Téma: dotaz 2*250=500?
mam dotaz, kdyz daval nekdo do boxu dva 10" repraky 250w tak jakej ma boc vykon.. je to 500w?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Aparatura » dotaz 2*250=500?
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
mam dotaz, kdyz daval nekdo do boxu dva 10" repraky 250w tak jakej ma boc vykon.. je to 500w?
kamos menil v boxu od ashdownu repraky protoze mu je nekdo odpalil tak tam koupil nejaky jiny vim jen ze 250w ma jeden reprak, takez box ma vyslednejch kolik? 500w?
no jo 500...ale zdá se mi to moc, většinou sou tyhle desítky tak 100-150 W
Pokud je oba zatížíš impedančně tak, jak se má, tak ano
no jo 500...ale zdá se mi to moc, většinou sou tyhle desítky tak 100-150 W
to bych neřek, dyť každý druhý eminence maj tolik, no né?
já nevím, připadá mi to moc, neříkej, že by mi dvoudesítková bedna stačila na zesák, co má 450 W, měl sem 211 Warwicka a ten měl psaných 400 a teda když sem to porovnal s TVX 410, tak to prostě nemělo šanci...
Ale to tady pleteme jabka a hrušky. Jedna věc je výkon, druhá věc je akustickej tlak, kterej ti vyvolá plocha 4 desítek(právě ten tlak je tebou subjektivně vnímaná hlasitost). Sekačka taky může mít 8 koní a nepojede tak rychle, jako fichtl, kterej má 2.. A přesto má vyšší výkon.
Ale to tady pleteme jabka a hrušky. Jedna věc je výkon, druhá věc je akustickej tlak, kterej ti vyvolá plocha 4 desítek(právě ten tlak je tebou subjektivně vnímaná hlasitost). Sekačka taky může mít 8 koní a nepojede tak rychle, jako fichtl, kterej má 2.. A přesto má vyšší výkon.
jo, ale prostě tu 210 bych klidně odpálil, kdybych chtěl a přitom by to mělo snést vyšší výkon, než má zeso
A já si myslim, že pokud by ty kvalitní repra měly dokupy 500W a tys tam pustil 450, že by to prostě vydrželo. Je to na to stavěný. To, že by zvuk byl zkreslenej atd, o tom není řeč.
Je to i konstrukci bedny a spoustě dalších parametrů těch repráků. Jenže tohle je neznámá voda, takže do ní raději moc nelezu... :-D
Tam by mělo záležet i na zapojení, jestli jsou ty repra seriově nebo paralelně - paralelně by měl být ten příkon teoreticky 500W, seriově je to příkon jednoho reproduktoru, tedy 250W... ale je potřeba počítat i s maximální výchylkou membrány, tzn. pokud má Xmax kolem 1,5mm, tak to můžeš odpálit prostě tím, že ti repro vyleze ze závěsu...
Opravte mě, jestli se mýlím
totiž že do toho pustíš i takové frekvence, na kterých má reproduktor tak velkou výchylku, že se utrhne
Katalogový údaj o výkonu znamená, že ten reprák vydrží 2 hodiny růžový šum ekvivalentní tomu výkonu bez poškození (podle ňáký normy, myslím AEC?). Diskrétní frekvence, kterou produkuje basa, je ale úplně něco jiného a zdaleka ji nejde pustit (zvlášť na nízkých frekvencích) do repráku v plném výkonu.
Jinak 2x250 bude vždy 500 (katalogově), ať už paralelně, nebo sériově. Jen bude jiná impedance - paralelně 0,5 imp. repra, sériově 2ximp. repra
Je to tak. Mám bednu přesně tohodle zapojení. 2x10" každej reprák po 250W. Pouštím do toho bez problémů 450W a žádný pálení se nekoná.
Samozdřejmě musím hledět na Xmax...
Pokud je bedna dobře stavěná a repráky pracují tak, jak mají, měly by vydržet.
Je to tak. Mám bednu přesně tohodle zapojení. 2x10" každej reprák po 250W. Pouštím do toho bez problémů 450W a žádný pálení se nekoná.
Samozdřejmě musím hledět na Xmax...
Pokud je bedna dobře stavěná a repráky pracují tak, jak mají, měly by vydržet.
ale ty do ní nepouštíš 450 když máš dvě, tak bude 8 ohmová a tím pádem do ní valíš tak 200-300 maximálně ne?
Bože Bárto...
Možnost A) Kdo říká, že nemám zesík, kterej dává do 8ohm 450W?
možnost B) Pravda je taková, že ho nemám. Repra mají 8 ohm, takže výsledná impedance jsou 4 ohm
skutečnost C) Už sem nějakej ten zesilovač i bednu postavil a živím se jako zvukař, takže se v impedancích vyznám. Když říkám 450W, tak tím myslím 450W
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Aparatura » dotaz 2*250=500?