1

Téma: G&L Asat

Po předchozím "OT threadu" pls. žádný osobní komentáře na mou osobu big_smile

Kubš koupil G&L, je to klasika snímačově jako L2000, tělově jako tele big_smile

Tělo je zřejmě Ash, i tak zní - slap je měkoučkkej jak peřinka big_smile Krček Javůrek s očíčkama - Bi-cut systém konstrukce-krk vypadá jak kdyby byl ruplej big_smile:D:D  takovej děs než sem si vzpomněl že to je konstrukce G&L ste asi nezažili....

Je to ročník cca 1993, 3-bolt neck system (tak jak to měl Leo rád big_smile )

Nákup to nebyl zlej, i když prodejce tvrdil "perfect condition only one ding" hardware byl hodně olezlej, místy zelenkavej nákou měděnkou či plísní (FUJ FUJ FUJ!!!!) momentálně sem rozjel paypal claim pač ten hardware a snímadla  sou  (kobyla už je vyčištěná) v "hrozným" stavu(rozuměj oproti perfect condition)

Zajímavý je ovládání elektroniky, sou tam v podsatě jen 2 potáky (a to bych řekl že to budou pasivní tonový clony) jakože HIGH CUT a LOW CUT....žádnej boost, jen při 3 modu aktivky je HIGH BOOST MOD

Není to MM HH (to mám jen z ukázek od Eda Friedlanda), je to trošku jiný  možná agresivnější mín "mid-scooped" zvuk.....

fotos zde....ne každýmu se bude líbit Tele tělo...po zkušenosti z koncertu musím říct že to je neskutečně pohodlný, a pokud se vyřeší orxem padání na hlavu (ona nepadá když zkrátím pás) tak to bude super.!!!!!

http://student.fsid.cvut.cz/~vyvadjak/gl/FOtos/DSC_0006.JPG
http://student.fsid.cvut.cz/~vyvadjak/gl/FOtos/DSC_0012.JPG
http://student.fsid.cvut.cz/~vyvadjak/gl/FOtos/DSC_0022.JPG
http://student.fsid.cvut.cz/~vyvadjak/gl/FOtos/DSC_0023.JPG
http://student.fsid.cvut.cz/~vyvadjak/gl/FOtos/DSC_0027.JPG
http://student.fsid.cvut.cz/~vyvadjak/gl/FOtos/DSC_0028.JPG
http://student.fsid.cvut.cz/~vyvadjak/gl/FOtos/DSC_0029.JPG

No a ted proč prodávám(spíš zkouším) - v konečný fázi byla moc drahá-za takový peníze bych si jí nekoupil - jenže nejsem zas takovej parchant abych utekl z aukce...takže sem hezky zaplatil zjistil že umí pěkně nastnínit MM charakter a zamiloval se do MM charakteru....takže spíš hledám MM...ale když mi G&L zůstane tak semi svět nezboří

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

2

Re: G&L Asat

krása, fakt. škoda té plodné diskuse smile

0 xLajků:

3

Vypadá parádně, akorát tomu na můj vkus zkrátka chybí ten horní roh. Jó bejt to v takovýhle formě L-2000, tak je to kočanda na druhou.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

4

kurcatovium napsal:

Vypadá parádně, akorát tomu na můj vkus zkrátka chybí ten horní roh. Jó bejt to v takovýhle formě L-2000, tak je to kočanda na druhou.

L2000 je levnější sestřička big_smile

0 xLajků:

5

Možná jen tím, že jich je na světě o mnoho víc...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

6

no já sem z toho vzhledu úplně unešenej - je to paráda. počítám i zpracování bude na slušný úrovni... Docela rád bych tě jí zbavil Kubo:D ale něco mě chybí, ježíš, jak vono se to jmenuje, počkéj si vzpomenu dlouho sem to neviděl... jóo prachy mě chybí....

0 xLajků:

7

Silvio Manuel napsal:

no já sem z toho vzhledu úplně unešenej - je to paráda. počítám i zpracování bude na slušný úrovni... Docela rád bych tě jí zbavil Kubo:D ale něco mě chybí, ježíš, jak vono se to jmenuje, počkéj si vzpomenu dlouho sem to neviděl... jóo prachy mě chybí....

no já mít přebytek peněz tak jen kůli tomu abych jí měl doma  a koukal na ní slastně bych si jí nechal big_smile leč dalek sem takovéto situace

0 xLajků:

8

tělo se mi moc nelíbí, ale ten krk a hmatník je úplně překrásnej

Fender Aerodyne Jazz Bass + SD Antiquity
Ashdown ABM C210T-500 EVO III

+ plno krabiček
      (BassBalls, #1 Echo, English Muff´n, Flanger Hoax, Hum Debugger)
0 xLajků:

9

Nick napsal:

tělo se mi moc nelíbí, ale ten krk a hmatník je úplně překrásnej

no von ten krk by tě novej kdybys to počítal jako půlku basy vyšel asi na cenu aerodynu big_smile

0 xLajků:

10

Tyvoe nech si ju, je fakt supr origo. Takovou tady nikdo nemá - budeš jedinečnej! ;o)
A jak dopadl claim? Co parchant z US? Dostal za uši?

0 xLajků:

11

UR napsal:

Tyvoe nech si ju, je fakt supr origo. Takovou tady nikdo nemá - budeš jedinečnej! ;o)
A jak dopadl claim? Co parchant z US? Dostal za uši?

no začal konečně reagovat....ptal se vo co de jestli jako byla poškozená skrz shipping apod.

nevím jeslti obsah toho textu co sem psal paypalu je mu poskytnutej tak sem mu vysvětlil jak se věci maj....zatím nereaguje big_smile

no nechal bych si jí ale GAS táhne jinam

0 xLajků:

12

Kubš napsal:

GAS táhne jinam

jj GAS to je sfistvo big_smile to mi povídej smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

13

no jakmile GAS zavelí a člověk si uvědomí že vlastně ty peníze který nechtěl dát mohl dát za objekt GASu tak to je zlý.....to se zbaví i takovýhle krásky

0 xLajků:

14

asat je pryč, nejlepší je že dnes mi poslal Paypal výsledek claimu - poslat zpět a poštovný prej na můj učet big_smile:D:

TOMU ŘÍKÁM ŘEŠENÍ!!!!!

0 xLajků:

15

takovou rychlost jsem upřímně nečekal smile ...

přes půl světa na 14 dní na zkoušku big_smile

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

16

DalajVladan napsal:

takovou rychlost jsem upřímně nečekal smile ...

přes půl světa na 14 dní na zkoušku big_smile

no ještě že vím co seš zač big_smile zkouška to byla pěkná...ani se nedostavila "předprodejní nostalgie" ne prostě ač ta basa hodně rulovala tak se ve mně nic nehnulo....

0 xLajků:

17

jako že jí chybí šmrnc, nebo tak něco? charisma?

0 xLajků:

18

deafslap napsal:

jako že jí chybí šmrnc, nebo tak něco? charisma?

nevím - hele zvuk to mělo svůj, strašně fajnovej (kupující přivezl 83jkovýho Jazze - toho podřadnějšího - pickguard v jednom kuse a jako ten hrál příjemně ale proti tomu GL to byla taková mladší sestřička který ještě nenarostly kozy big_smile )

máš to jako s holkama může bejt pěkná, strašně sympatická a stejně by ses musel nutit k tomu jí mít rád...kompromisy nemaj smysl....

0 xLajků:

19

já jen že trochu takovej názor mám na L2000, to je objektivně skvělá basa, ale chybí ji takovej šmrnc, jako má pro mě jb, pb. Možná je moc dokonalá smile

0 xLajků:

20

deafslap napsal:

já jen že trochu takovej názor mám na L2000, to je objektivně skvělá basa, ale chybí ji takovej šmrnc, jako má pro mě jb, pb. Možná je moc dokonalá smile

rozumím ale řekl bych že to je tou masáží fenderů....fender je všude...

0 xLajků:

21

Kubš napsal:

no ještě že vím co seš zač

povidej?:)

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

22

Kubš napsal:
deafslap napsal:

no, já jsem na tohle trochu starej, mě už moc neovlivňuje kdo na co hraje, protože u medálně známejch kapel dneška to nevím smile a snad ani nejsem takovej prosťáček. jestli on ten Fender není všude právě že maj ty basy určitý kouzlo, který nemá každej

0 xLajků:

23

deafslap napsal:
Kubš napsal:
deafslap napsal:

no, já jsem na tohle trochu starej, mě už moc neovlivňuje kdo na co hraje, protože u medálně známejch kapel dneška to nevím smile a snad ani nejsem takovej prosťáček. jestli on ten Fender není všude právě že maj ty basy určitý kouzlo, který nemá každej

no hele já myslím že se "přeceňuješ"....fender to kouzlo má....prostě Jazz/Precision Bass je pěkná basa, a je tak hluboko zakořeněná pod kůží že pokud se vysloveně nehnusí tak si tě získá....proto to je taky nejvíce kopírovaná basa že jo big_smile

0 xLajků:

24

to kubš: podle mě píšem oba to samý smile

0 xLajků:

25

deafslap napsal:

to kubš: podle mě píšem oba to samý smile

píšem big_smile proto ted po  včerejším 1983 JB přemýšlím zda MM nebo JB big_smile  nebude to lehký.... big_smile nebude big_smile

0 xLajků:

26

ale mm "to" má podle mě taky, takže je to ok smile

0 xLajků:

27

deafslap napsal:

ale mm "to" má podle mě taky, takže je to ok smile

jo to jo ...mám vyhlídlýho Sterlinga HH ve 4rce.....ale nejsem si jistej jestli už to není moc daleko od Stingraye....přeci jen Keramika-do serie zapojený....

0 xLajků:

28

sterling je super, ja osobne by som isiel radsej do sterlingu ako do stringraya pretoze mi viac sedi do ruk.
ale ten zaklad - jb, pb, mm, to treba jednoducho mat doma big_smile

sekam dobrotu
0 xLajků:

29

pista58 napsal:

sterling je super, ja osobne by som isiel radsej do sterlingu ako do stringraya pretoze mi viac sedi do ruk.
ale ten zaklad - jb, pb, mm, to treba jednoducho mat doma big_smile

to je právě to dilema big_smile ten krk alá JB je super - a pro moje ručky lákavej.......tímhle sterling vede....HH je hafo zvuků...

0 xLajků:

30

chod do toho, sterlingov s HH zas az tak vela nieje, stingray sa da zohnat lahsie a o JB ani nevravim smile

sekam dobrotu
0 xLajků:

31

pista58 napsal:

chod do toho, sterlingov s HH zas az tak vela nieje, stingray sa da zohnat lahsie a o JB ani nevravim smile

kluku slovenská ty vies ako prehovarat big_smile

0 xLajků:

32

ked si vsugerujes ze potrebujes svt-vr a 8x10, tak ti prehovaranie nemoze robit problem big_smile

sekam dobrotu
0 xLajků:

33

pista58 napsal:

ked si vsugerujes ze potrebujes svt-vr a 8x10, tak ti prehovaranie nemoze robit problem big_smile

ale tak svt-vr a 810 to je přímo geniální kombinace...bejt bohatej a mít dopravní prostředek....tak ty jo...neexistuje lepší zvuk pokud jde na o ampeg sound....

0 xLajků:

34

je to super, ale ta cena a ten transport...zadlzeny som viac nez sa patri, ale tak co big_smile
treba kupovat kym sa da big_smile:D:D lepsie ako fetovat si myslim smile

ale k veci - BER TOHO MM

sekam dobrotu
0 xLajků:

35

kubsi kubsi, nerikal si nahodou vzdycky ze prave sterling je od MM nejvetsi pruser...?

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

36

KreuZ napsal:

kubsi kubsi, nerikal si nahodou vzdycky ze prave sterling je od MM nejvetsi pruser...?

já rozhodně ne!

Kua jestli nemyslíš nějakou hlášku na ty levný modely Sterling By MusicMan....ale ty sem tuším nekritizovaL

0 xLajků:

37

Trochu obnovim tohle téma... Tak jsem měl možnost se trochu blíže seznámit právě s ASATEM a musím říc, že je to maso. Byl to ročník cca 91 (majitel asi nevěděl přesně) Jasan tělo, palis hmatník. Hrálo to výborně a ještě lip to znělo v kapele. Jsem pochopil proč už Pekelník hraje na GL. Jo a jedna otázka na Kubše - za kolik nakonec šla od tebe dál?

baskytara čtyrka (spector), zesík(hartke 7000) a bedna (hocke 4x10)
0 xLajků:

38

SMETS napsal:

Jsem pochopil proč už Pekelník hraje na GL

hehe no já v podstatě taky smile Sivčák má v sobě snímače a elektriku GL a i spacing snímačů je téměř totožná (akorát krkáč je o fous blíž ke krku = tučnější tón)... a JE to maso big_smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

39

SMETS napsal:

Jsem pochopil proč už Pekelník hraje na GL

no vidíš smile...prostě to tam JE!  tongue
dneska sem ho pěkně vyleštil,vyčistil a napustil hmatník,natáhnul nový šprckoidy... a zejtra jdu zabíjet! smile

0 xLajků:

40 Naposledy upravil: Kubš (20. 05. 2011 19.47:45)

hofa napsal:

Sivčák

pcheeeee, to se nedá rovnat příteli...

SMETS napsal:

. Jo a jedna otázka na Kubše - za kolik nakonec šla od tebe dál?

19k ale teda musím se přiznat že nebyl ve 100% stavu ale kupec to neřešil....debilní na asatu je padání na hlavu...nedával sem to:-/
jinak basa...zvuk killerozní ale trošku schizoidní:D

0 xLajků:

41

kubši já nechci flejmovat ale myslím si, že Sivčák se vedle GL může s klidem postavit... materiálově jsou téměř totožní a zvukovej projev má stejný základní charakter... kvalita zpracování rozhodně nezaostává... a oproti GL jde o "starou dobrou ruční práci" smile takže ano, srovnávat lze!

0 xLajků:

42 Naposledy upravil: Kubš (20. 05. 2011 20.20:46)

hofa napsal:

kubši já nechci flejmovat ale myslím si, že Sivčák se vedle GL může s klidem postavit... materiálově jsou téměř totožní a zvukovej projev má stejný základní charakter... kvalita zpracování rozhodně nezaostává... a oproti GL jde o "starou dobrou ruční práci" smile takže ano, srovnávat lze!

neflamujem;) já jen nejsem tak posazenej na řit z tý sivčákovky, jak bych měl bejt wink od dob sterlinga sem držel v ruce jen jedinou stejně dobrou basu jako byl sivčák a to 60´s Classic MIM wink

0 xLajků: