1

Téma: Fender American Vintage 75RI Jazz Bass

Jak už sem psal ve Fender koutu, pořídil jsem americkou RI 75ky, něco jako má Ivošek, akorát bez vintage neduhů smile

Hraje nádherně, naprděně, ta hra je oproti MM neskutečně komfortní, ta basa jakoby řikala prstům,  kam šáhnout. Nejsem teď vůbec doma, takže popis zvuku, případně nějaký nahrávky hodim až po 19tym. Navíc tam sou nějaký stoletý struny.

Zpracování není co vytknout, byl jsem strašně zvědavej, co objevim pod pickguardem- a kucí z fendrů si u RI odpustili ty hnus technologický ďoury, viz fotky. Tělo je ze dvou kusů jasanu, docela lehký, jinak samá javořina, všechno je pod tlustou vrstvou lesklýho laku. Naživo vypadá líp. No, posuďtě sami.

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-130709-172820-jbb.jpg

http://img5.rajce.idnes.cz/d0502/2/2270/2270264_e3264aa7f03605b4fda251a85ccc046f/images/P1010426.JPG

http://img5.rajce.idnes.cz/d0502/2/2270/2270264_e3264aa7f03605b4fda251a85ccc046f/images/P1010419.JPG

http://img5.rajce.idnes.cz/d0502/2/2270/2270264_e3264aa7f03605b4fda251a85ccc046f/images/P1010423.JPG

http://img5.rajce.idnes.cz/d0502/2/2270/2270264_e3264aa7f03605b4fda251a85ccc046f/images/P1010428.JPG

0 xLajků:

2

Re: Fender American Vintage 75RI Jazz Bass

Prostě Jazz bass od Fendera - co dodat, nádhera:-)

BTW, ty vintage neduhy bych si klidně nechal líbit:-)

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

3

davidak: Hehehe. Líbí se mi víc než na fotkách od prodejce. :-)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: matezzz (14. 07. 2009 09.17:11)

Tak tohle je můj sen ...
Ještě na to našroubovat kryty na kobylu a snímač smile

Roland cube 100
Squier Vintage Modified Jazz Bass 2009
Bráník 10°
Music Man Club #6
0 xLajků:

5

olala.. to bych si nechal libit smile
moc pekna slecna smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

6

já bych tam ten pikgart nedával....

0 xLajků:

7

MatthewDiesel napsal:

A to já jo. Ta černá tam vyloženě sedí...

Co bych tam ale nedával já, to je Pickard... :-D
http://www.laurelandhardy.pwp.blueyonder.co.uk/Captain%20Pickard.jpg

0 xLajků:

8

matezzz napsal:

Ještě na to našroubovat kryty na kobylu a snímač

vopovaž se... to bych ti ty pazoury musela urazit!!  big_smile

0 xLajků:

9

nedával bych pickguard (vypadá to bez něj dobře) a to železářství už vůbec ne

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

10

Bez kapitana Picarda to vypada jak nahata zenska, lepsi je kdyz ma ty dulezity partie nejak rafinovane zakryty.

0 xLajků:

11 Naposledy upravil: matezzz (14. 07. 2009 14.35:06)

flachby napsal:

Bez kapitana Picarda to vypada jak nahata zenska, lepsi je kdyz ma ty dulezity partie nejak rafinovane zakryty.

Bez pikárda to vypadá jak pádlo vytuněný drátama

pekelnik napsal:

vopovaž se... to bych ti ty pazoury musela urazit!!  big_smile

Mě se to s nima líbí víc. Je to takovej hezkej doplněk z 60. smile

http://kytary.cz/media/fotom2/083501_3e9f.jpg

Roland cube 100
Squier Vintage Modified Jazz Bass 2009
Bráník 10°
Music Man Club #6
0 xLajků:

12

Já bych nedával pikgárd ale dal bych plechařinku a thumbrest... úplně to vidím smile

Jen zajímavost, už hjsem to tu možná kdysi psal, ale 75 RI je pomýlenej název... tahle basa by v 75. roce nikdy z fabriky vyjet nemohla. Tenhle font "Jazz Bass" na hlavici se sice objevil na sklonku 75. roku, ale spíš od 76. vejš.
A černý obdélníčky na hmatníku už se v roce 1975 dva roky nedělaly smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

13

mikulik napsal:

Jen zajímavost, už hjsem to tu možná kdysi psal, ale 75 RI je pomýlenej název... tahle basa by v 75. roce nikdy z fabriky vyjet nemohla. Tenhle font "Jazz Bass" na hlavici se sice objevil na sklonku 75. roku, ale spíš od 76. vejš.
A černý obdélníčky na hmatníku už se v roce 1975 dva roky nedělaly

Aaaach jooooo... To bude neco jako H2SO5, to taky muze pobavit jen chemika... big_smile

0 xLajků:

14 Naposledy upravil: Klusi (14. 07. 2009 16.43:16)

mikulik napsal:

Jen zajímavost, už hjsem to tu možná kdysi psal, ale 75 RI je pomýlenej název...

Nicméně je to "oficiální" pomýlenej název už od fendera..:) Jinak ty černý obdelníčky jsou asi to jediný, co mě na té base vadí.. Nikdy jsem tyhle geddy lee záležitosti neprožíval a dost bych si dal říct perleťový obdelníčky.. To bych se těžko udržel..:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

15

mikulik napsal:

Já bych nedával pikgárd ale dal bych plechařinku a thumbrest... úplně to vidím smile

A černý obdélníčky na hmatníku už se v roce 1975 dva roky nedělaly smile

Mikulíku, tohle mě fascinuje a částečně i trochu závidím... sám bych tyhle píčoviny rád věděl big_smile:D:D

(nic ve zlým... i když... no prostě...)

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

16

gratuluji.....vypada nadherne, s timhle se pri hre muze prijemne chrochtat :-P byt to jeste 5ka s plechama slintam az na monitor

"Music is the only thing keeping the planet together"

Warwick Corvette, Markbass LM Tube, Markbass NY 121, Warwick BC 10
0 xLajků:

17

naadherna cista zavist..ale myslim ze ten pikaaard aj so zeleziarstvom tam je od povodna ne?

0 xLajků:

18

MatthewDiesel napsal:

Souhlasim,bez toho pickguardu vypadá nádherně smile gratulace

Spector + Darkglass + Korg + Alesis + Ampeg + Mesa/Boogie = http://www.bandzone.cz/minoritysound
0 xLajků:

19

Děkuju vám.

Basa zůstane zřejmě bez thumbrestu, s pikgárdem a možná přijde kryt krkáče. Přecijen, primární je pro mě hrací komfort, na takovej slepejš je thumbrest naprd smile

O tý názvový nekorektnosti vim, je to zplácanina. Ale pěkná a hrající smile

0 xLajků:

20

Helejd a na kolik to vyslo, jestli to nejni tajny. Ciste osobni zajem. smile

0 xLajků:

21

mikulik napsal:

Já bych nedával pikgárd ale dal bych plechařinku a thumbrest... úplně to vidím

Neznabohu... big_smile

Jinak Davidáku vopičáku za 33 let bude vypadat ta "krasavice" asi jako ta moje. Ale to už budeš hrát zase na Musicmana - v tý době možná nějaky Kongo big_smile

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

22

flachby napsal:

Helejd a na kolik to vyslo, jestli to nejni tajny. Ciste osobni zajem.

hele stačí mrknout třeba na ebay, k tomu přičíst nějakou tu počtu a máš cenu smile

Иво napsal:

Jinak Davidáku vopičáku za 33 let bude vypadat ta "krasavice" asi jako ta moje. Ale to už budeš hrát zase na Musicmana - v tý době možná nějaky Kongo

joo to je dost možný big_smile  fuj, nedokážu si představit, že bych měl jednu basu 33 let..

0 xLajků:

23 Naposledy upravil: flachby (15. 07. 2009 18.58:32)

Neco jako tohle?
http://global.ebay.com/1975_75_Fender_J … 90191/item
tahle je ovsem mnamozni....

0 xLajků:

24

flachby napsal:

Neco jako tohle?

po davidakovom poste jeho noveho prirastku, som i ja zabrovsoval po jebaji a tato sa mi moooc lubila, mat tak o par stovak (euro) viac tak bych nevahal smile a odteraz sa riadim davodakovym heslom:"pokud mám pocit, že existuje basa, která mi udělá větší radost, než současná, odhazuju sentiment v dál "  cize nechce niekto cowpoke? smile

0 xLajků:

25

ramon_esteves napsal:

"pokud mám pocit, že existuje basa, která mi udělá větší radost, než současná, odhazuju sentiment v dál

jo, cožb o sentiment by nouze nebyla, spíš ty prachy...

This song is about a bunny rabbit. If you dont like bunny rabbits then fuck you.
-Daron Malakian
0 xLajků:

26

S1dewinder napsal:

jo, cožb o sentiment by nouze nebyla, spíš ty prachy...

ako prva basa pojde so mnou do hrobu, k tejto poslednej nemam az taky vztah, ako je pekna a mam ju rad, ale chcem javorovy hmatnik!!! smile

0 xLajků:

27

Paveel napsal:

Bacha na ten kryt krkáče. Miller se nechal slyšet, že bez toho krytu nezahraje. Že jeho slapová technika z něj vychází... Je to myslim zbytečný naučit se takovouhle berličku...
Pro prstaře je to asi jedno... Ale pokud máš v úmyslu se neustále tecnicky zdokonalovat tak bych se na ten kryt krkáče vyprd ( Slap, doublethumb...)

jasně, to jsou zatim jen takový estetický úvahy smile

Jinak pokud by to někoho zajímalo, tady mi prodejce nahrál youtube video, zvuk je teda fakt hnusnej, na NB to ani nemá cenu pouštět, celý to kreslí, ale něco málo tam je (spíš na koukání)

http://www.youtube.com/watch?v=sV8Tz7lzDq4

0 xLajků:

28

Paveel napsal:

Bacha na ten kryt krkáče. Miller se nechal slyšet, že bez toho krytu nezahraje. Že jeho slapová technika z něj vychází... Je to myslim zbytečný naučit se takovouhle berličku...
Pro prstaře je to asi jedno... Ale pokud máš v úmyslu se neustále tecnicky zdokonalovat tak bych se na ten kryt krkáče vyprd ( Slap, doublethumb...)

Taky bych tam kryt nedával. Na jednu stranu se mi občas celkem i hodil, ale nakonec převážilo to, že spíš překážel... Takže šel z basy do pryč. Zkrátka to dost omezuje, zvlášť když už je člověk tak nějak zvyklej bez toho.

0 xLajků:

29

davidak napsal:

(spíš na koukání)

Mozna kdyby se mi libili chlapi...

0 xLajků:

30

Ty vole, ta je...!

Fodera Emperor 5, Sandberg California JM5 Custom, Pele (fretless)
Aguilar 500SC
Epifani UL-310
EBS Taurus
0 xLajků:

31

je fakt pěknej. co krk, je to poleno, nebo je tenký?

0 xLajků:

32

moc pekna, ale bez pickguardu se mi moc nelibi, jinak super... pekny fotky:) hlavne ta ty hlavy:)

Fender Aerodyne Jazz Bass + SD Antiquity
Ashdown ABM C210T-500 EVO III

+ plno krabiček
      (BassBalls, #1 Echo, English Muff´n, Flanger Hoax, Hum Debugger)
0 xLajků:

33

deafslap napsal:

je fakt pěknej. co krk, je to poleno, nebo je tenký?

tenkej tenoučkej, je rychlejší než skvér JB

0 xLajků:

34

mě by právě zajímalo, jestli je to věrný. Já celkem nejsem citlivej na tloušťku krku, mám násady od krumpáče i tenký krky (třeba HW 1) ale u starý basy čekám krumpáč smile kdežto RI sou spíš tenčí. Jenže, tolik starej jazz bassů sem neměl v ruce, abych mohl tvrdit že maj tlustý krky a americkej RI sem neměl nikdy. RI japonci maj tenčí krky, takže podle toho tvýho americký RI taky. Zajímavý. Jinak ještě jednou, úplně boží jazz bass! A nedělej zagorku a řekni za kolik, zajímalo by mě to. Až ho budeš prodávat, můžeš ten příspěvek s cenou smazat smile

0 xLajků:

35

No, co jsem měl v ruce ten Ivův vintage, tak ten krk byl jak párátko, tohle mi přijde hodně podobný, přímý srovnání v tuhle chvíli ovšem nemám. A cena byla cca jako bazarový standardy v čr. Nečekal sem na nějakej super kauf, prostě se mi na první pohled líbila, splňovala všechno, co jsem od basy očekával a neřešil jestli zaplatim o tisícovku míň nebo víc.. Navíc prodejce byl úplně super, takže nebylo co řešit.

0 xLajků:

36

i s dph a dopravou? Super kauf! To srovnání krků by mě zajímalo, můj 78 JB má násadu od krumpáče smile Tak fender asi dělal různý profily v tý době.

0 xLajků:

37

deafslap napsal:

fender asi dělal různý profily v tý době.

fender asi dělal pěkný divočiny,ale stejně to funguje smile

0 xLajků:

38

krasna cena, nadhera

Fender Aerodyne Jazz Bass + SD Antiquity
Ashdown ABM C210T-500 EVO III

+ plno krabiček
      (BassBalls, #1 Echo, English Muff´n, Flanger Hoax, Hum Debugger)
0 xLajků:

39

Tak jsem se bavil se zajímavým človíčkem, kterej byl na stáži (nebo pravidelně jezdí) ve Fenderu a říkal mi o výrobě těchto RI dražších dřívek asi toto. Za pravost informací neručím, ale nemám důvod mu nevěřit:

1) RI modely vyrábí jeden člověk, který dodržuje přesné postupy podle dobových informací
2) neexistují u těchto modelů jakosti - je jen jedna hraje/nehraje, velice přísná výstupní kontrola, každý kus podrobně testován
3) v případě, že kus cokoli nesplňuje a nehraje, odebere se z něj veškerý HW a dřevo jde na rozřez.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

40

Díky za zajímavý info. Je fakt, že co do zpracování tý base fakt není co vytknout, CNC bylo evidentně nastavený hodně přesně smile  co se zvuku týče- asi bude "jinej", než třeba US standardy, ale jestli je to snímačema, polohou snímačů, dřívím, krkem, nebo prostě tim, že se na ní hezky kouká? nevim. Teď mě rozčiluje akorát nestandartní imbus výztuhy, zejtra si ho zkusim sehnat, snad ho někde maj.

Basa mě zatim moc baví, seznamuju se, osahávám, zkoušim co vydrží a co má ráda.. Joo tyhle začátky sou dycky krásný big_smile

0 xLajků:

41

Tak jsem zkusil lehce lehoulince něco zahrát, bez metronomu, struny ty co na ní byly(možná LaBella)

obligátní peníze, kombinace snímadel už musíte všichni poznat sami
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/d … jb_mon.mp3

pár úderů palcem
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/d … -jb_sl.mp3

0 xLajků:

42

to je hodně fajnový... smile

0 xLajků:

43

jj, hraje vytecne, ten jasan je tam krasne slyset, fakt krasa, gratulace!

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

44

Nojo... tenhle zvuk znám jak svý boty... teda teď už vlastně ne smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

45

jen počkej naživo plantážníku precižnovskej

0 xLajků:

46

dyť to vubec nehraje:D

Fender JB USA 60th anniversary (snímadla nordstrand+elektro J-RETRO):.. Ampeg B2-Re+ Aguilar GS112:.. Ampeg Ba115 (eště za 20 tisíc ku*va:)
0 xLajků:

47

Nick napsal:

pekny fotky:) hlavne ta ty hlavy:)

díky. tu hlavovou mám v plnym rozlišení v pozadí smile

bohy napsal:

pán si koupil j-retro a najednou mu narostla velká huba! big_smile

0 xLajků:

48

davidak napsal:

jen počkej naživo plantážníku precižnovskej

Uvědomuješ si, že budeme s precižnama proti tobě, jedinýmu jazzistovi, v přesile?:P

0 xLajků:

49

no, ještě je tu bohy a elvis, vy budižkničemové smile

0 xLajků:

50

davidak napsal:
Nick napsal:

pekny fotky:) hlavne ta ty hlavy:)

díky. tu hlavovou mám v plnym rozlišení v pozadí smile

bohy napsal:

pán si koupil j-retro a najednou mu narostla velká huba! big_smile

velká huba a mně to taky nehraje:D a ještě dlouho nebude.

Fender JB USA 60th anniversary (snímadla nordstrand+elektro J-RETRO):.. Ampeg B2-Re+ Aguilar GS112:.. Ampeg Ba115 (eště za 20 tisíc ku*va:)
0 xLajků:

51

Tak jsem dneska konečně prohnal 75ku svym apcem, se svojí kapelou v naší zkušebně- prostředí, na který sem maximálně zvyklej.

A teda maximální spokojenost. Neubráním se malýmu porovnání s MM.

Když sem chtěl na Sabru kloudnej zvuk, dost to trvalo. Laborování s eq na base, kombinací snímadela  v neposlední řadě taky na hlavě- ten semi-eq je dost složitej. Problém byl v tom, že na sólo byl ten zvuk nádhernej, ale v kapele se potom tak dobře neprosazoval, resp buď hodně vylejzal nebo se ztrácel, nebylo to takový to fendroidní tmelidlo. Ovšem když se to povedlo byla to naprostá paráda.

Dneska jsem přišel na zkoušku, všechny poťáky na rovno, na base vše naplno. A ono to prostě fungovalo. Nechal jsem to tak do konce zkoušky a neřešil. To nemluví v neprospěch MM, ale zkrátka tohle je obrovská výhoda pasivních nástrojů pro nás, který nevíme, že basa se prosazje nejlíp na 3,125kHz a je potřeba jí potlačit na 85,2Hz. Zas na druhou stranu, bohy má J-Retro na JB a tam to takovej problém není, navíc přinejhorším se přepne na pasiv, tak já nevim smile

Každopádně sem moc spokojenej, ještě se pořád seznamuju a je to fajn.

Bohy měl 75ku pučenou, on sám má doma US standard, kterej je jak víme alá 60 JBsy, tak nám tu snad něco rozumů taky napíše smile

0 xLajků:

52

davidak napsal:

Dneska jsem přišel na zkoušku, všechny poťáky na rovno, na base vše naplno. A ono to prostě fungovalo

to je můj stabilní setup smile ještě někdy stahuju clonu, ale to je pro otrlé basisty smile asi nejsi typ zvukovýho experimentátora a ti většinou skončej takhle, s fenderem a víceméně bez korekcí

0 xLajků:

53

davidak napsal:

Tak jsem dneska konečně prohnal 75ku svym apcem, se svojí kapelou v naší zkušebně- prostředí, na který sem maximálně zvyklej.

Když sem chtěl na Sabru kloudnej zvuk, dost to trvalo. Laborování s eq na base, kombinací snímadela  v neposlední řadě taky na hlavě- ten semi-eq je dost složitej. Problém byl v tom, že na sólo byl ten zvuk nádhernej, ale v kapele se potom tak dobře neprosazoval, resp buď hodně vylejzal nebo se ztrácel, nebylo to takový to fendroidní tmelidlo. Ovšem když se to povedlo byla to naprostá paráda.

Dneska jsem přišel na zkoušku, všechny poťáky na rovno, na base vše naplno. A ono to prostě fungovalo. Nechal jsem to tak do konce zkoušky a neřešil. To nemluví v neprospěch MM, ale zkrátka tohle je obrovská výhoda pasivních nástrojů pro nás, který nevíme, že basa se prosazje nejlíp na 3,125kHz a je potřeba jí potlačit na 85,2Hz. Zas na druhou stranu, bohy má J-Retro na JB a tam to takovej problém není, navíc přinejhorším se přepne na pasiv, tak já nevim smile

Bohy měl 75ku pučenou, on sám má doma US standard, kterej je jak víme alá 60 JBsy, tak nám tu snad něco rozumů taky napíše smile

nenapíše, nic neví

0 xLajků:

54

davidak napsal:

Dneska jsem přišel na zkoušku, všechny poťáky na rovno, na base vše naplno. A ono to prostě fungovalo.

A tak se mi to líbí:) Vždycky když jsem laboroval s poťáky, tak nakonec skončím stejně přesně na tomhle nastavení big_smile

co se týká mojí basy, tak já šoupu s balance mezi snímači (na některé písničky kobylkáč, jinak oba) a dolazuju výšky a basy podle stavu strun (s novými obého ubírám)

dlouhodobě laboruju mezi zapojením snímačů sériově a paralelně (docela velkej rozdíl) a zatím nemám úplně jasno:)

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

55 Naposledy upravil: bohy (16. 08. 2009 22.26:47)

bohy napsal:
davidak napsal:

nenapíše, nic neví

tak abych neurazil:)
Já teda takhle na rovno nehraju. Basa všechno na plno, apec: basy 7/10, mid 2/10, vejšky 6/10 a hrálo to jako sviňa!!! Možná sem teda až zbytečně velejzal a nejlépe by ten zvuk šel přirovnat k millerově soundu. Stačilo se do trochu opřít a byl tam ten atack jakej má Ivo na youtube:D basa je jasan, ale teda pěkně lehká. oproti tý mojí má méně spodků, ale zase je o dost agrasivnější a má klasickej zvuk JB. Ale hlavně, KRÁSNĚ se na ni dívá. Dlouho sem v ruce neměl nic tak hezkýho.. Myslim, že tahle basa není do každýho stylu jako se o JB píše, ale někam, kde to aspoň trochu na base stojí. to je všechno, co si pamatuju:)

0 xLajků:

56

Иво napsal:

1) RI modely vyrábí jeden člověk, který dodržuje přesné postupy podle dobových informací
2) neexistují u těchto modelů jakosti - je jen jedna hraje/nehraje, velice přísná výstupní kontrola, každý kus podrobně testován
3) v případě, že kus cokoli nesplňuje a nehraje, odebere se z něj veškerý HW a dřevo jde na rozřez.

tak jako možná u těch co maj za názvem CS...jako myslíš že by jeden člověk dělal seriovou řadu který se vyrábí třeba taková třetina american standardů??? a že by se timhle Fender nechlubil? ee tohle bude další z urban legend.....krom toho ty voe rozřez??? haha by to šoupli na standard....nebo by udělali Mexico Factory Special Run.....nene to je příhoda která má děr jak pravej tureckej ementál big_smile big_smile big_smile big_smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

57

Přesně jak píše Kubš, sem to sem chtěl napsat už tenkrát, ale nechtěl sem prudit...
V muzikusu vyšel článek u jakejch fenderu se tohle dělalo a bylo to pouze u pár specialních
kousku a je to tak do dneška : určitý modely custom shop, žádná seriová výroba.
Ty lidi co za kvalitu těch fenderu odpovídaji na ně udájně musej rok hrát, než jde model do
obchodu, je mezi nima i jeden Čech.

0 xLajků:

58

to sou možná ty ultra custom shop jakože to pak jde opravdu do rukou ericu claptonovi nebo johnu mayerovi, ale nevím možná i to je přehnaný....

0 xLajků:

59

Kubš napsal:

to sou možná ty ultra custom shop jakože to pak jde opravdu do rukou ericu claptonovi nebo johnu mayerovi, ale nevím možná i to je přehnaný....

přesně, tohle říkal Geddy Lee i McKagan v rozhovoru, že jim Custom shop poslal repliky, který půjdou do prodeje jako jejich signature, ale myslíte, že to jsou ty, co se dělaj v mexiku, potažmo japanu. Ani prd, těch pár kousků, který poslali hráčům je americkej CS, kterejch je fakt tak těch 5 kusů pro hráče, ale v krámě ho neseženeš

0 xLajků:

60

MatthewDiesel napsal:
Kubš napsal:

přesně, tohle říkal Geddy Lee i McKagan v rozhovoru, že jim Custom shop poslal repliky, který půjdou do prodeje jako jejich signature, ale myslíte, že to jsou ty, co se dělaj v mexiku, potažmo japanu. Ani prd, těch pár kousků, který poslali hráčům je americkej CS, kterejch je fakt tak těch 5 kusů pro hráče, ale v krámě ho neseženeš

hele John 5 ani NEZNÁ všechny svoje "signature" modely který fender cpe pod jeho jménem-prostě má svoje 2-3 prototypy který zas nejsou k mání jako standartní modely a tak to je...někde sem četl jak se ho na něco o nich ptali a on prostě že nevím že se musej obrátit na fender big_smile to už je extérm....ale je fakt že John 5 v reklamách jde těsně v patách Zakku Wyldovi....

0 xLajků:

61

hehe tak to už je dobrej hardcore, ale je fakt, že mi přijde, že hráči podepíšou smlouvu na nějakou reklamu pro nějakou značku a věděj o tom hovno smile

0 xLajků:

62

Jak kdy. Třeba video, kde MM představuje svůj preamp, je užitečný i pro člověka, kterej SWR vůbec kupovat nebude.. http://www.youtube.com/watch?v=2Hx-UYcUHQI

0 xLajků:

63

no tenhle preamp je prostě dělanej spolu s  ním to je něco jinýho....ale ono ten MM taky to s ním bylo divoký big_smile SWR -> EBS-> SWR.....to nebude o preferencích toho danýho zvuku ale čistě finanční motivace big_smile

0 xLajků:

64

ale teda Flea Modulus jazz bass je fakt hnus

0 xLajků:

65

Kubš napsal:

ale teda Flea Modulus jazz bass je fakt hnus

o tom vůbec žádná....

0 xLajků:

66

Mám tu Audere a rád bych vyzkoušel, co aktiv udělá se 75RI. Jenže je tu trošku problém v zapojení- Zdá se, že pod control platem i pod snímačema je dycky takováhle destička, asi nějaký stínění nebo co. Z dírky od snímačů teda lezou dycky 3 kábly- bílej a dva černý. Bílej je jasnej, ale moc si nejsem jistej, jak je to s těma černejma.

V návodu je to popsaný poměrně klasicky- 2 kábly od snímačů přišroubovat do audere a zem audere spojit se zemí jdoucí ke kobyle- jenže tady, jak se zdá, ke kobyle nic nevede(pokud není propojení mezi kobylou a plechem pod kobylkáčem). Tak co s těma plechama? Mám je brát prostě jako zem? To bych ale musel sundat struny a vyndat snímače, zjistit, kterej černej vede od plechu a kterej od snímače..

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/davidak-201009-111007-plat.jpg

0 xLajků:

67

to je hezký!

multimetr doma asi nemáš co sad bys možná nemusel šroubovat a jen bys pípal big_smile

0 xLajků:

68

http://www.fender.com/support/diagrams/ … 02APg2.pdf  (pro zbytek-pro těch 1000lidí co maj taky 1975RI big_smile:D:D )

0 xLajků:

69

bily signal, cerny zeme, myslim ze neni co resit smile

0 xLajků:

70

Joo díky moc jakube, mě dycky nějak nenapadne mrknout na ten fender support, přitom to tam maj fakt poctivě udělaný, ty schémata. To znamená, že je to celkem standardní zapojení s tim, že je to doplněný o stínicí pláty pod controlem a snímadlama. Čili teď rozpojim černochy vedoucí od snímadel, propípám, zjistim kterej je kterej a je to.

Uvidíme, co to s Fendřiskem udělá.

0 xLajků:

71

Je to tam, funguje to a je to bestie. Účinná, ale k base citlivá. Já už Audere jednou měl a je vidět, že sem si ho ve vzpomínkách nezidealizoval smile Snad časem něco nahraju.

0 xLajků: