1

Téma: Výměna těla baskytary

Zdravím členy tohoto fóra, rád bych vás poprosil o cenou radu, popř. úvahu.
O víkendu jsem se jal odstínit dutiny své JB SAMICK měděnou páskou a žel bohu jsem zjistil, že tělo je z překližky. Zvuk je vcelku hutný, sustain ucházející, ale tak nějak se nemohu s tou překližkou pocitově zblížit.
Vzhledem k mému kladnému vztahu ke dřevu, poměrně slušnému stávajícímu krku a ucházející rukodělné zručnosti jsem se rozhodl vyrobit si tělo nové.
U p. šivčáka jsem zakoupil formátovanou jelši a právě vyrábím hlavní šablonu.
Tvar hodlám zachovat +/- JB-ový, pouze spodní roh malinko vykousnu pro usnadnění přístupu levé ruky do vyšších poloh. Horní roh jsem cca o 4 cm protáhl, abych předešel  napadání na hlavu a usadil basu trochu více doprava. Celkově se však snažím o zachování stejného objemu těla.
Pickguard bych také po mírných tvarových úpravách osadil, mám rád, když se mně při trhání nepropadá prst níž.
A nyní těch pár dotazů...
1. Vyplatí se po zvukové stránce osadit basu kobylkou s průchozími strunami skrzevá tělo ?
Jedná se mně pouze o výsledný zvukový efekt ( neberu v potaz ničení klasické JB koncepce)
2. Kamarád, profi stolař-testaurátor nábytku mně nabídl místo topu dýhu.(možnosti druhů dřeva a tlouštěk nepřeberné)
Je tato povrchová úprava topu těla po zvukové stránce vhodná ? Nebo aspoň nezhoršující ?
Navnadil mě zde na fóru obrázek Yamahy s topem z očkovaného javoru. Mám pocit, že u tohoto nástroje je taky jako vrchní vrstva topu dýha. Pokud se mýlím, prosím nekamenovat.
Pročetl jsem snad všechny vlákna na fóru, nikde jsem se však s podobným dotazem nesetkal.
Navrch bych rád vznesl poslední dotaz ohledně pajšlu, mezi poťákem tone a jackem je osazen něco jako kondík(nejsem elektroznalec), který patrně ovlivňuje výslednou tónovou clonu, patrně nebude nic moc, proto bych ho rád vyměnil. Poradí mně někdo jakou potvorou to nahradit, popřípadě orginální název a označení té malé elektrověcičky ?

PS. Sakra, můj první příspěvek, nedává se tady něco jako zápisné ?
Pokud bude zájem, mohu se pokusit o vytvoření malé recenze přestavby s pár fotkama.
Díky moc s pozdravem Pavel Kocián alias PaKo

Bass guitar: 4 string hand-tooled prototype, type JB pasive, Lakland skyline 44-02 deluxe, EXL 170, TC electronic BG 500 2 x 10", acoustic fretless- "balejšn"
0 xLajků:

2

Re: Výměna těla baskytary

Sice ti neporadim, ale aspon popreju hodne stesti, rozhodne se tesim na fotecky.

0 xLajků:

3

1. Dej si tam kobylku co ti umožní obojí a máš to smile Podle mě to na jazz bass není nutný, mám s i bez, a nevnímám tam zásadní rozdíl.
2. Podle mě dýha není "slyšet", je to moc málo hmoty, možná 5mm top, ale dýha ne.
Kondenzátor nevím, elektriky se bojím smile

0 xLajků:

4

Nekdo tvrdi ze rozdil u jednoho (top) i druheho (skrz telo) je  nekdo ze ne, myslim ze to bys musel probrat s velezkusenym kytararem ktery ma na konte desitky kousku vsech koncepci a navic hraje a slysi jemne nuance ve zvuku a je schopen rict, ano, tohle je tim nebo onim.  Za sebe muzu rict, pokud mas moznost ziskat pekny top, vrzni ho na tu jelsi, jelsaolse neni nijak kresbove zajimava

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: CharlesBass (04. 02. 2009 12.39:54)

Já bych se přidal ke kobylce s oběmi možnostmi kotvení strun. Ten top by Ti musel zhotovit asi ten kámoš, třeba já si nedovedu moc představit, jak bych to dělal. Tzn. jsem pro abys tam ten top dal - pokud budeš mít pak úpravu natural, tak když si vybereš heskou kresbu, myslím, že z toho budeš mít o to větší radost a dlouhodobě. Ten kondík. Pokud na něm neni nic k přečtení, jde určitě dohledat schéma zapojení přímo Tvé basy s hodnotami součástek. Pokud ne, hledal bych jiná podobná schémata. Např RM Pickups. No a pokud sme u těch snímačů, nemáš v plánu to rovnou osadit novými? Já bych to tak udělal -> navíc budeš mít současnou baskytaru funkční (mimo popkusů s oměřováním) a pak bych akorát přehodil krk na již hotové, nastříkané tělo osazené kvalitnějšími snímači.

Přeji mnoho štěstí při stavbě a hodně trpělivosti smile Každopádně jsem zvědav na výsledek.

0 xLajků:

6

U toho dýhovýho topu mně šlo vyloženě o vizuální efekt, ta olše je opravdu co se týče kresby dost nudná, takže pokud to zvuku vyloženě neubere, šel bych do toho.
Ten člověk umí s tou dýhou úplný kouzla. Umí ji na komplu vyřezat laserem do tzv. sesazenky, když budu chtít, klidně udělá čtverečky 1 x 1 cm a každej druhej otočí o 90 st. až vznikne jakoby károvaný cílový vzor a to naprosto přesně se setinovejma rozměrama. Ten vzor jsem jenom plácl, kdybych byl uchyl, vyřeže i nahou babu u jezírka s čoprystou na obzoru.
Takže vituálně v podstatě cololiv. Dýha se tam implantuje v dýhárně, asi se tam pod tlakem nějakýho stroje nalepí. Ukazoval mně nějaký slunko, ale po technické stránce toho sesazení to vypadalo libově. Jako by to bylo poslepovaný z masivu.
Představoval bych si olši, na tom nějakej hodně světlej top s výraznou kresbou a bílej pick.
Bojím se, aby to lepidlo na dýhu nebylo nějaký výrazně měkký a neovlivňovalo posléze i sustaaaaiiiin.

Bass guitar: 4 string hand-tooled prototype, type JB pasive, Lakland skyline 44-02 deluxe, EXL 170, TC electronic BG 500 2 x 10", acoustic fretless- "balejšn"
0 xLajků:

7

Pako napsal:

Bojím se, aby to lepidlo na dýhu nebylo nějaký výrazně měkký a neovlivňovalo posléze i sustaaaaiiiin

Podle mě fakt ne.

0 xLajků:

8

Kondenzátor - na eBayi se dá koupit za šílené prachy třeba kondenzátor z Jazz Bassu z šedesátek, nebo za o něco méně šílené prachy speciální kondenzátor pro kytary. Já mám na své base kondenzátor za 2 Kč a clona cloní, tak nevím smile
Možná vlítni do obchodu se součástkama, kup těch kondenzátorů více s různou kapacitou (všude na internetu se doporučuje 0,047 mikrofaradu = 47 nF, tak něco kolem) a zkoušet, který zvuk se ti bude více líbit.

A=A
0 xLajků:

9

kober napsal:

Možná vlítni do obchodu se součástkama, kup těch kondenzátorů více s různou kapacitou (všude na internetu se doporučuje 0,047 mikrofaradu = 47 nF, tak něco kolem) a zkoušet, který zvuk se ti bude více líbit.

To je slovo do pranice, děkuji...

0 xLajků:

10 Naposledy upravil: parabass (06. 02. 2009 15.41:55)

k jazzbass a pro singly obecně se hodí 22nF...47nF je pro hambáře (humbeckery)...jo, nezapomeň,že clona musí mít  lineární potenciometr (250kOhm/A),narozdíl od vohulme kde musíbýt logaritmickej (500kOhm/B) a doporučoval bych na clonu těch 250kilo s velkou dáhou=dlouhym plynulym krokem

Cožpak, kdybych tě Nebeská oběsil...?

http://www.sloganizer.net/en/style5,spalovac-spc-mrtvol.png
0 xLajků:

11

a na vohulme taky

Cožpak, kdybych tě Nebeská oběsil...?

http://www.sloganizer.net/en/style5,spalovac-spc-mrtvol.png
0 xLajků:

12

Pako napsal:

1. Vyplatí se po zvukové stránce osadit basu kobylkou s průchozími strunami skrzevá tělo ?

Tohle ti nikdo nemuze rict predem. Dokud nebudes mit hotovou basu a nevyzkousis to, tak to vedet nebudes. Proto si myslim taktez, ze je nejlepsi pripravit nastroj na obe varianty. Kazdopadne kdybys chtel jen variantu jednu, tak strunami skrz telo urcite nic nepokazis.

Pako napsal:

2. Kamarád, profi stolař-testaurátor nábytku mně nabídl místo topu dýhu.(možnosti druhů dřeva a tlouštěk nepřeberné)

Tu dýhu bych do toho urcite nemontoval. Pamatuj, ze cim jednoduseji a precizneji, tim mensi pravdepodobnost, ze neco nebude fungovat.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

13

Pánové díky za cenné rady, nakonec dýha nebude, stolař nedoporučuje, prý by mohla časem stahovat to dřevo na jednu stranu. Mám v plánu pomoci kresbě nějakým vhodným mořením.
Dřevo a poťáky jsou doma, šablonu na vyfrézování dělám po radě z 1 cm překližky.
Právě bádám nad lakem, rád bych menší vrstvu, snad, aby se i místy lehce prorýsovala kresba dřeva, mohl bych to přirovnat k letošní ibaneze EDB555, (pouze pro upřesnění vrstvy laku).
Takže, pokud máte někdo podobnou vrstvu laku na své krasavici, podělte se se mnou prosím o vaše dojmy a zkušenosti ohledně vrypů, podření od zipu, ťuknutí tělem o kovovou židli,  transportních bebinek a pod.
Je vůbec možný na olšový pérkýnko nanášet tak malou vrstvu ?  To vypadá skoro jako lazura.
Kobylku nechám původní, má i pěkné drážky pro vedení kamenů, a když jsem ji proměřil, vejdou se tam vedle pětišroubového kotvení i pěkně navrtat díry na průchozí struny. Samosebou důkladně zaoblit hrany. Zbýva pouze koupit mističky.
Toť zatím vše, fotky s olšovým kusem dřeva nemají zatím své opodstatnění.
Díky Za případné rady 
....sakryš, už se těším..

0 xLajků:

14

Pěknej avatar! Hódně originální. akorát si nedovedu představit účel .. lol prodloužení přívodu, či poškozená vidlice ? smile

Jo a uvažovals o těch snímačích? Většinou lidi řešej zvuk nástroje i s překližkovým tělem právě snímačema .. a zvukově to bývá pak podstatně lepší wink trochu by mě to mrzelo, pachtit se s výrobou kytary a mít ve výsledku zvuk skoro stejný... je třeba si uvědomit, že když výrobce šetřil na dřevu nástroje, na snímačích pravděpodobně ubral asi taky .. navíc mnou zmíněná výhoda - jen přehodíš krk s kobylou a strunama - to je taky docela nezanedbatelná věc .. takle bych to viděl já smile

0 xLajků:

15

K avataru..
Tímto způsobem zapojil tatik světlo na půdě, ke stavajícímu vývodu prostě pouze přičokoládil stolní lampu, kterou nabil na trám, práce cca. 4 min. Docela mě to pobavilo, prosím nespojovat se snahou vylepšit basenku.
O snímačích jsem samo-že uvažoval, bude to rozhodně další investice, počítám s tím, že tvar těch singlů je u JB stejný. Nebo myslíš, že bych měl frézovat o fous víc ? Stejně tam chci ještě v klidu dostat tu měděnou pásku ohledně odrušení.
PS: Musím se krotit ve financích, i tu kobylu bych nevrtal, ale koupil, jenže dostavuju obydlí, doma je taky jeden "školkáč" a jeden "plínkař", lóve netečou samy....

...ty citace mně moc nejdou..

0 xLajků:

16 Naposledy upravil: CharlesBass (11. 02. 2009 20.37:03)

Pako napsal:

...ty citace mně moc nejdou..

normálně tahem voznačíš text, který chceš citovat a klikneš v tom samém příspěvku na "Citace" ..

to já jen tak podotknul .. s těma snímačem -> přeměř svý, koukni na rozměry např RM ek, či EMG atd .. myslím, že by to mělo všecko fasovat smile

ta lampa rulez lol takovýho tátu mám doma taky .. člověk vobčas nevěří co sou schopný udělat za kopanec lol přičokoládil !! big_smile

0 xLajků:

17

Má (navždy) jediná basa je taky překližková a nikdo by jí to nehádal. Prostě když ten zvuk miluješ, není co řešit a na nějaký předsudky od kolegů s basama z ovangolu a krkem z očkovanýho javoru sere pes... Bejt tebou, prostě to neřešim, maximálně ty snímače, jak tu mnozí píšou.

0 xLajků:

18

Pako napsal:

Mám v plánu pomoci kresbě nějakým vhodným mořením.

Pako napsal:

Právě bádám nad lakem, rád bych menší vrstvu, snad, aby se i místy lehce prorýsovala kresba dřeva

Pako napsal:

Takže, pokud máte někdo podobnou vrstvu laku na své krasavici, podělte se se mnou prosím o vaše dojmy a zkušenosti ohledně vrypů, podření od zipu, ťuknutí tělem o kovovou židli,  transportních bebinek a pod.

No je to trosku zamotane. To co chces by vyresil polyuretan. Ten dela tenkou a pevnou vrstvu, Nejake to tuknuti nepoznas, jsou na tom videt az fakt pady ze stojanu a podobne. Kresba z toho vyleza, ale neni to moc prakticke, protoze se do toho chyta spina.....a hlavne - Polyuretanovy lak se moc nesnasi s moridly. Chce to ozkouset na odrezku, zalezi na konkretnim laku a moridlu.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

19

No, tak už došlo i na ty snímače. Viz inzerce. Když jsem ty starý potvory vytáhl, dost mě zaujalo pofiderní papírové dno. I ten plast nevykazuje odlnost, za pár měsíců aktivního hraní jsem opíráním palcem ošoupal horní rožek do kulata. Tak si říkám, jakým způsobem se dá vlastně takovej snímač proměřit, bych zjistil, zda vykazuje aspoň průměrné parametry vhodné pro snímání zvuku ?
Nejsem elektrokutil, ale PU-čko doma mám.

0 xLajků:

20

Jde na tom změřit impedance, nic víc - je to fyzikální hodnota, závisející na několika věcech. Nicméně se nedá říc, že se podle toho dá určit to jak bude snímač hrát, maximálně síla vystupního zvukového signálu ..

0 xLajků:

21

Zdravím, děkuji za příspěvky a názory, měl bych o5 pár dotazů do "pranice"
Broušení těla je již téměž u konce, začátkem týdne půjde basa na lak.
Pod kobylkou a v místě usazení krku nebudu lakovat, pouze navoskuji pro zabránění přístupu vlhkosti, nebo máte jiný názor ?
Nevím, jak je vyřešeno uzemnění kobylky, u starého těla to nebylo. Pouze vyvedu do plochy pod kobylu odizolovaný drát, nebo je tam potřeba napájet nějaký kontaktní plíšek ?
Po usilovném broušení jsem na tloušťce těla 46mm, může mít o něco větší tloušťka negativní vliv na zvuk ? Podotýkám, že jsem 90 kg vážící a 188 cm vysoký hromdopolice, takže váhu nástroje neřeším. Právě zvážené tělo má suchou hmotnost 2,75 kg. (Těžko odhadnout výslednou váhu nástroje).
Nakonec jsem po udatném zvažování a poměrně dlouhém poměřování poměru cena X zvuk objednal snímače R.M.pickups, singlovou sadu pro JB, JRM2 s SmCo magnety. Máte s nimi někdo zkušenost ?
A jako poslední poddotek, naskýtá se varianta vrátit neckplate, popř zapustit futra na šrouby.
Když pominu vizuální stranku věci, tak je to asi jedno, ne ?
Tak se snad už brzy dočkáte nějaké té fotky.
Díky
..... kruci já se těším.... big_smile

0 xLajků:

22

RMka jsou podle me dobre snimace pro upgrade lowend bas. Pokud cekas neco lepsiho, tak bohuzel, odpovida to cene.

Uzemneni - staci drat.

Pod kobylou bych kdyz uz nelakovat, nechal drevo, vosk je stejny bordel jako lak, pokud chces mit kobylu v tesnem kontaktu se drevem tak se DREVEM. Jinak to podle me ztraci vyznam.

Tloustka basy podle me na zvuk negativne pusobit nebude, ale pohodli hry bude mensi, zalezi jak planujes upravit plochu pro opirani ruky a jak vlastne ruku opiras, ale pokud hodlas zachovat tvar JB, tak jen bude potreba upravit ten sraz pro opirani. Pokud je telo silnejsi,sraz bud bude muset zasahovat vic do tela a hrozi ze se nevejde kobyla a nebo bude mit jiny sklon a hrozi ze overeny koncept bude hratelny s mensim pohodlim. Musel bych si to nakreslit, nevim kolik to udela, treba to nebude vubecproblem a syckuju zbytecne.

Neckplate vs. podlozky - Neckplate je na tom logicky lepe, neb se opira vetsi plochou a nema tendence se borit do dreva.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

23

Tak hotovo, u víkendu jsem to složil.
Celkové resumé...
8 hod - šablony (papír, překližka)
2hod -  vrtání a frézování vlastního těla(osazení na hardware)
16hod - vlastní tvar + brošení + broušení + broušení (to už jsem říkal)
3 dny - lakování (základ + 2 laky) polomat
1 noc - osazování, pájení a seřizování
1den - hraní a přemýšlení
2hod - zařezávání a osazení pickguardu(myslel jsem, že ho tam nedám, u trhání se mně však propadaly prsty pod struny)

Nakonec jsem zakoupil i RM-ka (jrm2 pack), poťáky a jacka, z původního těla jsem použil jenom kobylu, ten plech pod snímače a polotovar pickguardu.
Jsem velice nadšen, na sucho rozdíl není téměř znát, teda kromně mírně změměmého tvaru a váhy, ale po zapojení do aparátu......čím dýl jsem hrál, tím víc jsem se usmíval. Dokonce jsme na krámě vytáhli i jinýho jazzbassa pro porovnání online a zvuk byl prostě lepší ( teda mně se líbil víc) po přitlačení na prsty dostane zvuk prdivý nádech a ta hutnost big_smile , pěkně mňouká prostě a jednoduše velká spokojenost. Kobylu jsem dokonce osadil tak přesně, že nechtěla doštelovat ani oktávy.
Tak a teď se jdu pokusit o fotky.
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/pako-090309-073453-samick1.jpg
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/pako-090309-073518-samick2.jpg
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/pako-090309-073628-samick3.jpg
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/pako-090309-073642-samick4.jpg
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/pako-090309-073801-samick5.jpg
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/pako-090309-073703-samick6.jpg
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/pako-090309-073716-samick7.jpg

0 xLajků:

24

Tak ta se ti teda povedla:-) Gratuluju hned bych si dal říct:D

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

25

hezký smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

26

moc hezký a originální, tohle úsilí obdivuju. jen bych radši měl pickguard lícujíci s control platem, ale to je detail. paráda!

0 xLajků:

27

Pěkná práce... cool

0 xLajků:

28

davidak napsal:

jen bych radši měl pickguard lícujíci s control platem

Já ho tam původně vůbec nechtěl, ale opravdu se na to při tom trhání nedalo zvyknout, prostě tam ten prst tak divně zapad a já nepřesně trhl. Den jsem to zkoušel a pak ho tam namontoval. Díky tomu že jsem posunul krkáč o 5 mm ke krku, musel jsem v picku vybrousit i hlubší osazení na krk a celý se to vzdálilo od controlplatu, teď už vím, jak se ta stříbrná věc jmenuje. Mezera vypadá opravdu trochu divně, ale je symetrická, jednou ho chci vyrobit na míru přesný, navazující, ale bojím se, že vzhledem k nefunkčnosti tohoto detailu to bude tzv provizorkanafurt. Ani nevím, jestli jde ten matroš na pick někde sehnat. Ale díky za pochvalu, časem doplním i ten zvouček, jen si trochu polibuju, pořád hledám a nemůžu se nabažit.

0 xLajků:

29

pekny, nicmene bych doladil detaily, treba hezcejsi srouby na kobyle, krku, control plate, cudliky taky nelibit, ale zas je na prvni pohled jasne ze to je Samick custom shop....mozna bych jeste ze Samick zkusil udelat Samice wink Linii control plate/u bych asi taky spis prizpusobil linii tela. BTW: je nejaky duvod k tomu nerovnomernemu rozmisteni sroubu ktere drzi krk, nebo jen klame uhel pri foceni ? Jaky lak jsi nakonec pouzil  ? Vypada to jako ten polyuretan...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

30

spider napsal:

jeste ze Samick zkusil udelat Samice

nebo Samička

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

31

spider napsal:

treba hezcejsi srouby na kobyle, krku, control plate

Jo jo, všechny jsou zakoupený ve FABORY, v Brně snad jediná prodejna s nerezovým materiálem, navíc na kobylu a control plate neměli s čočkovitou hlavou. A tak si říkám, všechny je přeleštím filcem a pastou a pak příjde ten den a já dovezu tělo a kompletuji a filc a pasta není a já kompletuji už už to slyšet.

spider napsal:

cudliky taky nelibit

Mně celkem taky ne, ale je to zatím lepší než bez čudlíků a tyhle byly po 15 ,-

spider napsal:

mozna bych jeste ze Samick zkusil udelat Samice

Ten nápis na hlavě je krásně asi 5 x přelakovanej, takže jakákoli úprava by byla jak pěst na voko a celou hlavu se mně brousit nechtělo. Navíc by to hrálo stejně stejně.

spider napsal:

je nejaky duvod k tomu nerovnomernemu rozmisteni sroubu ktere drzi krk, nebo jen klame uhel pri foceni ?

Myslím, že je to tím úhlem, šrouby jsou vrtány na osu krku.

spider napsal:

Vypada to jako ten polyuretan...

Mhm, základ + 2 laky polomatnýho podlahovýho polyuretanu. Po 5 dnech pořád ještě trochu voní. ( smrdí ?)

Vidíte, ani mě nenapadlo, že když nemůže pickguard k controlplatu, může controlplate k pickguardu, zamyslím se teda nad výrobou o 5 mm delšího a zalícovanějšího controlplatu.
Díky za připomínky. Stejně jsem ale včera místo leštění a upravování celej večer hrál.

0 xLajků:

32

Pako napsal:

Myslím, že je to tím úhlem, šrouby jsou vrtány na osu krku.

Spis sem to myslel tak ze mi prijde ze smerem od krku ke kobyle jsou ty rozestupy paru sroubu ruzne, ale jak rikas,muze se to tak jevit protoze je to foceno z uhlu.

Pako napsal:

Stejně jsem ale včera místo leštění a upravování celej večer hrál.

A to je nejdulezitejsi...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

33 Naposledy upravil: CharlesBass (10. 03. 2009 11.02:44)

Gratuluji smile vono se na to musí hrát s úplně jiným pocitem .. prostě takovým otcovským lol myslím, že za čistotu zpracování a tvar linií těla a jeho materiál by se nemusel stydět ani renomovaný kytarář ..  smile a ten lak je super .. psals že se jednalo o podlahový nátěr big_smile hned mi to bylo povědomý .. a musí to mít tedy zvýšenou odolnost ... čudlíky se mě osobně moc líbí  ..  až se to za měsíc rozehraje tak to nahraj, sem fakt zvědavej wink
a dej sem taky dyžtak fotku kde máš porovnaný obě těla, nebo "obě" basy smile

0 xLajků:

34 Naposledy upravil: flachby (10. 03. 2009 11.24:14)

jako rozhodne good. Co, ze je to prosim te za drevo? Nejak sem to z predchoziho textu uplne nepochopil. Koukam, ze je to lepeny ze tri kusu? Jinak ty potaky bych rozhodne nechal ty sou supr, takovy industrialni... big_smile

0 xLajků:

35

Olse. 3 kusy naprosto vporadku,  takovy squier by to polatal z 12 odrezku a jeste s klidem dal do nacuralu

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

36

spider napsal:

3 kusy naprosto vporadku

Ne, jako v pohode, mam doma Cortku Action, taky ze tri kusu. Ale to je ta jejich korejska preslicka Aghatis, tusim. A hraje slusne...

0 xLajků:

37

Šivčák má ty olše rozsortýrovaný podle počtu kusů, ze kterých jsou slepený, tohle je průměr, 3 kusy, pak má ještě 2 a 1  kusý plotovary, ale už je to zas o 500,- dražší. Tří kusej se mně zdál lepší než dvoukusej, aby aspoň ten základ ležel na jednom kusu.
Jak se to trochu vyhraje, pošlu zvouček.
Kdyby měl někdo zájem o to starý tělo, můžu poskytnout. A když ne, tak holt budu bastlit nějakej ten bezpražec.

0 xLajků:

38

Pokud by cena byla privetiva mel bych o samickino telo zaujem...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

39

spider napsal:

Pokud by cena byla privetiva mel bych o samickino telo zaujem...

Myslím, že bychom se mohli domluvit, stejně bude ležet v garáži, žel nemám potuchy co za takovou věc chtít. Zítra tělo nafotím a pošlu ti na mail, abychom nebyli moc OT. Prohlídni, promysli, ozvem se.

0 xLajků:

40

oukej

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

41

Tak oprašuji steré téma a přikládám zvukovou ukázku zapojení v kapele.
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/p … vabasa.mp3
Je to takovej na rychlo projekt, hostuji tam na basu, měl jsem na naučení 12 písní asi 10 dní, takže sem tam neusazený, když to tak poslouchám, zdá se mně ten zvuk takovej jakoby celkově zastřenej. Ale ten JB v tom slyším. Bylo to na půl linkou na půl mikrákem na hockeho neodym 112.

0 xLajků:

42

Velice pekne,slušná praca,zvuk do kapely použitlelný,ja tam moc JB nepočujem,ale asi to bude tým že je basa namixovana zastretejšie,ako hovoríš...mne osobne nesedi moc spodný roh na tele,ale doležite je aby sa tebe lubila,ked sa ti dobre hrá,neni o čom smile Pekne.

0 xLajků:

43

Ahoj, tak poslední příspěvek do tohoto vlákna, o víkendu jsem dodělal polykarbonátovej pickguard, pomalu to začíná spadat do šourůmu....
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/pako-121009-075526-pick.jpg

...tady jeden celkovej pohled...

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/pako-121009-080014-odhlavy.jpg

A malá perlička na závěr, zajímavé, jak palec opíráním ošoupal horní roh snímače, asi tak po 8-mi měsících každodenního hraní. Za další rok tam možná proopírám díru, a to hraju "plovoucím palcem"....jestlipak se na tuto "vadu" bude vztahovat záruka? big_smile

...normální tvar...
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/pako-121009-082541-kobylka.jpg¨

...ošoupanec...
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/pako-121009-082656-krk.jpg

0 xLajků:

44

ty potaky...ciry futurismus big_smile ale celkove pekne

0 xLajků:

45

potaky mas z mikrovlnky? big_smile ale pekne...faakticky ze hej

0 xLajků:

46 Naposledy upravil: joko (12. 10. 2009 17.29:52)

Pako: no já bych to mermomocí do toho JB nehonil (ten pg a plech pod poťákama) ale když se ti to líbí... To dříví je podle mně hezký samo o sobě, ale jsou lidi kterým se třeba víc líbí barevně lakovaný basy než natur... A ten ošoupanec si myslim vydrží ještě hodně dlouho - mám snímače na base asi 12 let, loga úplně vošoupaný, rohy vomydlený do kulata, ale skrz to pořád nejde wink

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

47

Je to moc pěkný, fakt jo..:)

Jen mi vrtá hlavou jedna věc, proč máš dva vruty se zapuštěnou hranou a zbytek s půlkulatou? wink

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

48

Klusi napsal:

se zapuštěnou hranou a zbytek s půlkulatou

Taky jsem na to koukal... Asi nedostatek jedněch nebo druhých bych to tak tipnul.

0 xLajků:

49

Custom.. big_smile

G&L L-2000 1984
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
0 xLajků:

50 Naposledy upravil: m3 (13. 10. 2009 00.09:44)

cassus napsal:

ty potaky...ciry futurismus big_smile ale celkove pekne

to sou jasny potaky z gramofonu tesla.. smile

btw pruhlednej pick o moc lepsi...

a ten tvar mi celkove dost pripomina spiderova pinokia smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

51

kurcatovium napsal:

Klusi psal(a):

se zapuštěnou hranou a zbytek s půlkulatou

Taky jsem na to koukal... Asi nedostatek jedněch nebo druhých bych to tak tipnul.

Mno, anebo to je extrémní citlivost na hladkost povrchu při slapu..:D

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

52

K šrobom-

Pako napsal:

Jo jo, všechny jsou zakoupený ve FABORY, v Brně snad jediná prodejna s nerezovým materiálem, navíc na kobylu a control plate neměli s čočkovitou hlavou. A tak si říkám, všechny je přeleštím filcem a pastou a pak příjde ten den a já dovezu tělo a kompletuji a filc a pasta není a já kompletuji už už to slyšet.

smile

0 xLajků:

53

Ja bych este vymenil ty RMka.....nez jsem dal na basu jine tak mi taky prisly dostatecne kvalitni.... Jinak krasne udelana basa

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

54

....kucí díky, ty šroubky opravdu nemám, proto jsem dva nahradil malejma nerezovejma potvůrkama s plochou hlavou. Myslím, že měnit už je nebudu, je to klasická provizorka napořád.
Navíc, když jsem dal první foto, Spiderovi se moc nelíbil nelícující pick na controlplate, posoudil jsem připomínku, uznal, a poopravil, .........na tom picku se vám pak nezdaj šroubky, a kdybych je vyměnil, asi by se vám kuwa nelíbily zaprášený snímače, jo holt člouěk se nezvděčí... lol
Tak dobře, přiznám se, mám je tam proto, že mně půlkulatý šroubečky vadily ve výhledu na struny.
Dobrý je, že jsem měl včera obrázek tý basy v kanclu na ploše, přišel kámoš stolař, truhlář, koukl asi na 3 vteřiny na plochu, a řekl, to je krása, ale proč máš ty 2 šroubečky jakože jiný.

joko: ten pick tam chci  kvůlivá výšce pod strunama, hodně a rád slapím a když tam ten plast není, prsty mě propadají až pod struny a zasekávají se. Takhle to je krásně akorát, prst tam jakoby pěkně popopřizaleze, ale má doraz. No trochu jsem se zamotal.
A čudlíky ?  Zatím dobrý, kroutit s něma jde, mají výborný poměr cena x výkon. Jeden stojí asi 8-um kaček.

0 xLajků:

55 Naposledy upravil: kurowec (23. 04. 2010 12.44:45)

trochu to vopráším...
koupil jsem si u NBE corp. (Hořovice) surové tělo JB z bahenního jasanu + hotovej celojavor krk s polyester lakem. Pomalu to dávám do kupy a přemýšlím o laku na ten jasan. Psal jsem mistru Procházkovi a on mi doporučil na hodně porézní jasan nejprve dvousložkový polyuretan jako základ od fy Milesi a pak třeba ještě stříknout PU-akryláteovým lakem ve spreji od fy Clou. Na to že je to moje první zkušenost tak se s tím nechci extra mořit, páč bůhví jestli to bude hrát, ale zase to nechci pokazit. Nechci na tom mít polyester skořápku jako seriovky, stačí mi jen aby byl povrch odolný a dřevo dýchalo. Budu rád za jakékoliv rady jako jaký typ PU laku stačí (+ výrobce), kolik vrstev, jaký základ, jaký byl váš postup lakování, na co dávat bacha a tak? díky

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

56

kurowec napsal:

surové tělo JB z bahenního jasanu

Ot: na kolik tě to pls vyšlo? Máš fotku?:)

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

57

fotku mám, ale nevím jak se to sem strká....
jinak, vyšlo mě to na cca 2.700,-, je to ze dvou kusů, opracovaný do hladka, ale nechtěl jsem tam frézovat nic víc než kapsu na krk...

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

58

Fotku dej do úložny nebo na imageshack.us a pak ten odkaz přímo na tu fotky vlož [img]přesne tady[/img]

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

59 Naposledy upravil: kurowec (23. 04. 2010 14.59:03)

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/kurowec-230410-154955-basa.jpg

jo tak už to chápu... mno to je ten kousek

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

60

hmmm pěkné to je. Co ten krk má za hlavu, jako myslí tvar? Jako JB ?

handmade precision bass (fender fake logoed & fake relic) SBS pickups + active blender, Yamaha BB 435, Fender modern player 5, MTD 5, markbass LM III, soundelirium  the 12.6.1. + 15.5.  sustainer bayger, DOD deep freeze chorus, art studio v3, Ibanez bass synthesizer SB7, korg pitchblack poly, zoom b3
Klašter 12
0 xLajků:

61 Naposledy upravil: kurowec (23. 04. 2010 16.49:14)

jojo, hlava je klasika Jazz Bass... trochu uzsi, spis jak moderni Fendery nebo tak neco... jsou to dily kery delaji Horovice pro americkou firmu z jima dodanyho matrosu... prej. Zajimalo by me jakou to ma ve finale znacku na hlave..

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

62

No, pory pujdou videt pokud das jen jednu vrstvu PU(resp. nekolik vrstev jednou aplikaci), bude se v tom chytat spina ale ja to tak mam, a nevadi mi to. I jedna vrstva PU laku je velmi velmi odolna (je cca 4x silnejsi nez vrstva treba nitra). Velice kvalitni polyuretan dela Colorlak pod znackou Premium

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

63

Možná půjdu trochu do extrému, ale co koupit holzpaste od clou (dělají od bílé po různé imitace dřev) a prostě to to těch pórů plastovou širokou špachtlí nastěrkovat. Třeba tmavej tmel by vypadal v těch pórech originálně. A clou tmely na dřevo sou prostě špička a jsou vodou ředitelný.

handmade precision bass (fender fake logoed & fake relic) SBS pickups + active blender, Yamaha BB 435, Fender modern player 5, MTD 5, markbass LM III, soundelirium  the 12.6.1. + 15.5.  sustainer bayger, DOD deep freeze chorus, art studio v3, Ibanez bass synthesizer SB7, korg pitchblack poly, zoom b3
Klašter 12
0 xLajků:

64

kurowec napsal:

jinak, vyšlo mě to na cca 2.700,-

Za holé tělo nebo tělo + krk?

0 xLajků:

65

spider napsal:

Velice kvalitni polyuretan dela Colorlak pod znackou Premium

diky, asi to udelam tim... to ze to bude vraplaty me ani neva, nemusim to mit jako zrcadlo

opoceCZ napsal:

Možná půjdu trochu do extrému, ale co koupit holzpaste od clou (dělají od bílé po různé imitace dřev) a prostě to to těch pórů plastovou širokou špachtlí nastěrkovat. Třeba tmavej tmel by vypadal v těch pórech originálně. A clou tmely na dřevo sou prostě špička a jsou vodou ředitelný.

premyslel jsem o oleji nebo vosku od Clou, ale nakonec to chci mit natural...

kurcatovium napsal:

Za holé tělo nebo tělo + krk?

celkem za telo a krk to bylo i s postovnym 4.900,-... byly v tom ale nejaky slevy... nabizeli mi i jazz bass krk za 2tis ale mel dva maly suky...

Fender CS 70s Precision
0 xLajků:

66

kurowec napsal:

premyslel jsem o oleji nebo vosku od Clou, ale nakonec to chci mit natural...

Však by to bylo natural, já jen mluvil o "naplnění pórů" tmelem. Nastěrkovat vybrousit ...nastěrkovat vybrousit a pak lak. Mohlo by ho tam pak být tím pádem míň, toho laku ...

Klašter 12
0 xLajků:

67 Naposledy upravil: kurowec (23. 04. 2010 20.37:49)

aha, no to je taky reseni... zkusim zavolat kamosovi co restauruje nabytek a optat se na jeho nazor... ten Clou pouziva furt...

Jinak ten jednoslozkovy PU Colorlak U-1019 Premium to je ten cos doporucoval,Spidere? Jaky je rozdil oproti dvojslozkovemu? Ten je asi uz zbytecne extra tvrdy, ne?

Fender CS 70s Precision
0 xLajků: