Téma: Koupě nového aparátu do 60.000kč.....
Ahoj,
zdravím Váš všechny. Jsem tady nováček, ale i přesto, že jsem se zde pročítal kde co, nenašel jsem zde úplně přesvědčivou odpověď na mojí otázku. Obracím se Vás proto s prosbou o radu ohledně koupě nového basového aparátu. Mám na celou tu srandu k dispozici asi 60.000kč ,ale nevím co z té spousty zesilovačů a beden vybrat v co nejlepším poměru cena, výkon, váha a samozřejmě kvalita zvuku, ale také i dílenského zpracování či výbavy zesilovače. Aparát by měl sloužit jak na klubové tak i na open air hraní na velkých festivalech, takže by to určitě měl být aparát s velkou výkonovou rezervou počítám 800 - 1000W. Někde jsem zde vyčetl názor, že nejdůležitější v aparátu je kvalitní lampový zesilovač (myslím si to také) tudíž na něm nehodlám nijak šetřit a rád bych sáhl po vyšších řadách. Box bych pak asi následně volil od stejné firmy podle hesla stejné k stejnému (nebo je to blbost?). Rád bych box 4x10 4ohmy s neodymovými reproduktory (hlavně kvůli váze) - má s nimi někdo dobrou či špatnou zkušenost??? Hrát se bude na aparát hlavně prsty a slapem přes Fender Jazz Bass Deluxe4 a Yamaha TRB6. Líbí se mi "tlustý sytý" zvuk ala Vic Wooten, Richard Scheufler... Koukal jsem se hlavně po značkách SWR, Ampeg, Hartke.....dříve jsem hrál na Peavey, Ashdown a GK.....nemám naprosto žádnou zkušenost se značkami jako Aguilar, Eden , Markbass...atd... Co Vy na ně??? Rozhodl jsem se, že prostě nebudu kupovat základní řadu ať už vyberu cokoli, ale budu se snažit jít po High Endu pokud mi to částka, kterou na to mám k dispozici dovolí.
Takže mne zaujaly hlavně tyto 3 sestavy:
1. SWR Professional Serie 750X + Box 4x10 Golight 800W Marcus Miller
2. Ampeg SVT4PRO + Box AMPEG - SVT 410 HLF (tady jsem neodym neobjevil)
3. Hartke Kilo 1000 + Box HARTKE - HX 410
Co z toho byste vybrali pro sebe, popřípadě mi na základě vašich dobrých zkušeností doporučili úplně něco jiného???? Díky předem za každý Váš názor a doporučení.
Yamaha TRB6
Fokus Fretless