Téma: Jakou basu koupit do 10tis?
Ňevíte někdo o nějaký levný base do 10 000,- která by stála za to? Nemám s tím zkušenosti a nevim jakej typ koupit. Jo hraju psychedelickej rock nebo něco takovýho.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Nákup nástroje, aparatury » Jakou basu koupit do 10tis?
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ňevíte někdo o nějaký levný base do 10 000,- která by stála za to? Nemám s tím zkušenosti a nevim jakej typ koupit. Jo hraju psychedelickej rock nebo něco takovýho.
Šel bych do Squiera Jazz Bass nebo Precision Bass. Ještě ti fůra peněz zbude a máš vysokou pravděpodobnost, že narazíš na opravdu dobrý kousek. A když budeš třeba chtít basu po letech prodat, neztratí IMHO tolik na hodnotě jako Behringery, Staggy nebo Fokusy.
Squiera jazz basu? O tom sem přemýšlel a myslim, že je to dost žhavej kandidát. Taky sem přemýšlel podle typů a zaujala mě i modern basa. Ale nevim... Ty tu basu máš? A za kolik? Ono asi čim dražší tim lepší co? Jako všude. A jakej typ konkrétně bys doporučil?
Squier je značka levnějších nástrojů z nabídky firmy Fender. Už jen to aspoň trochu zaručuje, že ten nástroj nebude úplnej shit. Kdybych hrál psychedelii a měl desítku, čapnu Squiera a hraju. Pár kamarádů ze spřízněnejch kapel hraje na Squiery (Precision Bass i Jazz Bass) a rozhodně si nestěžujou - na rozdíl od Behringerů a Staggů ty Squiery držej během koncertu ladění a dobře zněj. Jasně, je to jen levnej nástroj, ale jak už jsem psal - šance, že v krámě najdeš opravdu dobrej kus, je mnohem vyšší než u jinejch lacinejch baskytar.
A pokud chceš vědět, kolik Squiery zhruba stojej, mrkni na http://www.planeta-hudby.cz/main.php?02 … Squier:0:0
Jo tak ti dík. Aspoň mam trochu konkrétní představu. Mě se právě nelíbí precision basy, ale jazz basy mi padly do oka. Sice tu desítku ještě nemam, protože si koupim silnější kombo Behringera BXL 1800A až bude na trhu, ale pak si budu šetřit. Nevíš náhodou jestli sou to dobrý komba? Já sem četl spoustu komentářů k tomu a docela si to chválej. Tak snad to k něčemu bude.
No, s Behringerem je to zhruba to samý jako se Squierem: není to nic super extra špičkovýho, ale za ty prachy to do začátku bohatě stačí. Na psychedelii rozhodně ))))
To je dobře. Hlavně sem potřeboval něco silnýho, protože se svým 80-ti wattovým kombem sem prd překřičel.
Zdar,myslim ze bys mohl skusit tuhle basku --> Aria IGB-48
Kamos ji ma a je s ni spokojenej a co jsem ji slysel hrat tak ma peknej zvoucek....
mluvíte tady o basách behringer a pokud vím tak jedinej nástroj co behriger dělá je šit kytara v sadě s kombem. jinak od behrigner komba bych asi už nešel, nebo bych vyměnil reproák za nějakej eminence
Jo, to jsem se trochu přepsal, Behringer fakt basy nedělá. Jinak ale trvám na tom, že pseudonástrojům typu Stagg, Behringer, Crafter, Tenson a podobně je lepší se vyhnout.
Já bych osobně dopručil koupit si starší nástroj, protože budeš-li dobře vybírat, nmůže se ti velmi poštěstit za nevelký peníz, viď, Mikuliku ?
Svatá pravda, Dane... vůbec mám pocit, že lidi se bojej starejch nástrojů. Na www.fender.cz už takhle několik měsíců někdo nabízí starý japonský stratocastery Cimar (to je klasika od Ibaneze), vypadaj evidentně ve skvělý kondici, za třicet let už musej bejt dokonale vyhraný... a nikdo to nechce. Radši si koupěj nějakej novej korejskej šunt...
Ja treba kupuju radsi nastroje z druhy ruky, ale zrovna u znacky Cimar bych byl velmi opatrny. Jednou sem si chtel koupit stareho jazz base ze 70 let, byl to myslim cimar nebo nejaky jiny obchodni nazev starych ibanezu a bylo to priserny preklizkovy padlo, takova spis maketa. nez basa.
Jasně, i mezi starejma kopiema od Ibanezu ze 70. let se dají najít nehratelný příšery. Ale ty "hratelný" nemají chybu - já bych svýho dědečka Columbuse nevyměnil za nic na světě... a myslim, že Dan se svojí Sigmou je na tom stejně.
A hlavně tehdejší basy Fender byly úplně stejný "pádla" - tehdy se dělaly basy z těžkýho dřeva se silným tělem a s krkem tlustého profilu, nazývaným "baseball-bat". Takže Japonci to okopírovali naprosto přesně a ta pádlovitost není chyba, ale záměr. Nevím, jestli jsi porovnával starý basy od Fendera ze 70. let s těma ze současný produkce - ale věz, že rozdíl ve váze nástroje a v tloušťce krku je obrovskej...
no, hral sem na stary fendery i novy, ale to neni problem toho cimaru. Kdyz jsem napsal ze je to padlo, nemyslel sem tim ze je masivni, ale ze se s tim da tak leda sjizdet reka, hrat na to neslo Oni udelali napodobeninu opticky a z dalky vypadajici jako fender, to ano, ale jinak je to zpracovany hur nez cokoliv krome jolan, co sem zatim videl. Jinak verim, ze delali i pekny kopie, vim ze se na ne hraje. Ale jak sem psal, pri nakupu bych byl opatrny, protoze zjevne delali i hrozny veci.
Aha, špatně jsem tě pochopil 8)
Tehdy totiž u Japonců platilo totéž, co o deset let později zavedli u Fendera: dražší nástroje a zároveň levnější řady. takže originály (no, u kopií to zní divně) Ibanez byly dražší a většinou taky kvalitnější než lacinější nástroja Antoria, Korina, CSL, Sekova, Cimar. Mann a podobně... markantní to prý je hlavně u kopií Gibson Les Paul...
Ale na to, že tenkrát se to v Československu kopiema od Ibanezu jen hemžilo, teď jako by se po nich zem slehla - až na občasný výjimky. Ti, co na ně tenkrát hráli, by už podle všeho měli s kariérou pomalu končit - a stále nic. Asi je nikdo nechce prodat
No já si radši koupim novou, protože starejm prostě nevěřim. Proč taky někdo prodává svojí basu? Asi jim nevyhovujou a přece je nevyhodí. Já radši, když na to budu mít nějakou předurčenou životnost a záruku.
Jo toho Behringera to kombo si koupim protože nemam peníze a asi mít dlouho nebudu. Mam starý kombo co má 80 wattů a nestačí mi. Proto si koupim radši levnější, než abych si šetřil několik let na Marshalla za 20 000,-
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Nákup nástroje, aparatury » Jakou basu koupit do 10tis?