Téma: Půjde tato kobylka na squier standart jazz bass?
http://www.muzikant.cz/baskytary-7/pris … -48964.php
Já vím je to trochu jiná než klasika ale mohlo by to tam nějak sednout ne?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » Půjde tato kobylka na squier standart jazz bass?
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
http://www.muzikant.cz/baskytary-7/pris … -48964.php
Já vím je to trochu jiná než klasika ale mohlo by to tam nějak sednout ne?
Já jsem asi natvrdlej, ale vůbec z tý fotky nechápu, jak ta kobylka funguje a kudy vlastně jdou ty struny...
Jako jestli chceš vědět, jestli bude lícovat do děr, tak to asi těžko. Ale jinak tvoje otázka nemá příliš smysl, každou kobylku tam přiděláš.
Struny jdou těmi dírami vepředu kde se kroužky zaseknou a nepustí je to dál!
Wexx : Myslel jsem to tak že s tím nemám vůbec žádne zkušenosi tak jen prostě jestli tam bude sedět a fungovat jak má
A ještě jsem se chtěl vím že bude asi nic moc ale na squiera by to mohlo být tak nějak akorát ne ? Pochybuju že originály tam mají větší cenu...
@mikulik
Vidíš tam ty tramděrky vždycky napravo od těch černech caflíků, co jsou šrouby? Tak tam. To tam jako tu strunu horem vložíš a zachytne se za to kolečko, co má na konci. Dobrý je, že je pak výměna struny mnohem rychlejší, protože nemusíš tolik motat a protahovat.
Nějak se tu přeskakujem...
Hele pokud tam neni nějaká spešl prohlubeň na kobylku na tom Squierovi, tak neni co řešit. Je to prostě plocha, do který to přišroubuješ, nic víc.
Na kobylce neni moc co zkazit a pokud je aspoň z trochu solidního materiálu, což jsou i kobyly za 200kč, tak hrát určitě bude. Ale bude to dost velká změna. Tohle je masivní kobylka, takže bude hrát o dost jinak než ohnutej plech, co tam nejspíš doteď byl. Vibrace to určitě posílí, ale jestli se ti to bude líbit zjistíš až tam bude.
Líbit myslíš zvukově nebo vzhledově? O vzhled my až tak moc nejde jen aby fungovala jak má!
Já jsem to totiž koupil s nějakou jinou kobylkou než byl originál a ta my přijde tragická nedrží ani rovně ale jedna strana je vejš prostě hrůza tak potřebuju novou!
Nemáš fotku? Zní to zajímavě...Myslím že je to myšleno zvukově. Vibrace moc design neovlivní ne?:D
Fotku nemám můžu udělat zítra ale představit si klasickou fender kobylku co má tu neuhnutou čast ale tu co je přišroubovaná na těle skoro dvakrát tak velkou a prostě nedosedá ke dřevu úplně, je nějaká pokroucená a já tam tohle prostě nechci kazí mi to celkovou radost z nový basy:D
me se zda ze 3 srouby jsou malo ... nebude moc dokonalý dotek kobylky s telem a tím pádem vibrace tela jak by mela byt... ale zase jak by se mohla vyrabet kdyz by mela spatnej dotek... ja bych do toho nesel do cehokoli
nechápu nějak konec:D já bych do toho nešel do čehokoliv...:D
promin to jsem myslel rychleji nez psal:D... podle me neni dobrej napad kupovat takovou dulezitou vec na kytare nekde za tri kila:) ikdyz pravda je ze muzes dat kdykoli zpet tu starou
jak už tu zaznělo, bude to hrát trochu jinak než ohnutej plech, ale přišroubovat to tam pújde.
co roztec strun? a taky si zmer vysku kamenu, kazda kobylka je jinak vysoka a pak budes horko tezko serizovat dohmat, frezovat ji do tela atd... za 300 bude taky ten material pekny maslo.
A proč tam teda nedáš klasiku? Bude pasovat, bude to vypada jak má a na ohnutým plechu za 3kila je míň co zkazit, než na "high-massu" za stejnou cenu.
http://www.bachmusik.com/p170/bb019g/
Já bych teda koupil radsi ten stejnej ohnutej plech co se na Squiery dává. Budou ti sedět díry (tusim klasicky 5 sroubů v rade vzadu) a jen to namontuješ, kde už to jednou bylo.
jak už tu zaznělo, bude to hrát trochu jinak než ohnutej plech, ale přišroubovat to tam pújde.
Já bych se teda bál, ze ty novy diry budou tesne vedle tech puvodnich a vruty vlastně nebudou kam chytit nebo udělaj v base krátery, který pak bude nutny něčím vyplnit a vyvrtat úplně nový díry.
já si myslim, že by mohla mít nějaký ty díry pro šroub i pod kamenama, takhle upevněná jenom vzadu - to je nějaký divný
tramděrky vždycky napravo od těch černech caflíků
Bravurní popis, přesně pro mě
za 300 bude taky ten material pekny maslo.
Jo, to je fakt.. rychle se můžou vymlít drážky pro struny a jiný exponovaný místa... o předčasně ožvejkanejch seřizovacích šroubech nemluvě...
A proč tam teda nedáš klasiku? Bude pasovat, bude to vypada jak má a na ohnutým plechu za 3kila je míň co zkazit, než na "high-massu" za stejnou cenu.
http://www.bachmusik.com/p170/bb019g/
Protože je za prvé zlatá a za druhý jde obednávat jen když tam nakoupim přes litr a já tam nemám co dalšiho kupovat! A kdybych si pro to chtěl dojet k nim tak mě vyjde dráž cesta než to pro co jedu:(
Protože je za prvé zlatá a za druhý jde obednávat jen když tam nakoupim přes litr a já tam nemám co dalšiho kupovat! A kdybych si pro to chtěl dojet k nim tak mě vyjde dráž cesta než to pro co jedu:(
Však zlatá je cool ne?
Chromovou maj v brněnským shopu. Není na stránkách, ale včera jsem ji držel v ruce. Když jim mailneš, tak ti ji třeba pošlou.
http://hudebniraj.cz/
Další možnost je zkusit našich bratia:
http://www.sollerguitars.com/obchod/index_obchod.php
(v záložce "STANDART guitar materiál")
Vy s těma dírama teda naděláte. Pokud nemáš basu z másla, tak se to tam vždycky nějak chytit dá. Ta vejška kobyly být problém může, nahoru se to dá vždycky nějak nastavit, horší je to dávat níž, než může kobyla...
Taky si nemyslim, že by byl až tak velkej rozdíl v materiálu. U výběrovýho dřeva to chápu, ale ten plech je pořád plech. Nejsem teda žádnej ocelář ani zámečník, ale mam na base taky masivní kobylu za tři stovky a fakt bych neřekl, že ten materiál je nějak ošizenej, už jen podle váhy. Samozřejmě ideální by byla poctivě ukovaná kobyla. Ale tu si můžete udělat tak leda sami...
mam na base taky masivní kobylu za tři stovky a fakt bych neřekl, že ten materiál je nějak ošizenej
Uvidíme, jestli tobudeš říkat třeba za pár let. Možná jo, možná ne.
Ty vole váží skoro jak ta basa
Tak jsem to vyřešil vyvrtal jsem do týhle starý dvě nový další díry! Starý črouby nahradil o něco tlustšima pořádně dotáh a spokojenost:D
Tak jsem to vyřešil vyvrtal jsem do týhle starý dvě nový další díry! Starý črouby nahradil o něco tlustšima pořádně dotáh a spokojenost:D
Kuuuurva fix ja som sa do toho bal pustit po 2 roky co som ju vlastnil...ukaaaaz ako vyzera pls pls a zmenil sa i zvuk????
Já jsem asi natvrdlej, ale vůbec z tý fotky nechápu, jak ta kobylka funguje a kudy vlastně jdou ty struny...
mam podobny system a hezkou fotku na ktere je to videt...
tyhle kobyly sou parádní, tu strunu vlastně nikde neprovlíkáš, co? supr
neprovlikam jenom zahakuju
Jo tááák, hush je mi to jasný
mam podobny system a hezkou fotku na ktere je to videt...
Podobnou kobylu mám vlastně na Spectoru. Je to SUPER věc, hlavně na časté výměny strun. Strunu nemusím rozmotávat, protahovat. Jen povolím, vyháknu, okořením, lehce smotám a povařím... A stejným způsobem ji tam dám zpět. zaháknu na strojky, natahnu, zaháknu... akorát už nekořením! Výměna použitých strun za použité max 2 minuty i s laděním... A to je nejakejch drátů kua na pětistrunce!
Jo jo, je to super, ta moje kobyla za 300Kč to má taky.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » Půjde tato kobylka na squier standart jazz bass?