1

Téma: Zničenej lak (lepidlo na base)

Zdravim, hej muzete mi nekdo prosím poradit nez to nak zkurvim sam xD...

Omylem jsem si udelal nekolik fleku vterinakem na tele basy...:-/ Nevite nekdo jak by to mohlo jit DOMA odstranit?

..neni to jen par kapek, spis ten flek, pac jsem se to hnedka potom blbec snazil necim utrit, ale to fakt neslo.. Takze to asi mechanicky "odloupnout" nepujde,,,a odstranovac vterinovyho lepidela jsem potkal pouze takovej, co nema rad ani barvy,,,tak jako fakt nevim.

Dik za pripadny rady smile

davidak: doplněn název

0 xLajků:

2

Re: Zničenej lak (lepidlo na base)

no popravde> Nothing but emptiness and death inside (ten smajlik asi ne, pac kdo se tomuhle smeje asi vi vic nez ja). Pokud ne odstranovac, tak pak jed smirgl. a ten se s lakem nema taky rad

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

3

Tjn, vteřinovky jsou svině.. už naštěstí existujou gleový, který nekapou, sou asi dražší, ale taky to nezasichá v tubě. Dá se to použít dokonce i víckrát. já sám sem to ještě neměl, ale rád bych.

Přelepit samolepkou, skusit žiletku (jako u výkresů tuší) nebo lokální refiniš holt ...

0 xLajků:

4 Naposledy upravil: creabass (16. 09. 2009 13.10:03)

Jen pro srandu bych presne na ten flek zkusil polozit pytel z horkou vodu, nechat to tam par minut,
sundat a nasledne na ten flek tlacil kostku ledu. Po 10-15 s. chlazeny bych na to sel s hrubou hadrou a silou.

Nemyslim si ze mas basu jak rajcata ale nic jineho co neskodi lak me nenapada.
Kdyz to nejde poprve zkus jeste par krat ale s rozumem, celeji noc nema cenu to delat. Snad to funguje.

0 xLajků:

5

led je na hovno vterinák nemá rád mastnotu,je to stejné jak když si slepíš prsti,žadné násilí chvilku v klidu a přirozená mastnota pokožky vteřinák povolí, postříkat vd nebo petrolejem a ono to po čase jde slooupnot tupím předmnětem

0 xLajků:

6

Nejde o ledu, ale zmenu tepla do chladne a naopak, jde o vzduch mezi vterinakem a lakem.

Ale kdyz mastnota funguje neni co resit..

0 xLajků:

7

No zatim se tomu mastnymu moc nechce..postrikal jsem to nakym olejem, nechal tak pul hodky nasavat, pak sudlil hadrem jak kokot a nic...a jen do toho necim tvrdsim sem se bal (jesi to neni ta chyba)

0 xLajků:

8

Sekunďák rozpouští aceton - ovšem ten rozpouští i lak na base. Když ho ale kápneš na hadr a zkusíš setřít jenom to lepidlo tak bys laku neměl moc uškodit. Vyžaduje to ale rychlou práci - čím dýl aceton na laku spočne, tím větší riziko pro lak. Je to to nejposlednější řešení před případným (pak už nuceným) přelakováním. Párkrát jsem si takhle na lakovně zachránil kůži když mi někde barva šplejchla na auto.
Ale napadá mě že sekunďák je vlastně založený na odpařování acetonu (nebo nějaké takové sračky) takže asi bude do toho laku vleptané a nepůjde dolu.

0 xLajků:

9

Zda se mi ze kdyz to nakonec nak vhodne prelepim jeste vhodnejsi nalepkou, tak to bude fungovat...

Ale berte to aspon jako varovani, ze vterinak se zatvrdlym hrdlem co se tvari jako ze napoprve nejde vymacknout je pekne ulhana svine;)

0 xLajků:

10

třeba by šlo to místo jen přeleštit, i s lepidlem...

0 xLajků:

11

pul hodky je málo musíš vydržet a počkat dále neboj ono to vážně funguje a ještě jedna rada rozlijete li vteřinák někde kde nechcete tak ho zkuste zasipat dětským pudrem, teda jestliže je zrovinka po ruce

0 xLajků:

12

Vterinak se spoji s lakem dokonale, nalepta ho do hloubky. Jedina sance je prelesteni, ale bacha na teplotu a rovinu.

0 xLajků:

13

Teďka si vzpomínám,že někde malé stopy od vteřiňáku mám na pickguardu (jak jsem zaplňoval drážky po pražcích) a jsou tam dodnes.. naštěstí nevadí,jsou neznatelný smile

0 xLajků: