1

Téma: Backing tracky - Marcus Miller

Ahoj,
docela mě baví hrát Marcuse Millera (nebo spíš hrát něco, co se tomu podobá smile ) . Ale mám problém - nikdy nefrázuju úplně stejně jak Marcus (to snad nikdo). A tak je téměř nemožné hrát s orig. nahrávkou - když já tam něco mlátím, Marcus hraje mrtvý noty a pak zas navopak ... kromě toho to taky eště pořádně neumím, že... a člověka to pak tak zmate, že je po pár sekundách hraní s nahrávkou rytmicky úplně v řiti. A o sólech ani nemluvím...

Frajíři na TyTrubce většinou svoje Marcusoviny plácaj do nějakejch backing tracků...ale ať gůgluju, jak gůgluju, nemůžu žádný najít. Nevíte, kde by se daly sehnat? Konkrétně mi teď jde o skladby "Power" a "Run For Cover" ...případně, "Free" by taky neurazilo smile

Fender Deluxe Active P-Bass, Yamaha BB1100S fretless
Laney B2, Gallien-Krueger MB150E-III/112
0 xLajků:

2

Re: Backing tracky - Marcus Miller

pudel napsal:

když já tam něco mlátím, Marcus hraje mrtvý noty a pak zas navopak ... kromě toho to taky eště pořádně neumím, že... a člověka to pak tak zmate, že je po pár sekundách hraní s nahrávkou rytmicky úplně v řiti. A o sólech ani nemluvím...

to se mi stalo u Pastoria  u jedný  nahrávky... už ani nevím,co to bylo sad hele taky nevim jak s jednou písní od Mars Volta,ten rytmus

0 xLajků:

3

Dyz nemam rytmus v hlave, taxi ho do tabu napisu s notama. Pekne klidne na dvaatrricetinky, at je to velky a dlouhy jako prase. Jakmile to parkrat sjedu, dostanu to do hlavy a zas muzu jet s normalnim tabem. Tak to delam ja.

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

4

S rytmem jako takovým problém nemám, pouze hraju trochu jiný kurdlinky než Marcus. Na taby kašlu (a noty teprve), podle nich sem se stejně nikdy nic nenaučil, hraju napůl podle borců na TyTrubce a napůl podle ucha. Nevadí mi, že to nehraju stejně jak Marcus, ale vadí mi, že si to nemůžu pořádně zahrát s doprovodem.

0 xLajků:

5

Zkusil bych všechno od něj přejet,naposlouchat,pátrat po souvztažnostech mezi notama a jak to vlastně rytmicky skládá.

pudel napsal:

Nevadí mi, že to nehraju stejně jak Marcus, ale vadí mi, že si to nemůžu pořádně zahrát s doprovodem.

Myslim si,že když nebudeš mít ten jeho groove,tak to nemůžeš dát přesně,podle mě co si napsal,se vzájemně vylučuje. Je to jako bys chtěl vařit stejně dobrý mexický jídla jako nějakej Mexičan a používal českou kuchyni.. sem možná napsal hovadinu smile ale asi víš,jak to myslím.

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: pudel (01. 07. 2009 14.07:50)

Však jsem říkal, že to nechcu dát přesně jak von...dobře, dám příklad smile
Tenhleten chlapec mě asi před čtvrt rokem inspiroval k tomu něco od Marcuse zahrát http://www.youtube.com/watch?v=F1kyFtWF … annel_page
Je to sice blbej příklad, nezní mu to moc hezky, ale teď to hraju na dost podobný úrovni jak on, tak jen tak pro představu...
Koneckonců, když se podíváš na jakýkoli video basáků hrajících Millera na youtubu (a že je jich dost) a z výběru vyloučíš ty, co zrovna dostali za vysvědčení webku a basu a touží si nahrát první basácký video (kterejch je taky dost), stejně nenajdeš žádnýho, kterej by to hrál stejně jak Marcus. A stejně jim to zní pěkně. Sice ne tak pěkně jako Marcusovi, ale stejně mnohem líp, než to zahraje 80% basáků.
Abych ještě dal příklad, co myslím tím backing trackem - tady je to pěkně slyšet http://www.youtube.com/watch?v=8b5XYgzGQB4

Tak ještě jednou - neví někdo, kde by se taková backing track dala sehnat?

0 xLajků:

7

vyfiltrovat basu z nahravky....trosku slyset pude, ale mene.  Podle zvuku ale tipuju ze to ma pustene z guitar pro nebo midi

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: