1

Téma: Fender basses

Ahoj zdravím všechny,
po nějaké době sem se rozhodl si koupit baskytaru od Fendra (JB), dost mě zaujal model Aerodyn, ale JB má víc modelů tak sem se chtěl zeptat, jaký jsou mezi nimi rozdíly, popř. jestli někdo může popsat vlastní zkušenost, apod. Za každé info budu rád smile

0 xLajků:

2

Re: Fender basses

No to by bylo na dlouho, spíš napiš, které se ti konkrétně líbí. Aerodyne tady někdy z fóra má, takže k tomu určitě něco napíše.

Jinak rozdíly jsou třeba v tom, kde se vyrábí - USA (American Standard, American Deluxe), Japonsko (Aerodyne, Geddy Lee signature), Mexiko (Standard, Deluxe active, Road Worn). To určuje i kvalitu - obecně se říká, že USA je nejlepší a Mexiko nejhorší, ale tohle zobecňování nemám moc rád.

Fender JB sice nemám, ale mám Jaguar Bass, což je vlastně JB trochu jiného tvaru vyrobený v Japonsku a je to fajn basa - kvalitní zpracování, dobrý zvuk... (Je na prodej, mimochodem big_smile )

0 xLajků:

3

moje mexiko je nejlepsi basa na svete smile

0 xLajků:

4

xergic napsal:

ale tohle zobecňování nemám moc rád.

no ale bohužel platí...u fender je jasná cenová strategie a levnější nehraje líp než dražší....kdo to říká je jouda...tkaový ty fámy o tom že ty kdo vlastněj USA pomlouvaj Mexico jen kůli tomu že to USA nehraje o tolik líp...tomu se tuším říká bullshit big_smile

co zaplatíš to dstaneš...

Aerodyne je fajn cesta mezi Mexicem  a USA

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

5

Aerodyne má ale lipový tělo, takže čekej spíš měkčí méně konkrétní basovější tón oproti naprděné olši. Koukej se u jednotlivých modelů z čeho je tělo vyrobeno - má to výrazný vliv na zvuk. Většinou je to lípa, olše nebo jasan. Mexika jsou všechny olše, japonci většinou lípa a ty dražší olše a jasan a USA vůbec lípu nepoužívá a dělá jen z olše nebo jasanu.
Záleží, kolik chceš investovat - to je nejpodstatnější.

0 xLajků:

6

Kubš napsal:

.u fender je jasná cenová strategie a levnější nehraje líp než dražší....kdo to říká je jouda

Hlavní rozdíl mezi USA a Mexiko jsem zatím pozoroval hlavně ve zpracování - tam je to vidět na první pohled. Ale ve zvuku a reakci na hru už tak moc velké rozdíly nebyly (rozhodně pro mě neodpovídaly rozdílu cen - naproti tomu v případě Squier vs. Mexiko jsem rád připlatil). USA jsou rozhodně dílensky lepší basy, ale zvuk se každému může líbit jiný a, jak psal Druid, i já mám své Mexiko rád a je to pro mě nejlepší basa. big_smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

7

Kubš napsal:

no ale bohužel platí

Jak bohužel smile snad bohudík.

0 xLajků:

8

B.A.S.O.X napsal:
Kubš napsal:

no ale bohužel platí

Jak bohužel smile snad bohudík.

no já sám nevím co sem tím chtěl říct big_smile ale bohudík je lepší to máš pravdu big_smile

0 xLajků:

9

mistergo napsal:
Kubš napsal:

.u fender je jasná cenová strategie a levnější nehraje líp než dražší....kdo to říká je jouda

Hlavní rozdíl mezi USA a Mexiko jsem zatím pozoroval hlavně ve zpracování - tam je to vidět na první pohled. Ale ve zvuku a reakci na hru už tak moc velké rozdíly nebyly (rozhodně pro mě neodpovídaly rozdílu cen - naproti tomu v případě Squier vs. Mexiko jsem rád připlatil). USA jsou rozhodně dílensky lepší basy, ale zvuk se každému může líbit jiný a, jak psal Druid, i já mám své Mexiko rád a je to pro mě nejlepší basa. big_smile

já ti rozumím ale souhlasit stěží můžu big_smile zeptej se pekelníka...co USA Preci vs MIM Dirnt
a to věřím že Dirnt bude trošku lepší basa než MIM Std.

já netvrdím že MIM je špatný za ty peníze to je standard ale USA je daleko větší osobnost, živější, a opravdu dospělejší nástroj - líp reagující na hru, člověk se nezapotí aby z toho vytáhl co to potřebuje big_smile to z mexica taky dostanu pěknej zvuk ale bude to děsná námaha big_smile

0 xLajků:

10

niekto nevytlcie dobry zvuk ani z ameriky. treba to mat aj tak trochu v pazuroch, ale to uz potom hraju slusne aj tie mexika...len to vydolovat smile

sekam dobrotu
0 xLajků:

11

Kubš napsal:

líp reagující na hru, člověk se nezapotí aby z toho vytáhl co to potřebuje

Ale jo, když jsem měl svýho Mexe už asi rok doma, tak jsem jednou hrál na USA standart, který měl perfektní dohmat i takový pevnější zvuk a to jsem si říkal - "sakra, tuhle basu bych chtěl!" A pak jsem přišel domů, vytáhnul imbusy, měsíc šteloval mexiko a byla to úplně jiná basa - struny šly níž, krk jsem trochu napnul a najednou zmizely mikrofonní středy, tón se zpevnil, dohmat úplně kouzelnej... a od té doby jsem naprosto spokojenej.
A taky pozoruju, že čím jsem vyhranější, tím míň toužím po nějaké jiné base. smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

12

pista58 napsal:

len to vydolovat

samozřejmě ale hraješ na basu aby ses cvičil v tom jak dolovat pěknej zvuk za cenu že ušetříš nebo si radši připlatíš a budeš si užívat...já si radši užívám...a to tak že velmi slastně big_smile

samozřejmě pro začínajícího je to jedno ten má dost práce s tím se vůbec s nástrojem seznámit smile

0 xLajků:

13

mistergo napsal:
Kubš napsal:

líp reagující na hru, člověk se nezapotí aby z toho vytáhl co to potřebuje

Ale jo, když jsem měl svýho Mexe už asi rok doma, tak jsem jednou hrál na USA standart, který měl perfektní dohmat i takový pevnější zvuk a to jsem si říkal - "sakra, tuhle basu bych chtěl!" A pak jsem přišel domů, vytáhnul imbusy, měsíc šteloval mexiko a byla to úplně jiná basa - struny šly níž, krk jsem trochu napnul a najednou zmizely mikrofonní středy, tón se zpevnil, dohmat úplně kouzelnej... a od té doby jsem naprosto spokojenej.
A taky pozoruju, že čím jsem vyhranější, tím míň toužím po nějaké jiné base. smile

a to já taky s mexicem byl, doma se s ním mazlil hrál na něj prostě byl spokojenej pak ho vítězoslavně vzal na koncert a tak nasranej sem už dlouhou nebyl....nejdřív sem myslel že rozkopu bednu pač nestíhá, pak že zesík je rozbitej-zezadu na mě jen něco nekonkrétně hučelo big_smile, tak zkaženej koncert sem fakt neměl od dob opileckýho bubeníka, pak se mii to samý stalo na zkoušce...pak sem prodal mexico a najednou zas svůj aparát miluju a všechno zni i s kapelou moc pěkně big_smile

já prostě už zkusil tolik, že vím že potřebuju dobrou basu abych mohl maskovat že neumím hrát big_smile:D:D:D:D to je pro mě jednoduchá rovnice o 1 neznámé - která ta basa bude příště big_smile:D:D

0 xLajků:

14

pista58 napsal:

niekto nevytlcie dobry zvuk ani z ameriky. treba to mat aj tak trochu v pazuroch, ale to uz potom hraju slusne aj tie mexika...len to vydolovat

Jo. Máme tady místní kytarovou legendu, kořen asi 50 let a ten dokáže zázraky na cokoliv - už jsem ho viděl se Staggem a 15W minikombem za 2 tisíce a multiefektem od ZOOM. A taky záleží na muzice - když hraješ Message in a Bottle s dobrými muzikanty, tak je ÚPLNĚ jedno, na co a do čeho hraješ, je to vždycky obrovskej odvaz. big_smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

15

Kubš napsal:

zeptej se pekelníka...co USA Preci vs MIM Dirnt
a to věřím že Dirnt bude trošku lepší basa než MIM Std.

ano,sou to oba preclíci,ale těžko je srovnávat už i z podstaty....jiný dřevo,jinej hmatník,jinej hardware...
ale co můžu říct určitě,tak když vezmu US do ruky tak se prostě s tím cítím trochu líp,ta basa jakoby líp reaguje na hru,má lepší dynamiku.
Zase dirnta si moc cením za jeho nasranej rockovej zvuk a za to že to je skvělá koncertní basa která snese opravdu hodně,perfektně drží ladění ikdyž s ní hodim do tvrzenýho gigbagu,tak jen vytáhnu,lehce doladím a jedu.To zas s amerikou musim jnáč zacházet.

0 xLajků:

16 Naposledy upravil: pista58 (20. 11. 2009 14.21:25)

kubs: jasne suhlasim big_smile

sekam dobrotu
0 xLajků:

17

Kubš napsal:

a to já taky s mexicem byl, doma se s ním mazlil hrál na něj prostě byl spokojenej pak ho vítězoslavně vzal na koncert a tak nasranej sem už dlouhou nebyl....

Spárovat aparát s basou je dost důležitý. Kolega basák z kapely si koupil basu Yamaha a hrál s tím do Peavey MAX15 komba a bylo to příšerný - dva roky jsem se mu smál, co si to koupil za 20 000 Kč za krám a potom jsme sehnali z druhé ruky Hughes&Kettner Bassbase 400 a to je úplně jiná basa. Přitom můj Mex hrál dobře do obou - zatím mě nikde nezklamal, ani když hraju přímo do mixu.
Ale jak jsi řekl: Dostaneš to, co zaplatíš - s tím souhlasím. Kdybych se tři roky učil na USA standard, tak už bych ho taky nechtěl vyměnit.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

18

mistergo napsal:
Kubš napsal:

a to já taky s mexicem byl, doma se s ním mazlil hrál na něj prostě byl spokojenej pak ho vítězoslavně vzal na koncert a tak nasranej sem už dlouhou nebyl....

Spárovat aparát s basou je dost důležitý. Kolega basák z kapely si koupil basu Yamaha a hrál s tím do Peavey MAX15 komba a bylo to příšerný - dva roky jsem se mu smál, co si to koupil za 20 000 Kč za krám a potom jsme sehnali z druhé ruky Hughes&Kettner Bassbase 400 a to je úplně jiná basa. Přitom můj Mex hrál dobře do obou - zatím mě nikde nezklamal, ani když hraju přímo do mixu.
Ale jak jsi řekl: Dostaneš to, co zaplatíš - s tím souhlasím. Kdybych se tři roky učil na USA standard, tak už bych ho taky nechtěl vyměnit.

tak já si myslím že párovat apec s basou to bych se asi zbláznil z toho hledání big_smile

0 xLajků:

19

Kubš napsal:

tak já si myslím že párovat apec s basou to bych se asi zbláznil z toho hledání

Jo, chce to mít asi hodně štěstí, ale už jsem třeba slyšel pár lidí, že speciálně Yamahy zdaleka nehrajou do všeho - nám se to potvrdilo.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

20

To Sebastian: Já tu zmíním jenom takovou zajímavou možnost - pokud trváš na Fenderovi, nic proti. Troufám si však tvrdit, že pokud bys vzal 25 tisíc a dal je nějakému kytarářovi, tak ti postaví velmi zajímavý nástroj, může ti upravit krk na míru, stejně tak tělo. Viděl jsem baskytaru za 20 tísíc od kytaráře(olše/javor) a přímo sme to porovnávali s Jazz Bass USA Standard(olše/javor) přes 100W SWR, poměr cena výkon mluvil jasně pro tu stavěnou basu. Taky by mě zajímalo, jak dlouho hraješ, co hraješ a jakou máš stávající basu.

F(ω) = F * ( − ω)
0 xLajků:

21

Jarek.F napsal:

Troufám si však tvrdit, že pokud bys vzal 25 tisíc a dal je nějakému kytarářovi, tak ti postaví velmi zajímavý nástroj, může ti upravit krk na míru, stejně tak tělo.

Taky ti dám radu: v žádném případě se neřiď podle výše citovaného příspěvku.

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

22

Jarek.F napsal:

nějakému kytarářovi

Obávám se, že ne kdejakej Jarda "trumfne" Fender. Ono to "trumfnutí" je už dost problematicky definovatelné a velmi těžko proveditelné. A víc fender než Fender není nic. smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

23

u těch stavěnejch bas je ta potíž, že je to loterie. Sebelepší kytarář neví dopředu přesně, jak moc to vyjde, je tam určitá nejistota. A předem to holt (až na vyjímky) nejde zkusit.

0 xLajků:

24

deafslap napsal:

u těch stavěnejch bas je ta potíž, že je to loterie. Sebelepší kytarář neví dopředu přesně, jak moc to vyjde, je tam určitá nejistota. A předem to holt (až na vyjímky) nejde zkusit.

přesně tak! A to je důvod proč bych do toho nešel...

0 xLajků:

25

uff napsali ste to za mě - o jeden jedovatej příspěvek mín

0 xLajků:

26

Říkal jsem si, že kdybych se vešel do 20 tisíc, tak by to bylo fajn. Jinak typ hudby co hraju, spíš do funku, rock, hodně mě baví Red Hot Chili Peppers kde o slap neni nouze. A hraju ani nevim jak dlouho, může to bejt tak 4 roky, ale sem samouk, akorát jsme založili s kamarádama skupinu a zatim hrajeme cover verze.

0 xLajků:

27

k te vyrobe - taky jsem chtel neco takoveho napsat - za 25 tis. koupis second hand basu, ktera nova stala kolem 40-50 tis.. a to uz bude neco jineho nez od Franty..

Sadowsky NYC Standard 5, Moon JJ-4, Moon JJ-5, Hofner Club Contemporary, Squier CV50 P-Bass butterscotch blonde, Fernandes P '78, Tokai P '81, Warwick Corvette Standard 5 fretless
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15
0 xLajků:

28 Naposledy upravil: Kubš (21. 11. 2009 00.38:23)

do 20 tis v dnešní situaci....bazarovej Fender American Jazz Bass určitě vhodnej kousek....nejsem bůhvíjakej zastánce fenderu ale nástroje dělá poctivý big_smile

Aerodyne bych asi moc neuvažoval je to taková "rock bass" prostě PJ...a tím je to daný big_smile

0 xLajků:

29

No mně de o to jestli se poměrově vyplatí koupit American Fendra s porovnaní s Japonským nebo tím Mexikem, protože rozdíl v ceně je diametrální.

0 xLajků:

30

Co třeba http://kytary.cz/fender-013-8700-306/HN083589/ big_smile

0 xLajků:

31

Pokud chceš novou, tak bych šel do lepšího Mexika jako je třeba tohle:
http://kytary.cz/fender-013-2000-306/HN100126/
70-tková poloha snímače je na spal a funky vynikající. Celkově je ta basa o kousek lepší než standardní mexiko.

Pokud pujdeš do second hand, tak můžeš mít MIA standard, ale budeš si ho muset sám pořídít na eBay. I Music Man by za ty prachy byl.

0 xLajků:

32

Takže si myslíš že třeba http://www.rockster.us/Kytary/Sterling- … erna-barva bude lepší volba než Fender? Problém je, že jsem ještě na MM nehrál

0 xLajků:

33

Na kytarach.cz je mají taky, rozdíl mezi lípou a jasanem je asi 2 tisíce, a co jsem pochopil tak asi jasan bude zvukově výraznější

0 xLajků:

34

UR napsal:

Pokud pujdeš do second hand, tak můžeš mít MIA standard, ale budeš si ho muset sám pořídít na eBay. I Music Man by za ty prachy byl.

za 20 v čr jetej USA FEnder seženeš

sebastianklima napsal:

Takže si myslíš že třeba http://www.rockster.us/Kytary/Sterling- … erna-barva bude lepší volba než Fender? Problém je, že jsem ještě na MM nehrál

bacha na to není to "emerickej MM" je to nová levná serie Sterling By MusicMan Made in indonesia

0 xLajků:

35

A taky jestli chceš jazzbassu, tak MM asi nebude uplně správná volba smile
Jak tak koukám, tak vlastně ani moc nevíš co chtít, že jo?

0 xLajků:

36 Naposledy upravil: sebastianklima (21. 11. 2009 11.11:41)

Výběr je velký sad Jak už jsem psal, chtěl bych basu na druh hudby jako je RHCP, v kytarach.cz mi poradili jazzbass, ale jak koukám tak stingray je taky hodně oblíbenej, čím víc nad tím přemýšlím tím víc nevím big_smile Co ale vím jistě je, že bych chtěl 4 strunou basu smile

Uvažuji mezi:

STERLING BY MUSIC MAN SB14 http://kytary.cz/sterling-by-music-man-sb14/HN107886/
STERLING BY MUSIC MAN RAY34 http://kytary.cz/sterling-by-music-man-ray34/HN107880/
FENDER JAZZ BASS CLASSIC http://kytary.cz/fender-013-2000-306/HN100126/
FENDER AERODYNE JAZZ BASS http://kytary.cz/fender-025-4505-506/HN083150/

Takže jsem trošku zmenšil můj výběr.

0 xLajků:

37

sebastianklima napsal:

Výběr je velký sad Jak už jsem psal, chtěl bych basu na druh hudby jako je RHCP, v kytarach.cz mi poradili jazzbass, ale jak koukám tak stingray je taky hodně oblíbenej, čím víc nad tím přemýšlím tím víc nevím big_smile

no na songy RHCP leccos....Flea hrál na Sraye, Modulus Flea, poslední album nahrál celý na Jazz Bass 62 s hlazenkama....

jako RHCP zvuk je nejblíž asi ten MM....ale je to takový nepříjemný tvrzení jako že mě někdo může chytit za slovo

0 xLajků:

38 Naposledy upravil: Janec (21. 11. 2009 11.18:17)

Bazarovej Stingray se dá sehnat cca za to samý jako Americký deluxe JB. Hoď si korunou (nebo spíš si poslechni co chceš víc), došetři pár kreditů a jdi na to! smile

Edit: Musí to být nutně nový nástroj?

0 xLajků:

39 Naposledy upravil: sebastianklima (21. 11. 2009 11.38:15)

Ano radši bych pořídil nový, taky bych rád nepřekročil hranici 25 tisíc

0 xLajků:

40

sebastianklima napsal:

No mně de o to jestli se poměrově vyplatí koupit American Fendra s porovnaní s Japonským nebo tím Mexikem, protože rozdíl v ceně je diametrální.

když máš dvacku,tak určitě bych koupil ten american...určitě se to vyplatí smile

0 xLajků:

41

sebastianklima napsal:

Ano radši bych pořídil nový, taky bych rád nepřekročil hranici 25 tisíc

to nechápu.... proč novej?

0 xLajků:

42 Naposledy upravil: nemo (21. 11. 2009 12.39:07)

sebastianklima napsal:

Uvažuji mezi:

STERLING BY MUSIC MAN SB14 http://kytary.cz/sterling-by-music-man-sb14/HN107886/
STERLING BY MUSIC MAN RAY34 http://kytary.cz/sterling-by-music-man-ray34/HN107880/
FENDER JAZZ BASS CLASSIC http://kytary.cz/fender-013-2000-306/HN100126/
FENDER AERODYNE JAZZ BASS http://kytary.cz/fender-025-4505-506/HN083150/

Takže jsem trošku zmenšil můj výběr.

Na nove Mexika apod. se vykasli - vyhozene penize, tady si vyber:

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 … mp;region=

Sadowsky NYC Standard 5, Moon JJ-4, Moon JJ-5, Hofner Club Contemporary, Squier CV50 P-Bass butterscotch blonde, Fernandes P '78, Tokai P '81, Warwick Corvette Standard 5 fretless
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15
0 xLajků:

43

Jestli trváš na nové base do 20tis., tak hlasuju pro ten '70-tkovej Fender. Osobně bych věřil spíš tomu Mexiku než Indonzskýmu MM. Pokud pustíš 25tis., tak se skýtá ještě třeba nějakej Sandberg California JM.

Jestli jetej, tak Ameriku a to jak Fendera tak MM. Do 25 seženeš luxusní basu.

Za úvahu by stály taky G&L a Lakland Skyline, což?

0 xLajků:

44

UR napsal:

Osobně bych věřil spíš tomu Mexiku než Indonzskýmu MM

nesouhlas

0 xLajků:

45

Asi to vidím na ten MM ray34, pročítal jsem nějaký anglický fora a hodnotí tuto basu velmi kladně

0 xLajků:

46

Kubš napsal:

Jazz Bass 62 s hlazenkama....

S hlazenkama?

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

47 Naposledy upravil: nemo (21. 11. 2009 14.23:24)

sebastianklima napsal:

Asi to vidím na ten MM ray34, pročítal jsem nějaký anglický fora a hodnotí tuto basu velmi kladně

Kdyz pridas 2500,- muzes mit U.S. Stingray.

http://kytary.cz/sterling-by-music-man-ray34/HN107880/

Nad cim prosimte uvazujes? smile

0 xLajků:

48

xergic napsal:

Jinak rozdíly jsou třeba v tom, kde se vyrábí - USA (American Standard, American Deluxe), Japonsko (Aerodyne, Geddy Lee signature), Mexiko (Standard, Deluxe active, Road Worn). To určuje i kvalitu - obecně se říká, že USA je nejlepší a Mexiko nejhorší, ale tohle zobecňování nemám moc rád.

A kde se vyrábí třeba tenhle fender?
http://kytary.cz/fender-50-precision-bass/HN083138/

Trace Elliot Club #4
Fender - Precision Bass home signature Steve Harris
Trace Elliot GP12 SMX 4x10, TE Elf, TE Transit B, LINE 6 Relay G30
Hraji v kapele http://bandzone.cz/chupacabra
0 xLajků:

49

Kiwi napsal:

S hlazenkama?

a proč ne?

0 xLajků:

50

Mechiko
http://www.talkbass.com/forum/showthread.php?t=513483

0 xLajků:

51

sebastianklima napsal:

pěkná blbost big_smile:D ...ale dělej jak myslíš

0 xLajků:

52

pekelnik napsal:

a proč ne?

To jsem teda nevedel... :-P

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

53

morybundus 1 napsal:
xergic napsal:

A kde se vyrábí třeba tenhle fender?
http://kytary.cz/fender-50-precision-bass/HN083138/

mexico

0 xLajků:

54

sebastianklima napsal:

pekelnik napsal:

pěkná blbost big_smilebig_smile ...ale dělej jak myslíš

Chce novou basu,tak ho nech... wink

Spector + Darkglass + Korg + Alesis + Ampeg + Mesa/Boogie = http://www.bandzone.cz/minoritysound
0 xLajků:

55

Godsmacker napsal:

Chce novou basu,tak ho nech... wink

jj,ať se pak bije do hlavy..... big_smile:D

0 xLajků:

56

pekelnik napsal:

jj,ať se pak bije do hlavy..... big_smilebig_smile

njn,dítě ti taky neuvěří,že plotna je horká,dokud to nezkusí.. smile

Spector + Darkglass + Korg + Alesis + Ampeg + Mesa/Boogie = http://www.bandzone.cz/minoritysound
0 xLajků:

57

mistergo napsal:

Obávám se, že ne kdejakej Jarda "trumfne" Fender. Ono to "trumfnutí" je už dost problematicky definovatelné a velmi těžko proveditelné. A víc fender než Fender není nic

No, nebudem se o tom hádat, protože u mě je to dané negativníma zkušenostma(nehrající Marcus Miller JB) s Fenderem.

F(ω) = F * ( − ω)
0 xLajků:

58

Jarek.F napsal:
mistergo napsal:

Obávám se, že ne kdejakej Jarda "trumfne" Fender. Ono to "trumfnutí" je už dost problematicky definovatelné a velmi těžko proveditelné. A víc fender než Fender není nic

No, nebudem se o tom hádat, protože u mě je to dané negativníma zkušenostma(nehrající Marcus Miller JB) s Fenderem.

o tom se rád pohádám....v čechách je hodně kytarářů ale jen pár Kytarářů....a těch pár v velkým K ti basisko za 20-25 jen stěží udělá...už jen z důvodů že pokud předpokládám trošku jejich ješitnost prostě nedaj svý méno na něco "lowcostovýho" kde za cenu nižší kvality půjdou dolů s cenou finanční...tak špatně na tom snad nejsou....

a pro člověka co pomalu neví jeslti MM nebo JB....to by byla totální hloupost....já sám sem měl v ruce bass dost a stejně bych si za kytárářem netroufl jít s tím že mám jasnou představu,....

0 xLajků:

59

no slysel jsem i o nehrajici fodere...

0 xLajků:

60

OT jako kráva: A co ESP z mýho podpisu?

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

61

Kubš napsal:

o tom se rád pohádám....v čechách je hodně kytarářů ale jen pár Kytarářů....a těch pár v velkým K ti basisko za 20-25 jen stěží udělá...už jen z důvodů že pokud předpokládám trošku jejich ješitnost prostě nedaj svý méno na něco "lowcostovýho" kde za cenu nižší kvality půjdou dolů s cenou finanční...tak špatně na tom snad nejsou....

a pro člověka co pomalu neví jeslti MM nebo JB....to by byla totální hloupost....já sám sem měl v ruce bass dost a stejně bych si za kytárářem netroufl jít s tím že mám jasnou představu,....

K tomu Fenderu tolik, že mi ty basy málo kdy sedí a jsem k nim možná zbytečně skeptický kvůli jednomu kousku. Pokud jsem měl možnost vyzkoušet díla těchto kytarářů: Sivčák, Macho, Vlasák, Jurkovič, tak to byly hodně dobré kousky. V tomto ale nejsem objektivní. A kdybych viděl do budoucích příspěvků, ani bych o customu nepsal, protože v tomto případě je opravdu nejlepší šáhnout po nějaké klasice.

F(ω) = F * ( − ω)
0 xLajků:

62

druid napsal:

no slysel jsem i o nehrajici fodere...

to je skoro jak urban legend big_smile

"černá sanitka, škrtič na opuštěné silnici a nehrající fodera"

0 xLajků:

63

Eště sperma v kebabu a US Fokus a sme kompletní.

0 xLajků:

64

Málem byste zapomněli na test s kondomem v autě...

0 xLajků:

65 Naposledy upravil: Kubš (23. 11. 2009 23.14:11)

Jarek.F napsal:

Sivčák, Vlasák, Jurkovič

tak to sou spíš ty HIGH...ale na moravě ale i v praze je spoustu šamanů...

0 xLajků:

66

Kubš napsal:

nejaky kousek v polsku, pry nehraje Hcko...

0 xLajků:

67

druid napsal:
Kubš napsal:

nejaky kousek v polsku, pry nehraje Hcko...

no hele nevěřím tomu že by to bylo tak tragický...bych řekl že by to radši starej Vinnie Fodera spálil....ale možný je všechno nepopírám....

0 xLajků:

68

Jestli ono to taky není ta "polská Fodera"... Nějaký ty "jejich" kopie jsem už zahlídnul.

0 xLajků:

69

kurcatovium napsal:

Jestli ono to taky není ta "polská Fodera"... Nějaký ty "jejich" kopie jsem už zahlídnul.

jo já už tuším...takový ty extrémně ošklivý moderní rádoby HIGHENDY.....

0 xLajků:

70 Naposledy upravil: druid (23. 11. 2009 23.50:38)

ja myslim ze mozne je vsechno, drevo neni kremik smile i kdyz vlastne, ten cipu se taky spousta vyhodi, pripadne proda jako Celeron...

0 xLajků:

71

šamani je skvělý výraz big_smile. A do high bych se nebál dát i toho Macha.

F(ω) = F * ( − ω)
0 xLajků:

72 Naposledy upravil: Kubš (23. 11. 2009 23.45:55)

Jarek.F napsal:

šamani je skvělý výraz big_smile. A do high bych se nebál dát i toho Macha.

hele nevím neznám skoro vůbec nic co dělá... big_smile je to možný....

Fender rozhodně není žádnej super stroj ale na druhou stranu...člověk žije jen jednou big_smile tak třeba AV62 JB, 57PRecl....to sou favoriti

0 xLajků:

73

Ale tak jo, přiznám se, USA preclík je pro mě budoucí kauf, ale nevím, kdy na to našetřím big_smile. Ten zvuk je prostě nezaměnitelný a někde bych ho rád použil.

F(ω) = F * ( − ω)
0 xLajků:

74

Na basy se nešetří, na basy se pučuje smile  Splácet musíš (většinou) dycky, ale šetření- to nad sebou žádnej bič nemáš smile

0 xLajků:

75

davidak napsal:

Na basy se nešetří, na basy se pučuje

Tenhle výrok je zlo smile. Až budu došetřím na EBS, tak si do zálohy rád pořídím preclíka smile.

F(ω) = F * ( − ω)
0 xLajků:

76

ty jo dneska sem si brnkal na nakyho americkyho preclika .. nevim co presne za serii .. a v primim srovnani s tim mym zlutym padlem dostaval tezcena prdel big_smile ..
teda jako sou to dost jiny basy a asi tam byli i naky stolety struny..  ale prislo mi ze proste to nejak nehraje ...  i ten muj preklizkac mi pride zabavnejsi.. asi je nekdy testnu vedle sebe.. big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

77

aerodyne - nejlepší basa smile nic jinýho než to neber smile

Fender Aerodyne Jazz Bass + SD Antiquity
Ashdown ABM C210T-500 EVO III

+ plno krabiček
      (BassBalls, #1 Echo, English Muff´n, Flanger Hoax, Hum Debugger)
0 xLajků:

78 Naposledy upravil: sebastianklima (02. 12. 2009 20.28:28)

Tak to vypada, ze ste me premluvili a nakonec koupim nejspis American Standard JB, i kdyz je pravda ze sem zkousel ten Sterling by MM, hralo se mi na nej hodne dobre, ale ta vaha nastroje sad
Myslim si, ze mi to tady schvalite big_smile Hlavne kdyz uz do toho budu investovat, tak aby mi to taky vydrzelo par desitek let smile

Nebo jeste jedna moznost, koupit z bazaru MM. Muze mi nekdo vysvetlit proc jsou MM od 45 tisic a Americky Fender od 30? Ten rozdil je dost velkej v cene

0 xLajků:

79

sebastianklima napsal:

Sterling by MM, hralo se mi na nej hodne dobre, ale ta vaha nastroje

pořádnej nástroj musí něco vážit smile

0 xLajků:

80

Tak tady je jasny kde proste je zakopanej pes, MM je  nastroj vyssi tridy. Drevo, hardware, snimace vsechno vys nez fender....nizsi pocty vyrobenejch kusu - v podstate tvrdej ze delaj na objednavku. A co si budem povidat profici na gear listu usa std. fenderu nejsou(obcas deluxy, vetsinou american vintage, popr. Custom shop)....MM krome jakychsi LE serii nerozlisuje kvalitativne serie

0 xLajků:

81

Kubš napsal:

Tak tady je jasny kde proste je zakopanej pes, MM je  nastroj vyssi tridy. Drevo, hardware, snimace vsechno vys nez fender....nizsi pocty vyrobenejch kusu - v podstate tvrdej ze delaj na objednavku. A co si budem povidat profici na gear listu usa std. fenderu nejsou(obcas deluxy, vetsinou american vintage, popr. Custom shop)....MM krome jakychsi LE serii nerozlisuje kvalitativne serie

když teď vytáhnu z futrálu MM a položím ho vedle american standard jazz bass, uvidím dvě solidně vyrobený sériový basy, takovej průmyslovej etalon. Spousta profesionálních basistů hraje na oboje.

0 xLajků:

82

deafslap napsal:
Kubš napsal:

když teď vytáhnu z futrálu MM a položím ho vedle american standard jazz bass, uvidím dvě solidně vyrobený sériový basy, takovej průmyslovej etalon. Spousta profesionálních basistů hraje na oboje.

Na tom se neshodneme, muj nazor je vyse uvedenej imho profici fakt jedou jiny serie( a nemyslim cesky profiky....)

0 xLajků:

83

pověděl by mi někdo něco o JB (údajně USA) s devíti dírovým pickguardem (tři dole ale rozmístěný jinak jak deluxe), s vývodem výztuhy na hlavě, struny skrz tělo a s neckplatem bez loga? díky

0 xLajků:

84

mistergo napsal:

Hlavní rozdíl mezi USA a Mexiko jsem zatím pozoroval hlavně ve zpracování - tam je to vidět na první pohled. Ale ve zvuku a reakci na hru už tak moc velké rozdíly nebyly (rozhodně pro mě neodpovídaly rozdílu cen

Souhlasím. Mám mexickej Fender Deluxe Active Jazz Bass V, tedy aktivní pětku s Noiseless snímačema (ty samý jako na amerických Deluxe modelech), ale jinak zpracování celkem bída. Rozteče na ořechu (nultém pražci) byly rozdílné i o více jak milimetr, krk prohlej jak prase a matice výztuhy byla nadoraz, takže už se s tím nedalo nic dělat, a kobylka už níž dát taky nešla. Navíc 3 ze 4 kloboučků potenciometrů mají jiný rozměr imbus šroubku a dodávaný imbus klíč sedí právě jen k tomu jednomu, a jelikož ty nesedící imbus šroubky jsou v palcovém systému, tak se u nás v železářství na to nedá sehnat odpovídající imbus klíč, musel jsem si ho vyrobit. Jinak basa mě stála 25 tisíc, a po dvou měsících trápení jsem ji vzal k Petru Jurkovičovi a ten mi za další tisícovku sfrézoval patku krku aby se víc sklonil a šly dát níž struny, navíc mi přidal podložku pod matici výztuhy krku a by bylo možno dosáhnout správného průhybu krku a také mi vyměnil zmršený nultý pražec za kostěný s přesnými rozměry zářezů. Jako bonus mi přebrousil celý hmatník (pražce samozřejmě). Teď už je to perfektní basa s příjemným dohmatem a vynikajícím zvukem (aktivní elektronika je rovněž USA). Takže to shrnu. Je to sázka do loterie a Fender made in Mexico je pak jen obyčejný DoDo (dodělej doma).

ProFeel | Music Man Club #1 | Flatwound Club #1 | Elixir Club #1
0 xLajků:

85

Kubš napsal:
UR napsal:

Osobně bych věřil spíš tomu Mexiku než Indonzskýmu MM

nesouhlas

taky s tim nesouhlasim,i kdyz dnes uz je to jedno a basu uz asi mas.

Ibanez roadgear, Trace Elliot AH400SM,ampeg svt810e,ashdown abm 410h.
0 xLajků:

86 Naposledy upravil: Paparatzzi (14. 02. 2010 13.27:52)

Aidamos napsal:

Rozteče na ořechu (nultém pražci) byly rozdílné i o více jak milimetr, krk prohlej jak prase a matice výztuhy byla nadoraz, takže už se s tím nedalo nic dělat, a kobylka už níž dát taky nešla.

To sis vybral na prodejně? Mě by to docela odradilo...

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

87

Paparatzzi napsal:
Aidamos napsal:

Rozteče na ořechu (nultém pražci) byly rozdílné i o více jak milimetr, krk prohlej jak prase a matice výztuhy byla nadoraz, takže už se s tím nedalo nic dělat, a kobylka už níž dát taky nešla.

To sis vybral na prodejně? Mě by to docela odradilo...

Ne, byla na objednávku, ale jel jsem si pro ni. Nulťáku jsem si hned nevšim a jinak jsem si řek, že výztuhu a kobylku si srovnám sám v klidu doma (což běžně dělám i kamarádům tohle štelování kytar, výztuha, dohmat, ladění oktáv, atd.). To jsem ještě netušil, že ta výztuha je nadoraz a že s tím nic neudělám. Nicméně po proběhlých opravách je dohmat příjemně nízkej a vše v pohodě.

0 xLajků:

88

Aidamos napsal:

Nicméně po proběhlých opravách je dohmat příjemně nízkej a vše v pohodě.

jo tak to je hlavní:)

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

89

Panove, kdo z vas ma nejake zkusenosti s tou serii Road Worn? Vim, made in Mexico, ale kdyz je to tak drahy tak to "prece musi hrat" big_smile big_smile Ne, vazne, hral na to nekdo? Mne se libi a uvazuju o ni, slysel jsem ji, ale nehral jsem na ni a fajn..

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

90

Kiwi napsal:

Panove, kdo z vas ma nejake zkusenosti s tou serii Road Worn? Vim, made in Mexico, ale kdyz je to tak drahy tak to "prece musi hrat"   Ne, vazne, hral na to nekdo? Mne se libi a uvazuju o ni, slysel jsem ji, ale nehral jsem na ni a fajn..

Zkoušel precl i jb na jungmaňáku a byl sem nadšenej.. hlavně pocit z nástroje je super, protože to je už jakoby "zahraný", žádnej steril.

A jak se tady traduje, že RW je jen ošoupanej Classic, tak to je blbost. Ty basy sou lehčí, těla maj jiný rozměry, údajně jiný snímače, u RW tlustší hmatník, no pak to nitro.. celej TB řeší, co s nima v tý fabrice dělaj, že to tak pěkně hraje, je tam nějaká teorie o speciálním procesu vysušování dříví, protože všechny hodně rezonujou, jiný to přisuzujou nitru.. tohle všechno můžou bejt řeči, ale ty basy působěj zkrátka dobrym dojmem, když člověk přistoupí na relic.

Tady moc pěknej slap sound.
http://www.youtube.com/watch?v=nLVVpyNv1w8

0 xLajků:

91

davidak napsal:
Kiwi napsal:

Panove, kdo z vas ma nejake zkusenosti s tou serii Road Worn? Vim, made in Mexico, ale kdyz je to tak drahy tak to "prece musi hrat"   Ne, vazne, hral na to nekdo? Mne se libi a uvazuju o ni, slysel jsem ji, ale nehral jsem na ni a fajn..

Zkoušel precl i jb na jungmaňáku a byl sem nadšenej.. hlavně pocit z nástroje je super, protože to je už jakoby "zahraný", žádnej steril.

A jak se tady traduje, že RW je jen ošoupanej Classic, tak to je blbost. Ty basy sou lehčí, těla maj jiný rozměry, údajně jiný snímače, u RW tlustší hmatník, no pak to nitro.. celej TB řeší, co s nima v tý fabrice dělaj, že to tak pěkně hraje, je tam nějaká teorie o speciálním procesu vysušování dříví, protože všechny hodně rezonujou, jiný to přisuzujou nitru.. tohle všechno můžou bejt řeči, ale ty basy působěj zkrátka dobrym dojmem, když člověk přistoupí na relic.

Tady moc pěknej slap sound.
http://www.youtube.com/watch?v=nLVVpyNv1w8

Jiny telo? Jako pokud muzu rict tak classic ma tucnejsi JB krk ( takovej jako se delal napr. na brzkejch 80's F JB)

snimace se daj jednoduse overit podle vyrobniho cisla ve fender supportu
rad bych si RW zkusil na druhou stranu je kolem
toho takova show ze se prodavaj draz nez US std kdyz sou na bazaru a to nedejboze drazsi nez MM a to panove...nasrat na relic i nitro:) porad to je mexico a velkou cast ceny dela relicovaci proces

a uz vubec nemusim zduraznovat ze nitro+relic na nekoho pusobi vic nez trojnasobna davka viagry...

0 xLajků:

92

podle fendřích stránek se rozměry ani HW neliší. Já se obávám že Road Worn 60s je prostě odrbaný 60s, vypadá to tak. jinak se mi líbí smile

0 xLajků:

93

Těžko říct, každopádně kvůli Classicům lidi svoje US Stdy neprodávaj, kvůli RW jo. Píšu jen co sem čet na TB a BC, přpadně Friedlandovy recenze. Tam asi hrozně moc dělá ten pocit ze hry, kdy nemáš v ruce sterilní basu, na základě toho je pak kdekdo schopnej basám přisuzovat nadpřirozený schopnosti. Ta cena novýho je ovšem velkej problém, je o 2 litry levnější než ten US Std, ke kterýmu je ovšem i hardcase..

Málokdo ho tady zkusil, takže beztak můžeme jen teoretizovat.

0 xLajků:

94

davidak napsal:

Tam asi hrozně moc dělá ten pocit ze hry, kdy nemáš v ruce sterilní basu

na tom hodně bude. Já znám taky clasic i road worn jen ze zkoušení v obchodech. Jeden 50s precision mě tak bavil že si ten kus dodnes pamatuju, a už je to pár let smile

0 xLajků:

95

Ja sem zkousel JB v Muzikeru na Andelu a bylo to prijemny, lehko se na to hraje a ma to takovej oldschool sound, ale nebyl tam zadnej jinej JB krom SX se kterejma by sel porovnat a myslim ze tam je porad ten stejnej kus od srpna.

G&L L-1500, Cort C5, H&K Basskick 707, Ampeg Isovent (2*10", 2*15"), Laney BC250
0 xLajků:

96

davidak napsal:

Těžko říct, každopádně kvůli Classicům lidi svoje US Stdy neprodávaj, kvůli RW jo. Píšu jen co sem čet na TB a BC,

Málokdo ho tady zkusil, takže beztak můžeme jen teoretizovat.

a ja znovu opakuju ze se bavime o lidech jejichz zivot je zalozenej na hltani marketingovejch klicek, a RW je trefa do cernyho. Na MM classic staci dat tlumitka a odporne tlustej lak a muzou si rict o nekolikset dolaru vic ... A co hur lidi na to skacou;)

0 xLajků:

97

Btw kdyby fender jakkoliv specialne susil drevo a daval mu tak lepsi vlastnost, tak by na to urcite zalozil kampan nebo to minimalne decentne zduraznoval.
Proste exponovany casti bez laku lizne letlampou a je z toho teorie zvici zidozednarskyho spiknuti

0 xLajků:

98

Kubš napsal:

Na MM classic staci dat tlumitka a odporne tlustej lak a muzou si rict o nekolikset dolaru vic ... A co hur lidi na to skacou;)

Já bych jim na to skočil hnedka mít tenkrát o deset litrů víc  lol

0 xLajků: