1

Téma: Hnuspádlo

Dal jsem do kupy ten precižón džez bass z různě posháněných dílů, včetně slavného až legendárního předlouho vydraženého těla z kouzelné Ivovy skříně.

tělo: výrobce neznámý, dřevo neznámé, zpracování průměrné, stav nevalný
krk: výrobce Kramer (údajně MIA), dřevo javorové včetně hmatníku, zpracování průměrné, stav nevalný, včetně hárdvéru
snímač P: výrobce Kent Armstrong, stav ošoupaný, bylo nutno přepájet drátky
snímač J: výrobce Suhr, stav slušný, avšak neměl drátky vůbec - bylo nutno připájet
kapitán Pickard: výrobce neznámý, barva bílá/černá/bílá, zdroj: kouzelná skříň pana Hašlera
kobylka: výrobce Wilkinson, stav jako nový, bronzové kameny
další blbostě: jack samice z elektronu, drátky od tamtéž + nějaké zbytky co se kde našly, poťáky od Bacha bez čepic, plíšek a vruty do krku od Iva, vruty do snímačů z vlastní skříně, vruty do Pickárda z místního železářství, nulťák jsem rozmlátil, ale naštěstí mi termit poslal nový z preclíku - je moc nízký, takže momentálně vypodložen papírem :-D nutno vyřezat nový z materiálu od termita

A to je snad všechno :-)
Tímto všem, kteří jsou na seznamu, děkuji. :-)

Hraje to jak čert, nabasovaný jako kráva, chudák zvukař ve skutečný lize nevěděl co s mnou má dělat :-D

http://lh3.ggpht.com/_clKjqyfRSkU/SnK-5IX84lI/AAAAAAAAAKM/-KhIMfWwXVY/s640/DSC01556.JPG

Celá galerie zde: http://picasaweb.google.cz/ctirad.kovar/HnuspadloBass#

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: RAT (31. 07. 2009 11.35:05)

Re: Hnuspádlo

Těším se na foto.

0 xLajků:

3

Doplněn první post, galerie zde: http://picasaweb.google.cz/ctirad.kovar/HnuspadloBass#
Zvukové ukázky taky přijdou. Možná. :-)

Mimochodem řeším otázku jestli (případně jak) udělat refiniš nebo to nechat tak jak to je... Poradíte?

0 xLajků:

4

kurcatovium napsal:

Mimochodem řeším otázku jestli (případně jak) udělat refiniš nebo to nechat tak jak to je... Poradíte?

na to kašli smile to je vintáž big_smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

5

proč máš zalepenou kobylu tou papírovou lepenkou? to je náhražka toho plechovýho deklu z fendřího pravěku? big_smile

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

6

olaf: Ha, někdo si toho všimnul... Jde o to, že při trénování na sucho ty pružinky v kobyle dělají trochu neplechu - vrní to a dělá podobné pazvuky, tak jsem je přelepil a je klid.

Stále přemýšlím nad refin / nerefin. Vůbec mi nevadí, že je to otřískané to ne, ale celkem rád bych zkusil udělat takovou car barvu nebo něco v tom duchu... Otázka je jak by to dopadlo. :-D

0 xLajků:

7

Návod na refinish ti v podstatě poskytl spider tu:

http://www.forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=5986

Pokud tě baví broušení, tak se do toho pusť. Případně ti může urychlit práci teplovzdušná pistole - jen opatrně ať nepálíš zbytečně dřevo. Starou Irisku jsem brousil vibrační bruskou a ručně šmirglem cca 4 hodiny. Studiobassku jsem minulý týden stáhnul z laku teplovzdušnou pistolí za cca 2 hodiny - krásné dřevo, jdu to jen namořit a bude transparent, byl by to hřích překrýt to barvou.

0 xLajků:

8

Tak ono mám teď volného času dost, páč mi padla brigáda... Takže by to šlo nejspíš pěkně růčo. :-D
Teplovzdušná pistole je takovej ten miniplamenomet na propanbutan? Tím jsem dostával barvu ze starejch oken... Pěknej hnus teda. :-D

No nechám si to projít hlavou.

0 xLajků:

9

V žádném případě nepoužívat plamen!!! Použij pistoli, která má v sobě jen spirály, na 230V. A ručně to nedělej, to by si se zabavil na několik dní/týdnů.

0 xLajků:

10

Tu je příklad jak to dělal pistolí, jen to moc přehříval a pálilo mu to i dřevo:

http://www.projectguitar.com/tut/burn.htm

A tu je příklad broušení:

http://www.projectguitar.com/tut/sand.htm

No a tady použil odstraňovač starých nátěrů:

http://www.projectguitar.com/tut/chem.htm

Odstraňovač bych doporučil Lakostan, ale reaguje jen s některými barvami - je dobrý v tom, že nijak nepoškozuje dřevo pod barvou.

0 xLajků:

11

Pěkně omlácené, tak se mi to líbí smile A to si nedělám srandu, myslím to vážně. Na kolik to tak zhruba vyšlo celkem?

OT: Už máte video ze SL?

0 xLajků:

12

Tyyyy voe, dalsi puzzle, mne vomejou.... big_smile

0 xLajků:

13

xergic napsal:

Na kolik to tak zhruba vyšlo celkem?

tělo: 550
krk včetně hárdvéru: 2200
snímač P: 500
snímač J: 500
kapitán Pickard: 0 = v ceně těla
kobylka: vykuchaná z jiné basy
další blbostě: 350

celkem: zhruba 4 tisíce

flachby napsal:

Už máte video ze SL?

Ne a ani nevíme výsledky :-(

RAT: Díky. Nějakou tu teorii dohledat už by pak i šlo, ale furt váhám jestli se to vyplatí. To už bych pak sejmul asi i hlavu a udělal "matching headstock" a nápis "Hnuspádlo kapitána Pickárda"...

Proto prosím všechny lidi co se sem mrknou ať napíšou jednu z možností:
A) jsem pro refiniš v barvě XXX s barvenou hlavou
B) jsem pro refiniš v barvě XXX a krk nechat
C) nechat jak to je

0 xLajků:

14

kurcatovium napsal:

celkem: zhruba 4 tisíce

Pohoda smile

C) nechat jak to je
Ale mohlo by být kůl udělat černou hlavu... A napsat si tam nějakou kravinu big_smile

0 xLajků:

15

C: nechat, jak to je. Opravdu se mi líbí.

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

16

c) aspoň má to patinu

0 xLajků:

17

A) mal by si tym padom obchodnu znacku kolennnich kopiii smile

0 xLajků:

18

kurcatovium napsal:

ale furt váhám jestli se to vyplatí

To už je na tobě, pokud ti sedí ta černá barva, tak to nech tak. Mě se určitě refinish vyplatil, i když to ještě není hotové (ale kdybych věděl jak dlouho to bude potřeba brousit, tak se na to asi vykašlu), bude to mít i hlavu v barvě:

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/rat-310709-234946-iris.jpg

A tu je ukázka dalšího kousku na kterém pracuji. To už jsem použil teplovzdušnou pistoli a byla to pohodička. Na první fotce je vidět, že když jsem to nahřál málo, tak špachtle stáhla jen vrchní barvu a při správné intenzitě nahřátí to stáhlo ze dřeva i základovku. Potom už stašilo dobrousit šmirglem zbytky základovky a pěkné dřevo bylo na světě.

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/rat-310709-235110-studio.jpg

0 xLajků:

19

Pěkná... a +1 za kapitána Pickárda big_smile
Já bych jí určitě nechal takhle omlácenou, má to duši=) Ale možná bych byl pro ten matching headstock, a zásadně bez loga big_smile

This song is about a bunny rabbit. If you dont like bunny rabbits then fuck you.
-Daron Malakian
0 xLajků:

20

Tak ze současných příspěvků to vidím následovně:  nechám to omlácené jak to je, maximálně přebarvím hlavu na černo + samozřejmě nějak vymyškovat černej Pickárd, buď tapetou nebo nastříknout barvou nebo prostě nějak, ta bílá je zlo

0 xLajků:

21

kurcatovium napsal:

Já bych jí určitě nechal takhle omlácenou, má to duši smile Ale možná bych byl pro ten matching headstock

+1

kurcatovium napsal:

samozřejmě nějak vymyškovat černej Pickárd

+100 smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

22

Oukej, definitívum = černá zůstává. Stejně jako cikáni, když maj teď s Kanadou utrum.

0 xLajků:

23

jo, refinish je strasna jeb@cka

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

24 Naposledy upravil: flachby (03. 08. 2009 19.19:33)

rozhodne refinish bych jebal, vintage je vintage... Ale s tou hlavou bych neco udelal, alespon tak nejak ji vymazlit jaks mel tu fotomontage na hudebnim bazaru s GL. big_smile

0 xLajků:

25

OK, s tou hlavou fakt asi něco udělám :-) A na refin (navzdory davidakovi) (zatím) se*u .-)

0 xLajků:

26

kurcatovium napsal:

OK, s tou hlavou fakt asi něco udělám :-)

Hele ty komediante z orlického podhůří... nech tu hlavu jak je. Je to pěkný smile

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

27

Tak jsem začal s broušením nového nulťáku, už jen drobné zakulacení horní strany, trošku zabrousit uložení v těle a vybrousit drážky a bude hotovej a připraven k použití.

A jedna novinka speciálně pro Iva - hlava je ošmirglovaná a připravená k obarvení. :-)
Teď jen jakou barvu a následně lak použít? Mrknu co se tu kde dočtu, ale kdyby nějakej nedočkavec měl nějaký tip na něco běžně sehnatelného, tak sem s ním...

0 xLajků:

28

lol jak to pak prodáš?

0 xLajků:

29

udělej to komplet nitro refiniš s matching headstock, kdyžuž takuž

0 xLajků:

30

CharlesBass napsal:

jak to pak prodáš?

Není na prodej pane Khon.

davidak napsal:

udělej to komplet nitro refiniš s matching headstock, kdyžuž takuž

Od toho mě tu většina odrazuje. Tak já nevím... Navíc si hlavně vůbec nejsem jistej, že právě nitro je to pravé ořechové (pro mě). Aspoň z toho co jsem tu četl...

0 xLajků:

31

tak né nitro, klidně CAR polyuretam. hele, když už to má bejt TVOJE basa, tak se všim všudy smile

0 xLajků:

32

Na tuto basu je nitro zbytečný pracný luxus, hlasuji pro polyuretan. Tu hlavu stříkni jen autolakem.

0 xLajků:

33

jasna paka. autolak a na to 3 vrstvy pruhledneho a mas hotovo

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

34

RAT napsal:

Na tuto basu je nitro zbytečný pracný luxus, hlasuji pro polyuretan

Přesně tak jsem si to myslel. Navíc je to zbytečně i pracný a vůbec... Prostě srát na to :-D

spider napsal:

jasna paka. autolak a na to 3 vrstvy pruhledneho a mas hotovo

To mám zajít do mototechny, vybrat tam barvu ve spreji dle vizuální preference a prostě sprostě to tím svinstvem nastříknout? :-D Jsem myslel, že to chce nějakou speciál barvu na dřevo...

0 xLajků:

35

luxol :-D

0 xLajků:

36

kurcatovium napsal:

To mám zajít do mototechny, vybrat tam barvu ve spreji dle vizuální preference a prostě sprostě to tím svinstvem nastříknout? :-D Jsem myslel, že to chce nějakou speciál barvu na dřevo...

Do mototechny nemusis, staci barvy laky nebo Tesco apod. Je dobry dat pod to nejaky plnic/zakladovku.

0 xLajků:

37

kurcatovium napsal:

Jak rika Rat.

Nahrubo to zkontroluj jestli tam nejsou nejake zasadni nerovnosti, oblep papirovou malirskou paskou po obvodu kde nechces barvu (dej si zalezet, hlavvne at mas prilepene hrany pasky). Nastrikni to plnicem, az zatrdne tak to prejed 400 vodnim smirglem. Pokud to chces mit jako zrcadlo, tak nastrouhej kousek tuhy z tuzky (ja ostrouhavam verzatilku) a houbickou na nadobi to prejed. jak to pak trikrat prejedessmirglem, tam kde sou doliky ti zustanou cerne tecky od tuhy (napr. to ma tendenci delat plnic kdyz je moc horko). Ty musis jemnym tmelem zaplnit, a opet prebrousit, ted uz klidne jen 600 vodnim. no a pak nejlepe technickym benzinem odmastit a trada na barvu. Pomala ruka, jeden smer (tam a zpet), bacha at to nestika, radsi tenke vrstvy a vic nez jedna potecena. 2-3vrstvy, po vytvrdnuti, 600-800smirgl s vodou a na to pak 2-3 vrstvy bezbarveho. ty nakonec (cca po mesici, trva to nez to poradne vytvrdne) prejed 800 vodnim, pak brusnou pastu a vylestit. Pokud si das zalezet a nic z tohodle neojebes, bude to vypadat profi.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

38

spider napsal:

Pokud si das zalezet a nic z tohodle neojebes

tohle bych u kuřete možná viděl jako potenciální problém wink

0 xLajků:

39

v tom przypadku, bude hnuspadlo stale hnusnejsi smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

40

Já jsem pásku ani nepoužíval na okraje, jen na nulťák a hmatník. Stříkal jsem to opatrně nejdřív z jedné strany jen tak vzdálenější polovičku z úhlu asi 45 stupňů a pak druhou. Jak píše spider, více tenkých vrstev je základ, aby to nezatékalo.

0 xLajků:

41

Děkuji za všechny připomínky, ale momentálně to uložím k ledu. Za týden zkouška (ve škole) a když to dopadne tak za další týden státnice :-!
pak to buď na oslavu dokončím nebo ve vzteku spálím... :-D

0 xLajků:

42

no kdyz bys me chvili lamal, tak bych ti to korespondencne nalakoval.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

43

Když se podívám na to tělo, tak bych to vzal klidně i štětkou smile

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

44

Tak jsem ve škole opět vyhořel, takže mám "prázdniny". Sháním nějakou dlouhodobou brigádu a mezitím jsem teda i stáhnul lak z Hnuspádla. Přemýšlím jak dál...

Můžu vzít normálně něco takovýho? http://www.pemi.cz/drogerie/katalog.asp … 9783243813

Jinak teda jsem to dělal šmirglem - byla to slabá vrstva, takže to šlo. Akorát je to místy docela škráblé od nějakýho svinstva hrubýho, co se dostalo pod šmirgl. Nějak to neřeším, poradí si s tím normál takováhle barva? Nebo to fakt chce vzít nějakým plničem? Není to nic hroznýho, mejma prstama to snad ani necítím, když přes to přejedu. Nepotřebuju aby to vypadalo 100% profi, ono to není žádnej zázrak co se týče kvality (jak tělo, tak krk) i když to hrá pěkně...

0 xLajků:

45

Neporadi. Musis dodrzet postup ktery jsem tu popisoval. Tmel, brousit, plnic, brousit, pokud neni oukej, tak repete, brousit a pak teprv lak. pokud to chces naturalne, tak tmel na drevo v barve dreva a hodne brouseni postupne se zvetsujici zrnitosti smirglu

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

46

Takže abych udělal nájezd na drogerii a sebral tam co zrovna bude. Na tmelu nějak záleží - musí být nějaký speciál?

Na naturál to fakt není, dřevo je místy chycené původní černou barvou a celkově to není žádný zázrak...

0 xLajků:

47

kua zajímavé info k lakování, jen doplním o strikera sem se v jednu chvíli zajímal, jako o dost levnoučkým a kvalitním nástroji...ale odradila mě Korea a většinou dost nejistej původ těla....(solid vs. plywood)

takže pokud si to vzal z evilu a někdo tvrdil že MIA tak to je na refund a negative feedback (hehe to je co když někdo dělá chytrýho big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile )

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

48

No hele, krk jsem bral z TB a byl asi za 60 dolarů + pošta i s kolíkama. Takže i kdyby byl vyrobený v Uzbekistánu, tak je to celkem fajn... Není to zázrak, ale vypadá celkem fajn a na tohle hnuspádlo je 3x dobrej.

0 xLajků:

49

a to se vyšplhalo na 2200? no asi jo kua já už nepočítám big_smile

no jako zas je to kvalitka pro danej oučel, to je jasný, vypadá to dobře....

0 xLajků:

50

No to byl dolar zrovna docela nahoře a koruna dole, takže to na nějaký ty 2 klacky vyšlo, no... Ale co už, je dost pohodlnej a to je hlavní.

0 xLajků:

51

no to každopádně...ale tak není to zlej kšeft...i když samo umíš lepší(kurvo nesnáším tě!!!!na to talku si to ulovit solidně!!!!)

0 xLajků:

52

stříkání sprejem je dost nahovno, nastříkal sem si s tim svou basu a je to pěkný tak z deseti metrů, když to stříkáš moc zblízka, tak to stejká a když z dálky tak to po cestě zaschne a je to matný, krom toho že sou ty spreje drahý a je jich potřeba víc... když najdu na netu ňákou fotku tak ukážu jak dopad můj refiniš, docela kekel to je, ale je pravda že sem to vodflák :-)

0 xLajků:

53

Kubš napsal:

no to každopádně...ale tak není to zlej kšeft...i když samo umíš lepší(kurvo nesnáším tě!!!!na to talku si to ulovit solidně!!!!)

oujeah, kuře konečně bude mít pořádnej a hlavně epesní kousek big_smile

0 xLajků:

54

pssst...

Tady je fotka Hnuspádla se stženou barvou...
http://lh5.ggpht.com/_clKjqyfRSkU/Sq50I3k7_KI/AAAAAAAAAO4/-RfnT1H7Mts/s640/DSC01942.JPG

... a ještě zezadu, ano ano.
http://lh4.ggpht.com/_clKjqyfRSkU/Sq50G2pGdfI/AAAAAAAAAO0/c4TE4GyOOj0/s640/DSC01941.JPG

0 xLajků:

55

tu černou bys dobrouusil kdybys chtěl naturalní pádlo, a vypadá to že to docela funguje to sundávání barvy

0 xLajků:

56

Ta černá je zažraná, to asi dolů nepůjde... Na fotce to není moc dobře vidět.

0 xLajků:

57

davidak napsal:

epesní

voe to už prozrazuješ moc big_smile big_smile

0 xLajků:

58

girzi napsal:

stříkání sprejem je dost nahovno, nastříkal sem si s tim svou basu a je to pěkný tak z deseti metrů, když to stříkáš moc zblízka, tak to stejká a když z dálky tak to po cestě zaschne a je to matný, krom toho že sou ty spreje drahý a je jich potřeba víc... když najdu na netu ňákou fotku tak ukážu jak dopad můj refiniš, docela kekel to je, ale je pravda že sem to vodflák :-)

Prave tim ze si to odflak to je. Sprejem se da udelat stejny lak jako pistoli. Pistoli mas pravda vice moznosti nastaveni, za predpokladu ze ti funguje regulator (pipo ? wink )i stabilni tlak, ale v zasade je to jedno a totez.

Kure> Co se tmelu tyce tak zalezi jak velke nerovnosti tam jsou (tos mohl videt pri brouseni jestli ti nekde vylozene zustavala barva, cili to bylo propadle. Na velke nerovnosti asi tmel na drevo (dela se v ruznych odstinech, ale ono pod lak je to jedno), lip se brousi. Na jemne nerovnosti bych asi vzal dvouslozkovy jemny tmel. Opatrne s pomerem slozek, tvrdidla to chce opravdu jen kapicku, pokud to prezenes bud to ani nestihnes roztahnout nebo ti to naopak ani nevytuhne. Az budes mit zatmeleno a prebrouseno do roviny (jsem si temer jist ze jedno tmeleni nebude dost, obvykle dycky nejaky dolik zustane, tmelim treba i 6x), tak to nastrikej plnicem (kvalitne ocistit ptedtim. ofoukat, otrit). Plnic je vlastne jakasi zakladni barva, ktera ma tu vlastnost ze vyplnuje drobne probrouseniny. Jedna vrstva pravdepodobne nebude taky dost. Tim ze toho pri jednom strikani naplacas vic niceho nedocilis, doliky budou stejne a bude ti to stikat, coz se rovna vice brouseni.  Plnic uz bys mel brousit vodnim smirglem (dobre vyzraly, podle typu plnice, ale aspon 24 hodin), zrnitost nekde mezi 200 a 400 podle situace. Az to bude vypadat jako sediva lentilka, krasne matna a hladka, tak to muzes pochystat na lakovani. Nekdo jeste na plnic dava zaklad, ktery je ridsi, ale podle me pokud udelas dobre plnic, neni to potreba.

Samozrejme uz pri strikani plnicem je potreba paskou zamaskovat mista kde lakovat nebudes, velice peclive, opet ti to usetri praci navic (jedna se hlavne o kapsu krku). Pred nastrikem to velice ale velice dobre ocisti, kazde smitko by slo pod lakem videt, a odmasti (zkus na necem technicky benzin at nezjistis ze ti rozpousti plnic). Ma strikani si vem nejaky kus dreva ktery chytis mosto krku, tak abys mohl telo ruzne otacet. Poveseni je fajn, ale nedostanes se vsude kam bys mel. Idealni je moznost poveseni za to pridelene drevo, pac se to nezda, ale telo je tezke wink

Hlavne nespechej, prvni vrstvu udelej jen jemny poprasek, nech ji prischnout tak 10 minut a hod na to jeste jednu, ale zase zlehka, jen zaprasit. Nechej proschnout do druheho dne (at te nenapadne prstikem zkouset estliva uz je to suche). Pokud se nekde udelalo neco nehezkeho kvuli smeti nebo tak, tak to prebrus, ze to bude matne a zbytek leskly nevadi, pokud by se ti chtelo zmatneni jemnym smirglem je urcite prospesne.

No a takto pokracujes az je vysledek stejnomerne probarveny, hladky.

Na to pak prijde bezbarvy lak, pozor, vetsinou tvrdne mnohem dele nez lak. Plati totez co u barvy, tenke vrstvy, nechat mezitim uzrat. Dal bych tak 2 -3 vrstvy a nechal to aspon 14 dni nekde viset. po 14 dnech muzes brousit vodnim smirglem okolo 400, tim srovnej eventuelni pomeranc a pripadne doliky, ale dej pozor at neprobrousis az na barvu. Tady uz musis brousit v plose takze brusny spalik je nutnost. Pokud jsou nerovnosti takove ze brousenim nesrovnas (ha,pokud je to dobre pripraveno v plnici, nemely by byt) musis nahodit dalsi vrstvu. Az uznas ze to co mas pred sebou je dostatecne, muzes to prejet zrnitosti 600 tak abys vybrousil stopy po predchozim brouseni, pak 800 a to uz by teoreticky melo jit vylestit brusnou pastou a hadrikem.

Pokud bys chtel delat mistrovsky lak, tak na Talkbassu ma jeden clovek tutorial na nitrolak, a daval 24 vrstev bezbarveho laku, a brousil az do zrnitosti 18000 smile Takze je jen na tobe kam az zajdes .

Snad sem na nic nezapomnel, kdyz tak napis na ICQ, muzu ti poslat nejake PDFka v anglictine, primo o lakovani sprejema

EDIT> Jeste jedna vec, ktera je sicelogicka, ale pro jistotu> Pri brouseni se vyhybej hranam. Hrany jen jednou dvakrat prejed, jinak si to probrousis a muzes strikat znova

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

59

spider napsal:

Pokud bys chtel delat mistrovsky lak, tak na Talkbassu ma jeden clovek tutorial na nitrolak, a daval 24 vrstev bezbarveho laku, a brousil az do zrnitosti 18000 smile Takze je jen na tobe kam az zajdes .

Tak to lakoval zhruba rok, pokud nechával vyzrát po 14 dnech. Síla...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

60

spider napsal:

Snad sem na nic nezapomnel, kdyz tak napis na ICQ, muzu ti poslat nejake PDFka v anglictine, primo o lakovani sprejema

myslíš že bys to zvládl na můj mail jakubvyvadil  na gmailu???

chystám se zalakovat logo na hlavě (nepotřebuju vintage stajl big_smile holé logo bez laku) a přemýšlím o nitrolaku ve spraji, případně zapůjčení stříkací pistole.....

vidím to na 4-5vrstev možná víc kůli "zarovnání laku s vystouplým logem(což na druhou stranu třeba u FMT Fenderu vůbec neřešili a logo bylo "plastický").....ale nechci to posrat tak bych byl rád informován, všechny tvoje zdejší přišpěvky ještě projedu, sou velmi nápomocný!

Případně by mě zajímalo jak to udělat tak aby lak časem "zapracoval" kdybych použil nitro, nebo vlasntě jak moc to musím hroti jestli by nestačily 1-2 vrstvy

0 xLajků:

61

D.a.l.i napsal:

Tak to lakoval zhruba rok, pokud nechával vyzrát po 14 dnech. Síla...

Mno, pokud se jedna o prelakovani, tak staci den. staci nechat vyzrat pred lestenim, brousit se da i mirne nezraly lak, jen musis davat bacha at to nekde neopres. No a pokud se profi laku tyce, myslim si ze pulrocni prace neni vubec prehnane meritko

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

62

Kubš napsal:

myslíš že bys to zvládl na můj mail jakubvyvadil  na gmailu???

Mas v mailu neco o staveni kytar, je tam i cast o lakovani. Ale doma mam neco lepsiho, je to zamerene primo na garazove lakovani sprejem, najdu to a odpoledne poslu. Jinak myslim ze na zalakovani loga sou 2 vrstvy az nad hlavu

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

63

Spidere, hoď mi, prosím, to pdf-ko o lakovani sprejema taky na mail. Díky moc.

0 xLajků:

64

spider napsal:

2 vrstvy az nad hlavu

to sem rád...nemyslím si že bych to chtěl odfláknout (beztak to bude dělat šikovnější bruder smile ale zas asi je zbytečný se s tím piplat když je to malá plocha a v podstatě vzhledem k plánovanému logu  alá JB62 brzký "ošoupání bude fajn

0 xLajků:

65

Kubš napsal:

všechny tvoje zdejší přišpěvky ještě projedu, sou velmi nápomocný!

Souhlas...Spiders lakovací přispěvky sou super vodítko...taky potřebuju přeláknout logo...tak
doufám, že to neposeéééé...

0 xLajků:

66

Dik panove, aspon se odvdecim za vase rady. Vecer bud rozeslu nebo to zrovna hodim na uschovnu pokud velikost umozni

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

67

Kdyžtak mi to hoď takyvá na mail. Adresu máš od lollarů... Na icq se bohužel asi neobjevím, páč se s ním od jistého incidentu nemám rád.

0 xLajků:

68

Hele, nemuzu to najit, ale ze bych to maznul se mi nezda. vydrzte do zitra, pohledam to

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

69

Nespěchám na to, stejně ještě nemám ani tmel ani barvu...

0 xLajků:

70

Uz sem nasel, za chvilu to posvisti majlem, ma to cca 11Mb takze ulozna nehrozi

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

71

spidere mohl by si mi to taky poslat??? prosím... roztomile koukám:)

0 xLajků:

72

zitra. mam na pracovnim PC. Neslo by na uschovne nejak zvysit limit abych to tam mohl dat ?

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

73

http://uloz.to

0 xLajků:

74

ale, jasny, to zname, jen sem si rikal ze by bylo lepcejsi kdyby to zustalo tady u nas

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

75

Na to ulož.to právě uploaduju, takže za moment sem editnu link.

0 xLajků:

76

tak to holt udělej postaru zabal do dvou menších big_smile

0 xLajků:

77

Pro lidi, kterým je vcelku jedno odkud sosají: http://uloz.to/2502398/how-to-paint-your-guitar.pdf

0 xLajků:

78

Zítra se snad dostanu do města = drogerie. Jakou barvu mám vzít? Myslím barvu jako odstín. Dost mě láká nějaká jedovatá šílenost, třeba zářivě oranžová, žlutá nebo zelená. Prostě tak trochu ujetina.

0 xLajků:

79

Zelenou jako trace:)

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

80

zelena

Paul McIceTea, John Lemon, Orange Harrison, Mango Starr
0 xLajků:

81

zelená

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

82

ja som za tú oranžovú

0 xLajků:

83

Prostě tudle:P
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ee/Green.svg/549px-Green.svg.png

G&L L-2000 1984
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
0 xLajků:

84

A já jsem pro černo-žlutou

Schecter Hellraiser 5 ║ Squier by Fender MB-4
Hartke VX3500  ║ Warwick blue cab 15,
LINE 6 BASS POD XT PRO + IMG STAGE LINE STA-300 + Hocke BS 115
Pár levých rukou big_smile
0 xLajků:

85

Byl jsem v místním obchodě a barvu neměli... Tak mi začalo vrtat v hlavě, jestli by nakonec nebylo lepší ještě překopat díru pro kobylkovej snímač a dát tam buď nějaký mejdlo nebo double-j snímač (a udělat tak Precl Deluxe) nebo třeba mm. Ono totiž když se člověk podívá na to jak je ta díra teď, tak je to dost hrozný... Rozhodně by tomu minimálně srovnání neuškodilo. Problém je, že nemám vybavení. (Vrtačkou to asi nezachráním.)

http://lh5.ggpht.com/_clKjqyfRSkU/Sq50I3k7_KI/AAAAAAAAAO4/-RfnT1H7Mts/s640/DSC01942.JPG

0 xLajků:

86

Chjo ten světlý krk ti tak závidím:(

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

87 Naposledy upravil: m3 (02. 10. 2009 15.42:33)

kurcatovium napsal:

řeba zářivě oranžová, žlutá

RAL 1028
to je to co mam smile ja na zlutopadle aha markbasi ztut ci lufthansa gold ... smile teda barva student agency autobusu..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

88

Koukám na to a jeví se to jako zajímavej odstín... http://www.mo-na-ko.net/ruzne_RAL.htm
Odpovídá to trochu realitě?

0 xLajků:

89 Naposledy upravil: m3 (29. 12. 2009 01.59:55)

jojo docela jo ... ono zalezi dost na monitoru.. atd kdyz projedes x obrazku na kompu tak to pokazdy vypada trosku jinak v tom vzorniku...
ale je to takova podobna syte tmavsi zluta mozna s malinko oranzovym nadechem..
taova pampeliskova..
v podstate bych rek ze se to hodne blizi odstinu butterscorch... coz sou  trena ty 51cky fendry co ma axlik...   puvodne sem do toho taky chtel hodit preclika .. ale kdyz sem zjistil ze je preklizkac a ma tu nogger kresbu..  tak sem ho musel nechat "prirodniho" wink

idyz ted kdyz na to koukam podruhy tak mozna to je spis k ty 1023,,, nebo nekde mezi...
u tydle barvy hrozn zalezi na svetle nekdy se to jevi svitive zlute a nekdy hodne oranzove... koneckoncu kdyz se kounes na forky marbasich repraku tak tam je to to mezi tema fotkama taky skok nekolika odstinu ..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků: