1

Téma: Nálepka

Zdravím
mám problém, sice to není basová kytara ale obracím se sem (podobný problém)

mám kontrabas pujčený ze školy protože hraju ve školní cimbálce ale na ní je nalepený nápis "Gymnázium Hodonín" který se nelíbí ani mě, ani členum cimbálky. Tudíž ho chceme odstranit (učitel souhlasil, nebojte sa) ale je tam jakoby 1 písmena = 1 nálepka a slupnout to nejde, jenom by tam byli bílé ty hnusné otrhané stopy, musím na to použít nějaký olej či něco takového ale bojím se že poškodím dřevo či lak (rozpuštění laku, namočení dřeva apod) a chcu co nejlépe, beze stop odstranit nápis.

Proto se ptám zkušených na nějaké doporučení, předem dík.

0 xLajků:

2

Re: Nálepka

Benzín...

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

3

Zapálit...

(Nebo ostrý nůž, pevnou ruku a spoustu trpělivosti.)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

4

Benzin jaký? nějaký obyčejný v té plechovce nebo stací dojit na benzinku s basou a očistit to tam (v připadě nouze si vezmu na benzinku zapalovat a zapálím to tam když mi to nepujde)

0 xLajků:

5

kdyz jsem odstranoval zbytky meho mladi ze skrine (rozumej nalepky kaceru donaldu) tak jsem pouzil fen. normalne jsem to nahral pak to slo krasne. lepidlo co tam zbylo jsem smyl lihem (lih obsahuje i parfem)

Kopie Peavey Fokus, snímače PJ Bartolini v dřevěných HB custom pouzdrech by Spider.
CORT SJB6FX FL link
BN112H - kombo mosfet 200W, 1x12" neodym + piezo link
0 xLajků:

6

Jakejkoli benzín, tím to jde úplně suprově. Další možnosti jsou líh, jak píše simon, nebo ten fen. Ale o trošku pracnější, záleží, jak moc seš trpělivej a línej.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

7

hlavně to nerejpat propiskou nebo klíčema :-)

0 xLajků:

8

nejlepší je lehce tu samolepku nahřát fénem, zbytky lepidla jdou dobře odstranit CIFEM,

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

9

Paráda, jen co je to ten CIF? nikdy jsem to neslyšel, nemusím se tedy bát že mi bude vadit na lak.

0 xLajků:

10

http://www.cif.cz/p_kuchyn_kremy.php

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

11

dělal jsem v krámu.. musíš furt sundavat nálepky (cenovky).. nejlepší byl prostředek s romantickým jménem Etiketenlöser.. střikneš a sloupneš a utřeš hadrem zbytky.. myslim že to ptodávaj tam co maj všechny takový ty kontaktoly a podobně..

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

12

no řek bych že to bude větší problm než se zdá... benzín rozpouští lak basy (je z pryskyřice) a ze stejnýho dúvodu to nepude ani fenem... bych řek, nejsem si ale jistej

0 xLajků:

13

tím fénem to musíš nahřát jen lehce a potom sloupnout nehtem, tím Cifem lak nerozpustíš

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

14

benzinem:)

jenom ne redidlo:D

Fender Aerodyne Jazz Bass + SD Antiquity
Ashdown ABM C210T-500 EVO III

+ plno krabiček
      (BassBalls, #1 Echo, English Muff´n, Flanger Hoax, Hum Debugger)
0 xLajků:

15

girzi napsal:

no řek bych že to bude větší problm než se zdá... benzín rozpouští lak basy (je z pryskyřice)

kamarád si tak zničil lak na fender 76"..

Fodera Monarch 4, Fodera Emperor 5 , Fodera Monarch 4,  Ken Smith 4, Lakland US5, Lakland US4, Celinder JB4, STR 548, STR 549, DeGier Bebob 4, HotWire 5, Káča, Glockenklang+Vanderkley
0 xLajků:

16

ja mel nalepkama polepenou jednu dobu basu a kdyz sem to sundaval tak jsem to ztrhnul a zbyle lepidlo jsem odstranil benzinem do zapalovace a lak je v naprostem poradku....

+ plno krabiček
0 xLajků:

17

sakra... lak na base je uplně něco jinýho než lak na kontrabase, na kuntrabas se dělá lak z rozpuště ný pryskyřice a ještě ňákejch přísad a rozpustí to uplně cokoliv, řek bych že je to docela neřešitelnej problem z toho sundat nálepku, zašel bych s tim za ňákym houslařem, nebo tak něco, protože ty vědí co tomu laku vadí/nevadí a jak to sundat.

0 xLajků:

18

ja bych radsi s pujcovanou veci nic nedelal ikdyz to mam dovoleny...

+ plno krabiček
0 xLajků:

19

zbytky lepidla po nalepkach jdou dobre dolu obycejnym stolnim olejem..
na base je to zarucene v poho, ale u toho kontrabasu predem vyzkousej nekde na malo viditelnem miste, jestli to tomu laku olej nejak nebude vadit, ale rek bych ze ne..

Sadowsky NYC Standard 5, Moon JJ-4, Moon JJ-5, Hofner Club Contemporary, Squier CV50 P-Bass butterscotch blonde, Fernandes P '78, Tokai P '81, Warwick Corvette Standard 5 fretless
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15
0 xLajků:

20

Nick napsal:

ja bych radsi s pujcovanou veci nic nedelal ikdyz to mam dovoleny...

Tak to je dobrá rada co je nad zlato, je to jasný, fakt bych to neřešil, dal by se tim udělat průšvih, kontrabas neni levnej nástroj, pučený věci se prostě nemaj kazit, já sem tudle ťuknul auto kamarádovy matky tak vim jaký to je rozbít cizí věc :-)

0 xLajků:

21

presne tak, naprosto souhlasim, naka blba nalepka nic nekazi... radsi to nech bejt nebo to dej tomu uciteli at to sunda on... si vem jakej bys mel taky pocit kdybys to zkonil, bejt tebou kaslu na to nebo to dam nekomu jinymu

+ plno krabiček
0 xLajků:

22

nebo ji přelepit jinou nálepkou

0 xLajků:

23

ještě blbější big_smile

0 xLajků:

24

salof napsal:

nebo ji přelepit jinou nálepkou

tak to je šalamounský řešení xD

This song is about a bunny rabbit. If you dont like bunny rabbits then fuck you.
-Daron Malakian
0 xLajků:

25

nejlepe nalepkou dyhy v barve dreva kontrabasu smile)

Sadowsky NYC Standard 5, Moon JJ-4, Moon JJ-5, Hofner Club Contemporary, Squier CV50 P-Bass butterscotch blonde, Fernandes P '78, Tokai P '81, Warwick Corvette Standard 5 fretless
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15
0 xLajků:

26

hipies znakem

0 xLajků:

27

Prosimte, hippiek si vyivote na kontrabas vydelat nemuze wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: