1

Téma: 5ka made in home

Lidičkové, zvažuji stavbu 5 strunný basičky. Co myslíte, je to kravina, nebo dobrý nápad?? Nechci se zaobírat výrobou jednotlivých komponent (tělo, krk, atd-to se dá zvorat). Prostě si vše sehnat nenalakované a vymazlit se s výbavou (aktivku a tak), lakováním, event. přizpůsobit tvar těla, zkrátka, postavit si nástroj podle představ.. Je mi jasné, že 5ka od fokuse, by mě vyšla na podobný peníze. Asi jsem blázen, ale kdo dnes není, že?:-)))) (-) (j) (chr) 8) (?w?) cool (*)

Cort action bass, Fender Jazz Bass,  Fender Rumble 100W, Gallien Kreuger 100
Žena je zdokonalený Ďábel...
0 xLajků:

2

Re: 5ka made in home

já myslím že to není špatný nápad, na takovém nástroji bych si udělal nesymetrický profil krku pro lepší dohmat. Případně jestli chceš pěkný zvuk E a B tak i 35'' menzuru. aktivku aguilar, kombinaci snímačů dle chuti. možná by byl problém s lakem, protože lak má prej hodně velkej vliv na zvuk, lidi co si nástroj lakovali sami nebyly pak se zvukem moc spokojený. V tomhle bych se poradil s nějakým kytarářem.

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

3

Myslim, že pětka od Fokuse tě nakonec vyjde levnějc:) Aktivka Aguilar - odhadem tak 5,000, dobrý snímače... a seš už na ceně Fokuse. K tomu si připočti dobrou kobylku (minimálně litr), ladicí kolíky (to samý)... Navíc se při stavbě baskytary dá opravdu leccos zprominutim posrat, co by se profesionálovi stát nemohlo nebo nemělo. Navíc nebudeš mít žádnou záruku za nic.

MusicMan Stingray, Eden WT-400 Traveler, Aguilar GS112
0 xLajků:

4

Nepřijde mi, že by měl lak mít výraznější vliv na zvuk. Nemluvili o lakování akustických nástrojů? Tam bych to pochopil. Možná lak krku (chování dříví při schnutí laku - kroucení, pnutí a tak). Porada s kytarářem není špatný nápad. Pokud má lak fakt vliv na zvuk i elektrického nástroje rád se poučím o detailech. Jo,jo, sní se hezky:-)

Cort action bass, Fender Jazz Bass,  Fender Rumble 100W, Gallien Kreuger 100
Žena je zdokonalený Ďábel...
0 xLajků:

5

Lak má vliv i na zvuk elektrický basy, záleží třeba na tvrdosti, počtu vrstev, dalších úpravách. Lakem můžeš kytaru v pohodě zabít.

MusicMan Stingray, Eden WT-400 Traveler, Aguilar GS112
0 xLajků:

6

přesně tak, lakování je věda. ten agular sem viděl za 5600sk nebo na musiciansfriend za 129dolarů.

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků: