Téma: Acoustic bass defret
Je krasne rano a lepidlo je suche, mohl jsem to zacit zdokumentovat jiz driv ale nejak me to
nenapadlo. Postup byl jednouduchy, nahral jsem s pajkou prazec a pak ho opatrne vytahl pomoci kleste a sroubovaku - 21 prazcu cca 3 hodin prace.
Jelikoz tady neslo sehnat "veneer" (neznam to cesky), jsem ze dreva vybrousil 25 platku
(25 bo neco se muze pokazit) s kloustkou 0.7 - 0.9 mm. S malirskou pasku jsem pokryl cely krk mimo diry a s malou pilku udelal do plastu kolem hmatniku rezy protoze jsem nechtel pasovat vyplne presne do sirky hmatniku - jsem liny. cca 5 hodin prace
Nasledne jsem platky lepil s lepidlem podobneho charakteru jak je v cesku herkules,
sel jsem kontrolovat za 3 hodky jak uschnuty pokracuje a k memu neprijemnemu prekvapeni
byly 7 platku vysunute ven z diry - nezajistil jsem to s tlakem z vrchu. No nic - 5 platku jsem rezal ven protoze v dirce bylo mene nes 1mm platku, ostatni 2 byly jen malinko vysunute takze
jsem diru jen vyplnil lepidlem. Na lepeni je idealni strikacka s jehlou, kloustka 0.9mm.
cca 3 hodin prace
Ted opatrne rezam odpad co nejblize k hmatniku to jde a pak jdu na brouseni.
"Radius block" nemam, bude to trvat nes to vybrousim. Zacinam s papirem kloustkou 120,
pak 220, pak 400 a naposled 1000.
Epoxidovou vrstvu asi na krk nebudu davat, to je pro me uz prilis velke chemie.
Poslu dalsi fotky az bude vec hotovy, zvukove ukazky az k konci mesice protoze driv
nebudu mit hlazene struny.
Nemam problem to napsat estonsky, prejte me stesti a aby se na base nezkurvil radius.