1

Téma: GK Backline 600

Ahoj,
jsem tu sice novej, ale už jsem stihl postřehnout, že Backline aparáty tu nejsou moc oblíbený. Nicméně já ho mám a musím se s tím poprat, páč momentálně nemám v úmyslu ho měnit. Mám Backline 600 a k tomu 4×10" BLX, prostě tu nejlevnější variantu. K tomu mám basu Epiphone EB-3 a to bude asi ten problém. Problém je klasickej - nemůžu se s tím prosadit v kapele. Říkal jsem si, že to je krám, nebo mám špatně nastavený korekce, nebo cokoliv, ale pak jsem se v původní kapele přesunul za bicí, přišel novej basák, zapojil do toho nějakou aktivní Ibanez a - světe div se - vono to hraje jako kráva, je to nádherně slyšet, prostě jsem čuměl. Já jsem se na druhou stranu posunul do jiný kapely, kde jsem nahradil basáka a hrál jsem na jeho aparát (abych pravdu řekl, nevím, co to bylo, ale bylo to nějaký levnější kombo) a moje Epi měla krásnej zvuk, přesně ten, kvůli kterýmu jsem si jí kupoval.

No a - včíl mudruj.

Takže jsem nalomenej - buď GK prodat tomu našemu basákovi a koupit něco místo něj, co si bude víc rozumět s Epi, nebo si ho nechat a zkusit to "nějak poladit", aby to hrálo. Basa hraje dobře, je seřízená, na jinejch aparátech je to paráda, a zároveň i GK hraje bezvadně, akorát dohromady to nějak nejde. Radši bych si ho nechal, přece jenom jsem do něj nasypal nějaký drobný, za tu cenu ho samozřejmě neprodám a za deset tisíc asi nic, co by ho nahradilo, nekoupím. Neměl byste někdo nějakou radu, co bych mohl vyzkoušet?

Dík

--O-o-O--
Epi EB-3, YAMAHA Attitude Standard 5, Fokus-H MM, tele a SG.
so what, i'm still a rockstar...
0 xLajků:

2

Re: GK Backline 600

Vzít basu a vyzkoušet ji na jiných aparátech v hudebninách a pokud se ti bude jiný zvuk líbit víc, tak GK poslat dál...

Ještě mě napadá, jestli nebude problém v té pasivní base - není tam na backlinu někde tlačítko, které zapíná útlum 14dB, aby aktivka nepřebuzovala vstup? Pokud by byl zapnutý, tak bude pasivní nástroj hrát velmi utluměně. Ale to je jen nápad...

Fender USA Standard JB, Squier CV 70s JB
GK Fusion 210, GK 700RB-II/210, GK 210RBH,
ručně dělané 8" kombo "Kulíšek"
Ein Bassspieler, guter Verstärker. Einfach klug smile
profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=6821
0 xLajků:

3

Tlačítko má, používám ho samozřejmě dle návodu.

Takže ho asi fakt poslat dál, jo? No, to mám radost... V tom případě asi rozšířím řady témat "Poraďte, jakej aparát..."

--O-o-O--
0 xLajků:

4

Možná prostě neseděj dokupy.. GK, co sem dycky slyšel, byl takovej nabroušenej zvukově hodně specifickej aparát, agresivní. A SG bass v mym vnímání stojí úplně na druhý straně, to dycky byla spíš hodná basa, plná, medová..

Takže možná dokupy to není ani ryba ani rak. Jedno z toho vyměň, pokud myslíš, že už jsi vyčerpal všechny možnosti nastavení a laborace s apcem i basou.

Myslim, že z tý Epi ten typickej zvuk přes GK nedostaneš.

0 xLajků:

5

davidak napsal:

Možná prostě neseděj dokupy..

a nebylo by to nic nemožnýho...

0 xLajků:

6

davidak napsal:

GK, co sem dycky slyšel, byl takovej nabroušenej zvukově hodně specifickej aparát, agresivní. A SG bass v mym vnímání stojí úplně na druhý straně, to dycky byla spíš hodná basa, plná, medová..

vidíš, to je zajímací - mně právě přišla ta SG Bass hodně výrazná, až bych řekl agresivní - proto jsem jí taky koupil, hrozně se mi líbil ten zvuk, byl výrazně jinej než u ostatních bas. ale já jsem slyšel jenom tuhle, prostě jak jsem jí vzal do ruky a slyšel, tak jsem jí chtěl, hrozně moc mi seděla. takže tu měnit nehodlám.

GK zvuk se mi taky líbí, přišlo mi právě, že by se k sobě hodili (samozřejmě pominu to, že to je nejlevnější GK, takže to s tím zvukem nebude úplně ono). taky když cvičím jenom sám, tak si s tím poradím, přijde mi, že to hraje super, ale jakmile se přidaj ostatní, tak to úplně zanikne.

Zkoušel jsem asi pět aparátů v ceně do dvaceti tisíc a přišlo mi, že tahle kombinace byla nejlepší. Samozřejmě jsem neměl možnost to vyzkoušet s kapelou, což - jak jsem si ověřil - byl fatální nedostatek.

--O-o-O--
0 xLajků:

7

A co vytáhnout středy?

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

8

Fye Vee napsal:

Samozřejmě jsem neměl možnost to vyzkoušet s kapelou, což - jak jsem si ověřil - byl fatální nedostatek.

ano tohle je bohužel škoda...co funguje normálně když na to člověk mastí sám a říká si ...paráda to je zvouček...nemusí celkově fungovat s kapelou.

0 xLajků:

9 Naposledy upravil: pekelnik (23. 11. 2009 12.23:40)

Fuit napsal:

A co vytáhnout středy?

jaký? GK žádný nemá big_smile:D:D

0 xLajků:

10

ok, tak jak byste to zkusili nastavit? večer to vyzkouším.

--O-o-O--
0 xLajků:

11

Basa je základ zvuku, tam bych začal já, tohle GK není zádnej zázrak ale to ta basa taky ne. Takže jak píšeš, kvalitnější basa a hraj dál na GK z vlastní zkušenosti pokud je dobrá basa tak hraje dobře víceméně na všechno a nebo vyměň za kombo na kterém ti zněla Epi dobře a za čas budeš třeba měnit oboje, pozkoušíno máš tak je to jen na tobě co tě vyjde líp

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

12

njn, takže pořídit originál EB...

--O-o-O--
0 xLajků:

13

Fye Vee napsal:

EB...

tak tak, EB Musicman big_smile

0 xLajků:

14

neci (:

--O-o-O--
0 xLajků:

15 Naposledy upravil: CharlesBass (23. 11. 2009 16.40:41)

No a nebo srovnat hřebínek kytaryszům. Napiš kolik a na co hrajou. Poslechni si je taky sólo. většina neosvícených kytaráků tam musí mít basů, aby vlály kalhoty - jasný zní to super, když hrajou sami. Ale jak pak hrajou s basou, s kapelou, najednou jim ten 4x12 box a >100w palice připadá slabá wink furt se neslyšej, zvuk je nekonkrétní, zahuhlanej, s basou to vytváří různý harmonický odečty a sečty wink ..... Furt se přidávaj - to je spolehlivý znamení. Dobrej kytarysta je o egu. Dobrej kytarovej zvuk o středech.

Takže se zaměř i na celkovej zvuk kapely. Doporučuji.

0 xLajků:

16

ok, to zkusím. měl jsem pocit, že jsem si je už vycvičil, ale opakování matka moudrosti. takže ve zkratce - mám zkusit poštelovat kytarový aparáty, ubrat jim basy? a zároveň zkusit přidat trochu středů, co dovolí GK? zkusím to takhle. jak mám postavit aparáty? momentálně to je tak, že jsme ve čtyřech rozích (dvě kytary, basa a bicí - rytmika u sebe, kytary u sebe) a hrajeme cca doprostřed místnosti. nejsme teda nikdo úplně v rohu a nemíříme přímo na sebe.

--O-o-O--
0 xLajků:

17

já myslim že rozmístění je v pohodě, rozhodně bych doporučil vytáhnout středy (ač to neni samospásný pomoct by to mělo) a pokud jsou kytaristi magoři tak určitě to s nima pořešit

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

18

Ale jen podotýkám, že většina kytaristů nese velmi těžce zásah do svého vysněného zvuku, kór za účelem prosazení basy lol Ale až moc často je to třeba smile Ale né kůli base, kůli škodolibé újmě na kytarystově egu, ale kůli zvuku kapely. Ten je ptřeba ladit především a tomu se podřizují všichni - zvuky kytar, basy, bicích. Může se jednat i vo "detajly", jako jsou síly trsátek, paliček, strun ... typy zesů, kytar, blán, činelů, reproduktorů ... to spolu prstě velmi těsně koresponduje. Jo a zvuk kapely se dolaďuje ke zpěvu ... ale to už bych zas moc pitval, jsem zas chytrej jak rádio, já vim big_smile

0 xLajků:

19

"Myslíš, že echo naplno a overdrive jde k sobě, zvlášť když neumíš tlumit a hraješ navíc akordy?" "To je v pohodě, mám rád ten hutnej masakr." big_smile

F(ω) = F * ( − ω)
0 xLajků:

20

tak jsem si zahrál na kapelníka, uklidil jsem ve zkušebně, přestavěl aparáty (jenom trochu) a začal si hrát s korekcema. chvíli na mě koukali blbě, ale pak se jim to začalo líbit. asi po půl hodině jsme z toho dostali celkem použitelnej zvuk, sice to není úplně vono, ale je to lepší. takže dík za ty tipy, pomohlo to. druhý kolo nechám na příště, ať nejsou moc vyjevený (:

dík!

nicméně to asi budu stejně časem řešit, že koupím jednu věc jinou - ale to bude jiná pohádka potom.

--O-o-O--
0 xLajků: