Téma: Silvestr 2009 Noc s Andělem
http://www.ceskatelevize.cz/program/102 … ddr=search
myslim, že solidní sestava, zadarmo...
jdete někdo?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Koncerty a jiné akce » Silvestr 2009 Noc s Andělem
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
http://www.ceskatelevize.cz/program/102 … ddr=search
myslim, že solidní sestava, zadarmo...
jdete někdo?
Minuty tam nebudou...Jsme tam Zdeněk a já...
čétéčko má jako vždycky poslední informace respektive Anděl to samozřejmě ví, ale na web už se to nedostalo....v tlači to ale je...
"Bína bude nadále vystupovat v akustickém projektu s basistou Janem Urbancem, s nímž také na podzim příštího roku chystá vydání alba. První příležitost ke spatření tohoto projektu bude v rámci Silvestrovské Noci s Andělem, dále pak třeba na koncertu ke dvaceti letům vydavateství Indies, který proběhne 14. února v brněnském klubu Fléda."
např. Muzikus
http://www.muzikus.cz/novinky/Kapela-12 … inec~2009/
u televize asi sedět ten večer nebudu... ale asi nažhavím rekordér, nezní to špatně
Kurva Jendo gratulace! Urcite se budu divat....
díkec
Simonova nenápadná tlačenka
díkec
očekávám tě v tomhle triku, Jendo.
Kdepak, Jenda má novou pěknou košili - k vidění na DVD Muzikus 1/2010 :-)
Jinak se na to ale samozřejmě těším, i když to budu muset kouknout až později ze záznamu. Držím palce a užij si to!
díky všem , užiju si to a snad to moc nezvořu
tak zatim....a já jdu lepit transparent bascitera.com
nerad to říkám, ale zatím je to skvělé 8¨-)
nerad to říkám, ale zatím je to skvělé 8¨-)
Mě přišlo, jako by začal opravdu hrát až ve třetí písničce. Jsem zvědav, co nám k tomu Jenich řekne:-) Nakolik jsem měl pravdu nebo to byl jen nešikovnej zvukař:-)
Jo, hraje to klukům skvěle. Je vidět, že k sobě cítěním naprosto sedí. Není to můj šálek kávy, další půlhodinu bych už asi nevydržel, ale instrumentálně zmáknutý na jedničku...
Jo, hraje to klukům skvěle. Je vidět, že k sobě cítěním naprosto sedí. Není to můj šálek kávy, další půlhodinu bych už asi nevydržel, ale instrumentálně zmáknutý na jedničku...
tohle je imho hodně univerzální hudba-zvlášt pro lidi mučící nástroje....nevidím žádnej kýč...naopak se mi líbí ta radost z hudby kterou cítím...
congrats jendo....tohle se ti (vám) povedlo....
akorát mi vadí ta ZB svahilština která už od prvních desek minut zní pořád stejně :D
nevidím žádnej kýč...
Jsem neřekl, že to je kýč ty šuline
Kubš napsal:nevidím žádnej kýč...
Jsem neřekl, že to je kýč ty šuline
nene to netvrdím nže to bylo od tebe asi sem to měl oddělit....ale víš jak někdy tyhle pokusy sklouzávaj k jakýsi "onanistický kýčovitosti" pro mě tohodle zářným příkladem kytarista marcuse millera (ten s Parkerem) hraje hovno a tváří se jak hendrix....
No pěkně jim to klukum šlapalo a konečně jsme se dočkali i té lubové Procházky basy v akci Jendo, šup s ní do showroomu a napiš, co jsi to tam měl u krku za snímač. Dík za příjemné chvíle u notebooku, teď utíkám k rodině napravit svou absenci v bujare společenské zábavě a vypadek z konzumace alkoholu všemožného druhu z duvodu poslechu vašeho umu.
Ty krávo járo. Zvednu hlavu od chlebíčků a z bedny na mě čumí Jenda... Super.
já sem to jen tak sem tam probliknul ny chvílu a jako musim říct,že jim to hrálo pěkně dohromady,mělo to odpich!
Mě teda naprosto uchvátil Hladík a Blue Effect. Byl jsem na nich i naživo a to je úleva. Člověk jde z koncertu naprosto optimisticky naladěnej. Klobouk dolů...
Mě se to líbilo celý, občas mě trochu neseděl zvuk třeba u United Flavour, ale to je prostě živej přenos. Jsem docela zvědavej co místo toho čt nasadí, protože ať je Anděl jakej chce nelze mu upřít zásluhy o rozvoj českých kapel. Já sem měl Noc docela rád a když mě neseděli hosti tak jsem to prostě přepnul...
Jináč z Jenicha a jeho kumpána Zdendy tak opravdu čišela jejich ohromná muzikálnost, radost ze hry a souhry.. Docela se těším až se borci pustí do nějakého nahrávání nebo zavítají k nám jihozápad země.
Takže záznam je tu:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/2 … le-grande/
a duo ZB&JU začíná přibližně v 3:26:30 .
předem moc děkuju za takovou pozitivní kritiku - to jsem ani nečekal...
přiznám se, že se mi v šatně doslova obracel žaludek protože jsem opravdu netušil jak to s minimální přípravou dáme a jak to lidi přijmou....
chroust: ty jo...no díky moc...čumim jak puk
co se týče koncertů, tak už jsou napsaný pražský koncerty a šňůry na jaro a hraní bude dost - během začátku ledna se zprovozní web, kde budou termíny k nalezení.
Lubovej Procházka je super...mám z něj hroznou radost. Snímače je vod RM pickups - přendali jsem ho z corta odkud jsem věděl, že funguje, protože basa byla hotová 23.prosince a už jsme nestihli nechat dát vyrobit snímač na míru. Je to kytarovej floating - jen namotanej na basový rozteče.
tak ještě jednou díky všem, mám z toho obrovskou radost.
tak ještě jednou díky všem, mám z toho obrovskou radost
Jinak vedle Zdenka vypadáš jako takovej roztomilej dvoumetrovej drobeček. Občas jsem měl pocit, že nedělal chyby jen pro to, abys ho po koncertě nezabil :-)
chroust: ty jo...no díky moc...čumim jak puk
no co..občas mě docela sereš, ale hraješ dobře, to se ti upřít nedá 8¨-))
me se to moc libilo Jenýčku!
sice zvukar prenosu trosku bojoval prvni tak tri valy se zvukem te basy, ale pak uz to bylo jen paradni
Jenich napsal:chroust: ty jo...no díky moc...čumim jak puk
no co..občas mě docela sereš, ale hraješ dobře, to se ti upřít nedá 8¨-))
já vim...jsem děsnej...ty taky, dyk se známe...
díky
Axlík:
díkec, bejku...jojo...to ale neni jen zvukařova chyba....je to náš první koncert a můj první koncert s touhle basou...ještě jsem vůbec netušil jak na ní při zvučení a ten snímačovej setup je čistě pracovní aby to jako nějak hrálo...příště pojedu normálně přes apec a ne linkou...nebo nějákej preamp spíš...zkusim toho michalíka...
vole jenichu si holis i oboci... kdyz sem te videl naposled tak si byl sympaticky clovek .. v ty tv vypadas jak fantomas
a teda jako mel si rict, ze si zacinals destylem .. idyz to by se mozna pan andel uhykal...
a teda jako mel si rict, ze si zacinals destylem
jj kua, trošku rozdílnej pán včerá a tady...
...jsem děsnej...ty taky
kdepák..jsem mnohem děsnější 8¨-)
ať vám to šlape
chroust: díky....
pankáčský pamětníci:
to neni fér...já si ty vlasy ani tak neholim...spíš už je nemám....kdybych stavěl číro teď, tak by končilo pět cm od temene...:) vy ste pacholci...to je hrozný
Jendo v pohodě
mě to vždycky jen hrozně pobaví když tě takhle vidím někde v TV s takovýma personama a pak kouknu na tyhle starý fotky
Jako fakt dobrej posun
Právě jsem se podíval na vystoupení ze včerejška... Opravdu skvělý!
.. na punkáče dobrý výkon .. kdo by to řek
No, tak Blue effect tam hráli taky a když jsme u toho stylu.. vypadalo zajimavé když basák má čepku a hned vedle z zpěváka(kytaristy) to teče jak blazen :-D
Vystoupení okomentoval kamarád slovy: "Tohle dokáže zvednout ze židle.."..takže výborný těším se na nahrávky..
No, tak Blue effect tam hráli taky a když jsme u toho stylu.. vypadalo zajimavé když basák má čepku a hned vedle z zpěváka(kytaristy) to teče jak blazen :-D
Ten Vojttech nosí kulicha .. co sem ho viděl tak vždycky. Asi se v něm cejtí dobře
Jenich: Líbilo se mi to moc. Byl to určitě silnej okamžik a ať je takovejch víc! Nejvíc sem si užíval instrumentální stránku, ten dialog basa kytara je naprostej, a zpěv mě osobně tam občas ruší. I když na druhou stranu v některejch momentech by to možná chtělo vokál....ale dost! Kdybych zapoměl, že sem muzikant taky bych si to tam užil jaxwině! Ale i video sem sjel asi třikrát, přesně od 3:26:00
Jenich, objev roku!
Právě to poslouchám grůf bejby yeah.
Jenom se bojim, abych na tej svatbě nepotkal místo nevěsty Bínu...vy dva ste si fakt byli souzený, i to jak ste se potkali je nějaký divný...a pak, že otec Fura neměl pravdu.
Ale šak oni vědi, vono to musíjo takhle bejt dřív nebo pozděj, když je ten kuk takovej šikounej! A to je jenom začátek čmuchám.
Mimochodem, jak ses vůbec potkal se Shahabem?
A ještě, odkaď je ta fotka? Ta holka v červenym v popředí je mi nějaká povědomá...
Právě to poslouchám
grůf bejby yeah.
Jenom se bojim, abych na tej svatbě nepotkal místo nevěsty Bínu...vy dva ste si fakt byli souzený, i to jak ste se potkali je nějaký divný...a pak, že otec Fura neměl pravdu.
Ale šak oni vědi, vono to musíjo takhle bejt dřív nebo pozděj, když je ten kuk takovej šikounej! A to je jenom začátek čmuchám.Mimochodem, jak ses vůbec potkal se Shahabem?
vezmu si svojí andrejku, to je jasný....s bráškou se přece nikdo ženit nebude
jojo...to setkání bylo dost divný...hlavně když už jsem s nim chtěl od 18ti let hrát....a pak se náhodou potkáme...
se Shahabem jsme se potkali na huvelu 2005, kde jsme si vyměnili čísla
a ta fotka je modrá vopice... z koncertu, kde hráli ještě P.N.S a dál už nevim
se Shahabem jsme se potkali na huvelu 2005, kde jsme si vyměnili čísla smile
No počkej, to bylo ještě dlouho před začátkem tvý akustický éry, ne?
Od teď můžem řikat, že známe hvězdu
Tak to já už říkal i dříve, a teď jsem si to jenom potvrdil...
ať je Anděl jakej chce nelze mu upřít zásluhy o rozvoj českých kapel
S tim musim souhlasit. Bude tu neco takovyho chybet.
Lubovej Procházka je super...mám z něj hroznou radost. Snímače je vod RM pickups - přendali jsem ho z corta odkud jsem věděl, že funguje, protože basa byla hotová 23.prosince a už jsme nestihli nechat dát vyrobit snímač na míru. Je to kytarovej floating - jen namotanej na basový rozteče.
Celej koncert sem s klukama (brachou a tatou) resili, jak mas tu basu vyresenou a esi je to ta tvoje a co ten snimac.
Tak ja sem prisel az na druhou pisnicku a uz ve dverich sem slysel, jak to Binovi nehraje, jak kdaka kidy a ze neumi zpivat. Na Jenicha ale ani slovo. Taxem si sedl, pac u nas radi prehanime.
Musim rict, ze kytara hrala dle me naprosto v pohode, basa hrala spickove (jen jednou byl na basu vyjimecne zaber a bylo videt, ze to Jenich stihl jen tak tak), ale musim rict, ze ten zpev chvilema byl dost mimo. V jedny pisnicce (myslim, ze predposledni) byl posledni ton uplne mimo a von ho drzel. A ani ten jazyk se mi nelibil, mozna byl proste jen naka zvatlanina, ale to ja NEvim. To je jen muj pocit.
Posledni mala kritika prisla od taty na ty basovy pisnicce, jak tam Jenich jede ty jeho fofry. "To je to, co furt hraje, kdekoliv ho vidim." Ma pravdu, ale je to supr a byl to naval energie a me se to desne libilo!
Vcelku sme se ale vsichni shodli na tom, ze na zivak to byla naprosta superspica. Kritizovali sme to jako "profici zvykli na studiove nahravky nebo nejlepsi svetovy muzikanty" :d A to ani nemusim rikat, ze sme meli neco vypito.
Uz sem na to koukal komplet po druhe a kouknu na to este minimalne dvakrat. Este, ze sme to nahrali. Za nasi rodinu rikam BOMBA, jen tak dal! Preju uspechy, kery na sebe urcite nenechaj dlouho cekat. Naprosto souhlasim s nazorem Rysana:
Od teď můžem řikat, že známe hvězdu
Je to na netu na webu cesky televize, tusim v druhe polovine.
Jinak k tem fofrum, zpevu a vubec tomu muzikalnimu mumraji Mam pocit uz od minut, ze tahle hudba je postavena na vsem jinym nez stridmosti a ze ji to slusi (ac zrovna Jenda tam cpe víc toho poctivyho grůfu a hudba je čistší jak u minut...ale radši si to poslechnu eště parkrát než dělat závěry po jednom spokojeném poslechu), takze neni na skodu, ze to tam kazdej mydli co to da od zacatku do konce
A ze se rika jakej je kumst postavit z jednoduchyho pisnicku, tak to plati aj opacne
...vubec, delat piesnicky je kumst
A moudro na zaver aneb co na to otec Fura a Tleskac?
Kolik třešní tolik višní.
ja teda musim rict ze zvuk te basy je velice zvlastni. Prislo mi jakoby chrochtala.... ale jeste nevi mestli se mi to libi nebo ne, pockam si na dalsi nahravku
když to ošklivě shrnem po prvotním nadšení....
podíváme se na to střízlivejma očima
tak jenich jako v podsatě veřejně "neznámá persona" v pořadu zastínil bínu kterej je děsuplně profláklej minutama. Bína jednoduše nepřines ani zbla novýho (drnkání na kytaru v bína stylu a ta podivná mumlanština) beru to jako člověk kterej nehodlá analyzovat teoreticky co hrál ale ten pocit pro obyčejnýho posluchače...:D:D:D
zatímco jenda hrál moc pěknou basu která spojovala skorosolo a super rytmus, a kopala uši i velmi zkušenejm basákům a nutila je se drbat na hlavě (imho)....
z čehož plyne otázka...bude tohle duo dostatečná náhrada za minuty? dokáže jenda utáhnout svojí hrou "náhradu" za bicí a basu dohromady já si to teda rozhodně netroufám tipovat...
já si to teda rozhodně netroufám tipovat...
Já bych to zkusil s pomocí elektronické tužky...á už to vidíme tadý...a tadý...no a tady to měli výst tudý...a tady takhle...a tenhle měl jít sem...no a myslim, že je to divákovi teď už docela jasný.
Kubš napsal:já si to teda rozhodně netroufám tipovat...
Já bych to zkusil s pomocí elektronické tužky...á už to vidíme tadý...a tadý...no a tady to měli výst tudý...a tady takhle...a tenhle měl jít sem...no a myslim, že je to divákovi teď už docela jasný.
http://daniel-deyl.blog.tyden.cz/clanky … monii.html
kurváááááá....tohle mi nedělej
O poločase se kolegyně Havelková vydala k šatnám, aby divákům zprostředkovala čerstvé dojmy aktérů.
- U mikrofonu je violoncellista Tomáš Hostička. Tomáši, jak se vám v první půli hrálo? Určitě spokojenost?
- Tak určitě. Snažili jsme se plnit dirigentovy pokyny, co nám říkal, jak to máme hrát. Myslím, že jsme na začátku hráli Vivaldiho, tam to ještě trochu skřípalo v žestích, ale pak si kluci na sebe víc zvykli a Mendíka (skladbu od Felixe Mendelssohna-Bartholdyho, pozn. blogge.) i Pepu Hajdyho (Joseph Haydn, p.b.) už jsme měli docela v pohodě.
- S čím půjdete do druhé půle?
- Tak určitě, Martinů a Janáčka bysme měli zvládnout. Budeme se snažit hrát to tak, jak nám dirigent řek', a doufám, že to dotáhneme do úspěšnýho konce.
- Tomáši, děkuji.
tý krávooo
Ehm, jeden muzikant nese kůži na trh, ostatní mejou
Rozhodně to není můj šálek kávy, jsem jen hloupej bigbíťák, ale koncert jsem si pustil s Lenkou (která je písničkářka), a oba nás to nadchlo. Bylo to ohromně muzikální a spontánní, byla z toho cítit přirozená radost z muzicírování. Skvělé. Jendova basa tam seděla jako prdel na hrnec, a Bína je výborný...a navíc oba ti kluci nepostrádají charisma, pro veřejné muzicírovaní takto opomíjená, nicméně zásadní věc.
..bude tohle duo dostatečná náhrada za minuty?
podle mě je základní chyba posuzovat to s ohledem na -123 minut - tohle je úplně jiný projekt, jiná hudba
jiná hudba
To bych netvrdil To je podobný Jenich's favourite quote "basa neni kytara"
No když už se to tu takhle drbe, tak taky něco přihodim
Jenik prostě bomba a zvuk basy moc pěknej-dřevěnej, celou dobu jízda dopředu a zároveň naprostá souhra se Zděndou...fakt jak bráchové co spolu hrajou 15let...
Bína zpívá podle mě užasně, nato že do toho mydlí ještě takovouhle kytaru a jestli zpívá sva-nebo-rus-či-anglicky je mi jedno...
Ale s minutama se tonhle akustický duo srovnávat nedá, díky těm akust. nástrojum je to
moc uprdlikaný a minuty to byl prostě néřez všech nářezu...
To bych netvrdil smile To je podobný Jenich's favourite quote "basa neni kytara"
možná jsem to napsal špatně - myslím že by se to nemělo posuzovat jako "náhrada" minut - TAK
možná jsem to napsal špatně - myslím že by se to nemělo posuzovat jako "náhrada" minut - TAK
jenež tomu se nevyhneš
mě teda z celýho pořadu nadchli hodně wohnouti, dlouho sem je neslyšel, ale na tý jejich produkci se mi líbí, že to není řvaný, ale zazpívaný tak lehce , tohle se mi moc líbilo. a taky blue effect, ty měli super atmošku
uj uj uj, tady se začíná nějak kritizovat:-D a to mi připomíná že jsem si to ještě nepouštěl, tak jdu na to
tak jsem to zkouknul, asi jsem neznaboh že jsem to viděl až teď:-)
Za prvé musim hodně pogratulovat vůbec za to dostat se tuhle hodinu, tenhle den na obrazovku (a myslim že spousta lidí co zůstala na Silvestra doma měla zapnutou právě NsA)
Jinak jsem úplnej laik co se týče tohodle stylu, připomíná mi to vzdáleně hudbu se Shahabem, u něj se mi možná víc líbí taková ta exotika která z tý hudby čiší, tady jsou naopak zajímavější některý postupy, těžko říct co se mi líbí víc, z basovýho hlediska ale asi tohle, zvuk basy se mi jednoznačně líbí, při rychlejší hře se zdá jako by byly někde hodně vytažený středy ale při pomalejší hře člověk slyší jak jde hluboko a kolik zvuku vlastně ,,utáhne,,:-) Nevim čim to je ale líbily se mi nejvíc asi první dva songy, u toho prvního se mi líbil ten groove a ty změny mezi pasážema, ten druhej je zas extrémně náladovej... No těšim se jak se bude tahle spolupráce vyvíjet a jak to bude znít ve studiu, fakt gratuluju!!!!!
A jinak kdybych Jenicha neznal a potkal ho někde v noci v podchodu tak se klepu strachy:-D:-D
jenich je tak trošku vizionář už jen tím že jde měnit snímače kladivem a příborákem
někdo tady kdysi napsal že baskytara je relativně mladej nástroj což je zásadní a nejen Jenicha to nutí nalízat nový postupy a bořit starý dogmata o tom co se dá až zahrát a jak.. nesetkal sem se s tím aby jakejkoliv léty prověřenej profík ( marcus miller, wooten, kubš ) se svým pojetím hry přiblížili k tomu čemu by jsme mohli říkat "Honza Urbanec trademark"
-měl jsi jim tam zahrát Simpsonovi ( myslím že by si z toho sedl na pekáč i Anděl)
Pankáč, Simspni...kdo co ještě vytáhne?
Mám toho naukládánýho dost,ale vzhledem k všemu okolo si to nechám na soukromej večer..
No tyvole!
Já se to dozvěděl teprve včera (Pipo, díky!)
I když o Jendovi se v Praze určitě už ví, myslím, že teprve tento večer byl pro něj tím "velkým krokem pro lidstvo". Jendo, gratuluju ti moc.. a hlavně prosimtě dostuduj : )))
a hlavně prosimtě dostuduj : )))
díky, ale naštěstí už jsem asi tak půl roku ze školy a je to to nejlepší co jsem mohl udělat...
díky, ale naštěstí už jsem asi tak půl roku ze školy a je to to nejlepší co jsem mohl udělat...
Zrovna teď jsem přišel ze zkoušky, jednička ze spec. fyta, pamatuju si jak jsi mě před tim kdysy varoval:-D:-D
Jenich napsal:díky, ale naštěstí už jsem asi tak půl roku ze školy a je to to nejlepší co jsem mohl udělat...
Zrovna teď jsem přišel ze zkoušky, jednička ze spec. fyta, pamatuju si jak jsi mě před tim kdysy varoval:-D:-D
hehe gratuluju... kdyžtak mám nějáký učebnice, kdybys chtěl na příští rok vlastně....takže kdyžtak přenechám téměř za nic...
no mně to bylo jasný od prvního videa, které jsem na fóru zahlídl, že jenich neni jen tak někdo:) ... takže tenhle postup s Bínou a televizí beru jako přirozený vývoj člověka, který fakt něco umí a tak mě to vubec nepřekvapuje
co nevidět se o jenichovi bude mluvit i v komerční sféře jako o české basové špičce (což prostě je) a myslím, že kdyby chtěl, tak ho v ČR nic nedrží
Simpsony jsem viděl poprvé a jen to potvrzuje můj názor ... bomba prostě
edit: můj 800. příspěvek
jste všichni zlatý...děkuju moc
No počkej jestli tohle budeš tvrdit na svatbě až tam přijdu v tričku basa neni kytara a jako dárek ti přinesu...hádej ...a i nevěstě
(no ne, člověk si musí užít cizí (ne)štěstí...obzvlášť když i jemu už přetejkaj boty )
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Koncerty a jiné akce » Silvestr 2009 Noc s Andělem