl smile

Takovou nějakou měl i Timmy C, ne?

0 xLajků:

195

Já se zas tak nestydim, tady to nikdo nezná, spíš mi budou nadávat "ty už jako nemáš Fendra jo??" smile

Timmy má výložky.
http://cache3.asset-cache.net/gc/88554194-bass-player-tim-commerford-of-american-band-gettyimages.jpg?v=1&c=IWSAsset&k=2&d=X7WJLa88Cweo9HktRLaNXumLkA44hO%2fmv4PFyUUWvGUlwHLz3mMLVLXg8UZNCBsSl1waJjDZsxGtx0ErtwlksQ%3d%3d

0 xLajků:

196

davidak napsal:

Já se zas tak nestydim, tady to nikdo nezná, spíš mi budou nadávat "ty už jako nemáš Fendra jo??" smile

Timmy má výložky.
http://cache3.asset-cache.net/gc/88554194-bass-player-tim-commerford-of-american-band-gettyimages.jpg?v=1&c=IWSAsset&k=2&d=X7WJLa88Cweo9HktRLaNXumLkA44hO%2fmv4PFyUUWvGUlwHLz3mMLVLXg8UZNCBsSl1waJjDZsxGtx0ErtwlksQ%3d%3d

Já myslím ze až dojeď es do práhy zazvuci té nejakej basák smile....však to poznáš

0 xLajků:

197

ešte k tomu aj krásny kufor!

0 xLajků:

198

davidak napsal:

Samozřejmě, za ty peníze by to měl bejt standard

jestli to nei tajemstvi kolik si za ni dal a odkud si ji pritah?
btw jak je to velky oproti Fendru?? je to stejny jak JB takle mi pride ze je mensi . ale tak to muze bejt tim timmym big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

199

Kupoval jsem ji v us, ale teda zadna prdel uz, celnici, dph, balik kterej mel 17kg.. ad cena- castky rikam nerad, to si ostatne kazdej muze spocitat sam, ale nejdrazsi co sem kdy kupoval smile a telo je regulerni jb, timmy je korba smile muzu udelat foto porovnavacku s av62.

0 xLajků:

200

m3 napsal:

btw jak je to velky oproti Fendru?? je to stejny jak JB takle mi pride ze je mensi

Tady to porovnání.
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-020912-090636-siz1.jpg
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-020912-090718-siz2.jpg

0 xLajků: