CORT Artisan B4FL, bezpražcová.
Tuto basu mám právě dva dny. Včera jsem ji důkladně testoval na 4x10 + 1x18. Za roky hraní je to už moje čtvrtá fretless basa. Zcela zodpovědně mohu říct, že má vynikající hmatník, nízký dohmat a velmi lehce se na ni hraje. Krk je pětidílný, trochu cítím z boku letokruhy při přejíždění rukou. Tělo je poctivý masiv - jasan ze dvou půlek, žadné látání z různých kousků. Nástroj je dobře vyvážený a dobře sedí při hraní.
Basa má razantní tón (pražcová verze může být výborná do tvrdé muziky), správně vrní, všechny pozice na hmatníku pěkně chytlavé, samozřejmě jsou tam teď nové struny (Dadario). Možnost přepínání elektroniky aktiv - pasiv je fascinující, snímače Bartoliny. Porovnám-li tuto elektroniku s elektr. Yamahy TRB1005, tak po zvukové strance, je tak nějak přímější, není až tak velký zvih pásem, ale skoro bych řekl je mě tak nějak sympatičtější. Nastavením EQ a možností okamžitého přepínání aktiv-pasiv, velmi variabilní. Takže závěrem, za 14 tis. celkem slušný nástroj.
BL-700NT, TRB-1005NT, B4Fl, BB-350, RB-660Fl
SVM-360 hybrid, SVM-600 hybrid, 4x10 DeltaLite II-2510, 4x10 Beta 10-A, box EV-18B+2x10 Gamma, kombo SVM-300 KappaLite 3015, Peavey TNT-130 aj.