1

Téma: Music Man na obchodě

Zdravím všechny, jako nováček na tomto föru jsem prohledal vše, co jsem tu o kopiích musicmanů našel. Už vím, jak budu vybírat - na místě, podle kusu, protože všeobecná shoda na tom, jaké kopie MM sou lepší neexistuje, alespoň ne zde na föru. Co nevím, kde na krámě ve větších městech(Ostrava, Brno, Olomouc, Praha) na kopie MM narazím, a kde si můžu vybrat z více kusů osobně. Jde mi o to, že si prostě vyberu třeba ze čtyř, pěti kusů. Pokud víte třeba o nějakém skladu, kde toto lze, budu rád za bližší informace.

Bezpražec 4str. korea(ručně trhané pražce)
Fokus H MM4
Aparát - domácí 2.1 Logitech
0 xLajků:

2

Re: Music Man na obchodě

Můžeš se domluvit třeba na kytary.cz, že ti tam od daný basy nechaj ze skladu na prodejnu dovézt víc kusů. Mě to nabízeli minulej tejden

Roland cube 100
Squier Vintage Modified Jazz Bass 2009
Bráník 10°
Music Man Club #6
0 xLajků:

3

Tak jsem to prubnul s Fokusem H na dálku, kdyžtak pošlu zpátky. Škoda, že není čas tam dojet. Říkal, že něco vybere, tak snad.

Fokus H MM4
0 xLajků:

4

kup original smile a je to smile

Fender Aerodyne Jazz Bass + SD Antiquity
Ashdown ABM C210T-500 EVO III

+ plno krabiček
      (BassBalls, #1 Echo, English Muff´n, Flanger Hoax, Hum Debugger)
0 xLajků:

5

Tak jsi to nakonec vyhrál ty, vidíš. (čekal jsem kdo tu s tím příjde jako první) Originál je krásná věc, ale já na to kluju. Mám koreu BaCH, ručně odpražcovaný, krásný a hudebně naprosto komplexní nástroj(o víkendu dám do ochutnávek). Stál 4000Kč. Originál Fender je originál Fender, ale abych ti pravdu řekl, naživo jsem slyšel i hrál na spoustu originálů a často nechápu... Myslím, že se mám ještě hodně co učit, originál si koupím, až na to budu mít, hudebně.

Fokus H MM4
0 xLajků:

6

Fontanus napsal:

Mám koreu BaCH, ručně odpražcovaný, krásný a hudebně naprosto komplexní nástroj(o víkendu dám do ochutnávek). Stál 4000Kč.

Měl jsem teď možnost zahrát si na pár BaCHů a vybíral nějakej kousek kámošovi do krámku s hudebninama. Maji docela precizně obšlehnutýho Fender JB - Millera. Dílenské zpracování je už daleko horší. Křivě vyřízlej pick, cestičky po červotoči a barevný fleky nejsou nic neobvyklého. Co mě ale mile překvapilo byla kopie Warwicka od BaCH. Jak jsem tu basu vzal do ruky, tak jsem všechny ostatní položil. Ta hrála už nasucho do rukou, krásně rezonovala. A cena 4000? Parády... To je jen takový OT, že už moc nebudu tyhle nástroje podceňovat.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

7

Jo, taky se přikláním k tomu, že když chceš Musicmana, tak ho stejně jednou budeš mít...

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

8

Fontanus napsal:

Myslím, že se mám ještě hodně co učit, originál si koupím, až na to budu mít, hudebně.

smile smile smile sorry, fakt mě to rozesmálo, ale střílím do vlastních řad - dle totoho bych hrál tak maximálně na Galaxisku lol
%Pr

Spector Euro LX5 + Spector NS-5CR Fretless + TC RH450 + Soundelirium 12.1 + MXR M80 + Zoom B3n
0 xLajků:

9

Fontanus napsal:

originál si koupím, až na to budu mít, hudebně.

a to je právě velká chyba, to totiž nemusí být nikdy - naopak dobrý nástroj tě může posunout úplně někam jinam - a není to jen o značce, zvuku, zpracování - je to o pocitu, že hraješ na něco opravdu kvalitního a spolehlivého... BaCh může být fajn, nic proti, ale posoudit to lze subjektivně jen tehdy pokud máš možnost zkoušet dlouhodobě opravdu dobrý nástroj, to že někde něco slyšíš a nezdá se ti to není ještě úplně směrodatné... Jestli víš že tě hraní baví a bavit bude, tak nedělej kompromisy v podobě laciných kopií... finanční stránka je samozřejmě druhá věc, ale víš jak - člověk není tak bohatý aby si kupoval levné věci....

0 xLajků:

10

to jááá ja bych měl zákaz vůbec vlastnit nástroj

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

11

Kubš napsal:

to jááá ja bych měl zákaz vůbec vlastnit nástroj

Já taky, soudně potvrzený, podepsaný samotným prezidentem.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

12

kurcatovium napsal:

soudně potvrzený, podepsaný samotným prezidentem.

v dnešním světle věc zcela nevídaná big_smile

0 xLajků:

13

Tak tak... A o to tu jde!

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

14

jinak half OT: zkoušel jsem MM5ku na kytarách (radši jsem se nikoho neptal a čekal kdy mi ji vytrhnou z ruky...) a fakticky to na mně udělalo dojem,i když čekal jsem něco trochu jinýho ale určitě ta basa je very very very good... Ovšem ceny MM na obchodech (ještě je maj v music city) totální výsměch

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

15

Ausländer napsal:

ale víš jak - člověk není tak bohatý aby si kupoval levné věci....

Co se týče baskytar je tato věta naprostý FUD. Hraju od dětství a nějaké to vlastní "dědeček měnil, až vyměnil" jsem si zažil v digitálních piánech(a věřte, že tam je to peklo kvůli obrovskému sortimentu) a měl v tom desetitisíce a furt to bylo to samé:) chtěl sem furt něco lepšího.
Dneska předám dojmy, měla by to kolem oběda být.

Fokus H MM4
0 xLajků:

16

Tak, basa dorazila. Podělím se s vámi o první dojmy. Cena pod 4000.

Dřevo - basa se skládá z javorového krku lakovaného, a jasanového těla. Javor na krku je klasik 3tí liga javoru. Žádné fládrované šperky. Prostě javor ala asiacheapworks. Jasanové tělo je však velmi pěkné a kresba dřeva přesvědčuje. Má na jednom místě optický kaz, ale to místo nijak netlumí a je ze zadní strany, takže nevadí.

Hardware - tak tohle je opravdu asijský prům(s)ěr. Mechaniky jsou trochu na styl penisu v gumáku, ale není se čemu divit, není to Gotoh.  Kobyla a nulťák jsou v dobrém stavu a seřízení je bez vůlí a drží dobře. Celkově je důležité, že basa drží dobře ladění.

Ergonomie - díky jasan-javor kombinaci je basa těžká, o to více mě překvapilo, že mě z ní nebolí záda. Spíš naopak, je hezky vyvážená a dobře drží na těle. Krk je pořádná násada od lopaty a tak to mám rád. V tomhle je basa hodně podobná originálu. Ten krk mi oproti jazzu krásně padne do ruky a díky laku je příjemný a rychlý.

Zpracování - tak to je něco :-), nedohmatávky, nezabouršené pražce a hrany od obránění, ale to je bez debat problém všech levných kytar.

Zvuk - prostě to tam je, na sucho to hraje jak ďas a že můžu u basy za tuhle cenu sledovat klasický charakter kombinace dřev považuju za osobní výhru. Nahraju ochutnávku, zítra by tu měla být. Jasně není to žádný kvalitativně vyspělý zvuk(kolem 50ti kKč).

Elektrika - snímač do rici, aktivka do rici, pak to bude mnohem lepší.

Fokus H MM4
0 xLajků:

17

Fontanus napsal:

Hardware - tak tohle je opravdu asijský prům(s)ěr.

Fontanus napsal:

Elektrika - snímač do rici, aktivka do rici, pak to bude mnohem lepší.

no a když sečteš následující investice do těchto věcí, naskýtá se otázka - nebylo lepčí koupit nějakej bazarovej kousek prověřené značky, kde tyto úpravy nejsou potřeba? big_smile

(pouze ranní rýpnutí, nebrat vážně smile )

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

18

hofa napsal:

no a když sečteš následující investice do těchto věcí, naskýtá se otázka - nebylo lepčí koupit nějakej bazarovej kousek prověřené značky, kde tyto úpravy nejsou potřeba?

Celé mě to vyjde na 2000 a aktivku si postavím, což s bazarovým hudbapánem rejnokem nelze stále ani zdaleka srovnávat.
(jakékoliv rýpnutí neberu vážně, navíc jsem "tunič/prasič" a u originálu bych se bál s tím nějak laborovat)

Fokus H MM4
0 xLajků:

19

hele já jsem nemyslel "originál" rejnoka... spíš nějakou "lepší" kopii - třeba OLP co má tady Fuit mi přijde kvalitativně trošku jinde...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

20 Naposledy upravil: Fontanus (23. 10. 2009 08.34:07)

Měl jsem problém to OLP sehnat...

Fokus H MM4
0 xLajků:

21

no oni je přestali vyrábět a na bazaru jsou jen vyjímečně... max tak na německým ebay... nechci ti v žádným případě hanět tvoji akvizici - sám sem na Fíkuse přesedlal z prasácké Ibanezky... měl vyhozenou aktivku, snímač od RM a přepínač na paralelní zapojení a hrálo to jak z praku smile... ale už jsem ho tak koupil, takže žádný dodatečný investite nebyly potřeba... časem ale přestal stačit, tak šel z domu... každopádně užívej a nahoď nějaký fotky a zvuk smile

tady je moje vzpomínka na Fíka smile
http://img5.rajce.idnes.cz/d0503/0/831/831530_90e77a011080906d3cf30ba53dc4880b/images/01.jpg

0 xLajků:

22

Fontanus napsal:

Podělím se s vámi o první dojmy

Napiš pak kdyžtak nějakou tu recenzi.. Viz můj podpis. Dík.

0 xLajků:

23

hofa napsal:

tady je moje vzpomínka na Fíka

Ten můj vypadá úplně stejně. Hraje pěkně. Ukázka bude zítra. Víš, u mně je to spíš takový zkušenostní blok. Koupil jsem si digitální piáno za 30 tisíc. Po roce mi přestalo stačit. A zjistil jsem, že když chci něco, co má opravdu duši, musím za to dát minimálně 60 - 80 tisíc a to už bylo moc. S baskytarama stejně, moc dobře vím, že kdybych si koupil originál Stingraye, z každého nedostatku bych byl hodně zklamaný. Ten Fokus je levná basa, nemám si na co stěžovat, můžu si na tom zkoušet konstrukce, protože to dřevo hraje. Až budu potřebovat dobrou baskytaru, nechám si ji postavit na míru a k tomu koupím odpovídající aparát. Žádný mezilevel nechci.

Fokus H MM4
0 xLajků:

24

davidak napsal:

Napiš pak kdyžtak nějakou tu recenzi.. Viz můj podpis. Dík.

Na recenzi to chce nechat tak měsíc uležet.

Fokus H MM4
0 xLajků:

25

hofa napsal:

hele já jsem nemyslel "originál" rejnoka... spíš nějakou "lepší" kopii - třeba OLP co má tady Fuit mi přijde kvalitativně trošku jinde...

Vrním jako kocour:-) i když nedávno jsem musel silou domačkávat do hlavy u dvou lad. mechanik ten kroužek u kolíku... je zvláštní že OLP moc vidět nejsou (pravda, už se nedělaj), já myslim že to nejsou špatný basy a byl by to dobrej kauf, co jsem zatim viděl tak šly za docela dobrý love...

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

26

(FYI: do show roomu to hodím až v pondělí)

Fokus H MM4
0 xLajků:

27 Naposledy upravil: el BassTardo (29. 10. 2009 14.29:14)

Ještě mně napadá zajímavá varianta MM: Apollo. Měl jsem dvě, obě slušný. Velký tělo, masivní nástroj, struny skrz tělo, zvuk tlačil a i když to byl pasiv, na horších aparátech jsem radši dával do aktivní díry. Po bazarech se potuluje skoro zadarmo a nic ve zlým, charakterově mně vychází jako nejlepší skoroMM

Jinak jeden spokojenej uživatel za všecky zde /modří už vědí/ : http://monkeybusiness.cz/gal/galanta/big/fotobig_nap6_mb02.jpg

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

28

el BassTardo napsal:

MM: Apollo

pouze bazar, apollo již pěknou řádku let MM nevyrábí, hádejte proč smile

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

29

Mrazek zacal hrat na lepsi ?

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

30

Tak jsem tam nakuchal ultra giga složitou aktivku:-D Vlastní výroba, speciální zapojení JFETů. Měl jsem to na kontaktním poli a tak dlouho s tím laboroval, dokud se mi to nezačlo libit. Nahrávky jsou zatím v pytli, protože nemám nahrávadlo, snad víkend:(

Fokus H MM4
0 xLajků:

31

Fontanus napsal:

Mrazek zacal hrat na lepsi ?

Měl tehdy celkem slušnou starší GL, poslední jeho basu, co jsem měl v ruce je růžovka JB od Vlasáka, ale prej postupem času ztratila na zvuku, jestli má aktuálně něco novýho nevím, neviděl jsem ho dva roky.

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

32

el BassTardo napsal:

ztratila na zvuku

Tak a ted chytám za slovo a žádám vysvětlení big_smile jak může basa "chcípnout"

0 xLajků:

33

Kubš napsal:

Tak a ted chytám za slovo a žádám vysvětlení  jak může basa "chcípnout"

No jednoduse asi dosla baterka v aktivce smile
taky by me zajimalo jak ta basa chcilpa

Paul McIceTea, John Lemon, Orange Harrison, Mango Starr
0 xLajků:

34

zneuzivatel napsal:
Kubš napsal:

No jednoduse asi dosla baterka v aktivce smile
taky by me zajimalo jak ta basa chcilpa

to pak člověk má distrotion v ceně basy  big_smile

0 xLajků:

35

Kubš napsal:

No, prostě se to stane. Dřevo žije a reaguje, u tohohle kousku se Vlasákovi asi úplně nepovedl výběr materiálu, basa jednoduše ztratila na zvukové kvalitě. Měl jsem ji v ruce úplně novou a byl to nádherně zvonivej, průraznej JB, po dvou letech jako by zastřená, tupější. Ale furt docela slušnej JB.
Jedna z variant je i to, že Pavel na tu basu chtěl ne úplně standardní lak.

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

36

el BassTardo napsal:

Jedna z variant je i to, že Pavel na tu basu chtěl ne úplně standardní lak.

to byla ta růžová?:¨co to bylo za lak

0 xLajků:

37

A nevyklochtal se třeba nultý pražec? I když čekal bych hovězinu, která by měla leccos vydržet...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

38

Jo, je to ta růžovka. Přesnej typ laku ti neřeknu, ale bylo to něco, co se dává na auta, Pavel ji objevil na nějakým Cadillacu a prostě ji musel mít :-)

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

39

el BassTardo napsal:

Jo, je to ta růžovka. Přesnej typ laku ti neřeknu, ale bylo to něco, co se dává na auta, Pavel ji objevil na nějakým Cadillacu a prostě ji musel mít :-)

jeslti nepotřebovala vyměnit olej big_smile:D:D:D

0 xLajků: