1

Téma: Průhlednej pick

Ahoj ve spolek,
z důvodu vylepšení vizualizace mého JB stroje jsem od kámoše grafika vydyndal kus plexi správné tloušťky a hodlám vyrobit nový, průhledný pickguard.
Pracoval už někdo s tímto materiálem ? Hlavní tvar vyřežu, no problem, řeším spíš jak zabrousit a zaleštit ty kraje...
Slyšel jsem o horkovzdušné pistoli, která kraj jaksi nataví a zarovná, napadla mě jemná brusná pasta, zkrátka nevím. Najde se tu kutil ?

Bass guitar: 4 string hand-tooled prototype, type JB pasive, Lakland skyline 44-02 deluxe, EXL 170, TC electronic BG 500 2 x 10", acoustic fretless- "balejšn"
0 xLajků:

2

Re: Průhlednej pick

O pistoli sem neslysel. nejlip se to dela tak ze to vemes smirkem do finalniho tvaru, smrdi to, ale jde to dobre, no a pak to vezmes hranou. bud kusem plechu ci cimkoliv podobnym v uhlu 90 stupnu, princip stejny jako u holeni. Pokud bys chtel hranu PG uplne pruhlednou tak pak brusna pasta a lestit.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

3

No já bych to zkusil na vodřezku z trafopájky - udělat delší očko a vytvarovat jej do U ... ale asi to nebude ve výsledku naprosto hladký ...

0 xLajků:

4

CharlesBass napsal:

ale asi to nebude ve výsledku naprosto hladký ...

Zkoušel jsem párkrát, stejně to bylo kostrbatý a musel jsem pilovat (Pylovat hehe big_smile ).
Ale něco jsem někde četl s tou horkovzdušnou pistolí. Když se to rozumně zahřeje tak by se ty hrany asi zatáhly do hladka . . .

0 xLajků:

5

uřež to o chlup větší,pak to obrus smirkem na požadovanou velikost a nakonec vodním tak 1200 pěkně namočeným obrousíš do hladka,a následuje malá finta kus filcu nebo i hadra,zubní pasta a krásně to vyleštíš,je to sice trochu opruz ale výsledek luxus.
Já tak dělal plexi na mašinu a super.

ukulele
0 xLajků:

6

To lesteni jde udelat primou bruskou a filcovym koleckem behem 10 minut

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: