1

Téma: Box nebo zesilovač zkresluje strašně brzy!

Takže jak začít na basu hraju asi rok a něco forum sleduju dá se říct každý den trouám si říct že o baskytarách a aparátech aspon ten základ vím!
Vzhledem k mému věku a řeknu to rovnou a nestydím se za to né zrovna nějak hodně bohatým rodíčům je docela problém pro mě sehnat kvalitní aparát!
Nedávnou jsem koupil na inzerátu Zesilovač harley benton 300/4 nevim kolik dava do 8 ohmu
a box 410 taky harley benton 400W/8ohm
Mám ale problém dá se říct že zhruba na skoro třičtvrtě hlasitosti už zvuk když tam přídám malinko víc basů hnusně zkresluje a někdy to vypadá že bouchne:D
Nevím basu mám dimavery takže bych možná daval vinu i snímačum a tomu co jde z baskytary ale ta stejně by měla být za nějaku dobu vyměněna alespon za squiera tak jsem se chtěl zeptat jestli mi aspon někdo neřekne jestli je na vině teoreticky víc zesilovač nebo bedna třeba z důvodů špatných repro které opravdu asi nbudou uplný shit nebo špatné pevnosti a naprosto nezvládá nižší frekvence!
Protože mi příde že kdybych se pohyboval mezi opravdu kvalitnimi věcmi tak 400 watova bedna zatížená maximalně 150-200waty nemůže nad půlkou zkreslovat

0 xLajků:

2

Re: Box nebo zesilovač zkresluje strašně brzy!

hele ja bych klidne daval vinu cemukoli to mas uplnej nejlowendovejsi low end... to by i jolana s teslou mozna hrala lip...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

3

Nejdřív by bylo asi fajn zjistit, co to je za zesilovač a bednu. Jestli do 4 ohmů dává 300 W, tak do 8 to bude 150 W.

Pokud to zkresluje, tak někde je něco zahlcené. Na kolik máš nastavený gain? A na kolik potom volume?

0 xLajků:

4

no já mám hozené volume asi na 10/12 ale zase gain ani ne v pulce

0 xLajků:

5

napadlo mě ještě možná vám to příde divné ale na tu cenu to má docela dobrý zvuk i na trictvrte gainu a hlasitosti skoro kdyz tam neni moc basů ale staci je dat vo neco vic jak pisu a je to hruza tak me napadlo jesi by se zlepšil zvuk pridanim patnactky ještě ! čímž by se změnil výkon ze 150 na 300W a hlubší frekvence které tento box nestíha jesi to funguje jak si představuju by si brala patnáctka !

0 xLajků:

6

každopádně zkreslení je vina zesilovače, ne kytary

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

7

A nemůže to bít spíš vina repráků že sice má údajně box 400W ale ale je v něm i náky no name repro tak prostě setíhá i při takle menší hlasitosti?

0 xLajků:

8

osobne si myslim, ze vina je na strane nizkokvalitniho zesilovace, kterej proste uz nestiha ve vyssich vykonech a stejne tak i bedny...

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

9

Jestli máš možnost, tak to zkus s jinou (lepší, taky 8ohmovou) bednou, ale výsledek bude asi stejný.

Dalším boxem bys získal větší výkon a nemusel bys pak dávat volume na tak moc. Spíš bude ale zkreslovat předzesilovač, u koncáků bývá limiter a ten ořezává...

0 xLajků:

10

Takže kdybych koupil nějakou starší patnáctku aspon trochu kvalitní a jako předzesilovač koupil nějakej třeba efekt mohlo by to bejt samozřejmě jen v tědlech poměrech lepší?

0 xLajků:

11

Zdpunk napsal:

Dalším boxem bys získal větší výkon a nemusel bys pak dávat volume na tak moc. Spíš bude ale zkreslovat předzesilovač, u koncáků bývá limiter a ten ořezává...

dalším boxem víc výkonu nezískáš, možná trochu větší hlasitost, ale výkon asi dost těžko, jestli ten zesilovač má limiter nevíme.

přesně s timdle sem dřív taky laboroval, měl sem špatnej zesik a špatnou hlavu a divil sem se že to nehraje, vrazil sem do toho spoustu peněz a nakonec sem rači koupil kombho hocke od kamaráda za 5000 a sem spokojenej.

vina bedny na tom že to hraje potichu by mohla bejt pravděpodobně jen v málo citlivejch reprákách, chybu v base nehledej, ikdyž dimaveri je šit, tos odhalil dobře. Řek bych že volume asi na 10/12 ale zase gain ani ne v pulce má právo zkreslovat, když neni moc silnej konec...

0 xLajků:

12

možná by stačilo jestli v tý bejdně sou 4ohmový repráky přepájet drátky tak aby ta bedna měla 4 ohmy

0 xLajků:

13

xergic napsal:

Nejdřív by bylo asi fajn zjistit, co to je za zesilovač a bednu. Jestli do 4 ohmů dává 300 W, tak do 8 to bude 150 W.

todle taky nemusí být pravda

0 xLajků:

14

girzi napsal:

todle taky nemusí být pravda

Nemusí, to je samozřejmě v ideálním případě, ale bývá to tak. Aspoň teoreticky...

girzi napsal:

dalším boxem víc výkonu nezískáš, možná trochu větší hlasitost, ale výkon asi dost těžko, jestli ten zesilovač má limiter nevíme.

To jsem blbě napsal. Když připojí další box (nebo přepájí repro, jak píšeš, tahle možnost mě nenapadla), bude mít 4 ohmy místo osmi, takže ze zesilovače půjde víc šťávy = mělo by to hrát hlasitěji při stejném nastavení = dalo by se poštelovat s gainem a volume = nemuselo by to kreslit. To ale za předpokladu, že za to zkreslování může zesilovač... Snad to jde pochopit smile

Jinak z těchle informací se dá ten problém těžko identifikovat, když nevíme, o jaký zesilovač a box jde. To by mohlo docela dost pomoct.

0 xLajků:

15 Naposledy upravil: CharlesBass (27. 07. 2009 01.58:34)

Tady je box, ale zesák sem nenašel .. po pravdě se mi ani už hledat dál nechtělo.

Zdpunk: pokud zkoušíš s kapelou, bubnama a kytarama, doporučuji se poohlédnout po jiném, solidnějším aparátu. Pokud trénuješ sám, nezesiluj se tolik wink  Což asi nepujde, poněvač se i při gajnu napůl a volume 10/12 chceš zesilovat víc. Tvůj aparát ovšem ne. Přidáním boxu by sis moc nepomohl, zesilovač bys plně zatížil, což pokud chrchlá on, by ho poněkud nerozradostnilo (když je teď cca na polovině, ne-li na svým reálným maximu, že wink ). Pokud chrchlá box, ten by chrchlal vesele dál.

Například i kombíčko BG210 od Hockeho by, dle mého skromného názoru, tu tvojí hárlejku vodfouklo zpátky do číny (při stejném nastavení).

Seznals sám, že si narazil na činskej šmejd, kterej houfně kupují neznalí - díky neznalosti i díky ceně. Už seš ale znalej, sám sis to vyzkoušel wink

0 xLajků:

16

Já jsem teda žádný basový zesák od HB nenašel, ani u Thomanna, kde by měl být, když je to jejich značka... Mají tam jenom basová komba. Ale třeba už se nedělají, kdo ví.

Je otázka, která část zesilovače za to může. Když to bude dělat preamp, tak ho stačí trochu stáhnout a přidat volume. Ale koupě něčeho jiného (třeba Hocke) by to vyřešila úplně bezpečně bez experimentů smile

0 xLajků: