Tak, basa dorazila. Podělím se s vámi o první dojmy. Cena pod 4000.
Dřevo - basa se skládá z javorového krku lakovaného, a jasanového těla. Javor na krku je klasik 3tí liga javoru. Žádné fládrované šperky. Prostě javor ala asiacheapworks. Jasanové tělo je však velmi pěkné a kresba dřeva přesvědčuje. Má na jednom místě optický kaz, ale to místo nijak netlumí a je ze zadní strany, takže nevadí.
Hardware - tak tohle je opravdu asijský prům(s)ěr. Mechaniky jsou trochu na styl penisu v gumáku, ale není se čemu divit, není to Gotoh. Kobyla a nulťák jsou v dobrém stavu a seřízení je bez vůlí a drží dobře. Celkově je důležité, že basa drží dobře ladění.
Ergonomie - díky jasan-javor kombinaci je basa těžká, o to více mě překvapilo, že mě z ní nebolí záda. Spíš naopak, je hezky vyvážená a dobře drží na těle. Krk je pořádná násada od lopaty a tak to mám rád. V tomhle je basa hodně podobná originálu. Ten krk mi oproti jazzu krásně padne do ruky a díky laku je příjemný a rychlý.
Zpracování - tak to je něco :-), nedohmatávky, nezabouršené pražce a hrany od obránění, ale to je bez debat problém všech levných kytar.
Zvuk - prostě to tam je, na sucho to hraje jak ďas a že můžu u basy za tuhle cenu sledovat klasický charakter kombinace dřev považuju za osobní výhru. Nahraju ochutnávku, zítra by tu měla být. Jasně není to žádný kvalitativně vyspělý zvuk(kolem 50ti kKč).
Elektrika - snímač do rici, aktivka do rici, pak to bude mnohem lepší.
Bezpražec 4str. korea(ručně trhané pražce)
Fokus H MM4
Aparát - domácí 2.1 Logitech