1

Téma: Malé a silné a chcel by som zazrak aj lacné =D

Čaute...potrebujem este jeden apec takze nieco malé silné prenosné co sa nestratí medzi 2ma gitaristami so 100 w lampou , zivimy bicimi a miestnost 7x7x4 m big_smile
Nieco co chytim do jednej ruky a prenesiem bez problemou na autobus...takze nieco malych rozmerov (realne? 50x50x30) a vaha 15kg?

0 xLajků:

2

Re: Malé a silné a chcel by som zazrak aj lacné =D

Ehm... Hodně štěstí. Kolik do tohochceš narvat?

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

3

Vies co? celkovo som myslel na kombo ale povedal som si ze zosik mam v RackBagu co prevesim cez rameno a v pohode s nim prejdem kolko chcem , Celkovo ma napadlo ze vlastne to HOVEDO je iba ten box co mam takze asi by som si mohol urobit niaku kopiu MarkBasu (viem este viacej stastia big_smile ale mozne by to bolo )

http://kytary.cz/markbass-new-york-121/ … 27:0:0:1:0

hral som na takom malom GenzBenze a bolo to slusne...a uz vtedy ma napadlo take male by sa mi velmi zislo kedze tahaj 2 kapely a jedna je 6 km skusobna kde mam toho GK 210 a druha 30 km kde este nemam nic

0 xLajků:

4

Nedávno jsem slyšel hrát kluka na tohle:
http://kytary.cz/gallien-krueger-micro- … 79:0:0:1:0
s extension boxem
http://kytary.cz/gallien-krueger-112mbx … 71:0:0:1:0

Bylo to venku, zvučil se tam jen zpěv, tak basa hrála z pódia; kombo měl na jedné straně a box na druhé a hrálo to opravdu pěkně i docela nahlas (na ty rozměry hodně nahlas). Po koncertě si hodil kombo v tašce přes rameno, v druhé tačce měl box a bylo. Tu skladnost jsem mu vážně záviděl:-)

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

5

@Kopyto - TýBrďo to by bolo skvele ze prevesit cez rameno apec a ist big_smile heh 19700 CZK uhm...rozpocet max 200€ big_smile popripade ak by to malo uplne vystriedat GK 210 tak 400 € za box co by bol malý a silný a hlavne komfortne prenosný

0 xLajků:

6

došel ti ode mně přednedávnem ten mail? wink

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

7

Nook napsal:

došel ti ode mně přednedávnem ten mail?

Vidis este ze si tu big_smile idem ti napisat na mail! big_smile

0 xLajků:

8

Taky teď sháním něco přenosného na domu a běhání po hospodách. Prý jsou dobré malé Marshally. Ale to jsem zatim neměl v ruce.

0 xLajků:

9

Wexx napsal:

Taky teď sháním něco přenosného na domu a běhání po hospodách. Prý jsou dobré malé Marshally. Ale to jsem zatim neměl v ruce.

Pro tyhle ucely mam Rolanda Cube 30 a je zvukove super, pekne plne basy, zadne sustitko.
Kdyz to bubenik nesoli, tak se to da i se sadou, ale jinak to mam na akusticke veci.

http://www.muzikant.cz/baskytary-7/apar … -41869.php

Sadowsky NYC Standard 5, Moon JJ-4, Moon JJ-5, Hofner Club Contemporary, Squier CV50 P-Bass butterscotch blonde, Fernandes P '78, Tokai P '81, Warwick Corvette Standard 5 fretless
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15
0 xLajků:

10

To vypadá hezky. Viděl jsem něco podobnýho od Line6, akorát 75W, ale bohužel nezkoušel. Jak moc to tvé váží?

0 xLajků:

11

Jestli máš zesilovač co se ti dobře nosí tak si vyrob box z OSB desky s nějakým dobrým 12" nebo 15" reprem a budeš se motat kolem těch 15 kg i 200 euro.

0 xLajků:

12

Roland cube 30 má i Dali a Line6 75w má Rat, zkoušel jsem oboje a oboje se mi líbilo moc.....aktuálně o něco víc ten Line 6, asi proto, že jsem od něj moc neočekával a že je to čerstvější zkušenost...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

13

No takhle podle specifikací se mi ten Line6 líbí víc, už protože těch 75W by mělo bohatě stačit i na leckterém vystoupení v menších sestavách. Co jsem měl 60W Behringera tak to dokázalo přeřvat docela hodně, akorát to bylo moc velká zrůda na nošení.

0 xLajků:

14

měl jsem obojí a ani bych neřekl, že ten Line má víc než 2x větší výkon, líbil se mi více ten Roland, ten Line se mi zdál takový zahuhlaný

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

15

salof napsal:

ten Line se mi zdál takový zahuhlaný

ja ja... měl sem tu silnější verzi a všechny presety zněly skoro stejně... huhel... a s tím výkonem to bylo taky celkem na štíru... ale tu 75w verzi neznám, pouze píšu zkušenosti s 300PRO

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

16

Wexx napsal:

Jak moc to tvé váží?

12 kg

Sadowsky NYC Standard 5, Moon JJ-4, Moon JJ-5, Hofner Club Contemporary, Squier CV50 P-Bass butterscotch blonde, Fernandes P '78, Tokai P '81, Warwick Corvette Standard 5 fretless
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15
0 xLajků:

17

12kg je nic. Jsem přece gorila. Když jsem se tahal s 25kg Behringerem, jeho váha mi moc nevadila, spíš to, jak se blbě držel.

@hofa
Hmmmm... Tak to je blbé. Asi se na to vybodnu a koupim si radši preamp k hifi věži smile

0 xLajků:

18

Wexx napsal:

Když jsem se tahal s 25kg Behringerem,

Tak to doporučuju Trace, ten má 38kg big_smile Je to fakt malý a přenosný - jak by řekl Sheldon: "Sarkasm?" big_smile

0 xLajků:

19

Hmm, to zní lákavě smile

No, jak to tak po netu procházim, koukám že teda neni příliš z čeho vybírat. V rozumné cenové relaci (= do nějakých 8 tisíc) je všechno buď slabé, nebo zbytečně velká zrůda. Kdybych chtěl kombo striktně jen na doma, stačí mi 15W (a tam je z čeho vybírat), ale chci s tim občas běhat po hospodách a to by chtělo aspoň těch 30W. Tak nevim. Zase by bylo dobrý, aby se to dalo použít i s kontrabasem a ideálně i jako DI box, abych zas nemusel kupovat deset věcí. Roland prej strašně šumí a při větších hlasitostech chraptí. A Line6 je zas zahuhlanej, to je slyšet i z klipů, ale zase prej dobře zvládá basy, takže se z něj dá dostat hezkej kulatej tón, při troše snahy.

0 xLajků:

20

Wexx: http://hocke.eu/bg110/

0 xLajků:

21

Tak tohle jsem úplně přehlédl. Nevěděl jsem, že Hocke taky něco takového dělá.

0 xLajků:

22

Hrál jsem tam chvilku skoro na totéž, akorát to mělo ještě o chlup menší repro (8") a hrálo to parádně :-)

0 xLajků:

23

Ty jo, díky za tip. To vypadá výborně. Akorát koukám, že bych si pro to musel přijet. Za tyhle prachy je mi skoro jedno jak to hraje, i když od Hockeho nečekám že by to hrálo špatně.

No upřímně bych i radši něco s menším reprákem než 10". Nebo s hornou navíc. Kvůli kontrabasu. Ale jak řikám, za tyhle peníze...

0 xLajků:

24

Hele dej se do kontaktu s Hockem a uvidíš... Ta desítka bude podle mě supr. A jak říkám, měl tam i jednu mršku s 8", takže by třeba na přání udělal znovu...

0 xLajků:

25

Wexx napsal:

Roland prej strašně šumí a při větších hlasitostech chraptí.

A kdo to prej říkal (myslíš-li 30W verzi)? Z vlastní 3-leté zkušenosti je to totální kravina, kombo hraje i na hlasitost blízké maximu čistě a šum? Ani omylem..

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

26

D.a.l.i napsal:

Roland prej strašně šumí a při větších hlasitostech chraptí.

A kdo to prej říkal (myslíš-li 30W verzi)? Z vlastní 3-leté zkušenosti je to totální kravina, kombo hraje i na hlasitost blízké maximu čistě a šum? Ani omylem..

Potvrzuju, je to pitomost, hraje čistě, pevně a plně i při vysoké hlasitosti, absolutně žádný šum.

0 xLajků:

27

nemo napsal:

absolutně žádný šum

+1 muzu potvrdit

"Music is the only thing keeping the planet together"

Warwick Corvette, Markbass LM Tube, Markbass NY 121, Warwick BC 10
0 xLajků:

28 Naposledy upravil: Wexx (02. 08. 2009 11.46:07)

30W verze: na šum na výstupu (ne z repráku) jsem po googlení našel dost stížností. Že to špatně nese větší hlasitosti si taky pár lidí stěžovalo. Ale to může být třeba hodně silnym výstupem z aktivky.

Každopádně vedle toho Hockeho to vypadá jako vořezávátko tak jako tak.

0 xLajků:

29

škoda, že ten Hocke nemá i linkový vstup na automat CD atd.

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

30

Zajímavý je, že tohle snad na všech aparátech mam (a dokonce jsem to viděl i přímo na nástroji) a ještě jsem to snad ani jednou nevyužil.

0 xLajků:

31

u takhle malého komba je to něco jiného, neboť může sloužit nejen na potiché hraní, ale i na cvičení třeba s automatem

0 xLajků:

32

O takových kombech také mluvím. Já mam teda kombo hned vedle stolu s počítačem, takže to neřešim. No a kdybys už jó chtěl cvičit s empétrojkou, ty dvě stovky za počítačový repráčky navíc tě snad nezabijou, ne?

0 xLajků:

33

Wexx napsal:

30W verze: na šum na výstupu (ne z repráku) jsem po googlení našel dost stížností. Že to špatně nese větší hlasitosti si taky pár lidí stěžovalo. Ale to může být třeba hodně silnym výstupem z aktivky.

Každopádně vedle toho Hockeho to vypadá jako vořezávátko tak jako tak.

Myslím, že vlastní zkušenosti více lidí mají větší váhu wink

Jinak takové kombíčko v pohode utáhne sáleček pro 100-150 lidí, pokud není kapela hlasitá a obecenstvo příliš hlučné. Zkoušel jsem to předminulý týden, kdy "kapela" (odpovídající hospodské konfiguraci) + muj precl s mrtvýma strunama (s kompresorem Aphex) - šel jsem si hrající basu poslechnout dozadu a naprosto čitelný a konkrétní zvuk, čekal jsem kvůli malému repráku a objemu maglajz. Opravdu pro mě milé překvapení.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

34

No já s tim zkušenosti nemam, proto jsem se ptal. Ale pořád z toho komba podle zkušeností na internetu celkově nemam stoprocentní pocit. Hele jsou vůbec k něčemu ty integrované ptákoviny (zejména když mi zítra dorazí Zoom B2)?

S tou sílou tomu celkem věřim. S Behringerovskými 60W jsem se slyšel i přes hlasitýho bubeníka a dvě méně hlasitý elektriky. Takže na hospodu by těch nebehringerovských třicet mělo snad být.

0 xLajků:

35

Wexx napsal:

Hele jsou vůbec k něčemu ty integrované ptákoviny (zejména když mi zítra dorazí Zoom B2)?

Ani ne. Kompresor je o ničem. Ze simulací si určitě vybereš Trace Elliot, je IMHO bezkonkurenčně nejlepší. Občas si můžeš vyhrát s oktaverem, reverbem, chorusem, flangerem či kvákadlem. Ale určitě budeš spokojen s tím, že ten prcek se fakt nezdá a uhraje překvapivě hodně, zkus ho někde vyzkoušet na vlastní ušiska a udělej si svůj názor.

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

36

Hele a umí to taky hrát samo o sobě... Myslim bez jakýkoliv simulace a všech ostatních kurvítek?

0 xLajků:

37

Ja to pouzivam s modelem Session, to mi pripada nejrovnejsi, korekce na rovno, efekty vypnute, kompresor mam na 9h - funguje a nijak nekazi zvuk. Urcite tohle kombicko stoji za osobni vyzkouseni.

0 xLajků:

38

Dneska jsem bez vyzkoušení objednal od mistra hockeho BN 112, kterou nabízí v letní akci za neuvěřitelných 5990,-Kč
125 waťanů, neodym, 18 Kg
Zítra příjde, tak velmi rád poreferuji. Trochu se bojím toho objednání na slepo, tak doufám, že nebudu zklamanej. Je to na folk s bubínkama, cajonem, kuwa se těším.

Bass guitar: 4 string hand-tooled prototype, type JB pasive, Lakland skyline 44-02 deluxe, EXL 170, TC electronic BG 500 2 x 10", acoustic fretless- "balejšn"
0 xLajků:

39

Mně se tam v rozumné pokojové hlasitosti ta BN112 dost líbila :-)

0 xLajků:

40

Vypadá dobře. Akorát takhle od pohledu už mi nepřijde jako úplně přenosný kombo.

0 xLajků:

41

Wexx napsal:

Hele a umí to taky hrát samo o sobě... Myslim bez jakýkoliv simulace a všech ostatních kurvítek?

Efekty samozřejmě vypnout můžeš, ale jeden ze zvuků si nastavit musíš smile Úplně bez ničeho je to přes Aux In, tam ale nemůžeš ovlivnit vůbec nic, ani hlasitost.

nemo napsal:

Ja to pouzivam s modelem Session, to mi pripada nejrovnejsi, korekce na rovno, efekty vypnute, kompresor mam na 9h - funguje a nijak nekazi zvuk. Urcite tohle kombicko stoji za osobni vyzkouseni.

Session je fajn na akustickou kytaru, je asi nejvíce hifi... Na basu ho někdy prubnu s kapelou, nějak se mi laborovat na tomhle kombu nechce, jiné zvuky mě moc nepřesvědčily (přijde mi tam slabá dynamika a reakce na hru).

Pako napsal:

Dneska jsem bez vyzkoušení objednal od mistra hockeho BN 112, kterou nabízí v letní akci za neuvěřitelných 5990,-Kč
125 waťanů, neodym, 18 Kg
Zítra příjde, tak velmi rád poreferuji. Trochu se bojím toho objednání na slepo, tak doufám, že nebudu zklamanej. Je to na folk s bubínkama, cajonem, kuwa se těším.

Výborná volba! Mi se hodně líbilo, dost jsem o něm uvažoval. Za ty prachy - super kauf.

Nějaký Fendery...
0 xLajků: