1

Téma: baskytary OLP? :)

slyšeli jste o tom někdy? já teda ne....kazdopadne jsem dneska objevil

http://www.houdek.cz/nove/index_flash.p … yrobce=olp

a vypadá to hodně zajímavě....

hh na neco hraju
0 xLajků:

2

Re: baskytary OLP? :)

Ja mam pocit, že OLP má pod palcem Music Man a je to něco jako Squire od Fendera.

MM Sterling 4
SWR SM-500 + SWR Goliath Sr.
Tech 21 Bass Driver, Boss Bass Flanger

Hora str. 29 , eh, kde je? na stole? pod stolem? ve skříni? to je jedno... :c)
0 xLajků:

3

Taky jsem ty stránky objevil..Ty basy vypadaj fakt dobře.Ale nikdy před tím jsem značku Olp neslyšel..Chci si koupit prostě nákou kopii MM.Takže se ted rozmýšlím mezi fokusem a Olp..Neznáte někdo ještě náký dobrý kopie MM??

0 xLajků:

4

OLP znamená ORIGINAL LICENSE PRODUCT, koupili od msusicmana patent a vyráběj to pod jejich dohledem, stejně tak dělaj nějaký kytary, nejsem ji jistej jaký značky.Věřte že tyhle basy hrajou neuvěitelně, s fokusam a stagama se to nedá srovnat. Ta kvalita je totiž mnohem vyrovnanější, na jako u foukusů, kde se mezi solidně hrajícíma basama válej šmejdy, který zněj jak z bakelitu.

0 xLajků:

5

Taky bych vsadil spíš na OLP... třeba na www.harmony-central.com si je hodně baskytaristů chválí. Opravdu lepší než Fokus, IMHO.

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

6

Čauky..Ještě k těm Olp.Nejsou ale aktivní..Je to velkej rozdíl mezi aktiv a passive???

0 xLajků:

7

jo

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

8

Takže passive nebrat??Někdo ale active vůbec nechce..Já jsem zatím neměl tu možnost active zkusit...Hraju na pasivku(ibanez)

0 xLajků:

9

To mikulik: prosimtě kde přesně to na těch stránkách je??Nemůžu tam o těch olp nic najít....

0 xLajků:

10

aktivní a pasivní neznamená horší a lepší. aktivní máš basu co má v sobě předzesilovač na baterku, takže má silnější signál a nemá problémy s kabely, předzesilovač na aktivní elektronice má taky větší zvukové možnosti než pasivní tónová clona a dodá base s jendím snímačem větší zvukovou variabilitu. nevýhoda je že musí měnit baterie a některé levné elektroniky různě bruní apod. aktivní basy by také měly mít větší dynamicky rozsah takže lépe přenáší např. perkusivní údery apod. což je třeba dobré pro slap. pasivní basy předzesilovač nemají a tudíš se i žádnou baterku nemusíš starat. říká se také že na pasivní base hraje právě to dřevo, což může aktivkní elektronika buď vylepšit u horšího nástroje. já osobně preferuji aktivky

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

11

To Dr.Gonzo: Tak jo!Díky za info!

0 xLajků:

12

Basman:
Mrkni na http://www.harmony-central.com/Bass/Data4/00all.html

... a jeď podle abecedy dolů, až narazíš na OLP...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

13

Otazka...Vyrabaju sa este basgitary OLP (indonezia alebo cina pod palcom ErnieBalla však?) alebo ich nahradila ta nova znacka Sterling by Musicman (ErnieBall Indonezia a Čina kontrolovana v USA...WTF)??? BTW ja v nich mam este vacsi bordel lebo nachadzam casto aj MUSICMAN S.U.B. na ebay co su starsie modely vyrabane v USA a chodia po 400-500 dolacoch co je do prdele co?
Na niaku kopiu by som aj v poho siahol...

0 xLajků:

14

OLP skoncil vyrobu, asi velky bratr to takhle chtel.
Sterlingi jsem mel v ruce 3 v hudebninach a nestoji to za to, OLP to v skutku robil lip wink

0 xLajků:

15 Naposledy upravil: Errie (03. 01. 2010 06.53:37)

Sterlinga som mal v ruke aj ja 2 ks...vo Viedni v hudobnianch Klangfarbe (Klangfarbe.at.) jednu som mal chut hodit o zem a vytrhat z nej struny...Stingray stvorstrunovka bola zladena dohmat,kobylka aj snimace...bolo vidno ze niekto v nej sprtal na vystuhe krku bola prelepena folia...ale hrala onicom nemala sustain a hrala hrozne potichy (neskor ma napadlo ze mozno aj preto lebo som ju dal do aktivneho vstupu ale asi som hral cez pasiv) ale zato vedlajsi kus (Sterling HB+Singel u krku) Skvela kombinacia snimacov,sikovna elektronika a krk s prijemnou hrubou vrstvou laku (fajne klzke)...5 strunovka s javorovym krkon niako za 900€ toto by som bral

Teraz som nasiel OLPcko Stingraya 5strunovku za 249€ pôvodne ceny sa vraj pohybovali okolo 500€
Neviem ci si na nu pozicat alebo nie...

0 xLajků:

16

Errie napsal:

Teraz som nasiel OLPcko Stingraya 5strunovku za 249€ pôvodne ceny sa vraj pohybovali okolo 500€

Viděl jsem OLPa s aktivkou od J-Retro a byl za podobnou cenu jako ten tvůj (mám dojem kolem 300 €ček). A to jen ta aktivka má safra cenu. 250€ bych za takovou basu asi nedal... (Za tuhle cenu seženeš ATK.)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

17

Errie napsal:

Neviem ci si na nu pozicat alebo nie...

Přesně tuhle basu jsem měl - co když je to ta moje? Šla totiž na Slovensko smile

Špatná basa to rozhodně není, zeptej se spidera, který si na ni na minisrazu zahrál wink

0 xLajků:

18

kurcatovium napsal:

Viděl jsem OLPa s aktivkou od J-Retro a byl za podobnou cenu jako ten tvůj (mám dojem kolem 300 €ček). A to jen ta aktivka má safra cenu. 250€ bych za takovou basu asi nedal... (Za tuhle cenu seženeš ATK.)

Nieje to Ebay ide to cez znameho...osobne nevidim dôvod pchat do basy ine elektroniky ci snimace...na G&Lku som 100% spokojny so zvukom a nemenil by som v nom nic...najviac co by som bol ochotny dokupit je podlahovy preamp a nie J-Retro...jjop viem kolko to ma cenu sivcak to ma na stranke ale basa kupena za 200-300€ (OLP 250 a G&L 340) no dat tam elektroniku co je pomaly drahsia ako nastroj to si neviem predstavit...dokonca takato elektronika ani nieje na moje pomery (ako hrac)

0 xLajků:

19

Errie napsal:

osobne nevidim dôvod pchat do basy ine elektroniky ci snimace...

tos asi těch snímačů a elektronik moc nevyměnil, co?

0 xLajků:

20

Já zapomněl, mělo to měněný i snímač za Nordstranda...

A proč to lidi dělají? Třeba protože chtějí "lepší basu" a nechtějí utratit majlant za celý nový nástroj, byť by byl lepší než současný po upgradu.

0 xLajků:

21

davidak napsal:

tos asi těch snímačů a elektronik moc nevyměnil, co?

A naco...ja nespekulujem co viac v tom nastroji prepitvat a samo o sebe tie basy budu mat pekny a celkom uspokojivy zvuk ani nie hrôza a strach z lacnej ututlanej basy s kopou vlkov a sumov a praskanie z nekvalitnej kabelaze, nemoznost ju zostelovat na pohodlne hranie atd. tie basy co vlastnim a planujem vlastnit su zlata stredna cesta a viac mi netreba.
Este k tomu ja co uhram 5-6 koncertov rocne? Mne taky nastroj jednoducho netreba je to zbytocny luxus.

Kamarat mal Ibanez SR-500 pôvodne snimace bartoliny za tazke prachy...Slovensky vyrobca snimacov SBS (tie pouziva aj Sivcak do svojich bas) mu na zakazku urobil snimace aj elektroniku cele ho to vyslo na nie viac ako dve kila a urcite to hraje lepsie ako jeho pôvodna elektronika...no kebyze tam dava Nordstandy a J-Retro ci Aguilar alebo Audere vide ho to omnoho viac...
NEPOVIEM investovat do tvojho Laklandu atd. uhras asi aj viac koncertov castejsie si v studiu ale do G&Lka z indonezie alebo lacneho musicmanu? Pre mna co som bol v studiu naposled v juny minuleho roka a posledny koncert som hral v septembri su to zbytocne vyhodene peniaze

0 xLajků:

22

Člověče, mysli. Máš sice Indonézské G&L, ale jak je o G&L známo, tak snímače a elektroniku (v tvém případě elektronika odpadá) mají stejnou jako USA modely. Takže poměrně TOP.

Tady u toho OLPu se jednalo o upgrade relativně slušné basy (po stránce dřeva) s naprosto mizernou elektronikou a chabým snímačem.

A o SBS se tu také někde píše. Pan Šlapák rozhodně není žádné béčko. Což ale neznamená, že se musí všechno zgeneralizovat a říct, že nic dražší než SBS nemá smysl...

0 xLajků:

23

Ale o tom já přece vůbec nespekuluju, každej ať si mění za ci chce, hraje na co chce.

Měnění snímačů ale není žádnej samoúčelnej tuning, sám jsem se o tom přesvědčil třeba při výměně snímačů na ESPčku- jsou basy, který maj perfektní zpracování, dřevo, potenciál hrát úplně suprově, ale snímače to brzděj, protože na elektronice se při výrobě hodně šetří. Tak proč neinvestovat tu tisícovku a neposunout ten nástroj nahoru. Nebo zkrátka jinak- posunout zvuk basy z cinkavějšího k medovějšímu, od agresivního ke kulatýmu.
Oproti výměně celýho nástroje je to levná a relativně účinná cesta.

Tohle všechno ovšem neplatí o GL, který je už z výroby vybavený US elektronikou totožnou s US modelama.

Jo a nemluvim tady o Fokusech s Nordama a Audere, to je krávovina. Basa by měla bejt imho jako celek vyrovnaná.

P.S. a teď to vypadá, že se opičim po kuřeti, musim častějc refreshovat smile

0 xLajků:

24

kurcatovium napsal:

Člověče, mysli. Máš sice Indonézské G&L, ale jak je o G&L známo, tak snímače a elektroniku (v tvém případě elektronika odpadá) mají stejnou jako USA modely. Takže poměrně TOP.

Tady u toho OLPu se jednalo o upgrade relativně slušné basy (po stránce dřeva) s naprosto mizernou elektronikou a chabým snímačem.

A o SBS se tu také někde píše. Pan Šlapák rozhodně není žádné béčko. Což ale neznamená, že se musí všechno zgeneralizovat a říct, že nic dražší než SBS nemá smysl...

No o tom ze mam v base nieco TOP som ani nevedel big_smile prijemne si ma prekvapil...
OLP neviem...nemal som ho este v ruke lebo mam za nim cestu 60 km aby som si basu ohmatal a rozhodol sa ci splasit na rychlo tych 250 alebo nie ale o upgradoch mozem rozmyslat az ked zaplni druhy stojan v izbe.
Pre mna nema zmysel ani to SBS ;D;D!!!Kedze ja hram iba v skusobni kde ten sound jednoducho unesu...a sem tam so vsetkym stastim niekde vonku
Ked raz budem hrat tak ze budem casto nahravat a hrat na festivaloch a koncertoch pre ludi nie pre par znamych co si zavolame do ufajceneho pajzlu mozem rozmyslat o tom aky nastroj je tip-top aby som priniesol co najkvalitnejsi zvuk a mal zo seba ten najlepsi pocit...teraz to nikam nevedie iba ku zbytocnemu utracaniu za zbytocny luxus

0 xLajků:

25

Jenže s tímhle přístupem můžeš hrát na nejlevnější Stagg a být de facto královsky spokojen.

0 xLajků:

26

davidak napsal:

Tak proč neinvestovat tu tisícovku a neposunout ten nástroj nahoru. Nebo zkrátka jinak- posunout zvuk basy z cinkavějšího k medovějšímu, od agresivního ke kulatýmu.
Oproti výměně celýho nástroje je to levná a relativně účinná cesta.

Suhlas ale tu ide o basu ktora mi pred kupou prejde rukami a sam posudim...ked sa mi bude pacit jednoducho ju vezmem budem na nu hrat budem ju mat rad a bude sa mi pacit tak ako je...lebo ked na nej najdem nedostatky ze aktivka ma prislabe korekcie alebo ze snimce extremne sumia a brumia a praskaju alebo maju slaby vystup alebo jednoducho sa mi zvuk nebude pacit nevezmem ju.A ked ju vezmem ja ako student co dostanem od rodicov zopar eur a vecernym predavanim pukancov v cinemaxe si zarobim 150€ mesacne (kurva jak ja nenavidim ten job big_smile) jednoducho na upgrady mat nebudem

0 xLajků:

27

kurcatovium napsal:

Jenže s tímhle přístupem můžeš hrát na nejlevnější Stagg a být de facto královsky spokojen.

Ano mozem ale uz som sa od Staguu a Behringera posunul k niecomu lepsiemu ;D a kedze je hranie na basu mojou zalubou sem tam do nej nieco investujem ale zase nie vacsinu zdrojov ktore mam a myslim ze som teraz oproti kope mojich znamych hudobnikov v mojom veku (18 rokov) az kurva kralovsky dobre so svojim gearom

0 xLajků:

28

Errie napsal:

druhy stojan v izbe.
Pre mna nema zmysel ani to SBS ;D;D!!!Kedze ja hram iba v skusobni kde ten sound jednoducho unesu...a sem tam so vsetkym stastim niekde vonku
Ked raz budem hrat tak ze budem casto nahravat a hrat na festivaloch a koncertoch pre ludi nie pre par znamych co si zavolame do ufajceneho pajzlu mozem rozmyslat o tom aky nastroj je tip-top aby som priniesol co najkvalitnejsi zvuk a mal zo seba ten najlepsi pocit...teraz to nikam nevedie iba ku zbytocnemu utracaniu za zbytocny luxus

Moudre hovoris, nenech se strhnout GASem smile

0 xLajků: