1

Téma: dotaz na Trace Elliot

zdravím všechny, jenom takovej malej dotaz mám na Elliotovi plno tlačítek, kterým vůbec nerozumím, je to asi způsobeno mým velkým nadáním a znalostmi přes elektroniku a vůbec su technickej typ, a i když hraju na basu tak komba a zesilovače nejsou vůbec moje cup of tea:), je tam tlačítko PRE SHAPE a nevím na co to pořádně je, možná trochu blbej dotaz, když na to hraju docela dlouho, ale snad se mi nebudete smát:) a poradíte mi, jak to správně využít:)

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

2

Re: dotaz na Trace Elliot

PRE SHAPE je tlačítko na přednastavení zvuku. Většinou článek, který zdůrazňuje krajní pásma ("V").

0 xLajků:

3

Přesně, jak píše Hocke. Tlačítkem SHAPE 1 / SHAPE 2 volíš přednastavení EQ a tlačítkem PRE-SHAPE IN zapínáš a vypínáš tohle přednastavení. Můžeš to používat se zapnutým nebo vypnutým EQ. Pokud si pořídíš šlapku na ovládání PRE SHAPE a EQ, tak máš během hraní k dispozici čtyři různý nastavení EQ, mezi kterýma můžeš přepínat.

The PRE SHAPE facility is like a preset graphic equaliser built into the GP12SMX that you can switch in or out to modify the sound of the bass. Two pre shape sounds have been provided on this unit and are selectable from the front panel. The selected shape may be switched in or out via either the front panel switch or the external foot switch.
PRE SHAPE 1 is the classic TRACE ELLIOT EQ as found on Series 6 units, it adds a boost at both the low end (50Hz) and the high end (2 to 5kHz) of the frequency spectrum as well as a cut at mid frequencies (400Hz).
PRE SHAPE 2 is a more rock orientated equalisation providing a wider bandwidth boost at low frequencies, less of a mid cut and a slight boost at higher frequencies. This is a less extreme EQ than PRE SHAPE 1.
Both these pre shaped sounds will add extra punch to your sound and may be used with or without the GRAPHIC EQUALISATION section being switched in.

0 xLajků:

4

Ach jo, čím víc knoflíků, tím hůř... pak vždycky víc kroutím čudlíkama, než hraju. Vrcholem jsou miniaturní preampy na aktivních snímačích :-)))

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

5

jo, docela chápu, zkusím si s tím trochu pohrát a třeba už budu mít dobrej zvuk:)

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Hocke (27. 06. 2006 01.08:04)

A proč už teď nemáš dobrej zvuk:)? PRE SHAPE  je dobrý pro nastavení při vyp. EQ a pak už jen doladit EQ.
Jinak pokud nepoužiuješ viz výše, je zvuk danej ekvalizérem.

0 xLajků:

7

Preshape je na Trace-Elliotu fajn. Shape1 nabrousí zvuk, Shape2 se líp prosadí přes kytary.

Warwick Streamer 5 bolt-on, Ampeg SVT3-PRO, box SVT-410HLF
0 xLajků:

8

jo, to určitě tak je, jenže bez eq to má pro mě lepší zvuk, ale zase do toho leze strašně slabej signál, nevím čím to je, s Eq to je hlasitý jak kráva a bez něho to je tak na 2 třetiny, nevím jestli je to v pořádku nebo to mám nějaký rozjebaný:(

0 xLajků:

9

U mýho Maršála je taky výraznej rozdíl v intenzitě zvuku s vypnutým nebo zapnutým ekvalizérem... tak ho mám furt zapnutej...

0 xLajků:

10

pokud se nepletu tak když ekváč vypneš tak by to mělo bejt jako by byl v rovině ne???
ale já se pletu protože sem se ptal bráchy a když má na Mese vypnutej grafickej ekvalizer tak je to jiný než když je v rovině a zapnutej

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

11

U Maršála to tak evidentně není, pááč ekvalizér mám stále v rovině a kombinace vypnutej/zapnutej dává opravdu zřetelnej rozdíl v síle zvuku... barva je pořád stejná, ale se zapnutým to hraje prostě silněji.

0 xLajků:

12

mno budu to muset prozkoumat jestli to není  taky jen  zesílení zatím sem to slyšel jen chvíli tak dám vědět

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

13

JÓ, to Hartke je Hartke...
EQ v rovině- On/off  = pořád stejná hlasitost.
Akorát zvuk je při vypnutým EQ takovej syrovější, ale to je pochopitelný...  (méně součástek v obvodu= menší ztráty)

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

14

to zálezí na eq, jak je udělanej, pokud je čistě na korekce a v rovině na +0dB, tak by mělo být jedno, jestli je zapnutý nebo ne. Pokud je ale konstrukce EQ tak, že v sobě má ještě předzesilovací stupeň, pak to samo bude jiný.

DEAN export 4, Peavey DynaBass 4 MKII. (RM Pickups BHB44), Boss GT6B, H&K QS410PRO, ESH RaptorIII.
Jinak vobě ruce nemotorně levý...a jsem prase, neb basu kreslim, někdy míň, někdy víc, někdy vůbec, někdy pastelkou
0 xLajků:

15

Palec napsal:

jo, to určitě tak je, jenže bez eq to má pro mě lepší zvuk, ale zase do toho leze strašně slabej signál, nevím čím to je, s Eq to je hlasitý jak kráva a bez něho to je tak na 2 třetiny, nevím jestli je to v pořádku nebo to mám nějaký rozjebaný:(

Vedle ekvalizeru máš poťák na nastavení úrovně při zapnutém EQ, ne? tím si můžeš hlasitost s/bez EQ srovnat, žejo, jestli se má děravá hlava neplete smile

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

16

jo, je tam hlasitost přímo na equál, ale když je eq. vyplej, tak je to na hovno, to musím dát hlavní hlasitost o dost navrch, aby se to vyrovnalo původní hlasitost s eq., prostě ten signál bez eq. je o dost slabší.

0 xLajků:

17

No, ono to je asi tak: když přidáš na EQ třeba na 125Hz (což je v kmitočtovým pásmu strun) +10dB, tak je to stejný jako bys přidal hlasitost bez EQ o 10dB (čili třiKRÁT!).

0 xLajků:

18

Tak tady pročítám starý příspěvky a divím se, co je negativních názorů na Ellioty. Nevím nevím chlapci. Ty aparáty hrajou jako sviňa, jen tomu chce dát dobrý žrádlo. Na laciný irisky je to fakt alergický :-)

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

19

Měl bych dotaz. Měl jsem doma den Trace Elliotovu hlavu AH500-7. A ať už jsem ho nastavil jak jsem jsem chtěl, pořád jemně pískal (asi jako papiňák od sousedů). Zkoušel jsem jiné zásuvky, i jiný dům a pořád to tam bylo. Navíc slibovaný výkon 500W se taky nějak nedostavil. Tak jsem ho vrátil, protože to vypadalo na výrobní vadu. Je to škoda, protože ta variabilita zvuku se mi líbila. Teď mám GKčko, ale furt mě to k Traci táhne. Chci se tudíž zeptat, ten jemný pískot byl normální?

0 xLajků:

20

Ja mam kombo TE 7210 a tam to spis bzuci. Je mozne ze nove to bylo o neco lepsi, ale vim ze bordel z toho lezl nejakej hned. Odzemneni nekde ma vliv, ale nikdy to nezmizi uplne. Kombo ma mit vykon tusim 250W a nikdy jsem nemel duvod tomu neverit.

Bands: Two Basses .... a jinak archiv na http://bandzone.cz/zdenekruzicka
0 xLajků:

21

Trochu bručení by mi nevadilo. Ale tohle fakt pískalo. Díkes za info.

0 xLajků:

22

Chce to pánové pořádně zkoušet co kupujete! Každej Elliot nepatrně šumí a dělají to kompresory. Není to žádné extremní šumění, ale ve studiu, když je ve skladně klid zbraní, tak je to slyšet. To je normální jev u TE. Taky ty větráky dělají problémy a proto ho téměř není možné ve studiu snímat mikrofonem. Pořádně poslechni, co a odkud ti to píská. Jestli opravdu nemáš jen přidřené ložisko u větráku.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
0 xLajků:

23

U me to byla tehdy volba kup na miste hned, nebo vubec, vyjimecna cenova akce ....  Kompresor ani vetrak muj model treba nema.

Bands: Two Basses .... a jinak archiv na http://bandzone.cz/zdenekruzicka
0 xLajků:

24

Tak já to bral přes E-Shop u Lidlmusic. Tak jsem to odzkoušel až doma. Dlužno podotknout, že dostat z nich peníze zpět byl běh na dlouhou trať. Ale to sem nepatří. Jde mi jenom o to pískání, šlo to z repráku a je možné, že to bylo tím kompresorem. Ovšem ani při vypnutém kompresoru to neustalo, ani s jinou basou, drátem . . . Stejně si ho zkusim koupit ještě jinde, třeba tenhle byl fakt nějaký jeblý . . . Myslim, že někdo tu na fóru byl v Lidlmusicu v Brně, zkoušel ho a taky si stěžoval že vůbec nehrál. A mě ho poslali právě z Brněnské prodejny. Jestli všechny negativní ohlasy na Trace jsou kvůli jednomu zesilovači, tak to je škoda. Jak jsem psal, zkusim jinde. Moooc se mi líbí.

0 xLajků:

25

Janec napsal:

Tak já to bral přes E-Shop u Lidlmusic. Tak jsem to odzkoušel až doma. Dlužno podotknout, že dostat z nich peníze zpět byl běh na dlouhou trať.

Tohle je přeci jasná reklamačka, pokud je to nové zboží.

0 xLajků:

26

Přes TE jsem několikrát hrál a kromě osobní averze na ten zvuk to jsou velmi dobrý aparáty, ale skoro ze všech lezly nějaký pazvuky, na druhou stranu naživo to neva a ve studiu, upřímě řečeno, hlavu používám málokdy, většinou jen tla ivory a rovnou linky...zpátky k dotazu, žádnej z těch aparátů nevykazoval takovou "nehratelnost", na podiu to bylo vždycky v pohodě, takže je dost možný, že jedna vydařená hlava z brna tady dělá halooo

0 xLajků: