1

Téma: jeste HARTKEVX3500

cau, narazil jsem tu na starsi diskuzi na tema VX3500 - sam na nej hraju, se zvukem sem nadmiru spokojenej, taky s vykonem, samozrejme i s cenou, ktera je super. ale: uz od zacatku se mi porad neco sere. protoze tenhle aparat vsude vychvalujou, tak jsem mozna vyjimka. hned pri prvnim hrani mi odesel jeden reprak, takze reklamace, reprak vymenili, a kdyz jsem to dovezl zpatky a zase si zahral, tak mi v tom stejnym repraku zacalo znovu chraplat a sustit, tentokrat trochu jinak: kdyz hraju na plno, tak je zvuk cistej a neni problem, ale kdyz pak zahraju dlouhej ton jemne, tak pri doznivani zacne ten reprak chrastit jak stary radio. a to se horsi umerne k dobe hrani. takze jsem to znovu vezl na reklamaci, jenze v krame to hralo krasne, po chrceni ani stopa. je pravda, ze jsem to tam zkousel ne moc dlouho a na nepodladenou basu, ale nevim. takze jsem to odvez zpatky a hned pri dvou nasledujicich hranich sem mel chrceni zpatky. zkousel jsem ruzny zasuvky, hral v ruznejch prostorech atd. ale nemuzu prijit na to, co to je. aparat mam jeste skoro rok a pul v zaruce, takze mi rekli, at na to hraju vesele dal a kdyby to zlobilo, tak znovu na reklamaci atd. i kdyz to pri hrani nijak zavazne neprekazi, protoze nehraju valne dynamicky, stejne nema ma duse klid....:-) asi mi rozumite. posledni rada, kterou jsem dostal je ta, ze to musi bejt zarucene lampa. jestli mi nekdo muzete poradit vic (jak zjistit, jestli to fakt lampa je - mimochodem jsem nikde presne nezjistil, co tam je vlastne za lampu pro pripad vymeny - nebo jestli to muze bejt jeste necim jinym - snura, nastroj..hraju na squier jazz bass.....), tak budu rad, protoze bych se toho uz rad na dobro zbavil a v klidu hral. DIK

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: chajda (30. 05. 2006 09.56:34)

Re: jeste HARTKEVX3500

Hmm, může bejt klidně odlepená cívka od formeru. Při zahřátí se roztáhne a začne dřít o magnet. Nebo může drnčet odlepená část cívky o zbytek.
Jinak osobně bych zkusil hrát jenom přez tranzistorovej předzes. Jestli to bude chrčet taky, lampou to nebude...
Jinak můj Hartke byl osazen lampou Sovtek 12AX7wa čili ECC83.

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

3

Tak tak, zkusit zahrát jen na tranzistor preamp a uvidíš, jetli je zaručeně lampou...
Já bych ještě zkusil překontrolovat kabel, v prodejně jsi hrál na svůj, nebo na jejich?
Pak tam je ještě tlačítko na zemění, tos zkoušel?

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

4

Tlačítko na zemnění je jen pro line out výstup. Na propojení předzes- zes- bedna nemá žádný vliv...

0 xLajků:

5

Jo, teď jsem to ověřoval, máš pravdu, omlouvám se za zbytečné matení...

0 xLajků:

6

A ještě: Čeho sem se obával: U hartkeho šla s cenou dolů přeci jenom i ta kvalita.
U HA 3500 mi během měsíce odešel větrák, a pořád mně vyhazoval pojistky. Na servis sem se vysral, trochu sem se vněm pohrabal, větrák vyměnil, doplnil o softstart, a sem spokojen..
To samí bedna 4,5XL: Drnčely blbě přilepený výstuhy bedny a celá nějak divně rezonovala. Opět nastoupily zlaté české ručičky. 0,5dl kvalitního lepidla a bylo po problému. Jinak abych jenom nekritizoval, tak Hartke má dobře promyšlený konstrukce, jenom za ty prachy trochu nedotažený, takže nic, s čím by si šikovnější ručičky neporadily.Po vychytání much sem s tím aparátem naprosto spokojen!!!

0 xLajků:

7

Musím potvrdit, že jsem v poslední době vzhlédl taky dost chyb u Hartke (naštěstí ne u svého). Viděl bych to ale na tu cenu. Konkrétně levné modely jsou prostě dělané v Číně a nízká cena = nižší kvalita. VX3500 mi s pětkou hraje super, bez nějakých pazvuků. Ale je pravdou, že příští aparát asi Hartke nebude, nechce se mi vybírat podle kusu, tak koupím něco dražšího a děleného (SWR, H&K, GK), uvidím, dle finančních možností, ale dřív jak za deset let to snad nebude...otázkou je, jak potom budou vypadat aparáty (jestli nebude všechno made in china).

0 xLajků:

8

no SWR mám made in mexico....tak co je lepší??
no jinak to VX sem měl taky v hledáčku ale nakonec rozhodlo SWR...jak by ste se rozhodli vy???

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

9

No, já se do svýho Hartkeho zamiloval dřív, než sem začal hrát na basu (to bylo ještě staré, drahé a podstivé), takže jasná volba.
A jak už sem tu kdesi psal, potom co z něj mé ručičky udělaly nové, levné a ještě podstivější si teď při každým brnknutím uchcávám do kalhot...

0 xLajků:

10

chajda:
Tak je fakt je fakt, že mi to občas doma pojistky vyhodí, pokud je to větrák, tak budu muset ten softstart nabastlit též...
Ale jinak si zvukově naprosto nestěžuju co se zesilovače týče, reprobedna už není tak dobrá (ve srovnání s Ampeg 1x15 + 4x10 bednou), ne že by nějak drnčela, spíš zvukem, ale ono to je taky hodně nástrojem. V současné doubě jsem s Maškem spokojen i s bednou. Kompresor to má, ekvalizace + 2x preamp fungující, takže v té cenové skupině je to volba na jistotu.

0 xLajků:

11

jasně ta bedna VX prej nic moc:( to mě trošku zaráží ....

0 xLajků:

12

Tak vymontuj zesák a kup jinou bednu. Já to tak řešit nebudu. Je to v tuto chvíli pro mně zbytečně moc peněz (nejdřív musím koupit byt v Praze... smile

0 xLajků:

13

Kusi:
Samozřejmně, že větrák jističe nevyhazuje, ty vyhazuje velký odběr trafa při zapnutí.
Ale ještě ke kvalitě. Po těch všech úpravách, co sem doma vychytal si myslím, že sem dostal špičkovej aparát kvalitou daleko přesahující cenu, na kterou mně vyšel...

0 xLajků:

14

Vcera na skuske som zistil, ze aj mne drnco-chrcii smile pravyy hornyy repraak,ale iba ked brnknem jemne  a necham zniet.Myslel som ze to je nejaka rezonancia v bedny ale je to repraak.Nehovoriac o tom ze horna mi uz odysla daavno.Mam Behringera ( shit - to bola najvacsia chyba ze som ho kuupil ).Musim to poslat na reklamacku, ale myslim ze aj ked to urobia zase to po case zacne, alebo nieco inee na tej bedny bude nefungovat.

Ales Vychodil AVJB5
Fender Precision MIJ 1993 Rosewood fingerboard
Fender Precision MIJ 1986 Maple fingerboard
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

15

je to fajn rada:) ale zas ono co se starou kombovou bednou, že jo smile jinak tenhle zesík 3500 naŠtěstí neutrpěl stejnou újmu jako 2500 kterou okuchaly v novy řadě o lampovou sekci v preampu a prej je to VELKEJ ROZDIL
a ještě je škoda že v kombový verzi neni výstup pro extension... zajímalo by mě  stejně porovnání těch 3 verzí
-strará černá(a určitě taky bude více vezí)
-nová verze s vlastním "obalem"
-kombová verze

0 xLajků:

16

Taky bych rád vyzkoušel nějakej starej a drahej...
Ale doufám, že rozdíly budou fakt jenom v blbostech, co se daj doma vychytat.
Vono, loni se dala i klasická černá hlava pořídit kolem 14tis.

0 xLajků:

17

Héééj taky mně napadá, že to nemusí bejt jenom cívka, ale třeba taky blbě přilepený přívody, popř. závěsy k membráně. Teď sem si uvědomil, že mi to samí dělala eminence - drnčely právě prívody k membráně.Trošku sem je povolil, u membrány přelepil pružným lepidlem a bylo po problému.

0 xLajků:

18

Je mi to divný, vyhazuje to !10A! jistič... Ale je to v podstatě kosmetika, softstart to jistí, díky za radu
Já jsem při vybírání brouzdal po Harmony Centralu a  tam 2500 dost pomluvili, takže 3500 pro mě byla jasná volba...
Navíc je parádní, že je možné hlavu vytáhnout během 5 minut z komba, já teď v podstatě cestuju jen s hlavou...

0 xLajků:

19

Ten velkej odběr je jenom pár vteřin po zapnutí.Než se nabudí jádro trafa, nabijí kondenzátory atd...

0 xLajků:

20

Jo to chápu, elektrika pro mě zas takové španělsko není...:)

Btw. Co to znamená, že na A4 od Cortu čekáš přes půl roku? To ji máš objednanou tak dlouho, nebo sbíráš bony? Ptám se proto, že se mi tento model taky hooodně líbí...

0 xLajků:

21

A4 cort vyrábí na sklad= Dodací doba cca 2 měsíce. A5 stejně jako A6 se začíná vyrábět až po objednání, takže stále čekám.
Ale snad by měla přicestovat koncem září...

0 xLajků:

22

Takže sis ji neměl možnost vyzkoušet?

0 xLajků:

23

Zkoušel sem tu A4 a B5, takže přímo o A5 moc nevím, ale snad to horší nebude.

0 xLajků:

24 Naposledy upravil: Klusi (31. 05. 2006 10.04:00)

OK, já už neumím číst, myslel jsem,že čekáš na A4, dík za info a ať rychle dorazí...:)

Jo ještě přece jen... kdes ji zkoušel resp. kde ji kupuješ, že bych se zajel též podívat na pěknou A4...

0 xLajků:

25 Naposledy upravil: chajda (31. 05. 2006 10.10:59)

Thank you.
Music data ve Velkým Meziříčí. Ale A4 už prodaly, takže můžeš maximálně tak obdivodat stojánek, na kterým stála.=D

0 xLajků:

26

no je fakt ze tady v praglu treba neobvyklejsi ibaneze sou taky otazkou pul roku protoze proste se obchodnikovi nevyplati kupovat neco co nema jistotu ze proda...takze kdyz se clovek trefi casove nekam akorat po privezenou dodavku tak si pocka....to samy s Cortama.....

0 xLajků:

27

jo tak diky za rady. zkusim vse a uvidim... jeste jednou dik.

0 xLajků:

28

HA3500 starý - černý: 2 výstupy,  made in USA.
HA3500 nový: asi to samé
VX3500: 1 výstup(druhý se dá samozřejmě dodělat... smile ), made in china nebo kde, prostě Asie.

0 xLajků:

29

no tak tohle porovnání mě moc nebere....mě spíš zajímá zvukovej rozdíl....protože ale to neokradli v čajně vo lampu jako 2500 tak to nebude zvukově rozdílný jak sem říkal co sem slyšel o tý 2500 je to prej k pláči když člověk s novou bez lampy porovná s tou starou s lampu

0 xLajků:

30

Je fakt, že lampa je lampa. Člověk si může v zesáku víc vrtat.
Vyměnil jsem originál lampu Sovtek za JJ a zvukově = paráda.
To s tranzistorama neuděláš...

I když já sem všeho schopnej...

0 xLajků:

31

no tak pozor i tranzistor vyměníš.... big_smile
no ale jinak ti řeknu že mě se ani moc ten lampovej zvuk nelíbí nebo nelíbí spíš jako nepreferuju ho-takovej gumovej prostě nesedí mi sad ....myslím lampovej takovýho rázu že jsou lampy v preampu....na celolampáč basovej sem ještě neměl tu možnost....

0 xLajků:

32

me se to starý 3500 líbí víc wink

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

33

mno DĚKUJI...tak teorii mám taky zvládlou a designově je mi to u prdele černej nebo bílej kde je rozdíl krev teče z ob....a sakra to je jiný téma
mě by zajímalo jestli prostě je znát přesun výroby ....

0 xLajků:

34

to já jsem právě na dyzajn trošku vázanej, něco se mi líbí víc, a něco míň, ale souhlasím, že zvuk je na frst plejs....

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

35

no jako ta nová hlavová verze vypadá hezky no ale stejně....já ted o harkte přemejšlet nemusím ( citoslovcem bych to vyjádřel CHLUBY CHLUBY)

0 xLajků:

36

No hele nemám možnost porovnat starý Hartke s novým, ale nová hlava 3500 hraje prostě zabijácky. Jestli tam rozdíl je, tak by musela stará hlava hrát superzabijácky.
A to je téměř nemožné...
Jinak je fakt, že i v nový hlavě najdeš výběrový součástky, a celkový vnitřní zpracování odpovídá starejm modelům.Na desce předzesilovačů je dokonce i neosazená část pro crosover, co používal HA7000 = základní deska je pořád stejná.
To ale netvrdím o modelu 2500.  Z šikmookejch vychytávek tranzistorů, co nahrazujou lampu se mi chce brečet...

0 xLajků:

37

Kubš: Jó a s tou lampou- taky nepreferuji čistě lampovej gain, ale kombinace lampa-tranzistor u Hartkeho je dokonalá.

0 xLajků:

38

já ti nějak po celkový zkušenosti na čístý zvuky ani tu lampu nepreferuju....je to možná kacířství ale prostě radší výbornej tranzistor než průměrnou lampu

0 xLajků:

39 Naposledy upravil: chajda (07. 06. 2006 13.12:45)

Lopatou odhazuji špínu z hartkeho!!!
Půl hodiny dumám, jak popsat zvuk, ale napadlo mně jen tohle.
Měl sem možnost vytáhnout bednu 4,5xl do několika zkušeben, a prostě nám všem natrhla prdel.
Ani zapřísáhlí domorodci nechápali, jak může mít v jejich zkušebnách, co znaj jak vlastní boty basa tak čistej a průraznej zvuk. I mně to málem natrhlo prdel a urvalo nohavice. Tím bych dovršil dohady, jestli je Hartke horší jak dřív,či ne. Rozhodně po pár malých úpravách hraje furt dobře.

Každopádně si u mně můj aparát vybudoval nesmrtelnou úctu...

Lary Hartke- Ha3500 + box 4.5xl

0 xLajků:

40

jasně box XL je ale o něčem jiným než VX :-)

0 xLajků:

41

Jo, to jo...

0 xLajků:

42

o tom žádná

0 xLajků:

43

Myslíte, že by se nejlepří řada beden Ampegu dala srovnávat s nejlepší řadou beden od Hartkeho??
(Myslím tím řady XL a Pro osazený v hliníku) Velikostí magnetů Hartke vyhrává, druhou věcí sou ovšem parametry kmitacích systémů a beden...

0 xLajků:

44

hele tak tohle je tak subjektivně hozený thema že bych se do něj neodvažoval zasahovat nějakým hodnocením pač Ampeg je klasik sound zatímco ty hliníkače od Hartkeho budou trošku vjiný než klasicky bublavý .... takže podle mýho spíš nesrovnatelný

0 xLajků:

45

Kubš: souhlas, prostě jsou to dvě jiné ...dalo by se říct konstrukce... smile

0 xLajků:

46

Jak řiká můj učitel, Hartke je jediná firma u který platí za málo peněz hodně muziky... Začal jsem uvažovat že asi taky změnim aparát big_smile

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

47

jasně Hartke zvlášt ted když vyráběj na východě určitě bude cenově pro obyč čeha dostupný...já sem nikdy osobně nehrál na nic od Hartkeho, jen sem to slyšel v hledišti tak nevím jak moc super je nebo není smile ale všeobecně jediný negativum co sem slyšel bylo na VX bedny ale fatk nevím je to subjektivní věc.... ale legendárnost 3500 hovoří za fše smile

0 xLajků:

48 Naposledy upravil: chajda (27. 06. 2006 10.12:29)

Hmm, je fakt, že takovej zvukovej rozdíl se nedá porovnávat... to mně ani nenapadlo.
Jinak je fakt, že za ty prachy (opět zdůrazňuji po MALÝCH úpravách) mám si myslím špičkovej aparát investovanou cenu daleko přesahující:)...

0 xLajků:

49

Santorro: Taky by mně deocela zajímalo, čím že to drnčení nakonec bylo, tak až to zjistíš, můžeš poreferovat...

0 xLajků:

50

mno mě nedrnčej repráky ale ty pružinový ucha na nošení big_smile když se tam vloudí jistá frekvence-třeba ton G na struně A ...

0 xLajků:

51

Teď o víkendu jsem na VX 3500 hrál a byl jsem teda náramně spokojenej. Tranzistor a kompresor na nulu, flašku a všechny korekce (kromě hlasitosti, samozřejmě) na maximum, ekvalizér pěkně do roviny a kombo hrálo, až se z něj hulilo :-)

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

52

pánové koukám že vy ste z těch lamp nějaký posraný big_smile
ach jo pořád si připadám jako kokot když je nějak uplně neuctívám....ale mám silného spojence samotného Fleu a jeho GK

0 xLajků:

53

To víš, voe, my starší ročníky už tyhle tranzistorový novoty ňák nepobíráme big_smile big_smile

0 xLajků:

54

Já jsem s lampama na svým apmegovým preampu hodně spokojenej,lepší zvuk jsem zatím nenašel.(pardón,našel ale to byla řada  Ampeg SVT-AV a to je aparátek za cca 90 tyček,takže to je jiná liga) tongue big_smile
Ampeg prostě rulezz!!! wink

0 xLajků:

55

Tal já mám první vážnější problém. Začal drsnej bzukot v jednom z repráků. Když ho vymontuju a nechám ho na čestné slovo jen držet v té díře (samozřejmě ne za kábly), tak problém není, ovšem při zašroubování do původní polohy opět bzučí jak včelka Mája... Nemá někdo představu jak z toho ven?

0 xLajků:

56

Klusi: Reklamovat už nejde? Možná bych taky zkusil někam na okraj, kde dosedá reprák ke stěně boxu, nalepit kousíček molitanu...?

0 xLajků:

57

no je možný že ten reprák dostává vibrace od tý desky do který je zašroubovaná

0 xLajků:

58

Mikulik:
Reklamovat ještě jde, ale kombo je kupované ve Zlíně a zatím se mi tam moc nechce. Zkusím dát podložky mezi repro a desku, akusticky to asi není úplně košér, ale couž, pak se uvidí, třeba přijde nařadu i molitan...

Kubš:
To by dostávaly ty vibrace všechny repráky, ne?

0 xLajků:

59

Vis cim to moze byt? mne to robii ties jedna desina v bedne a pytal som sa na to par tipkuu a hovorili ze to mozu vrcat-drncat tie kabliky ktore idu od tych kontaktov na repraku k membraane.da sa to vymenit za 200 Sk u nas.Oni sa casom vylietaju sak sa dost nabehajuu

Ales Vychodil AVJB5
Fender Precision MIJ 1993 Rosewood fingerboard
Fender Precision MIJ 1986 Maple fingerboard
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

60

mno hele možná bych si tím nebyl uplně jistej může to bejt shoda okolností(třeba horší upevnění....vono u těch china věcí nevíš smile ) jen mě to tak napadlo
osobně bych nelenil a jel reklamovat....

0 xLajků:

61

Basstanda:
Kablíky by drnčely pořád, ne jenom v bedně. Taky může bejt prostě někde kolem repráku zborcená struktura překližky, a ta může rezonovat.
Díval ses taky, jestli sou dobře přilepený výstuhy bedny??? Jestli jsou uvolněný, můžou rezonovat... Taky se něco může dotýkat membrány(třeba tlumící mat. a podob.) Můžou taky drnčet blbě připevněný kabely vedoucí v repráku(třeba o stěnu bedny, jinou část repra a td a td...)
Osobně vych neváhal s reklamací...

0 xLajků:

62

To mi připomíná, jak se mi vysralo moje starý Laney dva dny před koncem záruky. Tak jsem nelenil, osedlal škodárnu, na zadní sedačky naložil chromý kombo a vyrazil k Pivoňkovi za Nuselskej most. Podotýkám, že jsem měl tenkrát řidičák asi měsíc a v životě jsem v Praze autem nejel... ale zvládl jsem to, liberecká SPZ asi na Pražáky asi zapůsobila a přimhouřili nade mnou oko :-))

0 xLajků:

63

mikulik napsal:

To mi připomíná, jak se mi vysralo moje starý Laney dva dny před koncem záruky. Tak jsem nelenil, osedlal škodárnu, na zadní sedačky naložil chromý kombo a vyrazil k Pivoňkovi za Nuselskej most. Podotýkám, že jsem měl tenkrát řidičák asi měsíc a v životě jsem v Praze autem nejel... ale zvládl jsem to, liberecká SPZ asi na Pražáky asi zapůsobila a přimhouřili nade mnou oko :-))

Jasne, kazdy tomu rika jinak big_smile "jeeeezismarjaaaa, zase nejakej vesnican"

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

64

spider: No právě na to jsem tak trochu spoléhal smile Ještě jsem uvažoval, že bych na zadní okno umístil plato vajec a na hlavu narazil klobouk...

0 xLajků:

65

Po Praze bych s vejcema na zadním okně nejezdil, tos je taky moh mít vyklepnutý v tom kombu. A jestli to kombo byla nějaká šunka, mohs mít pěknej hemenex smile

0 xLajků:

66

Kombo byla úplně obyčejná mrdka, Laney RBG 300 nebo 400, už si nepamatuju přesně. 165 wattů, jedna patnáctka, žádnej trhák, ale jakž takž to hrálo. Na hemenex by to asi stačilo smile

0 xLajků:

67

Neznám Laney který by někdy hrálo,sám jsem měl HCB 120 nebo co to bylo, tfuj!Takže jen na ten hemenex tongue

0 xLajků:

68

Ja pouzivam Hlavu Laney B1, hybrid s lampovym a tranzistorovym predzesilovacem, koncem myslim 700W a v kombinaci s bednami SWR sem s tim docela spokojenej. Kdybych mel zbytecnych 50 kKc, tak ji asi vymenim za Ampeg SVT 5 pro, ale zatim slouzi dobre ve studiu i na kseftech. Urcite je to lepsi hlava, nez levnejsi hlavy renomovanejsich vyrobcu. Ale v sortimentu firmy laney je to trochu nezvykla vec, oni se dnes orientuji spis na takovy rekneme "poloprofi" veci.

0 xLajků:

69

... neboli low-end :-)))))

0 xLajků:

70

deafslap napsal:

Ja pouzivam Hlavu Laney B1, hybrid s lampovym a tranzistorovym predzesilovacem, koncem myslim 700W a v kombinaci s bednami SWR sem s tim docela spokojenej. Kdybych mel zbytecnych 50 kKc, tak ji asi vymenim za Ampeg SVT 5 pro, ale zatim slouzi dobre ve studiu i na kseftech. Urcite je to lepsi hlava, nez levnejsi hlavy renomovanejsich vyrobcu. Ale v sortimentu firmy laney je to trochu nezvykla vec, oni se dnes orientuji spis na takovy rekneme "poloprofi" veci.

ta se mi moc líbí

0 xLajků:

71

Kubš napsal:
deafslap napsal:

ta se mi moc líbí

Jo tak to je jiná,to hrát může smile já mě na mysli Laney komba smile)

0 xLajků:

72

mno vzhedově a ppodle popisu to může být maso

0 xLajků: