1

Téma: Kabáty na bedny.. aneb jak chráníte svý boxy?

Zajímalo by mě, jakym způsobem chráníte svý boxy- pokud tak teda činíte. Přecijen, agíláry nebyly žádnej levnej špás a nechci aby byly po dvou jízdách v kufru s ostatníma věcma odraný jak samice..

Máme tu v Liberci jednoho šikovnýho pána, kterej takovýhle obaly šije na zakázku- čili určitě půjdu za nim. Ještě ale nemám představu, co všechno chtít- zda nějakej tlustej polstr, nebo nějakou překližkovou desku a tak.. Origoš fusak na Agi stojí asi 2,5k, to se zbláznili smile

0 xLajků:

2

Re: Kabáty na bedny.. aneb jak chráníte svý boxy?

to si klidně uši sám, dyť je to celkem fuk, jak to vypadá

0 xLajků:

3

já si koupil na kombo Edena z ebaje takový bytelný návlek z PVC a zevnitř ještě nějak polstrovaný. vyšel mě něco málo přes litr i s počtou.

basa & co.
0 xLajků:

4

Ser na sprcku, s futralem vintaaaaaz neudelas...

0 xLajků:

5

no já zas moc šikovná švadlenka nejsem smile

a vintáž nechci.. já mám rád, když věci vydržej dlouho v pořádku, neřikám jako nový- ale aby se zbytečně třeba naškubla ta kobercovina když to zavadí v pickupu o nějakej výstupek, to mi přijde škoda.

2 haens: mohl bys bejt trošku konkrétnější?

0 xLajků:

6

původní kvalitní papundeklová krabice taky není k zahození, pokud už není zahozená.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

7

davidak:
tadytohle akorát to nemá ten kastlík na vršku

basa & co.
0 xLajků:

8

nesnáším jakékoliv motání obalů na podiích ... ve většina případů to totiž pořádně není kam dát a zavazí to ... už obaly od bubeníka mě neskutečně serou big_smile

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

9

díky haensi.

DalajVladan napsal:

nesnáším jakékoliv motání obalů na podiích ... ve většina případů to totiž pořádně není kam dát a zavazí to ... už obaly od bubeníka mě neskutečně serou

no já bych si ty svoje dycky dal právě do toho pytle od kopáku a bylo by smile

0 xLajků:

10

davidak napsal:

no já bych si ty svoje dycky dal právě do toho pytle od kopáku a bylo by

v pytli už jsou obaly od ostatních bubnů ... což třeba v případě virblu znamená červená deka big_smile big_smile ... jo jo, náš bubeník má zvláštní smysl pro praktičnost a estetiku big_smile

Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

11

Ve zkušebně mam kvůli prachu supr obal co mi ušil táta z takovýho materiálu, ze kterýho máme třeba plachtu na člun, i když brácha má to samý z koženky což je elegantnější:-) takže to mam na míru (hodí se to přes celej stack) Mam to čistě kvůli zaprášení ve zkušebně,když jsem kupoval jednu z těch beden, tam byla snad tuna prachu,tohle nechci dopustit:-)

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

12

Já jsem si koupil v Řempu takovou tu nepromokavou baťohovinu (goratex?) a k tomu zip a hotovka. Máti mě z toho spíchla supr fusak na bednu. Není to moc tlustý, ale pevný je to dost...akorát u toho šití prej nadávala jak špaček. Chce to halt nějakej průmyslovej šicí stroj...

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

13

Používám vlastnoručně ušitý fusak ze zátěžového koberce. Dobře se to šije, je to dost tlustý a odolný. Na GK jsem používal krabici od něj seřezanou na rozměr že padla jak ulitá. Taky to ochránilo dobře. Je to věc vkusu. Ten já nemám.

0 xLajků:

14

Karton rules. krabice plus páska rovnáse obal jak dělo. plus fixky, nálepky kustom dizajn

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

15

Janec napsal:

Používám vlastnoručně ušitý fusak ze zátěžového koberce. Dobře se to šije, je to dost tlustý a odolný.

Totéž mám na Maršála... je to z nějakýho zátěžáku, tlustýho asi dva centimetry, takže to vydrží všechno, je to sešitý a ještě snejtovaný smile Koupil jsem to před pár rokama i s aparátem a zatím tenhle fusak vydržel všechno smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

16

Nemám nic a ani nechci. :-D

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

17

Muzes normos pevnej (plech, prekl., jako rack) kryt s koleckama, ale pocitej, ze te mozna vyjde stejne draho jako box samotnej.
Nebo mekkej obal polstrovanej/nepolstrovanej, coz je zalezitost do 1000,- u nepolstr., do 2000,- u polstr.

Asi nejvetsi firma co to u nas dela bude Siba, ale mozna u nejakyho mensiho to pude levnejc.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

18

já mam zmenšenou origo krabici..
už sme to tu řešili jednou http://forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=2527

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

19

obaly neřešim, ono se to jen tak nerozbije.. já mam vždycky záchvat smíchu, když vidim (v naprostý většině to jsou kytaristi s maršálama) jak někdo stěhuje bedny ještě v origo papírový krabici :-)))))) a pak jak stojí u tý ještě lesklý bedny jako modelky :-)))))

thumb nt 5, thumb nt 4 fretless, ibanez sdgr
trace elliot AH250, trace elliot 4x10H, mono sys 1x15, sansamp, sonic maximizer
0 xLajků:

20

rozzis napsal:

a pak jak stojí u tý ještě lesklý bedny jako modelky :

.. ty volééé to je ono !!!   big_smile

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

21

rozzis napsal:

jak někdo stěhuje bedny ještě v origo papírový krabici

Krabice + gafa = nejdal

Fodera Emperor 5, Sandberg California JM5 Custom, Pele (fretless)
Aguilar 500SC
Epifani UL-310
EBS Taurus
0 xLajků:

22

Ted me napadlo, ze k tomuhle tematu jeste neco mam. Akorat nevim, jestli vam to mam rikat, protoze se za to trochu stydim, jakej jsem komplet dement.
Kdyz jsem si vyzvednul Epifani (4 mesice cekani, nervozity, masturbace u www.epifani.com, nekotrolovatelneho koureni, potizi s zaludkem a srdcem z litru kafe, rozchod, ...) jsem si ji vezl tramvaji, pac nemam vuz.
Bylo tam narvano (cca 17:36, po ceste Tesco, kancelare a podobne lahudky), takze jsem tu fungl novou pusinku polozil doprostred, jak je tam takovej ten kloub a sed si na to s vyrazem totalne stastnyho hovada.
No a ty novy tramvaje v tom kloubu maj takovy pacicky, podle kterych se kopiruje ohyb toho kloubu... v zatacce Narodni trida - Lazarska (90°) mi to samozrejme podjelo pod tou bednou, na ktery jsem sedel, a totalne ponicilo cely spodek.
Takze ted hledam zpusob, jak to napravit...

Aguilar 500SC
Epifani UL-310
EBS Taurus
0 xLajků:

23

premek napsal:

totalne ponicilo cely spodek.

hoď foto co to s tím udělalo ...

0 xLajků:

24

DalajVladan napsal:

hoď foto co to s tím udělalo ...

Jasne, zkusim... v celku nic vaznyho, proste rozdrblej koberecek a trochu zarizly do bedny... Ale nastve to. Jediny co na tom shledavam pozitivni, je, ze uz se o ni nemusim bat wink
Je to na okrajich, napadlo me sehnat L-profil nejaky tenky plech/hlinik/umelou hmotu a normalne cely spodek tim obehnat.

Aguilar 500SC
Epifani UL-310
EBS Taurus
0 xLajků:

25

premek napsal:

sehnat L-profil nejaky tenky plech/hlinik/umelou hmotu a normalne cely spodek tim obehnat.

může být, ale v takovým případě rozhodně přišroubovat a ještě přilepit, páč to jinak může pěkně drnčet..
OT. Ta bedna nemá gumový pidinožičky ?

Bass guitar: 4 string hand-tooled prototype, type JB pasive, Lakland skyline 44-02 deluxe, EXL 170, TC electronic BG 500 2 x 10", acoustic fretless- "balejšn"
0 xLajků:

26

Pako napsal:

Ta bedna nemá gumový pidinožičky ?

Ma, ale jsou teda uplne nejvic pidi smile

Aguilar 500SC
Epifani UL-310
EBS Taurus
0 xLajků:

27

premek napsal:

samozrejme podjelo pod tou bednou, na ktery jsem sedel, a totalne ponicilo cely spodek.

.. no tak první škrábance už máš za sebou, tak ted hurá bez fóbií hrát a hrát na vintage bednu .. né tak nechci to zlehčovat sorry .. umím si představit co to musí být za pocit .. pokud se to nedotklo přímo konstrukce bedny tak de o hovno.. koberec přilepíš a ze spodu to nikdo neočumuje ..

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

28

mám na bednu futrál od šiby, zepředu je stěna vyztužená a jinak je to polstrovaný. už si ale nepamatuju, co to stálo, je to pár let. Ale docela držej, máme toho od nich v kapele víc

0 xLajků:

29

ve zkušebně prostě přehodim starou kousavou dekou, vsici mi to chtej vyhodit ze je hnusna a spinava ale mam k tomu citovej vztah

Fender Aerodyne Jazz Bass + SD Antiquity
Ashdown ABM C210T-500 EVO III

+ plno krabiček
      (BassBalls, #1 Echo, English Muff´n, Flanger Hoax, Hum Debugger)
0 xLajků:

30

já pro jistotu nemám obal žádnej, stejnak se s tim nic nemůže stát, sice už ten koberec na tom chytnul plíseň, ale vyčistil sem to a stačí to nenechávat u zdi, kdysi jsem přemejšlel o nějakým obalu, ale k realizaci nikdy nedošlo

0 xLajků:

31

Pako psal(a):Ta bedna nemá gumový pidinožičky ?

1) Epifani nemá na spodní základně přídavné nožičky - má jen klasické plastové chrániče rohů.
2) K původnímu tématu - ochraně boxu (prezervativům):
Nedozvěděl jsem se, jakým způsobem box hlavně přepravuješ, na  jaké využití ho hlavně máš .?
Z toho bych hlavně vycházel - jestli máš uskladněnej aparát u techniků a netaháš ho pokaždý ty sám,tak bych šel do casse(nejspolehlivější ochrana, ale těžká a rozměrná). Já osobně jezdím jako prostitut,takže jezdím s různejma partama a jsem závislej sám na sobě(bohužel/BOHUDÍK?), takže upřednostňuju lehký věci. Mám obyčejný přetahy od Šiby s vyztuženou zesílenou pouze přední stranou u reproduktorů)-jsou lehký + minimální navýšení rozměrů.
Tzn: chceš/nebo nebudeš se stím dří ty sám - JDI DO CASSE
       nakládáš se sám - jdi do šprcky

Tě PIC !!!!   smile

Baskytary: Víc než je běžné
Aparáty:     Víc než je běžné
Efekty:        Víc než je běžné
Kabely: LavaCable,DiMarzioCable,Vovox,PhilJonesCable,PRScable,GeorgeL'sCables, ...
Příslušenství: Lehle,SonicResearch,Korg,MXR,BOSS,Furman,Peterson,Ultimate,SKBcasses,Elixir, ...
0 xLajků:

32

šprcky sou doma a já mám zabaleno!

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-081009-094733-obaly.jpg

(sakra když už mám obaly, asi bych je neměl hned prodávat big_smile )

0 xLajků:

33

"Ten futrál ti šila máma??" Tak tohle teď Davidaku těžko uslyšíš! smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

34

Nee, šili mi to tady páni v jednom brašnářství, pěkně na míru.

0 xLajků:

35

davidak napsal:

Nee, šili mi to tady páni v jednom brašnářství, pěkně na míru.

Je to vidět.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

36

Nejhorší jsou ty pevný case, jestli je to pro něco většího než 4x10 tak to váží skoro jako ta bedna. Proto je asi nejlepší klasickej obal z nějaký látky/polstrovaný.

Na hlavu bych ale nic jinýho než pevnej case/rack asi nedoporučoval:o)

Fender Precision Bass Aerodyne /w. Seymour Duncan SPB-3
Ampeg SVT CL / Ampeg SVT 450 H / Orange OBC 115 / Orange OBC 410
Tech 21 SansAmp Bass Driver / Boss TU-3 / Monster Cable
0 xLajků: