1 Naposledy upravil: Sender (30. 04. 2006 09.00:16)

Téma: Bezpražec do 10 000

Takže, rád bych se zeptal. Dá se za tyhle peníze sehnat bezpražec, který hraje? Aby to neznělo jako pražec, ze kterýho ty pražce někdo vyndal, prostě použitelný nástroj... S nákupem bezpražce(pokud je to v takové ceně vůbec možné) nemám žádné zkušenosti, ani nevím na co se zaměřit. Takže bych taky potřeboval poradit s tím, jak vybrat a neprohloupit.
Dík za rady

0 xLajků:

2

Re: Bezpražec do 10 000

no tak zkusil bych nějakýho fokuse ....to je taková univerzální rada v branži do 10 tis a za 8-9.tis seženeš dobrýho fokuse....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

asi tak, ten fokus je asi nej do tý 10, ale musíš vybírat, každej kus je jinej

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

4

pak je tu jeste stagg.. kdybys chtel wink

ale radsi fokus

http://www.basy.wz.cz/baskytary/Stagg_BC300FL_N.htm

http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes … ezen~2005/

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: ondras (30. 04. 2006 15.14:32)

v obchode jsem zkousel fokusackej jazz bass masek bezprazec a hral opravdu pekne, jen se mi na fretlessech nelibi palisandrovy hmatniky, coz je ovsem detail...cena asi tak vosum. Kdybys narazil na nejaky zajimavy kus a nechtel ho, dej treba vedet, taky se rozhlizim...
jeste poznamka k tomu fokusovi - u bezprazce casto nechavam naplno jen kobylkovej snimac a ten u hmatniku uplne stahnu, abych z toho dostal takovej ten knikavej bezprazcovej zvuk, coz je u pasivniho JB celkem problem - a propos, da se to u dvou singlu nejak resit, juhuu?

0 xLajků:

6

Sender napsal:

Aby to neznělo jako pražec, ze kterýho ty pražce někdo vyndal, prostě použitelný nástroj...

Kdyz z basy odstranis prazce, je to bezprazec smile kdyz to tak stacilo Jacovi....

0 xLajků:

7

...nebo když to stačí Danovi (i bez nátěru epoxidem) big_smile

0 xLajků:

8

Dan napsal:

...nebo když to stačí Danovi (i bez nátěru epoxidem) big_smile

no jasně

0 xLajků:

9

Vezmu to zesiroka:
* Moje prvni bezprazcovka jako basa nehrala -> vysledek totalne chaby.
* Druha bezprazcovka - mexicky Fender Jazz, palisandr hmatnik. Hooodne narocna na aparat, ale kdyz se zadarilo, zvuk a la Petr Vavrik se z toho dal slusne vyloudit.
* Treti bezprazcovka - handmade, musela se trochu doservisovat. Jako basa velmi slusne delo, snimac Bartolini, fajny prdivy zvuk prakticky na jakemkoliv aparatu. Jako muj prvni nastroj prezila "pravidelnou" vymenu nastroju po 3 letech, ke ktere spontanne dochazelo smile

Dnes bych rekl asi toto:
Pohlidej si, aby basa dobre hrala sama o sobe. Je velmi dulezite, jak je nastaveny dohmat, tohle HODNE urcuje zvuk (a samozrejme i druh strun). Myslim, ze kvalitni snimac muze dost pomoci (to je vec, ktera se da snadno upgradovat). Hmatnik palisandr nebo lepe eben (nicmene s javorovym nemam moc zkusenosti). A mam pocit, ze levnejsi bezprazce moc nehraji, chce to poshanet nastroj vyssi tridy nebo handmade z druhe ruky, pak by ses mohl vlezt do limitu.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

10

Dane? Tys z toho Cimara(?) vytrhal prazce?!!??

0 xLajků:

11

CORT Artisan B4FL, bezpražcová.

Tuto basu mám právě dva dny. Včera jsem ji důkladně testoval na 4x10 + 1x18. Za roky hraní je to už moje čtvrtá fretless basa. Zcela zodpovědně mohu říct, že má vynikající hmatník, nízký dohmat a velmi lehce se na ni hraje. Krk je pětidílný, trochu cítím z boku letokruhy při přejíždění rukou. Tělo je poctivý masiv - jasan ze dvou půlek, žadné látání z různých kousků. Nástroj je dobře vyvážený a dobře sedí při hraní.

Basa má razantní tón (pražcová verze může být výborná do tvrdé muziky), správně vrní, všechny pozice na hmatníku pěkně chytlavé, samozřejmě jsou tam teď nové struny (Dadario). Možnost přepínání elektroniky aktiv - pasiv je fascinující, snímače Bartoliny. Porovnám-li tuto elektroniku s elektr. Yamahy TRB1005, tak po zvukové strance, je tak nějak přímější, není až tak velký zvih pásem, ale skoro bych řekl je mě tak nějak sympatičtější. Nastavením EQ a možností okamžitého přepínání aktiv-pasiv, velmi variabilní. Takže závěrem, za 14 tis. celkem slušný nástroj.

BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

12

Betaron: Nevyskytujes se nahovou v povodi Severni Moravy? smile Celkem bych rad porovnal svuj bezprazec s Tvym Cortem...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

13

to Sender: ehm, dva měsíce prodleva, ale budiž... Ano, z mé Sigmy (což je něco jako Axlíkův Cimar) jsem si nechal před necelejma dvěma létama (uf, to to letí...) vytrhat pražce a narvat do těch mezer tmel. Výsledek byl myslim zvukově velmi přesvědčivej, avšak přílišná měkkost palisandru (v tomhle konkrétním případě) byla příčinou jemnejch (neviditelnejch) prohloubenin od strun a tím i drnčení některejch tónů. Nakonec jsem tedy chudinku před týdnem opět svěřil do rukou odborníků, kteří na ní momentálně vyvíjej novej ebenovej hmatníkem (a taky nátlak smile ). Výsledek se snad dostaví, jen to čekání! Aneb pomóc, nemám na co hrát !!!

0 xLajků:

14

Betaron napsal:

CORT Artisan B4FL, bezpražcová.

Tuto basu mám právě dva dny. Včera jsem ji důkladně testoval na 4x10 + 1x18. Za roky hraní je to už moje čtvrtá fretless basa. Zcela zodpovědně mohu říct, že má vynikající hmatník, nízký dohmat a velmi lehce se na ni hraje. Krk je pětidílný, trochu cítím z boku letokruhy při přejíždění rukou. Tělo je poctivý masiv - jasan ze dvou půlek, žadné látání z různých kousků. Nástroj je dobře vyvážený a dobře sedí při hraní.

Basa má razantní tón (pražcová verze může být výborná do tvrdé muziky), správně vrní, všechny pozice na hmatníku pěkně chytlavé, samozřejmě jsou tam teď nové struny (Dadario). Možnost přepínání elektroniky aktiv - pasiv je fascinující, snímače Bartoliny. Porovnám-li tuto elektroniku s elektr. Yamahy TRB1005, tak po zvukové strance, je tak nějak přímější, není až tak velký zvih pásem, ale skoro bych řekl je mě tak nějak sympatičtější. Nastavením EQ a možností okamžitého přepínání aktiv-pasiv, velmi variabilní. Takže závěrem, za 14 tis. celkem slušný nástroj.

A za tu cenu jsi ji sehnal kde? Na Cortu maji cenu 895 dolacu...

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

15

Ta cena skutečně platí. Dle informace byly v centrálním skladě 4 kusy (i s mojí)

http://www.hudebnicentrum.cz/inshop/scr … nd=6542336

SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.
0 xLajků:

16

Tak to je zajimave sakrysky smile I kdyz ja bych radeji nejakou petku smile Coz do deseti asi ee smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

17

MK napsal:

Tak to je zajimave sakrysky smile I kdyz ja bych radeji nejakou petku smile Coz do deseti asi ee smile

No, ja svou bezprazcovou petku nedavno naladil na ladeni EADGC, prece jen jsem si rekl, ze na bezprazci radeji knouram, nez litam do hlubin smile Pravda, celkem me to sice chvili matlo, ale co, clovek si zvykne na ledacos smile

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

18

Betaron napsal:

Ta cena skutečně platí. Dle informace byly v centrálním skladě 4 kusy (i s mojí)

http://www.hudebnicentrum.cz/inshop/scr … nd=6542336

ju to je pekny, hnedka si ji pujdu vyzkouset, btw,  na jungmannove nam. maji prazcovou verzi tohohle nastroje za 11, eslipak by se to nerentovalo vodprazcovat? Jenze kdo vi, jak to potom bude hrat, coz?

0 xLajků:

19

d.a.l.i napsal:
MK napsal:

No, ja svou bezprazcovou petku nedavno naladil na ladeni EADGC, prece jen jsem si rekl, ze na bezprazci radeji knouram, nez litam do hlubin smile Pravda, celkem me to sice chvili matlo, ale co, clovek si zvykne na ledacos smile

No mas pravdu, ze na Hacku si asi moc npoknouras, ja bych ji chtel spis proto, abych si nemusel zvykat (i kdyz prechod na ctverku je celkem OK) smile

0 xLajků:

20

Neváhejte ogaři, za tyto peníze lepšího bezpražce neseženete (B4Fl). A každý basista má skoro povinnost mít ve svém arsenálu taky fretless basu. Díky fotbalům, které teď běží v televizi neustále trénuji a jsem s nástrojem spokojen. Ještě něco k nultému pražci. U tété basy je to 40mm, u starého Ibaneza BL700NT je to 42mm. Bohužel dnešní Ibanezy mají jen 38mm. To se týká i těla, vše je očesané vůči starým modelům, pak chybí tolik potřebná rezonance nástroje.

0 xLajků:

21

Já spíš slyšel, že každej basista má skoro povinnost mít ve svým arzenálu precisiona... ale nikoho s precisionem neznám... smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

22

big_smile aj ty zrádče proradnej, JAZZ basáku sklapni big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

23

mikulik napsal:

Já spíš slyšel, že každej basista má skoro povinnost mít ve svým arzenálu precisiona... ale nikoho s precisionem neznám... smile

Tak oni se ke mě neznaj pane Mikulík?! cool

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

24

Šikmooké napodobeniny, vyrobené za hrst rýže a odlivku saké se nepočítaj, to by už taky ve svým věku mohli vědět, pane Wučtok!

0 xLajků:

25

pro někoho šikmooká napodobenina a pro někoho šikmookej originál.
Pokud zrozeni sme z Adama a Evy,potom všichni příbuzní sou pana Fendera nevyjímaje a není koho hanit....

Mé poslání je být nenáviděn, srát lidi ze všech sil a být ignorován. Vaše smůla je, že jsem velmi vytrvalej běžec smile
0 xLajků:

26

Až to tady uvidí d.a.l.i., tak nás zabije :-))))

0 xLajků:

27

Nikdy sem v této diskuzi nebyl.....i jim to mohu dosvědčit pane Mikulík smile

0 xLajků: