1

Téma: AMPEG - BA-115 HPT s lampovým předzesilovačem, problém se zvukem

Tak jsem si koupil tohle kombo a musim ho teda poplivat, je vyrobeny ve veitnamu a mám ho půl roku. Uz jednou bylo v Praze na reklamaci a teďka se objevil znovu stejnej problém: zvuk a zkomba není čistej i při nízké a střední hlasitosti. Ozývá se jakýsi šramot, který postupem tónu odeznívá... Na vystoupeních to tolik nevadí, ale doma z toho naskakuje husí kůže. Kabelama to není.

Neměl jste někdo podobnej problém s tímhle kombem?

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: el BassTardo (03. 04. 2009 10.02:22)

Re: AMPEG - BA-115 HPT s lampovým předzesilovačem, problém se zvukem

pouze napsal:

Neměl jste někdo podobnej problém s tímhle kombem?

Já ne, nejsem tak bohatej, abych si kupoval levný věci:-) Ne sorry...
Z toho co píšeš, tak to může být víc věcí, od vstupu až po repro cokoli. Technik poradí líp, já jsem jenom basák, takže radím podruhý reklamovat, potřetí reklamovat, vzít peníze a koupit něco jinýho. Tahle řada se Ampegu fakt moc nepovedla a není to tím, že to vyrábějí ve Vietnamu.
Zkoušel jsem tohle kombo ještě s Fender Rumble 100 a musím říct, že stovka Fender hrála silněji. Neříkám že líp, nelíbí se mi ani jedno, ale Fender vyhrál. U Ampegu se už fakt nevyplatí sázet na značku:-)

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: Péčko (04. 04. 2009 05.20:33)

http://www.basy.wz.cz/komba/ampeg_ba_11 … 15_210.htm

Ber to, že je to tři roky zpět, ale takhle asi..
Zbav se toho.

jazz bass + atk + red ripper + qtron + ampeg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

4

no jo no, ten text jsem četl když sem to posílal poprvé... je to v podstatě uplně přesný, dokud to hraje, tak to hraje parádně, jak se to ale začne kadit, tak odchází důvěra a ampega už asi ee... možná by pomohlo kdyby zdířky na vstup byly nějak kryté, protože jsou ve svislé poloze a to je vynikající zpusob jak zanest cely kombo. nejaka gumová ucpávka by možná pomohla spoustě reklamací

0 xLajků:

5

Kamarád má čínské BA 500, občas si ho půjčuju, když jsem líný rvát do auta velký apec, hraje dobře a zatím drží, žádné potíže. Pokud bych chtěl kombo od Ampegu, jakože teda nechci, zkusil bych tohle:
http://www.ampeg.com/products/diamondbluebass/images/B200R_Thumb.jpg

Nebo takové ty kousky, co se tváří profi, BA 600 115.

jazz bass + atk + red ripper + qtron + ampeg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

6

Péčko napsal:

Pokud bych chtěl kombo od Ampegu, jakože teda nechci, zkusil bych tohle:

Tak tak, Rocket serie je jediná v současný době použitelná, když nepočítám PortaBass.
Měl jsem teď na chviličku zaplý BA 300/210 a nehrálo to zle, ale kdoví...

Pokud bych už na  tom byl tak špatně:-) a musel si koupit kombo pak bych šel do tohohle:
http://www.music-city.cz/eshop/ashdown- … 6_102347_0
docela mně to odrovnalo, jak to tlačí

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

7

Péčko napsal:

Pokud bych chtěl kombo od Ampegu, jakože teda nechci, zkusil bych tohle:

no já myslím že teďka asi douho nebudu chtit o koupi nejakyho ampega slyšet smile

0 xLajků:

8

ten divny zvuk sposobuje rezonacia magnetu na tweetery. mali sme tento problem tiez tak sme tam spravili vystuhu a zalepili silikonom. uz je to v poriadku ale tiez sa divim ze si taketo nieco ampeg moze dovolit......

0 xLajků:

9

Měl jsem B50R Rocket Bass- Blue Diamond serie USA,hrálo neuvěřitelně bez jediného problému.Mrzí mě že jsem ho tenkrát za 7000 prodal :-o

ESP Surveyor/J-Four, GL SB2, Levin JB
Gallien Krueger MB150E
0 xLajků:

10

Holeczech napsal:

Blue Diamond serie USA

Přesně tyhle typy jsem slyšel naživo a oproti Bass Amp sérii ten zvuk byl hezčí.. ono taky cena je dvakrát taková..

0 xLajků:

11

Neviem ci sa medzi casom problem vyriesil ale ja som mal podobny podivuhodny problem na Hartke. A nakoniec som zistil ze islo o peknu kokocinu. Proste som otvoril bednu a zistil ze na dvoch zo styroch reprakoch membrany pri acsich amplitudach udierali o pridlhe napajacie kabliki. tak som kombinackami ohol pliesky z ktorych vedu aby sa odtocili dalej a hurrraaaa nic krasa ide. Ale to je Hartke tam sa do aj da cakat zatial co pri Ampegoch je to trosku zarazajuce...

Basa tvrdi muziku / The prison makes music stronger
Hartke VX 3500 4x10, Ibanez IBZ3B  Fender Jazz Bass 3tone sunburst Mexico 2001, Ibanez MC940ds    Boss BF3    EH Big Muff
www.myspace.com/pixieandthedevils
Ben Kenney/Sting/J.P.Jones/T.Commerford/J.Chancellor/Juan Alderete
0 xLajků:

12

Nemám sice BA 115 HPT ale jen 115T, ale měl bych k tomu takovou podotázku. Jak vůbec rozpoznat, kdy je to rozbitý a kdy je jen lampa už zralá na výměnu? Samozřejmě vím o řešení zkus vyměnit lampu, ale to mi moc elegantní nepřijde.

0 xLajků:

13

lampa v predzesilovaci cinsky predzesilovac prezije....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

14

Chlapy nestrašte mě s Ampegem. Vyměnil jsem Warwick Pro Fet 5.1 za Ampeg B2 RE a jsem zatím moc spokojenej, asi měsíc. Mám ho z druhé ruky bez záruky, myslím že to bude v pohodě. Má o dost výraznější zvuk, krásný středy a to jsem si nechal bedny Warwick WCA 411 a 115. Šlape to jedna báseň.

Trace Elliot Club #4
Fender - Precision Bass home signature Steve Harris
Trace Elliot GP12 SMX 4x10, TE Elf, TE Transit B, LINE 6 Relay G30
Hraji v kapele http://bandzone.cz/chupacabra
0 xLajků:

15

morybundus 1 napsal:

Ampeg B2 RE

to je tranďák, přecejen tam nehrozí tolik možností posrání jako u elektronek

0 xLajků: